Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Rock Republic Uyarılar

28 Haziran 2005 00:00

Sıkılmayacaksanız aşağıda tüm festival ile ilgili olarak uyulması gereken kuralların bir listesi var, liste Festivalin resmi sitesinden aynen alınıştır.

Genel
1.Festival alanında bulunma riski bilet sahibinin kendisine aittir. Major Müzik Organizasyon Ltd. ve Rock Republic Festival, etkinlikler sırasında karşılaşılabilecek hiçbir zarar, ziyan, kayıp, yaralanma vb.’den sorumlu tutulamaz.

2.Festival organizatörü programda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Festivalde yer alacak sanatçıların duyurulan isim listesinde ve sıralamasında her türlü değişiklik yapma hakkı Organizatörün yetkisindedir.

3.Festival her türlü hava koşulunda yapılır.

4.Festival alanı girişinde üst araması yapılır. Üzerinizden çıkabilecek ve festival alanına sokulması yasak olan maddeler içeri alınmaz ve gerekli görüldüğünde güvenlik tarafından yasal kurumlara sunulmak üzere el konulabilir.

5.Festival alanı içinde, silah, uyuşturucu vb her türlü yasa dışı madde taşıdığından şüphelenilen herkesin üstü, çantası ve çadırı aranabilir.

6.Festival alanının herhangi bir noktasında herhangi bir biçimde ateş yakmak kesinlikle yasaktır.

7.Konser alanında oturma düzeni yoktur.

8.Konser alanındaki ses düzeni kalıcı olarak işitme kaybına yol açabilir.

9.Bedensel engelliler için özel tertibatlar (izleme platformları, tuvaletler, yollar vb.) bulunmamaktadır.

10.Festival Yönetimi kayıp ve çalıntı eşyadan sorumluluk üstlenmez. Festival alanına “değerli eşya” getirilmemesi tavsiye edilir.

11.Festival alanında resmi lisanslı ürünlerin (CD, T-Shirt vb.) satışı olacaktır. Lütfen korsan ürün satın almayınız.

12.Festival alanı içinde izleyiciler tarafından para karşılığında iş yapılamaz. Bunun için önceden Festival Yönetiminden yazılı izin alınması ve sözleşme yapılması gerekmektedir.

13.Çöpler için festival alanında yerleştirilen çöp konteynerleri / toplama noktaları kullanılmalıdır.

14.Bilet sahipleri, genel festival izleyicisinin bir parçası olarak kendilerinin sesli görüntülerinin alınmasına ve kullanılmasına peşinen izin vermiş kabul edilirler.

15.Yüksek miktarda nakit para, bilgisayar, vb değerli eşyaları yanınızda getirmeyiniz, getirdiklerinizi çadırınızda bırakmayınız.

16.Şüpheli ya da tehlikeli bir durumla karşılaştığınızda görevlileri haberdar ediniz.

17.Festival alanına sokulması kesinlikle yasak olan madde, eşya vb. kalemler aşağıda sıralanmaktadır. Aşağıda sıralanan ve ayrıntılarıyla tanımlanan bu maddelerin Festival alanına sokulması yasaktır. Söz konusu maddelere girişte el konur; ayrıca bulunduranlar festival alanı dışına çıkartılır ve tekrar içeri girişine izin verilmez. Aşağıdaki listede yer almayan ancak görevliler tarafından bu sınıfa sokulabilen maddeler için de aynı kurallar geçerlidir:

•Her türlü yasadışı uyuşturucu – uyarıcı madde ve ilaçlar,
•Ruhsatlı ya da ruhsatsız her türlü ateşli silah, patlayıcılar,
•Her türlü kesici, delici, yakıcı alet, tırnak makası, törpü, bıçak, çakı vb.
•Her türlü yiyecek (Festival alanına yiyecek-içecek sokulmaz, girişte tespit edilenlere el konulur. Festival Alanı içinde çok çeşitli ve uygun fiyatlı yiyecek-içecek satış dükkanları bulunmaktadır).
•Her türlü içecek: (Festival alanına, alkollü, alkolsüz içecekler, cam şişeli, metal kutulu ve yasa dışı içecekler sokulamaz; girişte tespit edilenlere el konulur).
•Festivale girişte kişi başına izin verilen sigara paketi sayısı 1’dir. Bunun üstünde çıkan sigara paketlerine el konulur. İçeride uygun fiyatlı sigara satışı olacaktır.
•Her türlü alkol içeren madde (parfüm, sprey deodorant, içki, vb.),
•Kedi, köpek vs. her türlü hayvan
•Her türlü portatif lazer ekipmanı veya kalemi
•Her türlü yanıcı alet ocak, mum, çakmak,
•Ses ve görüntü alan her türlü kayıt cihazı. Kişisel amaçlı amatör fotoğraf makineleri serbesttir. Bu aletlerin profesyonel-amatör olup olmadıklarını tespit etme hakkı Festival’e aittir.

18.Uyuşturucu, uyarıcı ya da herhangi bir yasa dışı madde satışına tanık olursanız, derhal ilgili festival görevlilerini bu konudan haberdar ediniz.

19.Sahne önündeki çok sayıdaki insan, konser başladığında sahneye doğru, bitiminde ise sahneye ters yönde hareket eder. Buna hazırlıklı olarak kendinizi ve çevrenizdekileri gözetiniz.

20.Sahnede konser başladıktan sonra gidiş ve dönüşte, dalga gibi hareket eden kalabalık bir topluluğun arasında olacaksınız. Kalabalık hareket ederken asla durmayınız, kişisel eşyalarınızı almak için asla yere eğilmeyiniz.

21.Surfing festival boyunca yasaktır. Surfing, Meksika dalgası, pogo vb. hareketlenmeler yasaktır.

22.Sahneye daha yakın olabilmek için asla önünüzdekileri itmeyiniz ve asla sahneye doğru koşmayınız.

23.Kalabalığın içindeyken, acil durumda gerekebilecek size en yakın acil kaçış noktalarını önceden kontrol ediniz.

24.Düşen ya da yaralanan kimselere yardım ediniz ve kendiniz yardımcı olamıyorsanız mutlaka en yakınınızdaki görevliden yardım isteyiniz.

25.Festival görevlilerinin koyduğu kurallara ve yaptığı uyarılara uyunuz. Bunlar sizin güvenliğiniz içindir.

Unutulmaması gerekenler

•Evden çıkmadan önce:
-festivalin açılış saatleri,
-festival alanına  ulaşım seçenekleri,  
-kamp olanakları,
-konser saatleri,  
-festival alanındaki olanaklarla  ve işinize yarayabilecek diğer faydalı bilgiler için festival web sitesinden yararlanınız.
•Yanınızda tüm hava koşullarına uygun giyecek bulundurunuz.
•Yanınızda uyku ve kamp için gerekli tüm malzemeleri bulundurunuz.
•Yanınıza bilet, kimlik, tıbbi bilgilerinizi içeren bir kart,ehliyet, kredi kartları, önemli telefon numaraları, ilk yardım çantası, kişisel hijyen için gerekli malzemeler, mutlaka prospektüsüyle birlikte ilaçlar, kağıt-kalem alınız.
•Ailenize ve arkadaşlarınıza cep telefon numaranızı  veriniz.
•Festival süresince yeterli ölçüde yemek yemeyi ve su içmeyi unutmayınız. Özellikle hava sıcaksa ve de alkol alıyorsanız, vücudunuzun suya ve proteine ihtiyacı olacaktır.
•Konserden ayrılmaya ya da başka bir yere gitmeye karar verirseniz bunu arkadaşlarınıza söylemeyi unutmayın.
•Festival ve sahne görevlilerinin koyduğu kurallara uyunuz. Tüm kurallar sizin can ve mal güvenliğiniz içindir.

Bilet ve bileklikler

1.Festivalin bütün olarak iptal edilmesi durumu hariç, bilet parasının iadesi yapılmaz. Biletler satın alana aittir; üçüncü şahıslara devredilemez.

2.Festival Yönetimi, uygun gördüğü durumlarda herhangi bir bilet sahibini içeri almayabilir. Bu durumda bilet parası iade edilir.

3.Biletler sadece ilan edilen satış noktalarından satın alındığında geçerlidir. Diğer kaynaklardan satın alınan biletler girişte kabul edilmez, sahibi hakkında sahte yasal evrak bulundurma ve kullanmadan dolayı yasal işlem yaptırılabilir.

4.Biletlerde gizli ve açık güvenlik önlemleri vardır. Bunları bozmaya, değiştirmeye, taklit etmeye yönelik her türlü girişim girişte yapılan kontrolde otomatik olarak tespit edilir ve bu biletin sahibi içeri alınmaz; ayrıca bilet sahibi hakkında sahte yasal evrak bulundurma ve kullanmadan dolayı yasal işlem yaptırma hakkı doğar.

5.Kaybedilen, unutulan vs. biletin yenisi hiçbir şekilde verilmez. Biletler girişte geçerli bir bileklik ile değiştirilir. Bileklikler festival alanı içinde bulunulan süre boyunca takılmak zorundadır. Bileklik takmadan, sadece bilet ibraz etmek yeterli değildir. Bu durumda bu kişinin elindeki bileti yırtılarak iptal edilir, kişi festival alanı dışına çıkartılır ve tekrar içeri alınması için geçerli bir bilet alması gerekir.

6.Bilekten çıkartılan veya kurcalanan ve zarar görmüş bileklik geçersiz kabul edilir; kayıp veya unutulan bileklikler yenisi ile değiştirilmez. Bu tür bilekliği taşıyan kişiler festival alanı dışına çıkartılır.

Kamping & Otopark

1.Kamping alanı festival alanının bir uzantısıdır. Festival yönetimince belirlenen, şeritlerle çevrili kamp alanı dışında konaklama yapılamaz.

2.Kamping için ek bir ücret yoktur. Kombine bilet sahipleri festival alanının uzantısındaki kamping alanına otomatik giriş hakkı elde etmiş sayılırlar ancak çadır kuranlara ayrı bir bileklik takılır.

3.Kamping alanında elektrik tesisatı yoktur. Aydınlanma genel tesisat ile sağlanmaktadır. Bu alanda mum ve gazlı ocak dahil hiçbir yanıcı aydınlatma aracı kullanılamaz.

4.Festival alanı içine izleyici aracı sokulmaz.

Yorumlar

Taze haberler