Mr.Cat Zaman: Her perşembe Mekan: Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul Fiyat: Tam: 10YTL; Öğr:7,5YTL (bir yerli içki dahil) Bilet: Pop Rock diye">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mr. Cat @ Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul

15 Temmuz 2005 00:00
Sahnede: Mr.Cat
Zaman: Her perşembe
Mekan: Shaft Blues & Jazz Club - Kadıköy - İstanbul
Fiyat:
Tam: 10YTL; Öğr:7,5YTL (bir yerli içki dahil)
Bilet:

Pop Rock diye tanımlayabileceğimz bir repertuarla sahne alan Mr. CAT, Can Göksun (Vokal, Gitar), Ajda Gürsoy (Vokal), Esat Saatçi (Gitar), Yiğit Özdağlı (Gitar), Sezgin Yılmaz (Bas), Erdem Tarabuş (Klavye) ve Haldun Linomen (Davul) den oluşuyor.

Yorumlar

  • :) çok komik be bas gitar tekniği demek eserin muthiş vokali demek ....onur haric gerisi bence gumrukte falan calışsın evine falan baksın muziği bıraksin onur bitanedir....
    Üye
    DJ GADOHA
    Tarih
    18 Şubat 2006 00:00
  • Mr Cat Istanbul'un gorup gorecegi en ilginc, en renkli, en yetenekli ve yine en talihsiz gruplarindan biridir. Can, Ajda ve Esat disindaki tum elemanlarini cok yakindan tanidigim bu grup Turkiye'nin son onbes yilda gordugu en yetenekli, en yuksek potansiyele sahip muzisyenlerini yetistirmis olmakla birlikte ne yazik ki Turkiye'nin agir yasam sartlari ve grup ici polemikleri yuzunden cagdaslari Pentagram, Athena gibi gruplarin basarisina ulasamamistir.

    Grup doksanli yillarin basinda dort kisi olarak (orijinal tayfa Yigit Ozdagli, Erdem Tarabus, Haldun Linomen ve sezgin Yilmaz'dan olusmustur) enstrumantal fusion tarzindaki demolari ile profesyonel muzik ortamina ayak basmis, 1994 yilinda Yigit Ozdagli'nin gruptan ayrilmasi sonrasi kadrolarina Eser Erdem'i lead vokalist, Onur Pamukcu'yu lead gitarist olarak gruba katip EMI, Kemanci, Sis, Mojo, Hayal Kahvesi, Mandala, Yosun gibi rock barlarda 80'li rock coverlari ile sahne almislardir. Donemin turkce pop, fantazi, arabesk patlamasi ve Turkiye'nin yasadigi ekonomik krizler grubu kotu yonde etkilemis, ic anlasmazliklar yuzunden grup defalarca dagilip bir araya gelmistir. Kadro'nun genel olarak bir arada kalmasina ragmen ufak ama surekli degisiklikler yasayan grup uzun yillar boyunca rock piyasasinda tutunmaya calismis ancak cok buyuk bir hayran kitlesine hic bir zaman sahip olamamistir. Bunun en buyuk sebebi kisisel catismalar, muzikal uyumsuzluklar, muzik piyasasinin beklentilerine odun vermeme inadi ve son olarak da grup elemanlarinin bir turlu kendi bestelerini icra etmeye yanasmamis olmalaridir.

    Grubun bu gunku elemanlarindan Yigit Ozdagli'nin yikici karakteri muzikal yetenegini golgede birakmakta ve grubun gelecegini gecmiste oldugu gibi tehdit etmektedir. Onur Pamukcu'nun gruba katilmasinin sebebi de yine Yigit Ozdagli'nin muthis muzik dehasina ragmen guvenilmez, anlasilmaz ve dengesiz kisiliginden kaynaklanmistir. Onur Pamukcu elekro gitar'in Turkiye'de bir esi olmayan virtuozluk duzeyine sahip dunyanin en sevilesi insanlarindan biridir. Turkiye'deki bircok buyuk potansiyele sahip gitaristlerin aksine Onur bu yetenegini buyuk bir ustalikla islemis ve doneminin en basarili gitaristlerinden biri olmayi basarmistir. Grubun klavyecisi Erdem Tarabus tartismasiz Turkiye'nin en yetenekli blues klavyecisi Haldun Linomen ise muthis potansiyle sahip bir bateri dehasi olup sadece rock dalinda degil jazz stilinde de buyuk bir yetenege sahiptir. Sezgin Yilmaz grubun kurulusundan beri grubun beyni, menejeri ve frontman'i olarak one cikmakla beraber Turkiye'de bir esi daha olayan bir bass gitar teknigine sahip ender muzisyenlerdendir. Eser Erdem'in yorumculugu ve karizmasi grupta oldugu sure boyunca goz doldurmus, rock muzik disinda jazz ve blues dalarindaki yorumculugu da Turkiye standartlarinin cok uzerine cikmistir. Tum calkantilarina ragmen sevenleri icin cok onemli bir yeri olan Mr Cat'in ozune donup vakit cok gec olmadan rock muzik piyasasinda hak ettikleri yeri almalarini sabirsizlikla bekliyorum.
    Üye
    sotto voce
    Tarih
    21 Eylül 2005 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler