Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cinerama @ Manhattan İstanbul

19 Eylül 2003 00:00
Tarih: 16 Ekim Perşembe
Yer: Manhattan Club
İstiklal Caddesi, Acara Sokak, No:2 Galatasaray
Tel: 212 244 04 42
Kapı Açılış: 21.30
Fiyat: 15MTL
Organizasyon: Kod Müzik


The Smiths sonrası en başarılı Indie gruplardan Wedding Present'ın vokalisti David Gedge'in yeni grubu Cinerama, Kod Müzik'in organize ettiği Now of Rock serisinin ilk konuğu olarak ülkemize geliyor.

NME Dergisinin "İngiltere'nin En Yetenekli Şarkı Yazarlarından Biri" olarak gösterdiği David Gedge'in topluluğu Cinerama 16 Ekim'de Manhattan Club'a konuk oluyor.

David Gedge, hatırlanacağı üzere, ismini ilk olarak alternatif rock'ın kült topluluğu Wedding Present ile duyurmuştu. Wedding Present'ın "George Best", "Saturnalia" gibi albümleri 90’lar rock’ının kilometre taşı albümleri arasında kabul ediliyor.

Gedge, Ocak 97'deki Liverpool konseri sonrasında Wedding Present'ı bitirme kararı aldı ve geleneksel pop çizgisine daha yakın bir grup olarak tasarladığı Cinerama'yı kurdu. Gedge'e yeni grubunda aynı zamanda hayat dostu olan Sally Murrell, Wedding Present’dan Simon Cleave ve Goya Dress’den Terry De Costra eşlik ediyor.

Cinerama şarkılarının en büyük ilham kaynağı Gedge’in büyük bir tutkuyla sevdiği John Barry, Ennio Morricone, Burt Bacharach gibi film müziği bestecileri. Topluluk şarkılarında film müziklerinin dramatik atmosferini yakalamak için akordiyon, vibrafon, üflemeli ve yaylı çalgıları ses örgüsüne ekliyor ve tüm bu sesleri komplike ve zarif aranjmanlarla bir araya getiriyor. Bu anlamda Cinerama'nın müziği Scott Walker'ın daha enerjik hali ya da Tindersticks'in daha az karamsar, hatta neşeli bir versiyonu olarak tarif edilebilir.

GRJ :: Cinerama
Kaynak: studyoimge

Yorumlar

Taze haberler