Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Aşşk - Çipura

26 Haziran 2005 00:00

Hayata "aşk"la anlam katanlar bu duygunun nekadar yoğun,nekadar yalın, nekadar kelimelere sığmaz olduğunu iyi bilirler.Aşk büyülü sözcüktür. Aşk yıkar, aşk uçurur, aşk yakar, aşk "yeniden başla!"der. Çipura albüm kariyerine işte bu büyülü sözcükle başlıyor. Sözcük dizelere karışıp şiir,enstrümana dokunup müzik oluyor ve bizi büyünün bu halini paylaşmaya çağırıyor.

Çipuranın albüm serüveni iki yıl önce başladı. Müzik onların hayatlarına aşkın girdiği günden beri varolmasına rağmen albüm düşüncesi, müziklerinin olgunluğa erişip olumlu eleştiriler ve övgüler almaya başlamasıyla gündeme gelmiş. Bu amaçla Ayhan Orhuntaş'a ulaşan grup iki yıllık bir çalışma sonunda müzikseverlerle buluşuyor.

Çipuranın müziği ismini aldığı balığın özelliği gibi Ege ve Akdeniz ağırlığı taşıyor. Başka bir deyişle, Anadolu'nun sıcak ve yalın müziği bu... Anadolu motiflerinden beslenen müzik, Anadolu'nun Akdeniz'e uzanışı gibi evrensel temalarla buluşuyor. Gitar, vokal, buzuki, saz mey, klarnet, perküsyonlar "Aşşk"la buluşup kaynaşıyor.

İçten, sıcak ve yoğun duygulu şarkılar. Akustik seslendirildi. Aşkla çalışıl dı. Birçok müzisyen bu "Aşk"a yüreğini kattı. Buzuki Orhan Osman buzuki, lavta ve curasıyla, Cemal Kaplan perküsyonlarıyla, Savaş Zurnacı klarnetiyle, Cebrail Kalın meyi ile, Mehmet Çolak şelpe sazıyla, Ayhan Orhuntaş prodüktörlü ğün yanında kayıt ve düzenlemeleri yaparak, elektrik gitarıyla kendi performansını sergileyen gruba katıldı.

Kerem Kekeç gitar vokal, Alper Kurum flüt vokal, Duygu Koçoğlu perküsyon, Ertuğrul Koç davul, Murat Akbulut bas gitar çalıyor. Çipura'nın "AŞŞK" albümü Seyhan Müzik etikekiyle marketlerde.
Yıldız kaydığında "AŞK"ı dilek tutanlar için...

Yorumlar

  • ne diyeyim kerem hoca bizim muzik ogretmeni zaten sesi de var. Guzel de grup. Dinledikce insanın ruhu dinleniyo valla fanları olmaya hazırım... umarım yolları acık olur...
    Üye
    Angelus_KAOS
    Tarih
    16 Haziran 2006 00:00
  • Albümü dinledim. son zamanların en iyi müziği ve sözleri olan bir çalışma. Şiddetle tavsiye ederim. Yolları açık olsun....
    Üye
    cosip
    Tarih
    12 Temmuz 2005 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler