Serdar Öztop, Cem Köksal, Akın Eldes gibi isimlerden sonra ülkemizde gitarın şarkı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Demo :: Eren Kömürlü - Efes

5 Haziran 2005 00:00
Serdar Öztop, Cem Köksal, Akın Eldes gibi isimlerden sonra ülkemizde gitarın şarkı söylediği bir müzik yapan, genç bir Ankaralı müzisyen olan Eren Kömürlü'nün "Efes" adlı şarkısını bilgisayarınıza indirmek için alttaki linke sağ tıklayıp hedefi farklı kaydet'i seçebilirsiniz:

Eren Kömürlü - Efes

Yorumlar

  • bu arkadaşı sikmek lazımmki millete ibret olsun bunun gbi salaklar çoğalmasın diye.......
    Üye
    scream vokal17
    Tarih
    29 Ekim 2006 00:00
  • abi bence sen var yaa hiç kimse yanına almadığı için böyle atıp tutma neymiş ben amotörlükten direk soloya atlıycam yavaş atla nereye atlıon sen önce bi gruba girde millet adam desin sana allahım ne mal insanlar var yaaa
    Üye
    scream vokal17
    Tarih
    12 Mart 2006 00:00
  • vakti zamanında yabancı bir forumda eren kömürlü hakkında, satriani, vai neyse eren kömürlü de türkiyede öyle yazıyordu. artık meridyen teyze mi yazmıştır, eren kömürlü mü yazmıştır bilemem.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    7 Mart 2006 00:00
  • ya bende neden sorun verdi anlamadım "adresin doğru olduğuna emin olun ve tekrar deneyin" neden boyle oldu:S? birisi bişi dese ana
    Üye
    stanley_
    Tarih
    6 Mart 2006 00:00
  • tebrikler!...iyi çaldıın kesin bence cem koksalın albumunu bi prcaya toplamısın valla...
    Üye
    anafor solo
    Tarih
    1 Mart 2006 00:00
  • şarkı kopuk kopuk,metronom problemi bazen aşırıya kaçıyor arkadaş ne ispatlamaya çalışıyosa kaş yapim derken göz çıkarmış bi de brigde denen bir olgu yok şarkıda şak şak geçiyor böyle olunca da kopuk kopuk oluyor hele bi de piano bölümü varki sonda (guitar pro yla yapmış galiba) orası ayrı felaket
    Üye
    Risky
    Tarih
    22 Ocak 2006 00:00
  • 2.30 daki yer direk ytse jam olmuş bu arada 3.40 ve ilerisini beğendim.
    ayrıca şunu söylemek istiyorum virtüözlük demek sadece gitarın melodi çalması değildir. Virtüöz demek ensturmanıyla bütünleşmiş olan ve ensturmanını kullanarak konuşabilen, onunla şiir bile okuyabilen kişidir. Dediğimi anladığını farz ediyorum yani şu anda dream theaterdan home çalabiliyorum ancak şimdilik sadece notalarını çalıyorum oradaki duygu, anlam ve ifadeyi vermem daha yıllarımı alacaktır. ki bunda sadece oturup 15 saat gitar çalışmam değil müzik öğrenmem(her türlü armoni olsun fon bilgisi vs..), kültürümü geliştirmemde etkili olacaktır. ancak o zaman virtüöz olma yoluna girilebilir. ayrıca en önemli şey kendini bilip kendin hakkında konuşmamak bence... Umarım 15 yıl sonra GERÇEKTEN gitar çalıyorum diyebilirim..
    Üye
    zorknemesis
    Tarih
    23 Aralık 2005 00:00
  • Step 1: Become very talented with the guitar.

    Complete

    Step 2: Learn how to write a song that showcases your abilities without sounding like musical masturbation.

    In progress...

    bir forumda (başlığı da sanırım kendi açmış arkadaşın belirttiği gibi) yukarıdaki yorum var eren hakkında. +1 de benden.
    Üye
    absurde
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • dokunmayalım arkadaşa... çalışsın yapsın bi şeyler.. belki washburn'un sitesinde yazıp istediği gibi http://www.washburn.com/jamgroup1/topic.asp?TOPIC_ID=2952&whichpage=1 signature gitarı olmayacak ama biz karar aldık kendisine ismine adanmış bir huniyi törenle vereceğiz. biz kendisini çok sevdik... kendinin ajdar ile yeni nane versiyonları yapmasını bekliyoruz. tekrar söylüyorum.. bırakın takılsın o kendi kendine.. onun iç dünyasında kopan fırtınaları siz nereden bileceksiniz ki.....
    Üye
    IKHULAKU
    Tarih
    21 Eylül 2005 00:00
  • Ben ereni okuldan tanıyorum,bikaç konserinde de bulunmuşluğum vardır grubuyla.Kendisi gerçekten mütiş yeteneklidir,hızlıdır,yaratıcıdır da.Bende eski demosu var (sokak kedisi) bunu da almak isterim.Tarzı hoşuma gidiyo.B.k atmayalım lütfen.beğendim veya beğenmedim diyelim.
    Üye
    Firkraag
    Tarih
    11 Ağustos 2005 00:00
  • hahaehhaheahaha :)) fotoya bak
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • Ne yaptığını bilmeyen birisi olarak çalmış, saçmalamış.
    Üye
    Al Di Meola
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • Eren hızlı ve güzel çalıyor. Yalnız kendine özgü bir tını ve stil bulmalı. Önceleri sağda solda saçma saçma şeyler yazıp duruyordu hala yapıyor mu bilmiyorum. Ama ufak bazı teknik aksaklıklar (gitarlar arasındaki metronom uyuşmazlığı) haricinde iyi bir demo olmuş bence. Tabi akıllarda sürekli olarak Eren'in "ben şöyleyim böyleyim" gibi yorumları kaldığından bu demo da gereken yeri bulamamış. Bence güzel olmuş eline sağlık. Keşke şu alemde ben gitaristim diye çıkan herkes bu kadar gitar çalabilse...
    Üye
    midnight_poet
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • Eren Kömürlü GİTAR SAÇMALAMIŞ bunu sadece virtüöz kelimesini kendinize yakıştırıp internette bir kaç siteye bu şekilde eren kömürlü diye reklam verdiğinizden ötürü söylüyorum kayıt ortada babacım 17 yaşında gitar çalanları memnun edebilirsin ama müzik bu lütfen biraz daha alçak gönüllü ve gerçekten çalabildiğiniz kaarının tanıtımını yazın kendinizi bir takım insanlarla bir tutmayın biz buna evet GİTAR SAÇMALAMAK diyoruz
    Üye
    Gri_MeVsiM
    Tarih
    31 Temmuz 2005 00:00
  • güzel olmuş kardeşim beğeniverdim.biraz daha sambora tarzında çalarsan daha iyi olur
    Üye
    tepkisizbassçı
    Tarih
    8 Temmuz 2005 00:00
  • merak etme ktulu okudum.zaten ben onun adamın eskiden ettiği laflara dayanılarak yanlış anlaşıldığını iddaa ediyorum.zaten adam onların arkasında olduğunu söylüyo"bu isimlerden sonra"diyerek.onların arkasından geldiğini de kimse yadsıyamaz bence.sadece ne kadar arkalarından geldiği tartışılabilir.ama dediğim gibi tartışmaların ya da eleştirilerin kişiye zarar vermeden yapılması gerekir.
    buarada erencim kutlarım ilk 30a kalmışsın rock and win de!umarım bunu da atlatıp ilk 10a girersin!

    sevgiler,saygılar
    Üye
    deprofundis
    Tarih
    15 Haziran 2005 00:00
  • arkaşada kötü gitarist demek yanlış olur yaptığı şey beğenilecek birşey değil ama ilerdede beğenilecek birşey yapmayacağı anlamına gelmez keşke biraz daha bekleseymiş hem yaşı genç hem tekniği oturmamış ve tepkilerin sebebi böyle büyük bir sitede üstelik kendisini cebinden çıkarabilecek gitaristler üyeyken bu demonun yayınlanmasıdır.. yoksa kendi halinde takılsaydı mesela meclis parkı süper bi ortam bu kadar tepki çekmezdi..
    Üye
    isa_bet
    Tarih
    15 Haziran 2005 00:00
  • iyi gitar çalabilmek için sadece hızlı solo atmak yetmez malesef. attığın sololar, parçadaki riffler neyi anlatıyor, hangi duyguyu veriyor esas önemli olan bunun farkında olabilmek. sense sanki çalıştığın egzersizlerin çoğunu parçaya sıkıştırmış gibisin. bir akın eldes'in bir cem köksal'ın yaptıklarıyla karşılaştırdığında, senin parçanda aslında hiçbirşey olmadığını farkedebilmen lazım. unutma ki çok çalışan herkes senin soloları çalabilir, önemli olan verdiğin duygu; farkı yaratan da budur zaten. egzersizleri bırakıp biraz da bu tarafa yönelirsen, o zaman farkedileceğine inanıyorum.
    Üye
    assassine
    Tarih
    15 Haziran 2005 00:00
  • Ayrıca yorumlarda da ayrı güzellemeler olmuş, akıllara zarar iddialar: "Ruh hastasından sanatçı olmaz." Hadi ya!? Boş yere bellemişiz demek ki Dali'yi, Picasso 'yu, Mozart 'ı, Pagannini 'yi, daha nicesini sanatçı diye. Bi de M.K. Atatürk die imza çaksaydın altına bari, önüne gelen uyduruyo ya öyle Atatürk sözü..
    Sonra; "...bla bla kendini biraz daha geliştirse başına virtiöz kelimesini bile ekleyebiliriz..." Evet kuşkusuz "virtiöz" kelimesini ekleriz, hatta verdim gitti ekle! Biraz daha da geliştirirse "fritöz" kelimesini ekleriz, ama virtüöz biraz zor, işte o olmaz :) Bunu yazan arkadaş da belli arkadaşı, çatlak sesler çıkarmış arada "hiç de bile eren iyi çalmış, kendi diyen kendi olur!" Haha iyimiş ya eğlendim :)
    Üye
    İris
    Tarih
    14 Haziran 2005 00:00
  • Ben bu Serdar Öztop, Akın Eldes vs. şeklindeki çakma tanıtımı neye benzettim biliyo musunuz, hani çocuklar mahallede top oynarken hayalgüçlerini konuştururlar ya bi taraftan, yine hayali bi spikerin ağzından "Hagi! Hagi! Mükemmel bir çalım...". Hezeyanlarına kaptırmış kendini, mütevazilikten alamamış nasibini malesef, daha s.çtığın b.k denize varmamış, hele bi dur bekle. Nereye serdar öztop, yavaşşş!
    Üye
    İris
    Tarih
    14 Haziran 2005 00:00
  • Serdar Öztop, Cem Köksal, Akın Eldes gibi isimlerden sonra ülkemizde gitarın şarkı söylediği bir müzik yapan


    Deprofundis arkadaşım heralde bu cümleyi okumamış!??!
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    13 Haziran 2005 00:00
  • dandik be.. açıkçası girişte bile tıkanık tıkanık çalınmış gitar, bi serilik yok, metronom yok.. sen 300 km hız yapan arabayı kum piste sokarsan o araba 50ye bile zor çıkar, metronom problemi varken nası iyi bi gitarist olmayı düşünüyo bu arkadar çok merak ettim.. ayrıca çok karambole geliyo biçok yer, neyse bunu kısıtlı imkanlarla kaydedildiğinden es geçebiliriz.. ama bence solo ağırlıklı çalışan bi kaç senedir gitar çalan herkes kadar iyi çalabiliyosun, normalden çok çok iyi değil..
    Üye
    imsomniac
    Tarih
    13 Haziran 2005 00:00
  • ya neden insanlar geçmişte takılıp kalıyorlar anlamıyorum üstelik bu adam yaptığı yanlışların farkına varıp daha düzgün danranış ve konuşma şekli içerisine girmeye çalışırken!böyle tepkiler adamın şevkini de kırıyor."ben okadar özür diledim,davranışlarımı değiştirmeye çalışıyorum adamlar bana gelip aynı eleştirileri yapıyorlar"dedirtiyor.bu yazısındaki lafları da herkes eren'in önceki yazılarından olacak yanlış anlamış!ha tamam yanlış anlamış.eyvallah!adam aslında ne kastettiğini açıklıyor hala aynı eleştiriler.
    lütfen herkes bir şeyler üretmeye çalışıp,bu ülkedeki müzik alışkanlığını farklı tarzlarla çeşitlendirmeye çalışan insanlara karşı daha cesaretlendirici ve yapıcı olsun!tutup adama eskiden ettiği birkaç virtüöz lafı için yüklenilip duruluyor sonra bu adam şukadar kötü çalmış,bukadar teknik yok,yok efendim metronom yok diye virtüöz muamelesi yapılıyor.bu ne çelişkidir.
    bu ülkede bizim dinlediğimiz müzikler okadar da ilerlemiş değil!böyle bir ortamda yapılması gereken köstek olmaktansa,destek olmak!yapıcı eleştirilerde bulunmak!gördüğün eksiklikler varsa adam gibi söylersin.neden hır gür çıkarılıyor ki?
    bu günler bizlerin dayanışma günleridir!bu ülkede yanlış yapılan şeyleri değiştirmek için birliktelik günleridir!kavgaya hiç gerek yok,barış içinde yaşamamız gerek!
    biraz uzun yazdım ama okuyan,okumayan herkese teşekkür ederim.

    saygılar
    Üye
    deprofundis
    Tarih
    12 Haziran 2005 00:00
  • Hocam napmısın ya tartım nolmus ole ??

    Vibratolar cook fasla olmush bence..


    Hız ıyı ama ruh yok..
    Üye
    Fake
    Tarih
    12 Haziran 2005 00:00
  • vallahi başka nicklerle forumlarda kendini övmen hiç hoş değil(umarım yoktur böyle bişey) ama bayağı ilgi toplamışsın kendine :) hazır popüler olmuşken sana tavsiyem belli kalıplara takılıp kalma başka tarzlarada hafiften kay, çünkü tarzın çok kuru geliyo, müzik yap tekniğide gerektiği kadar kullan.

    sen kimsin lan? diyosan, bende 19 yaşındayım ama sen benden bin kat daha iyi çalıyosun gitarı ve bu potansiyele ek olarak müzisyen olarak ta kendini geliştirirsen virtüöz olabilirsin belki
    Üye
    gecoh
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • bu herif megalomanyak :D
    Üye
    souls_for_rent
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • aslında pek kötü eleştiri yapmayı sevmem ama gerçekten büyük büyük büyük hüsran yaşadım... kullanılan hiç bi teknik temiz diğil maalesef, daha çok çalışması gerek arkadaşın..
    Üye
    GuiTaR
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • eren arkadaşım tebrikler çabalıyorsun destekliyoruz ama sende de bende ki sorun var :) ben de senin gibi hıza kaptırıp gidiyorum ama bak bence cheesecake_JAM doğru söylüyor aslında önemli olan duygu ben cheesecake_JAM e teşekkür ediyorum. bence eleştirisi yapıcı bir eleştiri . başarılar HERKESE :)
    Üye
    blitzkrieg
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • barok, tabii ki sweep. jackson, not mekanik. çelişki *1
    ritm; program. davul? çelişki *2
    kompozisyon, bas? *3
    metronom=0 (*4)
    Üye
    drummist
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • öncelikle şunu belirtmek istiyorum "ANTEN"lik eleştiri yapmak değil kötü olan birşeyi savunmaktır..halbuki iyi olana iyi kötü olana kötü dense müzik hatta birçok şey çok daha ileriye gidecektir.. herkes yapılan birşeyi beğenme ya da beğenmeme özgürlüğüne sahiptir.. tıpkı bu arkadaşı benim beğenmeme özgürlüğüm gibi.. yetersiz buluyorum kendisini daha demo yapacak seviyeye gelmemiş. bu arada birşey dikkatimi çekti arkadaş bilgisayarda yazı yazarken sürekli harf hatası yapıyor.. gitar çalmasıyla arasında benim kurabildiğim bağlantıyı sizde farkettinizmi?
    Üye
    isa_bet
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • 2:30 dan 3:20 ye kadarki bölümü (ki ytse jam'e benziyor) güzel olan, keşke şarkının tümü bu kadar iyi olsa dedirten bişey...
    Üye
    ThranduiL
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • her yerde olduğu gibi ANTEN diye adlandırdığımız çamur atma çabasında ve arayışlarında olan şahıslar kötülemiş bu gitarist arkadaşı.. pek yazık onlara..
    Üye
    berktheelusive
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • eren arkadaşım ben de bi gitaristim ve çalışmanı takdir ediyorum ama sana şunu söylemek istiyorum bi arkadaş ve abi olarak bırak sıfatları insanlar sana taksınlar sen sadece müziğine ve çalışmalarına odaklan daha fazla duygu kullanmaya çalış.önemli olan hız değil duygudur ve o hızı duyguyla birleştirebilirsen bir virtüöz olma yoluna girebilirsin dakikalarca yorulmadan parmaklarını uçurmak sadece show olarak kalır ve adına bişey kazandırmaz. Bunlar benim dostça tavsiyelerim umarım dikkate alırsın
    Üye
    cheesecake_JAM
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • tek kelimeyle bir şaheserrr.....!!!!(yerseniz)
    ben 16 yaşındayım grubumuz var bizim solo gtaristimiz şuan bile ondan daha iyi alternate picking yapar cortm600üyle...
    eylülde bizde demo çıkartacaz biz hepsini geçeriz amaaaaa....!!
    bizide ünlü yapın heryerden konser tekliflerine açığızzzzz.....!!
    erenden daha iyi olduğumuz kesinnnnn...!!!
    böö çokmu salladım ne?
    Üye
    KoRn_69
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • hahaha kesinlikle çok kötü bir gitarist ya bak ben tapping yapabiliyorum arpejlerimde var burdan tüm genç kızlara seslenirim tarzında bir olay olmuş bu
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • tüm yorumları okumaya kastım ve bundan tek çıkardığım sonuç: Hızlanmayı becermiş,1-2 riffin üstüne klasik tappingleri-sweepleri-lickleri az çok oturtmuş(geneli hiç oturmamış,bak ben solo atıyorum armonide biliyorum demeye çalışırken gereksiz bir sürü şey ekleyip sadece gürültü yaratmış),bunların üzerinede ben virtüözüm demiş olan her adama bu kadar ilgi gösterirsek(iyi-kötü eleştiri olsun) bunlar havaya girer beni çekemiyolar falan demeye başlar!
    Bence ben böyleyim,ben şöyleyim demesinin nedeni de iyi ya da kötü ilgi çekeyimde kendimi dinleteyim düşüncesinden başka birşey değildir.
    ayrıca belirtmek isterimki bu adamın tüm bu çaldıklarını bende çalacak hızdayım(temiz olarak) hemde yaşım 18!!Beni ünlü yapın o zaman :p
    Bundan daha iyi çalan üstelik kat kat daha iyi armoni kafası olan bir sürü abim var,niye hiç biri bırak viritözü ben hala bu işte iyi değilim diyorlar...
    en başta ilgi göstermeyelim dedim ama ben de dayanamadım.NE DİYO YAHU BU HERİF!!!
    Üye
    sharlathan
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • Müziğin MATEMEMATİK tarafıyla ilgilenen bir arkadaş daha biz bu gibi insaları gitar pro gitarsitleri olarak tanımlıyoruz şarkıda orjinal değil tonlarda orjinal değil.
    sahsını bilmiyorum ama sahsına bakılırsa o da orjinal değil .
    çalışmalarında başarılar dilerim. sana.
    Üye
    kaplumbaa
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • yaa arkadaslar eyvallah hepınızın soyledıklerı guzelseyler saygı duymak gerekır ama unutmayın kı bu ulkede oyle ınsanlar çıkıokı pıyasaya yolda gorsenız suratına tukurmezsınız ama malesefkı bu ulkede boyle ınsanlar bıseylere yapıyor ve satılıyor. kı eren bence ııı abı cocuga b..k. atmak yerıne destek olmak gerek cunku bu ulkedekı ıgrenc hegomonyayı alt etmek ıcın bu tarz seyler desteklenmesı gerekırken kosteklemek bırazz ayıp bence tamam teknık olarak eksıkler olabılır ama ortada bı yorum ve bı emek var saygı duymak gerek. ne dıyelım yolu acık olsun.
    Üye
    Punks Not dead
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • "yalnız benim farkım onlar birçok grupta çalıp,solo projelerine başladılar,ama bense amatörlükten solo projeyle başlıyorum,bu konuda da sanırım türkiye'de ilkim " DEMİŞ EREN
    abi sen bence kendini tanımlayış tarzını değiştir ya direkt kendimi ben kılın biriyim gibi anlatıyosun burnum havalardadır der gibi ifade edip sonrasındada aaa ben öyle demek istemedim falanda filan yanlış yapıyorsun yanlıııııış bu yüzdende müzik için yorum yapcaktım okuyunca bu ifadeleri vazgeçtim a.k.
    Üye
    ntrverted
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • herkes ne derse desin bu parçanın demo olduğu unutulmamalı..
    bu tür sitelerde nedense yorum yapan insanlar yapılan şey çok güzel olsada bile bi yolunu bulup b.k atiyorlar. işte gtr tonu kötü bimnemkaçıncı saniyedeki sweep hatalı falan gibi absürd şeyler buluyorlar yukardaki yorum yapan arkadaşlara söylenmiş bişii değil bu sadece bir genelleme..

    erenin bu parçası yeniden düzenlenip diğer enstrumanların daha söz sahibi olacağı bi şekilde düzenlense çok sağlam bir prog rock bestesi çıkar ortaya unisionlu falan.. ama yinede parça teknik bakımdan olsun düzenleme bakımından olsun gayet sağlam olmuş! özellikle sonlara doğru olan hızlı kısım ve ardından piyano çok hoşuma gitti. zaten "ilerde daha sağlam besteler yapacak bu çocuk" dedirten bir kapasite farkediliyor parçada

    demo olarak düzenlenmiş parçalara daha alttan alarak bakmak lazm bu kadar sert hatta kötüleyen eleştirileri hakeden bir parça veya hakettiren bir söylem yok ortada.. "akın eldes ve serdar öztop gibi " kısmını herkes yanlış anlamış.. eren çalışmalarını hiç azaltmamanı diler başarılar dilerim.. umarm ilerde birlikte çalma fırsatı buluruz..
    Üye
    gönç
    Tarih
    11 Haziran 2005 00:00
  • serdar öztop'la adımın yazılmasının nedenini tekrar yazıyorum,bu tamamiyle yaptığımız müzüğin benzer olması,yani tabi ki serdar öztop benim ustamdır,saygı duyarım,ben megalomanlık yapıpta üstadlara laflar savurmuyorum zaten,benim tavırlarımı asla megaloman tavırlar olarak algılamayım,bunu 3.veya 4.kez tekrar ediyorum serdar öztop,akın eldes gibi insanların rakibi olma pozisyonunda değilim en nihayetinde onlara göre çok amatörüm,onlar çok tecrübeli,asla onlarla yarışmıyorum,sadece onlar gibi solo projemi yürütmeye çalışıyorum...
    yalnız benim farkım onlar birçok grupta çalıp,solo projelerine başladılar,ama bense amatörlükten solo projeyle başlıyorum,bu konuda da sanırım türkiye'de ilkim o yüzden beğenen arkadaşların yanında çok fazla eleştirende çıkıyor ki,gerçek eleştiriler iyidir.ama tabi ki en gaza getirenler ise beğenilmektir,insana çalışma gücü verir,bu sayfada bu gücü bana veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    Üye
    nere
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • Lansmanında hatalar yapsa da bu genç kardeşimiz bir şeyler üretmek için elinden yapıp su yüzüne çıkartmaya çalışıyo. Cesur bir şekilde alın bu benim yaptığım müzik diyor. Bazı hasta ruhlar gibi sadece ona buna laf atıp hiç bir şey üretmeyen kesimden değil. Yazmış oraya çocuk koskoca "DEMO" diye. Yok gitarın tonu kötü, yok davullar cubase'miş, yok kendini ön plana çıkartmaya çalışmış... Seni mi çıkartacaktı ön plana? Tek başına müziğini yapmış sunuyor işte. Sizler ne saplantılı adamlarsınız ya.. Cem Köksal'ı, Serdar Öztop'u eleştirip iki notalarını bile duyamadığımız tiplerden artık gına geldi (ki aşağıda bu arkadaşlardan bol miktarda mevcut) Eren kardeşim sen üretmeye devam et, ama sana tavsiyem "ben iyiyim" deme. Bırak onu başkaları desin. Yoksa antipatik olursun. Senin içindeki heyecanı anlayabiliyorum, bu memlekette çok cesur bir şekilde bu tarz müzik yapıyorsun. Azimlisin ve bu azmini korursan başarılı olursun. Ama reklam deyişini değiştirmen gerekiyor, yoksa seni beğenenler bile bu tavrın yüzünden çamur atarlar (ki yine aşağıda bunlardan mevcut).
    Üye
    rashid
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • Eren aslında indirmiycektim..Daha önceden forumlarda yaptığın ukalaca yorumları biliyodum o yüzden..Ama bakalım dedim mütevazi arkadaşımız ne yapmış diye..Valla eren sıkıldım valla kusura bakma löbö löbö solo atmışsın arkadaşım ama.. :)) Daha melodik olabilirdi..Nese başarılar..
    Üye
    Nofx
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • gayet dağınık bir parça ama 4. dakikadan sonra giren ritm hoş
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • bütün yorumları okudum.arkadasa genel olarak yuklenilmiş ama şu da bir gercek ki arkadaş biraz dozu kacırmış.burda ki lick sayısı kadar olay gelseydi efesin başına harabesi bile kalmazdı.tek düze olsun demiyorum ama düzenlemede farklılık olması adına da calışmasını harabeye cevirmiş.yani efesi harbiden anlatmış :P .eren kardeş bence bizim gibi yeni yetişen genclerin biraz daha mütevazi olması gerekir.saydıgın üstadların arasına girebilmek için(kendini onların yerine koydugunu zannetmiyorum) insanlar tarafından kabul edilmek gerekir.bu da tecrübe ve içinde bulundugun projelerin gecerliligiyle olur.bu calışmada hoşuma giden lickler oldu acıkcası ama sanki,bu şarkıyı bi üstadla oturup iyi bi kesip biçsen 2 3 tane güsel sarkı cıkar gibi.benim sana tavsiyem eger bu kadar iddialı sözlerle ortaya cıkacaksan gercekten eksiksiz oldugunda ortaya cıkman.
    Üye
    Tremmy
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • yani bu bir eren kömürlü çalışması derken eren kömürlü band çalışması değil onu kastetmeye çalıştım...eren kömürlü band olarak bizi konserlerde izleyen arkadaşlar varsa yorumlarını da yazsınlar tabii
    Üye
    nere
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • Serdar Öztop, Cem Köksal, Akın Eldes gibi isimlerden sonra ülkemizde gitarın şarkı söylediği bir müzik yapan, genç ....

    Bırakta demonu indirip dinleyenler yapsın bu söylemi kendi kendini niye böyle lanse etmişsin anlayamadım
    Üye
    Asilbent
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • öncelikle bağanan ve bağenmeyen herkese ilgileri için teşekkürler ama bana armoniden bahsedenlar,şarkıyı bi kaç kez daha dinlesinler,davullar drummachine dir.ve bu bir eren kömürlü çalışmasıdır,ayrıca bu bir demodur...albüm değildir,bazı imkan kısıtlılıkları arasında zorlanarak yapılmıştır,ayrıca serdar öztop'a sonsuz saygım vardır ve tabi ki ben onun kadar değilim,onun yolundan ilerliyorum,adımın onla birlikte yazılmasının nedeni onun amatör bir meslektaşı olmamdır,yani gitarın şarkı söylediği,enstrumantal,gitar ön planda müzik yapmamızdır,yoksa serdar öztop'la kıyaslanmam söz konusu değil daha o günlere gelemedim.ama umarım bir gün bende serdar öztop gibi çok başarılı bir müzisyen olurum..şu an amatör bir müzisyenim o ise türkiye'nin gurur kaynağı bir gitarist
    Üye
    nere
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • erencim öncelikle yaptığın çalışma için eline sağlık diyorum.genel bir değerlendirme yapılırsa çalışman vasatın üstünde iyiye daha yakın olarak nitelendirilebilir.zaten çok geçiş olacağını söylemiştin ama bukadarı biraz fazla olmuş.çünkü dinleyiciyi biraz yoruyor.ben çok fazla aksaklık görmedim(teknik olarak)ama bu yorumları tabii ki bu işi daha iyi bilen insanların yapması gerek.kısacası parçada özellikle bazı melodileri çokı beğendim umarım daha iyi çalışmalarla tekrar karşımıza çıkarsın.başarılarının devamını dilerim.
    Üye
    deprofundis
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • ya bu ne be...
    abi bariz sagdan soldan bulabilecegin egzersizler turunde birkac kopuk licki bak nasılda calıyorum diye kaydetmiş birde serdar oztop falan diyor..yok yavuz cetin...ya zaten bunları hatta cok daha iyilerini calan bir ton adam var..mojo barda karpuzun gitaristi batuyu kadıkoy shaft ta mr.cat'i ve tabii ki gitaristi yigiti falan dinlesin bu arkadas...sen virtuoz olabilecek bi adamsan onlar gitar tanrıları...
    Üye
    Guitaroid
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • ya bence gitarın tonu fena değil,ayrıca dikkatimi yeni bişey çekti armoni diyosunuz ama adam aslında sağlam kullanmış be,şarkıda üç kere veya dört kere ton değişiyor,3 kerede ölçü değişiyor,zaten 5,6 tane farklı ritim var içerik olarak gayet yoğun ve davulun girfiği kısımda ve şarkının başında ayrıca tabanda sweepli ritimin olduğu yerde armoni gayet sağlam,ayrıca çok garip bi şarkı olduğu için şarkıyı dinledikçe daha iyi analiz adebiliyoruz,dinledikçe daha çok özellik olduğunu anlıyorum...
    ülkemizde böyle birsürü çalan adam olabilir doğrudur,ama ülkemizde böyle bi düzenleme kaçtane vardır...
    Üye
    trepy
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • şu anda bu acaip şeyi dinlemekteyim.. ilk dikkatimi çeken gitarın tonu..gerçekten çok kötü.. armoni yok.. sadece gösteri yapmak istemiş galiba eren kömürcü..her neyse ülkede bu arkadaş gibi binlerce insan var(daha iyi armoni bilgisine daha iyi bi kulağa..çünkü ciddi bi metronom sorunu var..we tabii ki daha iyi bi müzik ruhuna sahip..).. önemli olan özgün olabilmek.. pek bi etki yaratacağını sanmıyorum ama.. yinede başarılar..
    Üye
    purplepurple
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • ha birde eren piyasa da çok giterist var seni çekemeyenler de vardır ve olacaktır,bende gitaristim,ama sana başarılar diliyorum çünkü bence hem iyi çalıyosun,hemde amatörler olarak birbirimizin destekleriyle biryerlere gelebiliriz...
    başarılı bir çalışma olmuş,ve piyasanın üstünde bir çalışma,tabi bahsettiğim piyasa da serdar öztop yok,serdar öztop'a yapman gereken tek şey ondan feyz alman,ona saygı duyman,şu an yaşın itibari ile de onda epey küçüksün ama virtiözlük sınıfına ulaşmak zordur,çok iyi gitaristsin gibi ama virtiözlük çok ayrı bir kavram
    Üye
    trepy
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • evet dinledim ve eğer virtiöz olduğunu iddia etmiyorsa çok iyi bir gitarist diyebiliriz,düzenlemeleri de beni rahatsız etmedi,frklı,özgün bir kompozisyon bence,19 yaşına göre iyi cesaret ve başarılı ilerde piyasayı yardırabilecek bir arkadaş,destekçisi olalım,ülkemizde bu tip çalışmalar gerekli,başarılar eren.
    Üye
    trepy
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • bence tekniği iyi zaten sanırım kendisini serdar öztop'un yerine koymuyor,ayrıca bu amatör bir çalışma,bir albüm değil,ve bence şarkı su gibi akıyor,dinlerken efes'teki değişimleri anlatmayı başarabilmiş ve bence progressive'in tanımı olarak dinletilecek bir çalışma,19 yaşına göre yetenekli ve kendini biraz daha geliştirse başına virtiöz kelimesini bile ekleyebiliriz...
    Üye
    reno
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • Genç yaş ve iyi teknik...Ama sivrilmek istiyorsa bence bu çok yetersiz...Ayrıcalıklı bir yanı yok..Evde yapılan amatör kayıtlardan farkı yok.Açıkçası piyasa sürülecek bir demo değil..Ama tebrik ediyorum azminden dolayı kendisini.
    Üye
    primarycat
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • sarkıyı dinlemedim.ama yapılan yorumlardan dinlemeye gerek olmadıgını cıkartıyorum..
    Üye
    Matt Bellamy
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • ben herzaman, büyük bir kitlenin(arkadaşlar garaj.org u küçümsemeyin, gerçekten büyük bir kitle)önüne sunduğunuz, sunacağınız şeyin, sizin son noktanız olması taraftarıyım.yani bir kayıt yapıyorsunuz, ahanda bu benim demom diyorsunuz..Yani şunu bilelim, ben ne kadar kasarsam kasayım elimden şu an bu geliyor anlamına mı geliyor bu sunduğunuz şey..bakınız arkadaşımız yapmış arkaya midi davullar, baslar falan..cılız bir gitar tonu..haber eklemiş " Serdar Öztop, Cem Köksal, Akın Eldes gibi isimlerden sonra..." gibi bir cümleyle giriş yapmış..yaşına bakıyorsun daha 19..
    yav arkadaşlar, müzik yapıyorsunuz.aşçılık okulunda okumuyorsunuz, benim marifetim bu diye insanın önüne yemek sunmuyorsunuz..bu müziktir ya.hani bunun metronomu, hani melodi, hani kurgu??iki altılama, üçleme, iki de legato kapan bu benim demom diye çıksa, ohoooo...biraz daha sabır ya.bak çalışmanı takdirle karşılarım ancak, neden biraz daha beklemedin? bir grupla kayıt yapma gereği neden duymadın ki?artık beni bayıyor mesela bu evde kullanılan cubase sesleri, davulları..yani sana bir abi olarak tavsiyem, ne kadar kaale alırsın bilinmez (yıllardır satriani, vai, malmsteen ve benzerlerinin coverlarını çalan bir basgitaristim) daha sakin erenciğim diyorum.biraz daha sakin..Herşeyin bir zamanı var.ileride keşke bizim de böyle dünya starı gitaristlerimiz olsa da seninde adını duysak..eleştirileri dikkate al..sana iyi çalışmalar..
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • ya bu arkadaş galiba progressifin biraz b.kunu çıkarmış, devamlı 4ölçü sonunda sarkı başka bişi oluyor, efes aslında iyi bi kapak olmuş blind guardian'in mordor'u gibi bi alıntı, sweep olayına giriş ve çıkışlarında gercekçi bir metronom sorunu var ; sweep, sesini ortaya koyamadan birbirine giriyor, belki kayıt problemleri bu soruna iyi bi kılıf olabilir; ben bi davulcu olarak bu arkadasımızı hiç beğenmedim diyemem ama kendine bu kayıtı garaj'a koyabilecek ve arkasına serdar özt., akın eldes gibi gitaristleri alabilecek kadar güvenebiliosa bizim yorumlarımıza da hazır demektir.
    bnm olayım bu kadar, blind guardiani örnek alması ilginçtir ki bunu kimsenin düşünemiceni mi hayal ederek hiç bi esintiden söz etmiyor?
    eyvallh.
    Üye
    f-royal-volkan
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • Daha 19 yaşında yaptıklarından ötürü medeni cesaretini alkışlıyor, bundan sonra tekniğe daha az, düzenlemeye daha çok kafa yormanı ve çoook fazla & farklı türlerde müzik dinleyerek ufkunu geliştirmeni diliyorum..
    Başarılar..
    Üye
    funkyguitar
    Tarih
    10 Haziran 2005 00:00
  • Ayrıca abi nedir bu adam resmen milletle dalga geçmiş bu adam eger iyi calıyorsa kimse müzik bilmiyor ne çaldığı ile bass ın alakası var davulun Allahım sen adamlar yaratıyorsun....birde siteye yazmıslar Akın Eldes gibi Serdar Öztop gibi..... Oldu bari Yavuz Çetin yazın da birseye benzesin doğru ondanda iyi demi Allah ım ya Saçmalıgın daniskasi baska birşey değil valla billa .... sinirlerim bozluyor ya
    Üye
    bluesrockjazz
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Ben size bu arkadas gibi bu ülkede 1 milyon tane gitarist bulurum kardesim bu ne ya iki gitar calan albüm yapıyorlar.Nerede bunun armonisi nerede müzik kültürü.... Allah aşkına bırakın ya soytarılıktan başka birşey değil
    Üye
    bluesrockjazz
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • arkadaşlar olaya sadece gitar açısından bakıyorsunuz arkada baslar ve davullar işi bozuyor onlar düzgün olsa riffler fena değil ama bir akın eldes hele hele serdar öztopla karşılaştırmak yanlış arkadaşın daha gideceği çooook yolu var klasik düzenlemeler yıkılmaya çalışılmış ama çalışılan herşeyde başarı sağlanacak diye birşey yok tarih anlatılkıyor diye irbirinden bu kadar kopuk müzik yapılmaz piyasadaki çoğu gitarist tap ve sweep ten başka birşey yapmıyor bence tabular bu konuda yıkılmalı..
    Üye
    isa_bet
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • bu ne lan? yuzeysel olayim; amma itici.cirkin..
    Üye
    cyn
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Şarkının trafiğiyle ilgili detaylı yorumlar yapılmış ve çoğu da yerinde. Daha genel konuşmak gerekirse tekniği tam olarak oturmuş gitar virtüözlerinin bile artık salt teknik gösterme amaçlı şarkılar yapması abes oldu ki görülen o ki eren in teknikde de oldukça eksiği var. Sweepler temiz değil, alternate ler aksak vs. Malmsteen, Satch, Vai, Petrucci, Vinnie Moore, Macalpine, Paul Gilbert gibi amcalar gitar tekniğini olabilcek en yukarı noktaya zaten taşıdılar, buna da space age of guitar dendi. Sonrasında 1000 lerce malmsteen çıktı, ama ne anlamı vardı ki? Hiç. Adam yapmış zaten, sen onu tekrarlarsan sadece kendi egonu tatmin etmiş olursun (bkz. Cem köksal).
    Artık bu noktadan sonra işi teknik kısmıyla değil müzikteki farklılıkla yapmak, sound 'la yapmak gerek. Matthias Eklundh gibi özgün, yenilikçi genç virtüözler ustaların yanında yerini alcak,taklitten öteye gidemeyenler de anca torunlarına gitar çalcaklar. Türkiye 'deki eren gibi virtüöz adayı arkadaşlar da çalıştıkları kadar "çalmaya" özen göstermeliler, 20 egzersiz gibi lick i birbirine bağlamak beste yapmak değildir.
    Üye
    İris
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • öncelikle şunu söyliyim her müzikle uğraşan ve özellikle her gitaristin destektiçisiyimdir, eren kömürlüyü daha önce hiç dinlememiştim, şimdi eleştirimi yapabilirim..

    1-Bana göre kötü gitar tonu
    2-Kompozisyon oldukça kötü
    3-Bend'lere çalışması lazım
    4-Daha fazla teknikle süslenebilirdi
    5-Metronom sorunu mevcud

    Bana göre bunlar genel sorunlar, sevgili barriosunda(selamlar ;)) dediği gibi cesur bir deneme, her kendine güvenen kişinin böyle demo şeklinde uğraşması türkiye için bu konuda büyük adım olacaktır bana göre...Eren Kömürlü arkadaşın biraz daha çalışması lazım ;)
    Üye
    utku_death
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Arkadaşın gitar tekniği iyi aslında,daha iyisini çalamazdım ama eksiklikleri de var.Mesela aynı riffleri arda arda çalmış çoğu yerde tek düzelik getirmiş bu da şarkıya. Parçaları birbiriyle bağdaştırırken de direk geçiş yapmış, o yüzden alakasız şeyler ortaya çıkmış.Sonra gitarları birbirine çok karıştırmış, bence gerek yok,fonda bi ritim ve ön planda tek bir solo gitar yeterli.Ama ikinci kısım daha güzel geldi bana.Yine de iyi derim ben, 10 üzerinden 7 veririm.Zaten beste üzerinde biraz daha çalışsa çok daha iyi şeyler ortaya çıkarabilir,kapasite var sonuçta arkadaşta.
    Üye
    TubeMaster
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • öncelikle beğenen arkadaşlara çok teşekkürler ederim,bence bişey ya güzel ya kötü değildir,kişilerin zevkine göre değişen bişeydir bu.
    beğenenler içinde beğenmeyenler içinde ilginizden dolayı teşekkür ederim...
    Üye
    nere
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • güzel bi çalışma ama elektro gitarda herşey hız olmamalı dengeli bi hız olmalı ör.mamlsteen hız yapıyor ama dengeli hız yapıyor gitardaki yürüyüş kalıpları kulağa doğru ve güzel gelmeli.arkadaşımız gerçekten zamanla daha iyi olur.
    Üye
    metalian_61
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Fazla yoruma gerek yok bir şey ya iyidir ya da kötü bu da kötü olmuş.Belki biraz ağır olacak ama şarkı, effektör tanıtım CD'si gibi olmuş.
    Bence teknik yerine daha çok düzenleme ve kompozisyon çalışmalı...
    Üye
    flyfinger
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • ayrıca yaptığın müziğin fanları ülkemizde oldukça azdır,yani malmsteen hakkında bile birsürü kötü yorum yapan adam var ama ben onlardan değilim ben virtiözüte ağırlıklı müzikleri çok severim,umarımki sizlerin sayesinde sayımız zamanla artar,başarılar
    Üye
    reno
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • ben dinledim ve öncelikle uzun zamandır gitar çalan bir insan olarak eren'in gitar tekniğini çok beğendim,hatta hastası oldum,çok iyi çalınmış gitarları,ayrıca deneysel bir çalışma olmuş,kendisininde belirttiği gibi alışılmış kalıpları aşmış,şarkının inişlerinde çıkışlarında değişiminde de efesteki savaşları ve sükuneti anlatmaya çalışmış,özgün bir çalışma olmuş,ankaralı biri olarakta eren'in konser afişlerine çok rastladım,yoğun çalışan bir akadaş,hatta eren'in saklıkent konserine de gittim ve sahne performansı çok iyiydi,zaten haberdeki fotoğrafta sanırım saklıkent'ten,insanların bu müziğe alışması için biraz da zaman lazım erencim,ülkemizde senin gibi müzisyenlerin sayısı artmalı bence,sana başarılar diliyorum,birgün hayallerine ulaşırsın umarım...teknik araçtır,sende duygu da var ama teknik duyguyu daha iyi verebilmek içindir,tekniğin fevkalade tahminimce baya bi eğitim almış olmalısın.şunu da hiçbirzaman unutma burdaki yorumları belli bi yere kadar kayde al,müziğinle beraber tamamıyla özgürsün,önce kendin için yap herşeyi,başarılar,senin gibi insanlar ülkemizdeki müziğin ufkunu açacaklardır,yılmadan çalış,çok beğendim çalışmanı devamını da beklerim..
    Üye
    reno
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Ben bu şarkıda hiç bir ruh hissedemedim... onun haricinde bi yorum yapmayıp özellikle sdqantaris arkadaşımızın yorumuna katılmakla yetiniyorum...
    Üye
    Hikizume
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • İlk klavye solosundan önceki bölüm iyi olmuş,şarkı baya bir güzel gidiyor o kısımda ama genel olarak alakasız ve teknikler oturmamış..Birde şarkı metronomdan bağımsız devam etmiş çoğu yerde aman diyim çünkü enstrüman çalarken dikkat edilmesi gereken en önemli detay bu bence ama üzerine gidersen eminim oturtursun metronom problemini..Şarkının bütünlüğünü bozan en büyük etmende bu olmuş.
    Birde şarkıyı bestelerken tekrar,tekrar dinlemeni tavsiye ederim çünkü şarkı bir bütündür her ne kadar iniş ve çıkışları olsada mutlaka köprüler olmalıdır,yani bulduğun şeyler ancak öyle insanların kulağında güzel tınlar ve bir bütünlük kazanır.Bir başka büyük eksiklikte bu bence.3. ve son olarakta çalınması zor olan herşey güzel değildir yukarıda arkadaşların belirttiği gibi bildiğin her tekniği tek bir şarkıya tıkamaya çalışmışsın,seni anlıyorum çünkü her müzisyen bunu yapmak ister,bak ben bunuda çalabiliyorum diye duyurmak ister insanlara ama öyle olsaydı müzik,müzik olmaktan çıkar,ortada grup diye bir kavram olmaz ve her müzisyen kendi enstrümanıyla,kendi başına takılırdı.Umarım iyi bir yerlere gelirsin ilerde ama daha çok çalışarak tabi ki de
    Üye
    unplayed1
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Evet sonunda dinledim Eren bir kaç kere üst üste. Ha şöyle, ortada fiziki bir şey olsun da onlar konuşulsun.

    Geçelim şarkıya ve kayıda.

    Giriş gerçekten hüsran. Metronom yok belli ki, melodi bir hızlanıyor bir yavaşlıyor, dolayısıyla arpejin üstüne koyduğun delay de saçmalıyor ve yanlış oluyor milisaniye babında. Üstüne gelen sweep melodi de alakasız, çorbaya dönmüş.

    Çok sert bir giriş yaptım ama parçaya geçince ilk verse güzel, melodi akılda kalıcı ve sevimli ama arada yine bir sürü nota basıcam derken bozmuşsun sadeliğini. Sonraki verse çok da anlamlı gelmedi, sweep de sweep. Sonra ritmler giriyor güzel ilk 4 tur hoş, o sweep iniş yakışmış. Sonra aynı ritm üzerine solo, altında sweep var yine, baymış. Parça yavaşlıyor, hoş olmuş. Hızlanıyor, güzel. Yavaşlıyor derken başka bir rife geçiyor. Lüzumsuz bu da. Kopuk. Şu oldu bu oldu derken kaçırıyoruz artık trafiğin başını sonunu. Parça duruyor klavyeler. Eh öh sonra sololar.

    Eren, güzel başlamışsın ama birbirinden kopuk bir sürü şeyi ardarda bitiştirmişsin. Şu sweep işine de bu kadar takma kafayı. Yapabilmek ayrı, yerinde yapmak ve tadında bırakmak ayrı.

    Daha iyi şeyler yapacaksın ileride umarım ama bu çalışmayı heba etmişsin.

    Kompozisyon yazmak hem çok kolay hem de değil. Biraz daha düşün çalışmalarının üzerinde. Başarılar.

    Not: Müzikte deneysellik olabilir elbette, güzel de olur; ama bu her kötü kompozisyonun deneysellik altında sunulmak suretiyle kotarılabileceği anlamına gelmiyor.

    Not: Hani bırakmıştın şu kimin ardından geldiğin hikayesini, lütfen...
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • açıkcası böyle bi karambol, sürekli bi kişisel kabiliyet ön plana çıkarmaya çalışılmış..yaratıcılıktan çok yetenek sergilenmiş..parça çok kopuk..pek beğenmedim doğrusu...ama başarılar dilerim,işallah bi yerlere gelebilirsin (?)
    Üye
    myung
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • efes henüz piyasaya sürmediğim demomdan bir şarkı şarkı kayıtlarıbu yakın tarihlerde bitiyor ve demoyu artık müzik marketlerde de bulabilirsiniz,aslında bu sadece efes'den oluşan albüm öncesi bir single olarak ğpiyasaya sürülecekti ama albüm işi yaş göründüğü için beri bol şarkılı bir demo olsun diyerek diğer kayıtlarla uğraşmaktayım ayrıca benim hakkımda daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar tasarımı büyük ölçüde yapılan,çok yakında açılacak olan www.erenkomurlu.com adresini ziyaret edebilir,ister ankara olsun ister ankara dışı olsun eren kömüelü band olarak konser tekliflerine açığız.
    Üye
    nere
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Yaw abi güzel çalmış da gerçekten biraz kopukluk var ama ben yinede beğendim
    Üye
    thunderwolf
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • arkadaşlar öncelikle ben eren kömürlü ilginiz için sizlere çok teşekkür ederim,aslında şarkının çok değişken olduğunu baştan sizlere söylemeliydim,çünkü elimden geldiğince klasikleşmiş düzenlemeleri kendimce yıkmaya çalıştım,ayrıca efes'i anlatmaya çalıştığım için tıpkı efes'in tarihi gibi çok değişken oldu,savaşları,suküneti,hastalıkları,efes'in bir harabe haline gelmesini anlatmaya çalıştım ve bunların hepsini anlatmaya çalıştığım için tarz olarak çaok farklı şeyler anlatan melodileri bir şarkıda toplADIM.bir de sanırım yaptığım düzenlemelere,kompozisyona deneysel sıfatını eklersek daha açıklayıcı olacak sanırım...
    saygılar,sevgiler.
    Üye
    nere
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • gitarın şarkı söylediği bir müzik yapan
    biri olarak görülebilecek durumda olduğunu düşünmüyorum.Yinede başarılar elbetteki ciddi bir çalışma olmuş uğraşılmış belki biraz daha desteğe ihtiyaç vardır.
    Üye
    Loki
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • Achilles'in yorumuna katılmamak mümkün değil.. ancak, ben de bu tarzla ilgilenen bir gitarcı olduğumdan, burada biraz daha detaylı eleştiri yapma ihtiyacı hissettim..kuşkusuz bu tarz müzisyenlerin sayısı ve çalışmaları artmalı, ancak dinleyici olarak biz de mümkün olduğu kadar yapıcı eleştiriler ile katkıda bulunmalıyız diye düşünüyorum.. ne yazık ki, bu tarz müzik yapan pek çok gitarcıdaki sıkıntı Eren Kömürlü'de de duyuluyor, teknik beceriyi müziğin daha önüne koymuş gibi gözüktü bana.. biraz George Bellas'ı andırıyor burada Kömürlü, progresif rock etkilenimi özellikle ritmik yapılarda kendini belli ediyor.. girişte gitarın temiz tonla çaldığı fikirler (poliritm anlayışıyla iki farklı ritmik yapıya sahip figürü üstüste oturtmak istemiş sanırım) bana biraz zorlama geldi.. parçanın geneli itibariyle konuşursak, ne yazık ki bir bütünlük yok ritmik geçişlerde, deyim yerindeyse biraz "copy-paste" hali var, birbirine yapıştırılmış bağımsız bölümler gibi parça...belki bu da bir tercih, ama ne yazık ki fikirler bu haliyle pek akıcı gelmiyor.. bir de, parça bittiğinde insanın aklında kalan, mırıldandığı ya da kafasında tekarlayan bir melodi de olmuyor ne yazık ki, ama bu sırf Kömürlü'nin parçasının değil, Geroge Bellas gibi tekniği müziğin önünde gören tüm gitarcıların sorunu.. teknik demişken, bu konuya da değinmekte fayda var.. bugün Türkiye'de rock gitaristi-virtüözü etiketiyle dinlediğimiz kimi isimlerin, örneğin Cem Köksal'ın, aslında teknik açıdan ciddi sıkıtıları mevcut.. örneğin sağ el (alternate picking) tekniği oldukça zayıf Köksal'ın ve her iki elin senkronize bir şekilde çalışarak hızlı pasajlar çaldığı yerlerde hiç de hoş olmayan bir karambol oluşuyor.. Kömürlü'nün girişte kullandığı sweep picking tekniğinde daha usta olduğu, ama maalesef onun da Cem Köksal gibi alternate picking de sorunları olduğu anlaşılıyor (4:19 ve sonrasındaki solo örneğinde olduğu gibi).. yine de, Kömürlü'nün bu demosu Türkiye için cesur bir deneme, umarım müzikal açıdan daha da olgun şeyler duyarız kendisinden ileride.. başarılar diliyorum..
    Üye
    barrios
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
  • sürekli bir şeyler çalmış lakin bütünlük yok gibi geldi bana,parça parça bulduklarını birleştirmiş sanki...
    diğer parçalarını bilmiyorum ama ben pek beğenmedim bu efes'i
    Üye
    achilles
    Tarih
    9 Haziran 2005 00:00
Toplam 82 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler