Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm Kardeş Türküler :: Bahar

13 Haziran 2005 00:00

Bahar bayramlarının Anadolu, Mezopotamya ve Trakya halkları ve dinleri için ortak bir anlamı var: "Yeniden doğuş..." Kökleri bin yıllar öncesine götürülen bahar bayramları; doğayla birlikte uyanışı, umudu, beklentileri, "Öleceğiz Ama Yeniden Dirileceğiz" inancını ifade ediyor. Farklı zamanlarda da olsa mutlaka şenliklerle kutlanan bu bayramların tüm canlılara neşe ve mutluluk getireceğine inanılıyor.

"Bu şarkılarla, baharın gelişini birlikte kutlayalım; umudu, yeni günü birlikte karşılayalım istedik. Bu albüm, farklı dil, din ve şarkıların bir arada yaşayabileceği umudunu yeniden yeşertiyor bizim için..." diyen Kardeş Türküler (BGST) üyeleri; önceki albümlerinde olduğu gibi, "Bahar" albümünün repertuvarının da Anadolu’nun farklı dil ve dinlerinin şarkılarından ve bestelerden oluştuğunu belirtiyor.

Albümde, Türkçe, Kürtçe (Kurmancî, Zazakî), Ermenice, Çingenece, Arapça ve Çerkezce şarkılar yer alıyor.

Yorumlar

  • Albüm daha öncekiler gibi yine çok iyi. Ne mutlu ki halk müziği artık sadece yapılanların tekrar icrası olmaktan da çıkıyor. Şu topraklarda en iyi halk müziği aranjmanlarını yapan ve bunları icra eden Kardeş Türküler artık araya sıkıştırdıkları kendi besteleriyle de iddialarını ortaya koyuyorlar. Ne mutlu halk müziği tekrar hayat buluyor...
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    26 Haziran 2005 00:00
  • çok hoş bir albüm!! öncelikle kapak resmine vuruldum:) karşı koyamadım, aldım, dinledim. gerçekten çok hoş!
    Üye
    serkeş_selen
    Tarih
    21 Haziran 2005 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler