Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Vefat :: Compay Segundo

15 Temmuz 2003 00:00

Buena Vista Social Club'ın 95 yaşındaki üyesi Segundo, Küba'nın başkenti Havana'da hayatını kaybetti.

Compay Segundo diğer Buena Vista Social Club üyelerinden Ibrahim Ferrer'in bu gece Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosunda vereceği konserden bir gün önce hayatını kaybetti.

Castro rejimi süresince hayatlarını sürdürmek için müzik dışında işler yapan ancak Amerikalı gitarist Ry Cooder'ın Kübalı müzisyenleri içeren bir proje için ülkeye yaptığı gezi sayesinde dünya çapında üne kavuşan bir avuç müzisyenden biri olan Segundo, bir süredir böbrek yetmezliği nedeniyle hastanede tedavi görmekteydi.

1907 yılında doğan Segundo, Sindo Garay, Miguel Matamoros ve Benny More gibi isimlerle birlikte çalıştı. 1920 yılında üçüncü teli çiftli, özel bir gitar icat etti. Böylece kübaya özgü tres gitar ile klasik İspanyol gitarını birleştirmiş oldu. Fidel Castro'nun iktidara gelmesiyle birlikte puro sarıcısı olarak çalışmaya başladı. 1980'lerin sonunda tekrar müziğe döndü. Arkadaşları Eliades Ochoa ve Ibrahim Ferrer ile birlikte, 1997 yılında Ry Cooder'ın Kübalı müzisyenleri etrafına topladığı "Buena Vista Social Club" albümünde yer aldı. İki yıl sonra gösterime giren Wim Wenders filmi Buena Vista Social Club ile dünya çapında üne kavuşan Segundo 1998 yılından ölümüne kadar 10'dan fazla! albüme imza attı.

Kaynak: studyoimge.com
GRJ :: Compay Segundo
GRJ :: Bueno Vista Social Club

Yorumlar

Taze haberler