Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Bağdat Avenue

20 Temmuz 2003 00:00

5.Roxy Müzik Günleri'nde birinci olan ve aynı yıl İstanbul Caz Festivali'nde yer alan Bağdat Avenue'nun beklenen ilk albümü
"01/10" müzikseverlerle buluşuyor...

"Müziğin içini yaşamla doldurmak, insanın özündeki duygularına dokunabilmek ve bu duyguları müzik formunda kayıt altına alabilmek" amacıyla 2000 yılında kurulan Bağdat Avenue grubu, 3 yıl süren çalışmanın ürünü olan ilk albümleri 01/10'u piyasaya çıkardı...

Jazz, rock, pop öğelerini birleştirerek oluşturdukları müzikleriyle Bağdat Avenue'nun müzik dünyasında yeni bir soluk olması bekleniyor. Vokallerde Evrim Özşuca ve Elif Çağlar'ın bulunduğu grupta, saksafonda Meriç Demirkol, davulda Nedim Ruacan, basta Emrah Sarıtunalılar, klavyeli çalgılarda Alper Alsan ve gitarda Burak Babacan yer alıyor.

01/10 ile müzikseverlere özgün eserler sunan grup, ismini gizemli Bağdat kentiyle, İngilizce "cadde" anlamına gelen Avenue sözcüklerini birleştirerek oluşturdu. Kentli yaşamın batılı yüzüyle doğunun duygusal derinliğini buluşturan Bağdat Avenue, müziklerinde doğulu tınılara yer vermemekle birlikte, Türk insanının yaşamından kesitlerle bestelerini hikayelendiriyor.

Bestelerdeki karakterler ise, bir "beat generation" romanı edasında kendileri için imkansızı düşleyen kaybedenlerden, olaylar karşısındaki çaresizliğine gülümseyebilenlerden oluşuyor.

Albümü satın almak için ideefixe.com
GRJ :: Bağdat Avenue

Yorumlar

Taze haberler