Athena ile kariyerlerine devam ediyor. Son 1.5 yılın deneyimlerini ve">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Athena - Athena

18 Mayıs 2005 00:00

1987 yılında başladıkları müzik yolculuğunda 18.yılını dolduran grup yeni albümleri Athena ile kariyerlerine devam ediyor. Son 1.5 yılın deneyimlerini ve çalışmalarını aktardıkları bu albüm, diğer albümlerine oranla biraz daha sert bir tavıra sahip.

Athena’nın 5.stüdyo albümünde; söz ve müzikleri gruba ait toplam 10 parça bulunuyor. Prodüktörlüğünü Çağlar Türkmen'in süpervizörlüğünü Tarkan Gözübüyük'ün yaptığı "Athena"da Kurban grubundan tanıdığımız Burak Gürpınar davulları çaldı. Athena'nın yeni albümü Mayıs ayının son haftası tüm müzik marketlerde yerini alacak.

2004 yılını Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde rock festivallerine ve konserlerine katılarak geçiren Athena, yeni albümünden sonra da konserlerine devam edecek.

Athena albümünün piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra; ilk defa numaralı ve sınırlı sayıda basılacak 5000 adet Limited Edition’ı piyasaya çıkacak. 2004 yılında US albümünde yer alan Yalan şarkısının stüdyoda canlı çalınıp, kameralarla kaydedilmiş bir klibide yer alacak.

Yorumlar

  • anaaammm!!bayılıyorum athenaya..gökhan ın sesi süper bence..hele warya 'kime ne'manyak güzel bi şarkı..çatal yürekte güzel ama bn kime ne yi daha çok beğendim nesee yaa...süperlerr iştee!!
    Üye
    QbRa_1988
    Tarih
    26 Eylül 2005 00:00
  • züpper müttis bi albüm! helal ossun athenama!
    Üye
    nufux-
    Tarih
    23 Eylül 2005 00:00
  • aynı kefeye konamaz ne burak ne doğaç bambaşka bakışları var davula onların...
    Üye
    anatomic
    Tarih
    12 Eylül 2005 00:00
  • hea begendım kıme neyı...son 2 albumdur begenmıodum athenayı..neyse toparladılar glba
    Üye
    gothic
    Tarih
    1 Eylül 2005 00:00
  • BuRaK varsa herkes sussun!!...;)
    süpper heriff!!..
    Üye
    meltimm
    Tarih
    18 Haziran 2005 00:00
  • fanta turnesindede burak varmış davulda...ama malesef bazı şehirlere gidemiyomuş:(
    Üye
    ilknur
    Tarih
    15 Haziran 2005 00:00
  • aslında sadece davulcu yüzünden satın alınabilecek albümlerin olması türk müziği daha doğrusu türk entrumantalistleri açısından çok büyük bi gelişme bence.. eskiden kim derdiki cem karacanın erkin korayın vb. albümünü davulcusu yüzünden alacam? demekki türkiyede hayran olunabilecek seviyede davulcular çıkıyor.. ayrıca athena saygı duyulacak bir grup ama türkiye şartları bakımından.. sizce neden yurtdışında bir system of a down modeli dünyaca ünlü bir grubumuz yok? besteler mi yetersiz? olabilir ama en önemlisi türkiyede vokal yok.. bunu aşabilecek 2 grup var birincisi dumandı ama adam kendini mahfetti kayıtlardaki sesi konserde olsaydı dünyaca ünlü olurlardı çok rahat.. ikincisi ise direc-t.. anormal sağlam bir vokal ama gruba en başta çok sağlam bi gitarist olmak üzere elemanlar lazım sahne için.. MFÖ de yapabilirdi ama geç kaldılar ya da istemediler.. ingilizce şart bu arada..
    Üye
    isa_bet
    Tarih
    27 Mayıs 2005 00:00
  • album nıye hala ortalarda yok!!!!
    Üye
    numb_ceren
    Tarih
    26 Mayıs 2005 00:00
  • sadece burak için alcam
    albüm kötüyse athena yüzündendir
    albüm iiyse burak sayesindedir
    burak gerçekten karakterli çalıyor ve tarzı benim hoşuma gidiyor
    herkesin zevki farklıdır bizde biliyoruz dennis chamberslar,dave weckllar falanda tarzım değil evet dennis abimiz ulaşılmaz ama
    ben ona ulaşıp naapacam ben saalam ve kaliteli olsun dinlerim
    Üye
    bls
    Tarih
    26 Mayıs 2005 00:00
  • Turgay'In askerden dönmesini bekliyorlar...büyük ihtimalle gruba geri dönecek...burak'In bateri ba$In da olmasIna sevindim...dogac ise kendi istegi üzerine ayrIldI...athena burak'I tercih ettigi icin degil...albüm US'dan güzel olduktan sonra...kabulüm dür...

    25 mayIs oldu...dün cIkmI$ olmasI gereken albüm ortalarda yok...
    Üye
    oFfodicoRse
    Tarih
    25 Mayıs 2005 00:00
  • bi albüm yaparsam ilk iş burak ı davullara oturtmak olucak..milletin mantığı "burak varsa alırım abi" hey allahım..
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    24 Mayıs 2005 00:00
  • herkes bişiler demişde abi kaçınız albümü dinledi ya "burak çaldıysa iidir"mantık mı abi bu şimdi adamlar albüm yapmış tamm eleştirin bende sevmem athenayı ama bşi bilip de yapın yorumunuzu ya bi dinleyin sonra eleştirin ben dinlemedim ama umarım serttir çünkü artık bu ülkede sert müziin zamanı geldi ama şu da var ne olursa olsun bu adamlar saygıyı hakediyolar bence hanginiz türkiyeyi temsil ettiniz lan dünyanın önünde lafınızı billin ona göre konuşun derim sevmek we saymak farklı şeylerdir karıştırmayın
    Üye
    baykus
    Tarih
    24 Mayıs 2005 00:00
  • boktna igrenc rezalet bi grup tek kelimeyle
    Üye
    guitar_pantera
    Tarih
    22 Mayıs 2005 00:00
  • zuha
    Üye
    drmmr
    Tarih
    22 Mayıs 2005 00:00
  • ya herşey burak'la değişecekse bütün grupların davul işlerini burak yapsın yok artık,athena'nın bu saatten sonra kötü bir albüm çıkaracağına inanmıyorum zaten albümlerini seven adam her şartta alacak,ya millet ne diye her B.ka muhalefet oluyo ki.......burası türkiye herkes herşeyi biliyor tabi..
    Üye
    punkdboy
    Tarih
    22 Mayıs 2005 00:00
  • önyargı şeetmeyelim...
    Üye
    yok
    Tarih
    22 Mayıs 2005 00:00
  • kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş.
    Üye
    kaplumbaa
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • 30 yaşına yaklaşmış bir insandan underground kalması beklenemez bunu anlamak için 30 yaşına gelmekde gerekmez 15 yılını müziğe veripde hala underground kalmak kimsenin hoşuna gitmez o insanlarıda anlamak lazım sonuçta hepsi iyi müzisyenler Metallica da piyasa oldu ama metal müziğe çok şey kattı bugünkü metalcilerin çoğu metal dinlemeye metallica ile başlar sonradan daha sert şeylere yönelir.. yanlışmıyım?
    Üye
    isa_bet
    Tarih
    21 Mayıs 2005 00:00
  • valla bazı yorumları görünce afalladım..Kim ne derse desin athena türkiyenin bilindik grupları arasında en alternatifi şüphesiz.bunu inkar eden hiç bi pok anlamıyo demektir..tamam sevmiyo olabilirsinizde nedemek pok gibi grup felan..Bu sitede hala çocukken yaptığımız yok o dinlenirmi yok bu daha sert ben yumuşak dinlemem tarzında geyikler hüküm sürmekte..Herkes istediğini dinler sen aklı başında ve daha olgunca yorum yaparsan en hayırlısı olur..
    Üye
    YaWuZ
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • davulcuları iyiki ayrılmış...bence athena gibi adi bir grupta kendini ve kalitesini yeteri kadar tanıttı.burak gürpınarda mükemmel bir davulcu ama türkiyenin en iyisi diyemeyiz...en iyi rock davulcusu diyebiliriz.:)ayrıca albüm kötü olucak.athena ve burak ın tarzları birbirine uymazzzzzzzzz
    Üye
    drmmr
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • zamanında ülkenin en underground ve sert punk-hardcore grubu iken parayı, şan-şöhreti ve ilgiyi görünce raydan çıkıp emellerine ters davranan insanlar asla birer gerçek müzisyen olamaz.
    "sanatçı paranın olmadığı devirde yaşar"
    Üye
    acilgünah
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • Türkiye'de ne yazıkki güzel müzik yapmak suç adamlar güzel müzik yapıyor ve herkes tarafından dinleniyor diye bir kısım insanlar tarafından dışlanıyor.. Fanta'ya çıkmak neden kötü bişey olarak algılanıyor aranızda hanginize böyle bir teklif gelse kabul etmezsiniz ya da hanginiz müziğinizle bu kadar ünlü olmak daha fazla kitleye ulaşmak istemezsiniz? athena'yı konserine gitmeden önce canlı performansının çok iyi olmadığını düşünüyordum gittikten sonra yanıldığımı anladım sahnede çok iyiler özellikle davulcuları harikaydı.. keşke ayrılmasaydı ama müzik bu çinlilerin çok ünlü bi lafı vardır: to şimo sini wua.. yani gider kemal gelir cemal üzülmemek lazım..
    Üye
    isa_bet
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • Doğaç Titiz kendine daha farklı bir tarz benimseyerek Türkiyedeki bateristlerin yapmadığı atılımlar yapıyor.Yakında çok daha iyi yerlerde onu göreceğiz..Athena her albümde değişik ve farklı olmayı seviyor.Kötüde yapmıyorlarki sürekli üst sıralardalar..Başarılar diliyorum.
    Üye
    primarycat
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • Burak çalmış iyi güzel ama ne gerek vardı diğer davulcu kötü değildiki süper davulcuydu jazz teknikleriyle davul çalabilen birisi sertte çalar yetenek olarak süperdi niye burak anlamadım..
    Zaten albümün kötü olmasını bekleyemeyiz herhalde yıllardır Athena'yı tanıyoruz artık sadece biraz daha "ilginç" bişiler olcak..
    Üye
    Rothen
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • çıksın alcam hemen, davulcunn burak old. sevindim...
    Üye
    hardrock_
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • burak'la veya buraksız bugüne kadar athena kendine bir şekilde bize dinlettiyse bunda burak'ın bir payı yok demi ee o zaman burak çalmış daha iyi olur demek bence saçma.burak ne kadar süper bir baterist olsa bile kurbanla sevdik onu,bu saatten sonra eğer sadece birileri burak var diye bu albümü alacak veya athenayı dinleyecekse bu özentilikten başka bir şey olamaz...herşeye rağmen teşekkürler burak....tabi ki ATHENA ya da teşekkürler
    Üye
    punkdboy
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • skadan anlayan var mı bi baterisle grupmu değişir burak gelince daha sert olacak grup filan fistan yazmışsınız lan skanın sertimi ska grubuna tamamen jazz teknik bi baterist lazim sanki bana anarshy punk yapıcaklar piyasadan başka bişi yapamaz onlar gitsin uh ah dev adam desin para kazansınlar iki trompet ekleyince ska olmuyo o grup adam olmaz lan adamlar tam zengin zübbesi kardeşiyle annesi kursa göndermiş müziğe başlamışlar fantanın reklamına çıkandan adammı olur 70lerin sonunda o kadar savaşı boşunamı verdiler bunları bi odada toplayıp........
    Üye
    BillieJoe
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • eğer kurbanın davulcusu chaldıysa bu albümde, büyük ihtimalle albüm sert olacaktır.. ünlü olmadan önceki halleri gibi olsun bu herifler ya.. 98 de ki hallerine geri dönsünler yeter.
    Üye
    gooch_v2
    Tarih
    20 Mayıs 2005 00:00
  • tam zamanında...
    Üye
    feyzasal
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • laaan burak gürpınar nasıl çalışır bunlarlan laaaa ?
    Üye
    P_E_N_A
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • Athena mı ne o ya yenen bi şey mi,çekirdek mi?fıstık mı?Poptan devsirme,popüler dünyanın tüm nimetlerinden yararlanan yazık bir kaç adam.Albümmüş,malbümmüş hikaye.Bir yerden bir yere giderken gerekli tabi bunlar.bbbbbbbbbraaaaaaaaaavo.
    Üye
    JOE
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • athena dediğin çokta matah bir bokta sanki.
    Üye
    reelera
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • Albümün çok başarılı olacağından hiç şüphem yok.Eski davulcularının gitmesine sevindim.Çünkü eski davulcuları Athena'nın tarzına göre çalmıyordu.Burak Gürpınar'ın çalmasınada ayrıca çok sevindim çünkü adam Çook güzel çalıyor...
    Üye
    CyC_DRuMMeR
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • çağlar , tarkan ve burak ın olduğu albümden iş çıkar. he bu arada athena nın eski davulcusu tanju muy du neydi o gruba geri dönecekmiş diye duydum ama bilmiyorum ayrıntısını.daha önceden de athena yeni bir döneme giriyor gibisinden laflar duymuştum gökhan ın ağzından ama yalan oldu galiba.ska punk devam edecek anlaşılan.doğaç titiz baya iyiydi ama uymuyor cazcılar her müziğe.fazla teknik çalınca da heyecanını yitiriyor bazı parçalar.burak hakkını vermiştir parçaların.teoman da yaptığı işi pek beğenmedim ama o teomanın hastalığa varan titizliğinden olmuştur diye düşünüyorum.neyse yine lafı uzattık....
    Üye
    overdoserock
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • Doğaç Titiz'in ayrılmasına üzüldüm gerçi. Ama son derece teknik bir davulcu için bir punk-ska grubu pek uygun olmayabilirdi de. Sonuçta Burak Gürpınar iyi bir davulcu ve bu albümde Athena kendini bulacaktır diye düşünüyorum. Ama konserler için punk-ska ruhu taşıyan bir davulcu bulmak şart...
    Albümü merak ediyorum...
    Üye
    -_FiniscH_-
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • ben 2 şeye bittim
    1.Tarkan gözübüyük Pentagramın basçısı yılların prodüktörü Şebnem ferah falan hepiyi albümler çıkarır
    2.Burak zaten geçen röportajda şöyle dedi.Ben davulcuyum duramam grup stüdyodayken arada kaçıp atenaya çaldım boş duramamki deşarj olmam lazım onlarda sert çalmak istiyorlardı sanırım davulda ben lazımdım gittim çaldım..dedi
    Türkçe rocktaki bu arkadaşlığa da bitiyorum ben
    Üye
    Kaiser
    Tarih
    19 Mayıs 2005 00:00
  • ATHENA skala çalan harika bi grup.Fakat KURBAN ise ilk çıktığından beri taptığım bi grup.Vefakat şunuda belirtmeliyim ki BURAK türkiyenin en iyi bateristidir.yani bana göre lütfen kimse üstüne alınmasın.ayrıca çabuk falanda olmadı bu albüm.tam zamanıydı diyebiliriz.herkese müzik aleminde iyi seyirler diliyorum :)
    Üye
    jonathan666
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • anıl o nası bi yorumdur öyle..>:]=
    sevmem pek kendilerinin,,punk..neese..
    Üye
    meltimm
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • bence athena harika bir grup nerden bakarsınız bakın adamlar marş bile yazdılar bence athena ya sert bir albüm yakışır
    şimdi kurban sert albüm yapmadan önce seviliyormuydu bence fazla değil sert albüm yaptıktan sonra beğenilmeye başlandı athena nın albümü kesin süper olacaktır
    Üye
    korn1903
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • davulcu jazz çalıyomuş artık ondan ayrılmış gruptan..
    hakan söyledi valla=))
    Üye
    runaway_4
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • Burak Gürpınar bence türkiyede davulu en etkili kullananlardan biri hatta en iyisi, o çalıyorsa albüm sadece davulları dinlemek için bile alınır
    Üye
    Animal Drummer
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • turgay la ozan olmadıktan sonra olsa çıksa ne olur cıkmasa ne olur ...
    Üye
    azeysoydan
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • burak çalıyorsa hakkaten gerisi önemli değil..iyi bi albüm geliyo..
    Üye
    orion_drum
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • Athena sert yapsa ne olur yapmasa ne olur nereden bakarsan bak athena
    Üye
    No_Remorse
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • Burak caldiysa, gerisi önemli degil!
    Üye
    jasonic
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • davulcu neden gruptan ayrıldı merak ettiğim bi durum gerci burakta iyi bi davulcu ama genede ???
    Üye
    KÜNYE
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
  • ya çok çabuk çıkmadı mı bu albüm ?
    Üye
    kaplumbaa
    Tarih
    18 Mayıs 2005 00:00
Toplam 47 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler