Power Türk, Bulutsuzluk Özlemi'nin "Bağdat Cafe" adlı klibine sansür uyguladı. Bir haftadır dönen">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Bulutsuzluk Özlemi'ne Sansür!

17 Mayıs 2005 00:00

Müzik Kanalı Power Türk, Bulutsuzluk Özlemi'nin "Bağdat Cafe" adlı klibine sansür uyguladı.

Bir haftadır dönen klipte Nejat Yavaşoğulları'nın gitarının üzerindeki "Savaşa Hayır" yazısını flulaştırarak okunamaz hale getiren kanal, daha sonra da klibi yayından kaldırdı.

Sansürle ilgili ayrıntılı bilgi 17 Mayıs tarihli Sabah gaztesinin eki Günaydın'da mevcut.

Yorumlar

  • Artık değeri yok...
    Üye
    Turambar_Turin
    Tarih
    28 Mayıs 2005 00:00
  • Yazık..pwrTürk'te konuyla alakalı çalışanlara...bundan sonra klibi yayınlamasalar da olurdu..


    SAVAŞA HAYIR
    Üye
    oqz
    Tarih
    24 Mayıs 2005 00:00
  • Arkadaşklar, bulutsuzluk özlemi konuyla ilgili bir açıklama yapmış,
    aynen aktarıyorum....

    BULUTSUZLUK ÖZLEMİ'NDEN AÇIKLAMA!

    Bulutsuzluk Özlemi'ne değer veren dinleyicilerimiz,

    "Bağdat Kafe" adlı şarkımızın klibi Powerturk kanalı tarafından
    yayınlanırken Nejat Yavaşoğulları'nın gitarında bulunan "savaşa hayır" logosunun okunmaz hale getirilmesi ve klibin hafta sonu yayından kaldırılmasının düşünüldüğü ile ilgili çıkan haber sonucunda; çeşitli kanallardan protesto iletileri göndererek yanımızda yer aldınız, destek oldunuz.
    Powerturk kanalı, yanlış anlamadan kaynaklandığını belirttiği bu hatayı düzelterek klibimizi orjinal haliyle yayınlamaya devam etmektedir.Şu ana kadar vermiş bulunduğunuz desteğinize sonsuz teşekkür ederek durumu bilgilerinize sunarız.
    Bulutsuzluk Özlemi
    Üye
    camlicagazoz
    Tarih
    24 Mayıs 2005 00:00
  • bu işte bir iş aramak lazım değil mi?gerçekten de SAVAŞA EVET yazsaydı nolcaktı ki??tübe tübe....
    neyse ben hala bu şarkıyı bangır bangır dinlemekteyimm
    Üye
    restofmelike
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • o da sorumu amerika power turk ü gazlıycaktı onlarda sadece bulutsuzluk özleminin katıldığı bir ödül töreni düzenleyeceklerdi onlara tek tek bu güzel sözden ötürü madalya vereceklerdi sen sağ ben selamet ırak felaket devam edecektik yola "SAVAŞA HAYIR!!!" ulan inadına hayır savaşmıyacağız ne sizinle ne kendimizle...
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • Böyle çirkin bişey olamaz. Peki o gitarda "SAVAŞA EVET" yazsaydı nolcaktı??
    Üye
    Turambar_Turin
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • yuh be ne diyeyimki buna ...''SAVASA HAYIR''
    Üye
    rocstarr
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • bu nasıl bir düşüncedir yaa benim aklım bitürlü alamıyo. ne yani en yakınından bir ırak savaşında hergün yüzlerce masum insan dehşet verici işkencelerle öldürülüyo, aptal bi adamın emelleri yüzünden bir ulus yok oluyo, biri cıkıp bu olaya tepkisini gösteriyo ve sonunda sansürleniyo.ne günlere kaldık yaa.bu dünya sizin gibiler yüzünden böyle zaten.daha cok şeyler söylemek isterdim ama burda yazılmazz onlar!
    herkese katılıyorumm inatla ve ısrarla
    '' SAVAŞA HAYIRRR!!! ''
    Üye
    sallagitsin
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • ince bir anlayış eksikliği büyük şeylerle sonuçlanabilir.
    katlimlar kadar büyük..
    hak vermek gerek bu insanlara,
    nasıl ki kurt et yer..çakal da..
    it de saldırır.
    bu insanlar da bunu yapmayı 'iyi' bilir.
    yaptıkları şey 'iyi' dir. gereklidir.
    bir örümceğin bacaklarındaki kılar kadardır ya beyinleri,
    hisleri de o kılla ayaklardır..
    hak vermek lazımdır bir yerde.
    Üye
    düşyılmaz
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • pwrTÜRK kanalına bir gönderme yapalım :)

    Amerikalıların bir lafı var bildin mi?
    Üye
    MG
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • manyaklarmi bunlar yahu? ne yazsin yasa amerika,yürü lan bush aslanim kocum :) kufur edicem degmicek bile :)
    Üye
    Wyerna
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • Bunu yapan insan olamaz!!!!
    Üye
    necrosamash
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • Ne faşist adamlar var ya yuh.
    Üye
    Satyr
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • valla kendilerine yakisani yapmis kanal.diğer gruplarimizda 2-3 albüm daha fazla satmak icin kliplerini o kanalda göstertmeye devam etsin...helal olsun ne diyim.iste özgür ve duyarli türk medyasi!!!
    Üye
    walkpast
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • Powertürk kim yaa.Sallayın gitsin.
    Böyle yaparak bu sesin daha çok yayılmasına yardım ettikleri için teşekkür etmek lazım bence.Asıl şimdi kendi içlerinde çıkan savaşla uğraşırlar.
    Üye
    mehterica
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • ismi POWERTÜRK olan bi kanaldan başka ne bekleyebiliriz ki...ne idüü belirsiz kanal müsfettesi.... Amerikan özentisi türkler....
    chok mu abarttım ?
    Üye
    She
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • sadece kocaman bir "yuh!!" diyebiliyorum..bu kadar da olmaz ki!!

    "SAVAŞA HAYIR!!!"
    Üye
    dUmAn89
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • milletin affedersiniz g.tünü başını açtığı klipler sansürlenmiyor da gitarın üsütndeki "SAVAŞA HAYIR!" yazısı olan klip sansürleniyorsa ben bu durumu protesto ederim.Bunun için inadına "SAVAŞA HAYIR!"
    Üye
    NeoN
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • İNADINA “SAVAŞA HAYIR!”

    Bugünkü (17.05.2005) Sabah gazetesini alanlar karşılaştıkları haber ile şaşkına döndüler. Hele ki rock müzik dinleyicileri ne yapacaklarını şaşırmışlardır. Ülkemizin güneyinde binlerce insanın ölümüne neden olan ve hala devam eden bir savaş… Savaşa tepki duyan bir rock grubu… Ve bu tepkiyi siyasi bir tepki olarak yorumlayan bir medya kuruluşu…
    İçinde bulunduğumuz coğrafyanın yıllardır savaşlarla kan gölüne dönmesine tepki duymak nasıl bir siyasi tavır içeriyor anlamak zor.
    1 Mart tezkeresini geçirmemek için sokaklara dökülen 10 binlerce insanın başarısı, devamında gelen savaş karşıtı eylemler sadece kan dökülmesin diye değil mi?
    Canlı yayında savaşların yayınlandığı günümüzde acaba bu tip bir tavır savaşlar durursa reytingimizden oluruz tavrı mı?

    Powertürk Televizyonu hangi kriterlerle bu tip kararlar veriyor anlamak mümkün değil. Haberde okuyacağınız gibi genel müdür Atilla Bey’de anlatamıyor zaten. Son aldığımız habere göre de tepkilerin artmasıyla klibin kanaldaki yayını iki katına çıkarılmış. Yani kaldırılamamış.
    Tüm dünya topraklarında savaşlar durana kadar savaşa hayır sesleri durmayacak. Ülkemizde bu işin bayraktarlığını yapanların başında gelen rock müzisyenlerinin gitarları da savaşlar bitene kadar susmayacak. Arkanızdayız…
    Bulutsuz günler dileğiyle…


    17 Mayıs 2005 Sabah Gazetesi
    BAĞDAT KAFE BULUŞMASINA YASAKLAMA!

    Yıllardır "Savaşa hayır" diyen rock grubu Bulutsuzluk Özlemi, Powertürk kanalı tarafından geçtiğimiz günlerde sansürlendi ve dün de yasaklandı. Kanal, grubun 'Bağdat Kafe' şarkısının klibini siyasi bularak yayından kaldırdı. Solist Nejat Yavaşoğulları, "Bu fikir özgürlüğüne uygulanan bir sansürdür" dedi.

    Ünlü rock grubu Bulutsuzluk Özlemi'nin iki şarkılık yeni single'ı 'Felluce-Bağdat- Kafe'de yer alan 'Bağdat Kafe' şarkısının klibi bir haftadır yayınlandığı Powertürk müzik kanalı tarafından dün yayından kaldırıldı. Şarkı ve klibin siyasi içerikli olduğu dile getirilerek yasaklanmasına, Bulutsuzluk Özlemi'nin solisti Nejat Yavaşoğulları tepki gösterdi: "Bu fikir özgürlüğüne uygulanan bir sansürdür!" Klibin yayınlandığı süre içinde de Yavaşoğulları'nın gitarının üzerindeki 'savaşa hayır' yazısı mozaiklenerek okunması engellenmişti. DMC etiketiyle çıkan single'daki şarkıya klip çeken müzik şirketinin yetkilileri de "Artık savaşa hayır demeyen kimse kalmadı" diyerek kanalı protesto etti. Nejat Yavaşoğulları konuya ilişkin olarak şöyle konuştu: "Savaşa hayır' söyleminden birilerinin rahatsız olacağını ve 10 yıldır gitarımdaki o yazının flulaştırılacağını hiç düşünemezdim. Powertürk kanalı savaşa hayır yazısını flulaştırıp yayınlıyordu. Biz buna da tepki gösterdik. Plak şirketim bunu düzelttireceğini bildirmişti. Şimdi de DMC'ye klibin siyasi olduğunu söyleyerek yayından kaldırıyorlar. Bu fikir özgürlüğüne uygulanan bir sansürdür. Diğer kanallar bu klibi yayınlıyor. Herhangi bir şey yok çünkü klipte. Çöl dekoru içinde çektik. Aylin Aslım'ın görüntüleri de var. O da vokal yapıyor. TRT dahil tüm kanallar yayınlıyor. Biz Amerikancılığa karşı olduğumuz için biraz ters geldi sanırım."
    BÜLENT İPEK- MAGAZİN

    İŞTE TARTIŞMALI ŞARKININ SÖZLERİ

    Bağdat Kafe
    Yolumuz uzun yavrum Sen Leyla ben Mecnun Maksat Bağdat, Babil'in Kulesi En kolay yol çöl, en kestirme Lakin yaşlı kahin der, "dur gitme Orda taş üstünde taş Omuz üstünde baş kalmadı" Fırtınadan kumlar İçimize sızar Çöl rüzgarı yüzümüzü kavurur Dudaklarımız çatlar Serap görür gönlüm mü avunur Şu gelen yarim mi Göster yolu kahin çok yorgunum Bekler o şimdi beni Çok geç kaldım Buluşmam lazım Bağdat Kafe'de Bağdat Kafe, varamadım hala Söz-müzik: Nejat Yavaşoğulları

    GRUBUN BİR DURUŞU VAR
    DMC Genel Müdür Yardımcısı Samsun Demir de yaşanan durum hakkında şunları söyledi: "Powertürk TV, Bulutsuzluk Özlemi'nin bu klibini bir haftadan beri yayınlıyordu. Ancak siyasi mesajları olduğunu söyleyip Nejat Yavaşoğulları'nın gitarının üzerindeki 'Savaşa Hayır' yazısını kapatarak yayınladılar. Grup bu duruma tepki gösterdi çünkü onların da bir sanat duruşu var. Biz grubun tepkisini kanala ilettik. O fluluğu kaldırmalarını istedik. 'O zaman klibi yayınlamayız' dediler. Klip dün yayından kaldırıldı. Biz şirket olarak hareketin içinde değiliz." Bu arada Powertürk TV Genel Müdürü Atilla Şen, konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayacağını belirterek, "Kimse yorum yapmasın, onlar bizim yayın politikamızı nereden biliyorlarmış" diye konuştu.

    http://www.sabah.com.tr/gny/gny101-20050517-200.html
    Üye
    camlicagazoz
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
  • öhh yazıklar olsun sanki kötü bölücü bir şey yazıyo al işte bende yazıyorum sizde yazın imza olsun "SAVAŞA HAYIR!" bu insanlar böyle işte düşüncesiz...
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    17 Mayıs 2005 00:00
Toplam 20 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler