Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Coke vs Barış :: Alternatif Rock Konseri

7 Ağustos 2003 00:00

"Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu", 6-7 Eylül'de Hezarfen Havaalanı'nda yapılacak "Rock'n Coke Festivali"ne karşı, aynı tarihlerde Sarıyer Bahar Suyu piknik alanında "Barışarock" konseri gerçekleştirecek.

Beyoğlu'ndaki TMMOB Maden Mühendisleri Odası'nda düzenlenen basın toplantısında koalisyon bünyesindeki "Barışarock Girişimi" adına konuşan Ragıp İncesağır, Coca Cola firmasının 6-7 Eylül 2003 tarihlerinde Hezarfen Havaalanı'nda düzenleyeceği "Rock'n Coke Festivali"ni protesto ettiklerini belirtti.

İncesağır, bu nedenle kendilerinin de aynı tarihlerde bir rock konseri düzenlediklerini belirterek, "Böylece, rock kültürüne sahip çıkma ve ABD ve çok uluslu şirketlerin küresel hakimiyet saldırısını protesto etmeyi" amaçladıklarını anlattı."


Rock Sisteme Karşıdır

"Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu" adına konuşan Şebnem Korur Fincancı da, barıştan yana olanların bu konserde biraraya geleceklerini söyledi. Moğollar grubundan Taner Güngör ise rock müziğinin her zaman sisteme karşı olduğunu dile getirerek, "Rock, her zaman yalanlara karşı duyarlılığını ortaya koyacaktır" dedi. Sarıyer Bahar Suyu piknik alanında 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek "Barışarock" konserine, aralarında Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Mor ve Ötesi, Pentagram’ın da bulunduğu grupların katılacağı bildirildi.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

  • tiyatrom katılıyorum doru diyosun. gidecez
    Üye
    pengelens
    Tarih
    13 Temmuz 2004 00:00
  • BARIŞAROCK

    (...)Sanat elbette evrenseldir. Fakat bazı sanat dalları bazı felsefelerle, bazı dünya görüşleriyle çok da güzel örtüşür. Eğer bir moda gibi rock dinleyen "tiki" değilseniz, rock müziği dinlerken rock felsefesini de az çok özümsemişseniz rock'ın doğuşundan bugüne "bir karşı duruş müziği" olduğunu da hissetmemeniz mümkün değil. Evet rock bir karşı duruştur bir başkaldırıdır. peki neye karşı çıkış? Elbetteki var olana, hakim olana. Eh bu durumda ortalama bir rock sever bilir ki karşı duruşun müziği olan rock'la yıllar boyu kapitalizmin bayraktarlığını yapmış markaların en önde geleni coca-cola yan yana gelemez birlikte duramaz. Bu ikisini yan yana koymak bu müzik adına hainliktir ihanettir. Elbetteki rock felsefesinin derinliğini bu konuya yıllarını vermiş kişilere bırakıyoruz onlar adına ahkam kesmeye niyetimiz yok ama sanat'a ve sanat çevrelerine yakın bir yayın olarak da bu uluslararası sermayenin bir sanat dalını kullanması konusunu sorgulamaya hakkımız olduğunu düşünüyoruz!

    Dönem dönem işçi katliamına dek kalkışmış, fabrikalarında çocuk işçi kullanmakla kalmayıp çocuk işçi kullanmayı açıkça desteklemiş, savaş esirlerini fabrikalarında köle gibi çalıştırmış, Hitler'i saygıyla selamlamış Cola firması nasıl oluyor da bugün rock festivali düzenleyebiliyor? Bu küresel saldırının bir başka boyutu değilse nedir? Rock evcilleştirilmeye, içselleştirilmeye mi çalışılıyor? Sanat evrenseldir dedik ama sanatın bir çokuluslu firmanın parayı bastırıp sahneye yerli yabancı üç beş grup çıkarması değil! (...)

    YAZININ TAMAMI : http://www.tiyatrom.com/aetimur5.htm
    Üye
    tiyatrom
    Tarih
    23 Ağustos 2003 00:00
  • Çok güzel bir olay. Örütbağ (internet) adresi de olsaydı iyi olacaktı.
    Üye
    titreM
    Tarih
    7 Ağustos 2003 00:00
Toplam 3 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler