5.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Barışarock @ Sarıyer - İstanbul

1 Ağustos 2005 00:00

Yorumlar

  • bu arada o yorumu ben yazmadım.. benim sifremden biri girip yorumlar yapıyor.. anlamadım ben bu işi..
    Üye
    gooch_v2
    Tarih
    2 Kasım 2006 00:00
  • bizde sistemin içindeyiz,sisteme karşıyız
    Üye
    cado
    Tarih
    9 Eylül 2006 00:00
  • tamam haklisin savas belkide hic bitmeyecek ama neden masumlar oluyor!!!Sonucta iki kisinin azindan cikan tek bir kelime binlerce masumun hayatini kaybetmesine yol aciyor. Bir cok kanalda internette dunanin gelismis!! ulkeleri kendi teknolojileriytle hedefi milimetrik vuran fuzeleriyle filan ovunur fakat neden gercekte boyle olmuyor.madem o kadar iyi teknoljin var neden irakta senato binasinin 10 km uzagindaki bir hastane vuruldu.bu tur olaylar tek tuk degil devamli her gun olan seyler.Kullandigimiz bir cok kapitalist ulkeye ait mal var..neden dunya piyasalari onlarin elinde..ama ne bilim bi fender gitari alirsin oda abd malidir fakat kokakola da farkli bi durum var mcdonalds da farkli bi durum var birinin vergisi devlete gidiyo sadece yardim diye biri direk karindan masumlari oldurmek silah ticaretini desteklemek icin fon ayiriyo...
    Üye
    fuCk_THE_goD
    Tarih
    27 Ağustos 2006 00:00
  • savaş karşıtlığıymış da bilmem neymiş yahu arkadaşlar gözünüzü açın zaten savaştayız insanoğlu varolduğundan beri en çok 30 sene savaşmadan durabilmiş hem kotunu giy gitarını çal motosikletine bin gazozunu içmeyince ben amerika karşıtıyım de valla neremle güleceğimi şaşırıyorum siz milleti uyandırmaya değil uyutmaya çalışıyorsunuz insanlar savaşın olduğunu,her zaman da olacağını biliyorlar siz savaşsız bi dünya hayal ettiriosunuz ve onları korumasız bırakmaya çalışıyorsunuz ana düşünce şu olmalı nasıl savaşa karşı geliriz değil savaştan nasıl galip çıkarız çünkü zaten savaş herzaman vardı şu anda da var ve insan yeryüzüne hakim oldukça olacak insanları bu komünist saçmalıklarınızla zehirlemeyin fender çalan kendini komünist sanan hiçbişiler
    Üye
    gooch_v2
    Tarih
    18 Ağustos 2006 00:00
  • Amerikaya karsı konser veriliyo yok söyle böyle ama kullandıgın gitar fender giydigin, kot levis ,ayagında converse ayakkabı,heriflerin müzigi,eeee bu nasıl karsıtlık ki barışa rock sacma bence dogru dürüst festival yapın.amerikan mallarını kullanmayın diye propaganda yapılmasıda cok sacma niye coca cola içmeyelim ki güzel daha iyisi yok müzik alettleri en iyi onlar yapıyo ee bırakın abi bu işleri...
    Üye
    vegamet
    Tarih
    22 Temmuz 2006 00:00
  • çok komiiik,sosyalizm ütopikdir diyor yahu sosyalizm birçok ülkede gerçekleşti sen uyu...sosyalist anlayişlar kapitalizmin serbest piyasa sistemi yerinde ekoniminin denetim altina alındığı merkezi planlamaya dayanan bi düzen isterler. yani mutlu bir azinligin lüksü yerine herkesin ihtiyaçlarina öncelik verecek ve işçileri işverene karşi olan ekonomik bagliliklarindan kurtaracak bi sistem.
    Üye
    cado
    Tarih
    8 Temmuz 2006 00:00
  • asphyxiater arkadaşım neden barışarock ın sosyalist kimliğinden rahatsız olduğunu öğrenme şansım varmı?
    Üye
    cado
    Tarih
    8 Temmuz 2006 00:00
  • afferin sana dişi sosyalik şey.o kadar konuştun konuştun sonra rakınkoka(!) mı gittin! işte hepniz böylesiniz konuşmada hepiniz solcusunuz bilmemnesiniz ama iş pratiğe gelince hepiniz birden dönüyorsunuz! afferin metalcisin git sen sonra da salaklar gibi bağırırsın konuşursun filistine ırak'a haksızlık var savaşa hayır diye bir işi yapçaksanız adam gibi yapın ya da hiç yapmayın!neyse bu sene de yine dönekleri görcez! ben eskişehirdeyim çevremdekiler hep solcu(!) ama niyese tam bir burjuva hayatı yaşıyorlar konser olduğu zaman anında mafyanın,sedat pekerin barlarına akıyolar(!).işte bunlardan da korkacaksın arkadaş!teoride ve pratikte aynı değillerse boşlar demektir.ben ne marksizim ne leninizm biliyorum ama ülkem için ne gerekirse yapmaya çalışıyorum daha eşit bir toplum için çalışıyorum ve çalışacağım işte iki kitap okuyup konsere gitmekle olmuyor!
    Üye
    cansadececan
    Tarih
    20 Mart 2006 00:00
  • :)))) bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? demek ben senden daha çok abd karşıtıymışım. ben gitmedim, sen gittin rock'n coke'a. çok komiksiniz ya.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    5 Eylül 2005 00:00
  • gideceğimi zaten söylemiştim ve gittim de... ama bir daha asla gitmem barışarock'tayım artık... gittim gördüm bitti... ama benim gibiler çoktu be... sosyalistim ama metalciyim nolucak korn'u da dinledim babalar gibi!!!
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    4 Eylül 2005 00:00
  • vay vay vay, ilanlar kısmında neye rastladım bilin bakalım. o kadar rock'n coke karşıtı olan dişi_sosyalist kızımızın verdiği ilana da bakın hele; acilen rock'n coke bileti arıyomuş. aa ne kadar ayıp, senin gibi bi sosyaliste yakışıyo mu hiç?..
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    3 Eylül 2005 00:00
  • ben gitmedim ama festival dandikmiş. gruplar kötüymüş. duyduğuma göre, bir tek türk bayrağı yokken, kocaman kızıl bayrak dalgalanıyomuş; bir tane ırak ya da filistin standı yokken, küba standı varmış. müzikten çok sol propaganda yapılıyomuş. belliydi zaten, iyi ki gitmemişim. yazık, artık festivallerin de suyu çıktı.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    2 Eylül 2005 00:00
  • :)))
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    1 Eylül 2005 00:00
  • kısa pantolon hiç giymedim ben senin tanıdığın o salt çoğunlukta değilim... tartışma daha fazla sıkma diğerlerinin de canını...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    31 Ağustos 2005 00:00
  • evet akıl yaşta değil başta ama, bilgi olmadan akıl işe yaramaz. sen daha kısa pantolonla gezerken ben senin kadar biliyodum.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    31 Ağustos 2005 00:00
  • ne haldeyiz yaa!! sora niye umudunuzu yitiriyosunuz derler...
    Üye
    eeyore_
    Tarih
    31 Ağustos 2005 00:00
  • canım benim acıma acınacak duruma düşersin derler... akıl yaşta değil baştadır... okuyan herkes okuyor ama adam olmak lazım... ben senin gibi çizgi romanlarla da büyümedim ya sen ne biliyosun da atıp tutuyosun yeter diyorum ya git başımdan!!!...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • daha dünkü çocuk, benim uzmanlık alanımda bana kafa tutmaya kalkıyo ve ben gülüyorum. senin tüm hayatın boyunca okuduğun (çizgi roman, cin ali falan da dahil) kitaplardan daha fazlasını bu konuda okumuş biriyim. bana uzmanlık alanımda (ki ömrümü verdim) bişey bilmiyosun diyen ve haddini bilmeyen sana gülmekle yetiniyorum. eğer sen gülüyorsan, sana sadece acırım. daha haddini aştığının farkında bile değilsin.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • kim kime gülüyor acaba??? öfff sıkma canımı daha fazla...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • gülüyorum haline...
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • bu arada ben senin kadar ağır konuşup üstü kapalı hakaretlerde bulunmuyorum ne söylüyorsam direk söylüyorum rahatsız mı oldun??? ya dayanamıyorum gerçekten çok komiksin!!!!!!!!!!!!
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • ah canım benim ya... ben şuan türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde öğrenciyim zaten... öss'de yaptığım dereceyi de hiç saymıyorum sana... algıda güçlük var sende çünkü... nicklere dikkat etmeyeceksen yazma buraya... desteksiz sallıyıp duruyorsun ayrıca ben sana o soruyu sen sosyalizmi yerden yere vurduktan sonra sormuştum dikkatini çekerim... lütfen önce okumayı öğren sonra gel benle tartış... sana bir ipucu vereyim aşağıdan yukarıya doğru okuyacaksın sağ alt köşede yorumları yazan kişilerin nicklerini de görürsün ayrıca... :)))) bu hafta barışarock düzenleniyor ama senin yüzünden burada festival tartışılmadı maalesef!!!
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • 1. nicklere dikkat etmediğimi söyledim. ben isim vermeden cevap vermişim. üzerine alınan, gocunan sen olmuşsun. yani kendin sazanlık yapmışsın. hala beni suçluyosun.
    2. sen direk olarak bana "senin ideolojik görüşün nedir?" diye isim belirterek konuşmaya girmişsin. yani kendin kaşınmışsın.
    3. benim nasıl bir mantığa sahip olduğumu ben daha iyi bilirim. bence önce sen mantık nedir? onu oku.
    4. senin benim düşüncelerimi değil de yalnızca seninle ilgili verdiğim cevapları okuduğunu düşünmeye başladım. çünkü hiç düşüncelerle ilgili yorum yapmıyor, direk kişiliğime saldırıyorsun. biraz da onları oku.
    5. bundan 7 yıl sonra (yani benim şu an ki yaşıma geldiğinde) ne düşünüyor olacaksın merak ediyorum. bu arada lise bitti mi?
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • ha bu arada büyüdüğümde senin gibi biri olacaksam hiç BÜYÜMEYEYİM daha iyi!!! bu memleketi senin gibiler kurtarmaya kalkışırsa vay halimize!!! sana düz mantığa sahipsin derken ne kadar haklı olduğumu herkes görmüş oldu böylece!!!
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    27 Ağustos 2005 00:00
  • KÖRSÜN SEN TAMAM MI???? o mesajı atan trash_death !!!!!! ya sen nası master yaptın söylesene ???? seni alkışlıyorum!!! evet nicklere dikkat etmediğin her halinden belli... yazık be sana o kadar sene boşuna okumuşsun sana gülüyorum!!!! :))))))))
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    27 Ağustos 2005 00:00
  • ha senfonik_bacı, haklısın ya. bazıları sadece sosyalist olmayı marifet sanıyo. gelip sosyalist nidalar atıp sonra da sıyrılıveriyolar. barışarock'a gelmiycem. protesto ediyorum. gelsem konuşurduk :)
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    27 Ağustos 2005 00:00
  • sen tek gözünle mi okuyosun dişi_sosyalist. zeka konusunu açan neverland. ben ona cevap verdim. sen bunu bile çarpıttın ya ne diyim ben sana. ayrıca sosyalizmle ilgili ilk mesaj senin:

    EMPERYALİZME KARŞI OLMAK SOSYALİZM BAYRAĞINI SÖMÜRÜCÜLERİN BAĞRINA DİKMEK İÇİN SAVAŞ VERMEKTİR.


    şeklinde nidalar attığın mesajdır. iyi oku mesajları. senin nick'ine bakmadım bile. bu mesajdan sonra dikkatimi çekti nick'in. ben rock'n coke'u eleştiriyordum. barışarock'ın sosyalist kimliğiyle ilgili rahatsız olduğunu söyleyen bir arkadaş vardı senden önce, ona katıldığımı ifade ettim o kadar. olayı sen başlattın ve hala saplantılı bir şekilde bunu inkar ediyosun.

    sosyalizm senin gibi saplantılı ve daha burnunun ucundaki yazıyı okuyup anlayamayanların elinde ise, zaten sıfırın altına inmiştir bile. sosyalizm saçma bişey bunu anlıycaksın. ama sen buraya büyü de gel...
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    27 Ağustos 2005 00:00
  • gülüyorum gülüyorum gülüyorum :)))) eee Rock N coke'a da gidicem sallandırcak mısın beni taksim meydanında asphyxiater ??? bir insan zekayı tartışma konusu yapıyorsa söyleyecek sözü kalmamış köşeye sıkışmış demektir bu yüzden gülüyorum, gülüyorum, gülüyorum :)))
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    26 Ağustos 2005 00:00
  • öfff be kör müsün sen ya??? sosyalist nickimi görüp üstüne atlayan sensin ayrıca ben daha önce de dedim burda bağıran çağıran siyaset tartışan belalar okuyan sensin!!! neyse ki millet senin gibi kör değil de kim ne yazmış doğru düzgün okuyor...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    26 Ağustos 2005 00:00
  • yani barışa rock hariç herşey hakkında konuşmuşsunuz ha....buluşalım abi orada yarın bi konuşak bööyle tatlı tatlı.....adım cansu bağırın siz caaannnssıuuuuuuu diye ben gelirim...puaahahaha......okudum da harbi ne önemli bi olaymış bu sosyalist olmak ya.a.......sanki sadece sosyalist oldumuzu belli etmek için gidiyoruz konsere....:P
    Üye
    senfonik_bacı
    Tarih
    26 Ağustos 2005 00:00
  • :) bkz: güler geçerim
    Üye
    neverland
    Tarih
    26 Ağustos 2005 00:00
  • ayrıca, benim bahsettiğim şey çok basit. ama anlayana. insanoğlu, herşeyi yakından uzağa mantığına göre kabullenir ve benimser. en çok ortak yanı olan insan onun için en değerli olandır. yani önce kendisi, sonra ailesi, sonra akrabası, sonra arkadaşı, sonra hemşehrisi, sonra milleti, sonra dindaşı, en son olarak da dünyadaki herhangi biri gelir. emeklemeden yürünmez, yürümeden koşulmaz. siz tüm basamakları atlayıp dünya vatandaşlığını öne sürüyorsunuz. insanlık ben, aile ve akraba kısmını kabilelik döneminde atlattı. arkadaş ve hemsehri ise sosyal bir olgu halinde yaşandı. insanoğlu bugün millet kısmında. biz de orada olmazsak var olamayız. bu gelişimsel bir süreç. sosyalizm ben unsuruna aykırıdır. bu yüzden ütopik ve gerçekleşemezdir. bunu anlamak çok mu zor?
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    26 Ağustos 2005 00:00
  • 1. beni felsefe bilmemekle, sosyalizmi bilmemekle itham eden zavallılara yönelik bir şey, ihtisas alanımı söylemem. zeka neverland'in söylediği gibi kolay ölçülemez. ayrıca ben sana zeki değilsin demedim (sen bana dedin), sen akıllı değilsin. insanların zekasını sorgulamak kimsenin haddi değil.
    2. daha hayat alanında bir arpa boyu yol almamış insanların boyundan büyük laflarla, sosyalizm saplantılarını eleştiriyorum.
    3. burada sosyalizm lafını ben ortaya atmadım. atan dişi_sosyalisttir. konuyu saptıran da kendisi. mesajları okursanız anlarsınız. biz rock'n coke'u eleştiriyorduk.
    4. fikirleri konuşmaktan hiç bir zaman kaçmadım. kaçan da kendine güvenmediği için kaçar. sizin gibi 3-5 kişiye(!) papuç bırakmam.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    26 Ağustos 2005 00:00
  • bu arada bu topiğin başlığına bak o zaman anlarsın burda ne tartışmamız gerektiğini...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • asphyxiater bence sen fazla siyasetle ilgilenmekten dolayı saçmalıyorsun kendine bir cam fanus yap içine gir istediğin kadar da bağır içinde ben bir numarayım felan diye
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • asphyxiater mesajlarını dikkatlice okudum.durmadan benim master ım var benim öğrencilerim var 18 den küçükler garaja girmesin...valla allah sabır versin senin öğrencilere...
    Üye
    fabulozoo
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • yazdıklarından anlıyorum ki sen benim zeka seviyemin yanından bile geçemessin muhatap almıyorum ben türkiye derecesi yaptım bence buraya zeka sınırlaması falan getirilsin okuyanlar bunun bi kaçış mı yoksa zorunluluk mu olduğunu anlayacaktır.
    Üye
    neverland
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • burada ne tartışılmasını isterdiniz? "anneni mi çok seviyosun babanı mı?" tarzı grup kıyaslamalarını mı? salakça, çocukça geyiklerin mi yapılmasını tercih ederdiniz? siyasetle direk ilişkilendirilen bir etkinlik var önümüzde. ne tartışsaydık ya? şık, rüküş muhabbeti mi yapacaz bu yaştan sonra? barışarock'a sosyalist kimliğinden, rock'n coke'a da abd güdümünden ötürü gitmiyorum. gitmem de. rock müziği alet etmeyin siyasetinize. burada ne yapacaktım ya? ya siyasetinizi, ya da festivalinizi eleştirecektim. festival doğru, yanlış olan siyasetiniz. ben de onu eleştirdim. buraya çıkıp "sosyalizm nidaları" atan ve konuyu açan ben değildim. konuyu açan, lafı ortaya atıp kaçtı. neyse bu sosyalizm çoluk çocuk işi olmuş zaten, 18'ini geçmiş bir kişi bile yok. ya abd özentisi ya da rus. yaş sınırı konsun bu siteye de, daha mantıklı, insanlar gelsin. onun bunun özentisi insanlar değil.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • :)
    Üye
    neverland
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • ben kenara çekilmekle çok iyi yapmışım... özelden halledin ne derdiniz varsa...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • sen benim atatürk hakkında ileri geri laflar edeceğimi umdun heralde. yok hayır ben bunu yapmicam. okuyanlar kendi iradelerine göre istedikleri kişiye hak verirler. senin görüşün de bu saatten sonra değişmez zaten. o senin görüşün bu da benim görüşüm dediklerimin arkasındayım daha da konuşurdum ama dedim ya bu kadarı insanların doğru kararı vermesi için yeterli bence. insanlar da rahatsız oluyolar burda siyaset konuşulmasından. haklılar kendilerine göre. hayatta başarılar dilerim sana...
    Üye
    neverland
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • neverland, beni tanımıyorsun, bana felsefe oku deme. yıllardır okuyorum. siyaset felsefesinde master'ım ve senin yaşında öğrencilerim var (hatta senden büyük). sen yanlış anlamakta ustasın. daha ırk kavramının ne olduğunu bilmiyorsun. türk, ingiliz, alman aynı ırktandır. yani beyaz ırktan. ırklar deri rengine göre verilir. diğer ayrımlar milletdir. yani ırkçlık ve milliyetçilik tamamen farklı şeyler.

    ben milliyetçiyim çünkü, dünya vatandaşlığı bir ütopyadır. her insanın insan olmaktan ileri gelen hakları vardır. ama insanlar milletleri kültürel bağlarla kurarlar etnik kökenle değil. ırksal ya da milli saflıktan bahseden yok. ben kültürel birlikten bahsediyorum. türkiye'deki insanların bir kültürel birliği vardır ve bir ingilizden tamamen farklılaşmıştır. o yüzden hangi etnik kökenden gelirse gelsin, paylaşılan ortak bir kültürü olan insanlar topluluğudur bence millet. ulus devletler de bunun üzerine inşaa edilmiştir.

    avrupada yok edilmeye çalışılan milliyetçilik kendi dışındakilerin milliyetçiliğidir. kendi milliyetçiliklerine toz kondurmazlar. çünkü onlar halen nasyonel sosyalist kafadalar. yani nazi. diğer milletleri asimile etme çabasındalar. ben osmanlı'nın yaptığı gibi, insanların milletlerine kültürel olarak bağlı kalması taraftarıyım. yoksa ingilizlerin ya da almanların yaptığı sömürgeci ırkçılık değil.

    bir devlet sosyal adaleti sosyalist olmadan da yapar. örneğin osmanlı'nın vakıfları, selçuklu'nun kervansaraylarını oku. aç insan bırakmazlardı ve bunu rejimle değil, manevi değerlerinin sağlam oluşuyla yaparlardı. sorun kendi insanını milli bir duyguyla sevmek ve yardım etmektir. sosyal adalet içten gelen bir duygudur. sonradan kanunla ithal edilmez. devlet mantıksal işlerle uğraşır, duygularla değil.

    ayrıca atatürk'ün kurduğu bu devletin anayasasına göre, sosyalizm taraftarı eylem yapmak, "rejim değiştirme girişimi" sayıldığından, anayasal bir suçtur. çünkü atatürk bu devleti sosyalist devlet değil, ulus devlet olarak kurmuştur. atatürk yanlış mı yaptı? onu mu demek istiyorsunuz?
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • offf offf...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • bu olay kaçmazdı. ama Şu ÖSS denen bela var ya; bizi böyle organizasyonlardan alıkoyuyor. Ne olurdu lise 3 e hiç geçmesem. Ama gitmemem bi yana iyide çünkü ücretsiz.

    İşte bu kötü oldu neden ücretsizya insan bileti en az olsn 15ytl yapar şimdi oraya olur olmadık tipler gelecek..


    arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum. Allah c.c oraya gideceklere yardım etsin :P Çekecekleri var. Oops saat 9:30 olumuş bir buçuk sat önce dersanede olmam gerekiridi....
    Üye
    Dream Raider
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • ya biri hangi otobüsün gittigini sölesin a.q yaa...
    Üye
    deadstar
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • tamam da millet müziği siyasete oyuncak yapmayı iyi biliyo biz de buna karşı çıkıyoruz yani en azından ben boş insanlar yetiştirmek için piyasa boş isyankar olmayan müzikler üretiyo neden? karışıklık çıkmasın die. amaaaaaa yemesler yoksa katılıyorum fikrine ama başka bi açıdan bakarsan müzikte de politika vardır zaten yani o kadar uzak kavramlar değil aslında. müziğimize karışan politika biz de onu tartışıyorus
    Üye
    neverland
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • birde başlıyacam siyasetinize, burası müzikle ilgili bir site, gidin siyasetle ilgili sitelerde tartışın..mümkünse müzik hakkında yorum yapın..
    Üye
    linukus
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • sitesi vardı açılmıyor..noldu acaba...
    Üye
    linukus
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • selam millet..yorumların çoğunu okudum biraz yapıcı olur insan yaf..harika bir organizasyon bence eleştirecek hiç bişey yok..kimse korkmasın bu tarz müziği krolar dinlemez..barış akarsu'ya da yapılan haksızlık bence..adamın şarkılarını dinleyin barışa rock'ın felsefesiyle örtüşüyor, kimseyi oraya boşuna çağırmıyolar..evet barışa rock'ın bi felsefesi var..anlamayan çektirsin gitsin....

    Ben Deli'nin performansını çok merak ediyorum..ayrıca üstadlar var :D kaçmaz...paralıda olsa beleş de olsa böyle bir müzik ziyafeti helede mesajı olan bir festival kaçmaz arkadaşlar..herkese müzik dolu günler..
    Üye
    linukus
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • dedim ya osmanlı da da atatürk ün kuracağı dünyaya inanılmazdı. biraz ileri görüşlü ol lütfen kaç tane sistem geçmiş dünyadan şimdiki kalıcı değil ya. ayrıca hadi sistemin değişmesini kabul etmiyosun dünya vatandaşlığına laf soyleme bari milliyetçilik ırkçılık bencil insanlarda olur benim için türk de aynı başka bi ırk da ayrıca dünyanın gçmişine bakacak olursan ırklar önceden daha saftı, birbirlerinden uzaktılar. şimdi bile hepsi bu kadar içiçe girmişken sen ileride dünya vatandaşlığının olmayacağını iddia edemessin bence. mülk edinmek de insanların tek para harcayabileceği seçenek olmasa gerek. insanlar diğer istekleri için çalışabilirler. ben mal mülk edinilmesin derken insanlar maaş almasın demedim. ayrıca ben eğitim olmasın demedim orda demek istediğim kimbilir belik de dünyayı ne tür sistemler bekliodur demek istedim orda sadece aklıma geldi ve yazdım. ve de asırlardır gerçek olan bişey değildir ulus devlet falan. avrupa da milliyetçilik yokedilmeye çalışılırken siz yine eski yanlışların ardından koşmaktasınız bence. sana anlatamadım veya sen anlayamadın ya da anlamak istemedin ama dünyada yüzyıllardır sistem değişikliği var ben sosyalizmin kalıcı olacağını söylemiyorum sadece sosyalizm daha modern eşit ve ilerici bir sistem. yaptığın şey atatürk e osmanlı nın yaptığı şeyden farksız ileri görüşlü ol biraz lütfen herkes senin gibi düşünmüyo benim için ırkların hiçbir konuda hiçbir önemi yok siz olimpiyatlarda oyuncuları değil ırkları, ülkeleri ödüllendiren zihniyettesiniz. ama zaten söylediğim hiçbirşey fikrini değiştiremez farkındayım öyle bağnaz yetiştirilmişsiniz ki... kalıcı bi sistem yok bu dünyada bunu anlayıp ileri görüşlü olup hep daha iyisini isteyelim lütfen seninle problemim yok güzel yetiştirmişler seni sadece onu diyebilirim biraz felsefe oku sen de bence insanların sana dediklerini öğrettiklerini dünyaya gözlerini yeni açmış bi bebek gibi kabul etmişsin keşke okuyup kendi fikirlerini edinseydin. neyse sen yapamamışsın bunu okuyan başka insanlar yapsın. bencil olmayalım lütfen neyiz ki bu dünyada biraz objektif bakmayı deneyelim. bunları düşünmeyeyim de ortallıkta atlarınızı daha rahat koşturun öyle mi? yok beni punk müziğinizle kandıramazsınız herkese yemez o. son olarak tekrar söyleyeyim ki sscb nin hataları sosyalizmin hataları değildir.
    Üye
    neverland
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • ya o degilde ulasim hakkinda hic bi yerde hic bi sey bulamadim.. masi gidicez oraya?! hangi otobüsler nerden gidiyor bilen varsa ki vardır cevap yazabilir mi?
    Üye
    deadstar
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • sen uçmuşsun dostum. dünya vatandaşlığı, eğitimsiz hayat gibi uçuk şeylerden bahsediyosun (sosyalizm de dahil). bu dünyada senden 10 yıl fazlam var. gerçekçi olmak lazım.

    sosyalizm gelince işçi-patron ayrımı olmayack öyle mi? peki yine yönetenler ve yönetilenler olmayacak mı? olacak. o zaman yine sınıfsal ayrıma gitmez mi bu? gider. herkesin elinden malını alıp, mal edinmeyi yasaklarsan asıl adaletsizliği yapmış olursun. çalışanla çalışmayanı, kaytaranla idealisti aynı kefeye koymuş olursun. bu da insanları tembelliğe iter. eğitim kuramlarını oku biraz. insanlar maddi ya da manevi bir ödül almadıkça çalışmaz. doğal kaynakları sömüren, tembellik içinde yaşayan asalaklara dönüşür. sscb de bu yüzden çöktü zaten. diğerleri de bu yüzden çöktü ve çöküyor.

    dünya vatandaşlığı tam bir ütopya. böyle bişey asla olamaz. çünkü insanların, dili, dini, kültürü, yaşam tarzı farklı. dünyadaki herhangi bir insana sor. sana benzeyenle mi yoksa senden tamamen farklı biriyle mi yaşamak istersin diye. cevap bellidir. milletler de kültürel benzerlikle oluşur zaten. hem sosyalizm sscb'de kendi kaynaklarını bitiren devletin, diğer ülkeleri işgali ve sömürmesine yol açmış. katliamlar yapmışlar. çok insancıl değil mi? bencillik ve milliyetçilik yok bu davranışta değil mi?

    eğitim olmasın lafı zaten abuk. robotlar yapsın herşeyi. tamam yapsın da robotları kim yapacak? eğitimsiz insanlar mı?

    sen bu yaşta düşünme bunları. tek gerçek var, o da dünya asırlardır, ulus devletlerle yönetilir. kan bağı ve millet duygusu hepsinin üstünde gelmiştir. milli çıkar asıl olandır.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • daldım konuya ama bu saatte ne kadar yazılabilirse görüşlerimi anlatmak istiyorum. bi arkadaş sosyalizmin patronlara v.b. karşı işçileri savunduğunu yazmış. zaten sosyalizm olduunda patron-işçi ilişkisi biteceinden sosyalizm herkesin eşitliğini savunur. bu sosyalizmin yaptığı bir ayrımcılık diildir sosyalizm ayrımcılığa karşıdır zaten. eğer yapılan bi ayrımcılık varsa o da sırf annemiz babamız türk diye türkiyeyi diğer tüm ülkelerden üstün görmek istemenizdir. görüyorum ki hala dünya vatandaşlığı mantığını kavrayamamış insanlar var. ayrıca sscb de sosyalizmin tam uygulanamaması sosyalizmin bir eksiği veya hatası diildir. görüyoruz ki birçok farklı kapitalist düzen var bu durumda tek bir sosyalizmin olmasını bekleyemeyiz zaten. sscb bunu başaramamışsa bu pes etmemizi gerektirmez. ayrıca dünya varolduğundan beri sistem değişimi geçirmektedir dünya hep emperyalist diildi, federalist çağlarda da insanlar kapitalizmin gerçek olacağına inanmazlardı veya gerçek olsa bile birçok eksik, hata olacağını düşünürlerdi heralde. insanların en kötü huyu bencilliktir bence. eğer bi insan bencilse kendi ırkının da çıkarını düşünür ve de savaşır kopyasını öldürür. ama insan dünyada küçük bi nokta olduğunu unutmamalı heralde. veya ırkçılar için sadece ırklar listesinde bi kelime. dünya sürekli sistem değişikliği geçiriyo bundan sonraki sistemler sosyalizm komünizm ve anarşizm mi ne sanki! benim tek merak ettiğim anarşizmden sonra başa mı dönüces yoksa hep anarşizmde mi kalıcas? bu sorunun cevabını öğrenmek için o günleri görmek isterdim... hım bi de unutmadan sosyalizm sadece sağlayacağı eğitim koşullarından dolayı bile tercih edilesidir. aslında ilk başta mal mülk edinmek ortadan kaldırılmalıdır ki bunun için devletin tüm insanların mal ve mülkünü alıp her bireye kalacak yer v.s. temin etmesi gereklidir, bunun içinde nüfus planlaması, ikinci çocuğun yasaklanması v.s. gerekir bunlar halledildikten sonra aslında çocukların ailelerinden koparılıp hep bir arada ve hiçbir tarafa ve ırka yönelmeden eğitilmeleri gerekir ki sosyalizm bile bunu sağlayamaz heralde. çocuklara baksanıza... nasıl da büyükler kukla yaptılar onları(bizi)... herkes çocuğunu kendi düşüncesine göre yetiştiriyo hayır bence her bireyin kendi düşüncesi olmalı her çocuğun eşit harçlık alması ve eşit eğitim görmesi gerek. hiçbirinin de üstünde baba parası güvencesi olmamalı(mal mülk edinmek kaldırılmalı) böylece de her bireyin gerçekten eğitime ihtiyacı olduğu için eğitilmesi gerekli.(ki aslında eğitim de keşke olmasa ama insanların dünyadaki işleri yapması dolayısıyla eğitilmesi gerek yeni bi sistem buldum tam şu anda neden robotlar sistemi falan olmasın insanların eğitilmeden yaşayacaı sadece zevk için herşei robotların yapacaı?) yani ailelerinden ayırılıp eşitçe büyüycekler zaten aileleri onlara genlerini vermiş fazlasına gerek yok die düşünüyorum çok mu hayalperestim? adem de oyle söylerdi heralde... yok ya ben de bu sistemi deiştirmek için yaşıodum ama o kadar sistem var ki ben onların arasında ezilip kalmış biri olmak istemem heralde ya ama o zaman da sistem değişmeyebilir yok ya kesin değişir birileri arada kesin ezilir sanırım ben olmiycam ama o birilerinden biri. neyse bu gece sabahliim mi die düşünüodum sabahlamış oldum nerdeyse zaten iyisi mi bu konuyu düşüniim ben naapsam hayatımın amacı haala aynı mı kalsa? bakalım düşünücem... herkes düşünsün ama ben 15 yaşımda bunları düşünmek zorunda diilim ama düşünüyorum işte. neden? eğitildim eğitiliyorum ailem eğitimin önemini biliyodu çünkü. herkes eğitilsin, eşitçe... son olarak emperyalizmi bitmeyecek bi sistem olarak görenlere de kahkahalarımı sunarım...
    Üye
    neverland
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • bu ne ya sosyalizm nicklere kadar düşmüş tebrik ederim ne diim...
    Üye
    neverland
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • ya bu ne biçim organizasyon ama biz orda cuma gününden kamp kurarsak yaşar kurt un sohbetine nası katılıcas??? ooooooffffff!!!
    Üye
    neverland
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • ha bi de arkadaş, daha yaşın 18. fransız atasözü der ki: "herkes 18'inde biraz komünisttir." ben de senin gibi etkilendim bi zamanlar ama büyüyünce anlarsın ne kadar saçma olduğunu...
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    22 Ağustos 2005 00:00
  • bana sosyalizmin ne olduğunu öğretmeye kalkmayın. siyaset felsefesinde masterım var. sizden iyi bilirim. materyalizm ve hümanizm ne kadar da çelişen iki görüş ve siz bunları birleştirdiğiniz iddia ediyorsunuz. çok komik. o büyük sosyalist lenin'in kendi konuşmasını alkışlamayanı öldürttüğü için, konuşmalarının saatlerce alkışlandığını (çünkü hiç kimse alkışı bırakan ilk kişi olmaya cesaret edemezdi) biliyor musunuz acaba. bu mudur özgürlük?

    insanları sınıflara ayıran ideolojilerdir. ben sistemin doğru olduğunu iddia etmiyorum ama yanlış olan fikirlerde bunu yapmak. toplumu birbirine düşman ediyorsunuz.

    arkadaş, ben ulus devlete inanıyorum ve her milletin kendi milleti için çaba göstermesini doğal karşılıyorum. benim ülkemin süper güç olmasını istemem kadar, bir yunan'ın da aynı şeyi kendi devleti için istemesi doğal. siz farkında olmasanızda dünyada işler böyle yürür. çünkü ben bana her açıdan benzeyen insanın güçlü olmasını, beni tanımayan bir yabancının güçlü olmasına tercih ederim. bu yüzden ulus devletler sapasağlam ayakta. bir ingiliz ya da fransız kendi milletlerini, kendi vatandaşlarının haklarını diğerlerinden üstün görür. kendine güveni vardır ve milletiyle övünür. bu yüzden saygı görürler. her devlet, kendi vatandaşının hakkını, çıkarını savunur.

    ben dünyadaki diğer milletleri ezelim demiyorum ama önce kendi milletimiz için çalışalım. artık diğerkamlık değil biraz milli bencillik (bizcillik desek daha doğru olur herhalde) yapalım.

    ülke içindeki sosyal adalet zorla ve kanunla değil (sosyalizmdeki gibi), vicdanla ve manevi değerlere sahip insanlar yetiştirmekle olur. komşusu aç iken tok yatmayan insanlar vicdan eğitimiyle ve inançla sağlanır, kanunla değil. kanunla yapılan yapaydır ve insan fırsatını (yasal boşluk) bulduğunda daha acımasızca sömürür. nitekim sosyalist devletlerin hepsinde de böyle olmuştur.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    22 Ağustos 2005 00:00
  • arkadaslar barisarock geldi catti... sunu hatirlatmak istiyorum alana kamp kuracak arkadaslar cuma gununden giris yapabilirler... alanda persembe gununden itibaren 6-7 arkadas olacak ve cuma gunu kamp alaninda size yardimci olmak uzere arkadaslar yer alacak (ki birtanesi benim) gelim eylemcemize (yanlis yazmadim eylemce eylem ve eylence karisimi) katilin kampimizi kuralim... eylenelim eylemimizi gerceklestirelim... orada gorusmek uzere iyi eylenceler... irtibat icin:duygun:0535 663 87 40 ismail:0555 218 99 88 cihat:0544 840 03 74 ))))) ben ismail
    Üye
    acsnake
    Tarih
    22 Ağustos 2005 00:00
  • halki siniflara ayiran insanlar degil bu sistemdir
    bu milliyetci arkadasimiza bi öneri:
    bu dünyaya önce türk olarak degil insan olarak geldigini ve sadece türklerin iyiligini düsündügün müdetce cikmazda olucaani hatirla. cok cok basit bi örnek vermek gerekirse; dünyanin gelecekteki süper gücü biz olalim diyosun hadi diyelim oldun böyle fikirlere sadece sen mi sahipsin? bi süre sonra bu hayalini baskasi gerceklestirdiinde tepe taklak olursun.
    sosyalizmi iyi bildigini idda ediyosun o zaman ütopik sosyalizmle bu arkadaslarin savundugu sosyalizmin farkli seyler oldugunu nasil anlayamadinda onlarin hedeflerine hayalden ibaret diyosun?
    ütopik olan bi nevi evrimdir .ancak söz konusu olan sosyalizm kurmak icin yüzyillar boyu beklemek gerektirmiycek kadar gercekci...
    Üye
    erinys
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • ya yater artık bende burada barışarock'un ve rockNcoke'un tartışılmasını istiyorum ya sen yukardan aşağıya doğru okumak nedir bilmiyorsun ya da okuduklarını yanlış algılıyorsun... ben buraya sosyalizm nidaları atarak girmedim... benden önce sen zaten bazı şeylerin savunuculuğuna girmiş belalar bile okuyordun... ben burada bu tarz şeyle okumak İS-TE-Mi-YOR-UM!!! toopiğin amacını yeterince aştık sayende... bi derdin varsa msnim de yazılı benle özelde uğraş... burada ideolojik görüşlerimi savaştırmayalım... (bu arada hala imalı laflar kullanıyorsun ya yazdıklarına dikkat et ya da hiç yazma...)
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • ah ah, ne diyeyim ben sana. nerden çıkardın senin sosyalist nick'inden sana saldırmaya başladığımı? ben abd'nin rock müziği kullanmasından bahsediyordum birden senin sosyalizm nidaları atan mesajlarını görünce seninle tartışmaya girdim. mesajları aşağıdan yukarı doğru oku anlarsın (umarım).

    düz mantık nedir bilir misin? aristo mantığıdır. siyah-beyaz diye herşeyi ayıran mantık. sen bu mantığa sahip olduğunu kendin söylüyorsun. bense kuantum mantığına, yani kırçıllı (fuzzy) mantığa sahip olduğumu, aristo mantığını reddettiğimi daha başında söyledim. ben insanları kalıba sokmuyorum. o senin beni öyle sanmandan (nerden çıkardıysan?) kaynaklanıyor. ben kendi ülkemin insanını; işçi-patron, laik-şeriatçi, gibi ayıranlara karşıyım. sen beni kalıba sokmak için "senin ideolojik görüşün ne?" diye sormandan, kalıba sokanın ben değil sen olduğun belli.

    ben senin kişiliğin hakkında yorum yapmadım. düşüncelerin hakkında yaptım. asıl sen başından beri benimle (düşüncelerimle değil) ilgili ileri-geri laflar ediyorsun. ben leninle hitlerin farkı olmadığını (gerçi ikisi de sosyalistti), ideolojilerin zayıflıklarını, dialektik materyalizmin insanları duygusuzlaştırdığını, uygulamada sosyal adaletin sosyal sömürüye gittiğini; sosyalizmin çarpıklıklarla dolu, insan doğasına aykırı, uygulamada imkansız (hatta uygulayanların ne kadar diktatörce uyguladığı açık) ve ithal bir fikir olduğunu anlatmaya çalıştım. benim sosyalizmle ilgili tüm fikirlerimi kişisel saldırı olarak alıyorsan başka. komplekslerin varsa onu benimle değil, kendinle hallet. ben fikirleri konuşurum, kişisel polemikler işim değil. her fikrini savunamayan insan gibi, işi polemiğe dökmeni anlayamadım. mesajları aşağıdan yukarı doğru oku anlarsın (umarım).

    seviyeli yazacaksan yaz. bir daha kişisel polemik değil, fikir okumak istiyorum.

    bi tavsiye: bence önce anlayıp (biz buna önyargı, ya da inanç diyoruz) sonra pekiştirmek için okuma; önce oku, sonra anla.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • trash death sen de yorum yapmaya devam et konuşalım tartışalım ki arkadaşımızın ne kadar komik olduğunu herkes görsün... herkes insanları sınıflara ayırma peşinde diyosun aynı şeyi sen yapıyosun sosyalizmi yerden yere vuruyosun saplantılı bir kişiliğin var kendi içinde çözemediğin çelişkileri buraya da yansıtıyosun madem insanları sınıflandırma peşinde değilsin daha ben bu habere ilk yorumumu yazar yazmaz sosyalist nickimden dolayı benim üstüme gelmeye neden başladın? bir ikincisi sen sosyalistleri hiç tanımamışsın hadi diğer sosyalistleri korumayayım diyeyim en başta sen beni hiç tanımamışsın tanımana da imkan yok zaten... beni tanımadığına göre benim hakkımda atıp tutma imalı laflarının arkasında bana atatürk düşmanı bile dedin... sosyalistim ama nazım hikmet'i okuyorum diye onun geçmişte yaptığı şeyleri kabullenmek zorunda değilim... senin de anlayamadığın nokta şu komünistim sosyalistim ya da milliyetçiyim vs... diyince kafanızda belli kalıplar oluşturduğunuz için karşınızdaki insanın da bu kalıplara yüzde yüz uymasını bekliyorsunuz ve eğer bu kişi sizin kafanızdaki sosyalist figürüne ya da komünist figürüne uygun değilse sizin kafanızdaki kalıpların dışında da bazı özelliklere sahipse hemen dışlıyorsunuz ve sen bu değilsin öğren de gel diyorsunuz... işte ben bu tür zihniyetlere atatürk'ün de dediği gibi hastalıklı zihniyet derim... sahip olduğun tek şey düz mantık... ben atatürk'ü de seviyorum nazım hikmet'i de lenin'i de marx'ı da ve sosyalistim diyorum... var mı diyeceğin???? yeter artık atıp tutma daha fazla...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • çelişki sende var. hem dışa açılalım diyosun, hem de kendini dünya ekonomisinden soyutlayacak bir ideoloji peşindesin. büyük şirketlere karşısın. bakkal mehmet amcayla mı başa çıkacaksın büyük şirketlerle. güldürme beni. bilseydin eğer, nazım hikmet'in atatürk'e hakaret dolu kendi el yazısıyla yazılmış şiirlerini de bilirdin. insanları sınıflara ayıran bir zihniyete sahipsin daha ne diyeyim sana. siyasi ideolojilerin en büyük zaafı budur. herkes insanları sınıflara ayırır belli özelliklerine göre ve bi sınıfın haklarını savunduğunu iddia eder. geri kalan umrunda değildir. sen işçileri savun, biri başörtülüleri, öbürü etnik kökenini, diğeri patronları ... geri kalan ne olacak? daha kendi ülkenizdeki insanları bir bütün olarak göremeyen bir kafadasınız.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    21 Ağustos 2005 00:00
  • yaa bu milliyetçi arkadaş beni baya güldürdü, ilahi... tartışmaya bile gerek duymuyorum... barışa rock ı da protesto ediyorum!!!
    Üye
    trash_death
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • merak etme sen ben che'nin lenin'in marx'ın hayatını da çok iyi biliyorum allah'a şükür kanuni'nin atatürk'ün hayatını da... bence sen sosyalizmle ilgili hiçbirşey bilmiyorsun sosyalistler televizyonda boy gösteren o kulaktan dolma bilgilerle yarım yamalak ideolojilerin peşinden bağnazca koşan insanlara benzemez... hangi devirde yaşıyoruz ki ya... dışa da açılmak lazım ben bunu kendi siyasi görüşümün dışında tutarak söylüyorum tarafsız olarak... ayrıca kendi özümüze zaten sahip çıkamıyoruz eğer iyice kabuğumuza çekilirsek bu memleket cehalet dolu yobaz bir memlekete dönüşür osmanlı devletine de aynı şey olmamış mıydı??? ayrıca atatürk diğer ülkelere sırt mı çevirmişti??? sözlerinde çelişkiler var bana kalırsa...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • ulus devletler hala ayakta, ama sosyalist devlet kalmadı. hatta ulus devlet olmazsan sömürülüyo ve yok oluyosun. ama sosyalist olunca da yok oluyosun. osmanlı'dan beri savunanları dinleselerdi osmanlı yıkılmazdı. sovyet yalakası olacağıma, ya da castro'nun che'nin hayatını ezberleyen ama fatih'i, yavuz'u, mete han'ı, atatürk'ü bilmeyen boş bir muhalif olacağıma kendi özüme sahip çıkarım ve bizim dışımızdakilere rest çekerim daha iyi. bu ülkenin yararı için çalışan insana karşı olana karşıyım. bu böyle biline... "hey türk, titre ve özüne dön"
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • senin savunduğun ideoloji de eskidi koçum... osmanlı dev zamanından beri aynı şeyi savunanları çok gördük... ben barışarock'a da gitmiyorum zaten senin gibiler ülkeyi kurtarırsa bana da haber verin
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • ha bi de daha aristocu batı zihniyetinde olduğun "senin görüşün ne?" sorundan belli. "benden değilsen onlardansın" mantığından. biraz kuantum felsefesi oku, marx eskidi. birşeyin aynı anda hem doğru hem de yanlış olabileceğini öğren. kokuşmuş, çürümüş ideolojilerin peşinde değilim. ben ülkemin, ancak kendi insanıyla, kendi gücüyle kurtulabileceğine ve onurunu koruması gerektiğine inanıyorum.abd'nin de rusların da ab'nin de köpeği olmasını istemiyorum.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • ya saçmalamayın. lenin'le hitler'in ne farkı vardı? ikisi de katliam yaptı. siz daha neyi savunduğunuzun farkında değilsiniz. sosyalizm sadece teori, uygulanması imkansız bir hayal. tartışmanın yönünü saptırıyorsunuz. sosyalizmi bilirim, gerçekleşmesinin imkansız olduğunu bilecek kadar. bir sürü küçük esnaf olsun, hiç büyük şirket olmasın diyosunuz, bu imkansız. bu yolla dünyayla başa çıkamazsınız. dünya sizi öğütür. sosyalizm, milletimizin sonu olur. ben dünyanın süper gücü Türkiye olsun istiyorum, tıpkı birkaç yüz yıl önceki gibi. bunun için: ekonomik, askeri, teknolojik, bilimsel ve politik olarak çok güçlü olmak lazım. bunların hepsi birbirine bağlı ve sizin dediğiniz çökmüş bir ekonomi kuramı. sosyal yönü olmalı tabi ki ama başarısız. sizin sscb dediğiniz ülkede: rock müziği yasaktı, bu mu özgürlük? insanlar karın tokluğuna köle gibi çalışıyordu, bu mu sosyal adalet? bırakın artık materyalist kafaları. sosyalizm de kapitalizm kadar sömürür.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • asphyxiater senin ideolojik görüşün ne? sosyalizmi yerden yere vuruyosun da... o zaman amacın ne bir söyle bakalım...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    20 Ağustos 2005 00:00
  • acaba sosyalizm hakkında ne biliyorsun da bu kadar rahat konuşabiliyorsun? acaba sscb hakkıdna ne biliyorsun, ya da marksizm hakkında, ya da leninizm hakkında?
    kendi malını aldığında kendi insanın para kazanacak haklısın, ama sadece patronlar para kazanacak, işçiler sürünecek.
    biz hiçbirşeyi almayalım demiyoruz, biz, işçiler kendi ürettiklerini kazanabilsinler istiyoruz. nasıl dünyayı var ediyorlarsa, onu yönetebilsinler istiyoruz. ama senin gibiler bunu hiçbi zaman anlayamayacak...
    Üye
    trash_death
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • nedir bu ya? sosyalizm reklamı yapmayın artık. siz amerika karşıtı olmakla sosyalist olmayı aynı şey zannediyosunuz herhalde. ben sosyalizmle kapitalizmin hiç bir farkını göremiyorum. ikisinde de insanlar aç. sscb sosyalistti de ne oldu? insanların üstünde baskı, sansür ve açlık belası vardı. ben amerikan düşmanıyım. sizin mantığınıza göre hiç bir şey almamak lazım, türk de olsa. amerikalı coni'yi zengin edeceğime, türk ahmet'i zengin ederim. benim insanım para kazanır, daha kalitelisini yapar, coni'yle de rekabet eder dünyada. benim ülkeme girer para. ben milliyetçiyim, sosyalist değil. barışarock'a sizin gibi sosyalizm nidaları atan, ama sosyalizmin çıkmazlarından bihaber insanlar gelecekse, ben yokum. amacımız anti-abd ise; ülkemize, kendi öz kaynaklarımıza sahip çıkmak ve bunu türk eliyle işlemek ise yanınızdayım ama türk malıyla abd malını bir tutmak, kendi insanına düşman olmaktır.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • bi arkadas siz barisaraka gidin colaturka icin demis bence cok sacma bi yaklasım .ülkerde emperyalisttir, ülkemizi satanlarrin destekcisidir.....
    kapitalist bi ülkede yasadıımız müddetce bizde kapitalistiz. giydigimiz bi tisörtle , yediimizle, ictiimizle milyonlarin eceliyiz .
    ne mcdonals ne coca cola bireysel girisimlerle batar!
    bazı arkadaslar sosyalistim antiemperyalistim diye artada dolasiyo ama sosyalizmi türkiyeye getirmeden sosyalist degil emperyalizm destekcisisiniz...
    Üye
    erinys
    Tarih
    19 Ağustos 2005 00:00
  • ayrıca, açıkçası şunu belirtmem gerek. bu festivali düzenleyen insanların iyi niyetidnen şüphem yok. ilk günü festivale de geleceğim. benim eleştirdiğim yer, birşeylere karşı bu şekilde mücadele edilmesi. çünkü bu şekilde hadi bir hedefe varmayı bırakın, karşınıza aldığınız şeyi bile yokedemezsiniz. aslına bakarsanız, hedefinize ulaşmadığınızda hiçbişiyi yok edemezsiniz.
    ayrıca birisi demiş ki(şu anda nicki aklımda değil) "rock müzik, ne paraya ne de ideolojilere alet edilmesin". peki, barışa rock a katılacak olan gruplar, kapitalist firmalarla anlaşmadan nasıl albüm çıkartacak sevgili arkadaşım??? çıkartamaz. bu kadar basit. görüldüğü gibi tıpış tıpış paranın aleti oluyor işte rock müzik. bunu engellemek için ise paranın egemenliğini yok etmek gerekir. bu da bu düzeni değiştirerek mümkün.
    rock müzik ideolojilere alet edilmesin demiş ya arkadaş. sormak istiyorum: eğer senin rocktan anladığın uyuşturucu kullanıp sahnede masturbasyon yapanların yaptığı müzikse, aman uzak kalsın zaten ideolojilerden. ama senin bahsettiğin rock müzik, onurlu insanların, hayatlarını, dünyaya tepkilerini anlattıkları ve çözüm ürettikleri bir müzikse, bu ideolojilerle buluşmadan zaten fazlasıyla 'kel' kalır.
    Üye
    trash_death
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • arkadaşlar sömürenin, kapitalistin yerlisi yabancısı olur mu????*
    siz bu soruyla uğraşa dururken birkaçşey daha söylemek istiyorum.
    evet önümüzde bi hedef yok. peki önümüzdeki hedef barışa rock mı? bence asla olmamalı. barışa rock bir araç olarak kullanılabilir belki. aslına bakarsanız araç olarak bile pek bir getirisi yok. çünkü insanların bilincinde emperyalizme karşı olmayı coca cola içmemekle yeterli sayıyor. oysa böyle değil. EMPERYALİZME KARŞI OLMAK SOSYALİZM BAYRAĞINI SÖMÜRÜCÜLERİN BAĞRINA DİKMEK İÇİN SAVAŞ VERMEKTİR.
    arkadaşlar. burda levis giymeyin. coca cola içmeyin, türk markası kullanın az sömüreninden kullanın ülker yiyin. vs. geçin bunları. hepsi fasa fiso. eğer az biraz marksizmi biliosanız, bunların birbirinden hiçbir farkı olmadığını anlarsınız. çünkü bugün pazarda satılan tişörtleri yapan türk atölyesi de işçilerini günde 16 saat sömürüyor.
    peki, bu dalgayı yaydın, 1 milyon kişi barışa rock a geldi. rock n coke u da yapmıyorlar artık. ne olacak? coca cola üretimini mi durduracak. size açık ve net söyliyeyim. barışa rock a gelenlerin yüzde 70 i coca cola içmektedir. tabii bu bilimsel bi istatistik değil, eleştrilerinize açığım ama, bunu gözleyerek görebilirsiniz.
    baştaki konuya gelelim. 1 milyon kişi gelsin barışa rock a? ne olacak? size söyliyeyim, o insanlar iki gün kendini tatmin edip evlerine gidecekler. tıpkı 77 bir mayısında 500 bin insanın alanda toplandıktan sonra, devrimi yapamaması gibi. tıpkı 15-16 haziran işçi kalkışmalarında bir sonuca varılamaması gibi.
    arkadaşlar, artık, enerjinizi sivil toplumculuk oyunlarına değil, iktidara harcayın. çünkü sömürü düzeni onu almayalım, bunu alalım la bitmez. sömürü düzeni, SOSYALİZM BAYRAĞINI SÖMÜRÜCLERİN BAĞRINA ÇAKTIĞINIZDA BİTER!!!
    Üye
    trash_death
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • yerlisi varken yabancısını almayız olur biter. mecbur kalınan durumlar olabilir. örneğin lewis' abd malı (gerçi kumaşı bizden gidiyo ama onlar para kazanıyo), rodi türk. rodi giyeriz olur biter. böylece paramız aleyhimize dönmez. herşeyi yaparken biraz sonunu düşünüp, milli olalım diyorum. somut istiyosan al sana somutluk.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    18 Ağustos 2005 00:00
  • verdiğin paranın aleyhinde kullanılmasını istemiyorsan para verme zaten... ayrıca rumuzumda sosyalist kelimesi olabilir ama bu benim yaptığım yorumda olayı sağ-sol çatışması olarak algıladığımı göstermez asıl sen yanlış anlamışsın beni... her neyse... amerika'nın türkiye piyasasında binlerce markası var birini kullanmasak diğerini mutlaka kullanmak zorunda kalıyoruz converse giymek cola içmek bunlar çok simgesel şeyler... tartışılıyorsa ben ortaya somut şeyler koyarak gelin tartışın diyorum...
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    17 Ağustos 2005 00:00
  • burda sağ-sol kavgası verilmiyor arkadaş. sen yanlış anlamışsın. burda rock'n coke verilen paranın nereye gittiğini, amerika'nın rock müziği nasıl kendi çıkarlarına alet ettiğini anlatmaya çalışıyoruz. barışarock'ın marksist görünümünden ürken arkadaşlar var ki bence haklılar. ben rock müziğin ne kapitalizmin ne de sosyalizmin tekelinde olmasını istiyorum. ikisi de elini rock'dan çeksin. rock kendine güveni olan, onurlu insanların müziği olsun. onun bunun ideolojisinin esiri olmuş insanların değil. çıkara ve ideolojiye alet edilmiş rock müziğe karşıyım. rock ne paranın ne de ideolojinin hizmetkarı olsun. "aynı müziği dinlemek" demişsin ama iş müzik dinlemek kadar basit değil. benim verdiğim para aleyhimde kullanılacaksa, karşıyım. Tanrı bizi bizim şerrimizden korusun...
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    17 Ağustos 2005 00:00
  • ya bir insanoğlu da çıkıp 'arkadaşlar neyin kavgasını yapıyoruz hepimiz aynı müziği dinliyoruz birbirimize saygı duyalım olsun bitsin' demiyor... hep aynı mantalite hüküm sürüyor kafalarda... herkes bir diğerine kendi ideolojik görüşünü kabul ettirmeye çalışıyor ve bunu yaparken de komikleşiyor amerika burda bile bizi bölmeye devam ediyor... ya yeter artık zengini parası züğürdün çenesini yorarmış misali bir kavga içerisinde olmamız gerçekten çok komik artık aşalım bunları ya festivallerde nutuk atmakla zaten bu ülke kurtulmaz amerika'nın emperyalizmle örülü ağlarından... somut birşeyler yapmadıktan sonra bedavaya konuşmak ne de güzel!!!
    Üye
    dişi_sosyalist
    Tarih
    17 Ağustos 2005 00:00
  • evet karşıyız ama asıl önemli olan nedir biliyor musun trash_death? hedef koymak. biz yıllardır hedef koyamadığımız için, bu haldeyiz. hedeflerimizi başkalarının koymasına izin verdiğimiz için böyleyiz. abd ay'a gidecem dedi, gitti. neden? çünkü hedeflaerini kendileri koydu, planladı ve başklarına bağımlı kılmadı. bizim ise tek bir hedefimiz var AB'ye girmek. başkalarına bağımlı, başkalarınca dayatılmış hayaller. bir yerlere gelmek için başkalarının bize abilik yapmasına izin vermememiz gerek. buna tepki koymak gerek. biz de bunu yapıyoruz. kurtuluş bizim kendi özümüzde...
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    16 Ağustos 2005 00:00
  • evet biz emperyalizm e karsiyiz buna karsi ne yapiyorsunuz sorusuna ise barisarock u yapiyoruz... biz buna karsiyiz deyip yerimize oturmuyoruz... bir aylem yapiyoruz... sesimizi duyuruyoruz... sadece coca colaya degil tum cok uluslu sirketlere karsiyiz... reklam almiyoruz... cola icmiyoruz adidas giymiyoruz... biz boyle basladik bu kitle cogaldikca sesimizi daha fazla duyurdukca emin olun meyvalarini almaya basliyacagizzz...

    buna barisarock a destek vererek baslamaya siz ne dersiniz???

    oturup laf yapmak yerine eylemce yapmaya ne dersiniz???

    gelin barisarock ta bulusalim ve sesimizi hep beraber duyuralim...
    savasa karsi isgale karsi gdo ya karsi irkciliga karsi... sesimizi duyuralim

    barisarock ta bulusalim...
    Üye
    acsnake
    Tarih
    15 Ağustos 2005 00:00
  • arkadaşlar, barışa rock ile ilgili bi yorum yapmak istiyorum. aslına bakarsanız bu festivalin beleşi olması ya da rock n coke la karşılaştırılması ile ilgili değil.
    festival, duruşu itibariyle birşeylere karşı bi festival. onun karşı olduğu şeylere biz de karşıyız. buraya kadar bi sorun yok. ama alternatifiniz ne? işte burda tıkanıp kalıyoruz. tamam emperyalizme karşısınız. peki çözüm ne? tamam kapitalizme karşısınız ama çözüm ne?
    insanlar sadece birşeylere karşı olduğunda elde hiçbirşey yoktur. ama karşı oldukları şeylerin yerine birşeyler koyabildiklerinde, işte orda yeni bi dünya filizlenecektir. yoksa biz 100 yıl boyunca birşeylere karşı oluruz, sonra da karşı olduğumuz şeylerin kurbanı.....
    Üye
    trash_death
    Tarih
    15 Ağustos 2005 00:00
  • arkadaslar bir saattir yorumlari okuyorum eminim buraya bunlari yazanlarin cogu birdaha buraya girip yazdiklarimi okumayacak ama olsun ben bazi konulara aciklik getirmek elestirilere cevap vermek istiyorum...
    1-) ucretsiz olunca kirolar ameleler gelecek diye bir tabir var... bunun tam anlayamadim kiro demekle neyi kastediyorsunuz anmlamadim ama anladigim kadari ile cevaplayim saniirim haberi olmayan sedece oraya olay cikarmak ona buna laf atacak insanlar kastediliyor... onun icin bir cozum dusunuldu davetiye usulu yapilacak bu davetiyeler bazi gazete dergi ve sitemizden yayimlanmaya basladi yani davetiyesi olmayan yine 5 ytl lik bir ucret odemek zorunda kalacak... ayrica biz zaten amelelerin gelmesini istiyoruz calisan herkese amale demekte cok dogaldir bence calisanlaridami sevmiyorsunuz yoksa??? rock'n coke ye ise patronlar gitsin birakin onlarda eylenmeli...
    2-)ucretsiz olmamasi soyleniyor tabi herkes somurulmeye kaninin emilmesine alismis durumda ve bu aliskanligini emperyalizme karsi bir festivalede para vermek istedigini soyleyerek surduruyor... para toplanip bir kurulusa bagislanmali deniyor evet bu guzel ama sen hangi kuruma bagis yapmak istiyorsan bence kendin yap buna hicbir kurum hayir demez miktar ne kadar azda olsa...
    3-)birkac grup daha ciksa bunlar niye yok diyenler var biz elimizden geldigince yurtdisindaki gruplara boyle bir organizasyon yapiyorun diye haber gondermemiz haric ona buna sende gel demedik... ve buna ragmen 200 un uzerinde grup basvurdu ve secimi emin olun cok zordu...
    4-)ucretsiz olunca fiyatlar pahali olur deniliyor bilhakis yemeklerde cok makul fiyatlara satilacak... ornegin eminim herkes ilgilenir.. bira 2.50 ytl (bir baska fest e veya bar a gittiginizde nekadar verdiginizi bi dusunun) yemeklerde cok uygun olacak vejereryan menu su bile mevcut olacak bunlarin fiyatlarida taksimdeki yiyecek icecek satan yerlerin altinda fahis fiyat uygulamasi kesinlikle olmayacak...
    5-)sponsorlara para kazandirma amacli olmus deniliyor fakat siz suana kadar barisarock kelimesinin kullanildigi herhangi bir yerde yaninda marka reklami gordunuzmu? barisarock ta hicbir sponsor yoktur... sadece destek veren insanlarin destegi ile yapilan bir festivaldir...
    ben forumda genelde bu elestirilerle karsilastim baska elestiri ve sorulariniz olursa direk bana sorabilirsiniz... hepsini cevaplamaya calistim... direk mailde atabilirsiniz ben ismail
    ((([email protected]))) veya (((www.barisarock.org))) ya da (((((tel:: duygun:0535 663 87 40 ismail:0555 218 99 88 cihat:0544 840 03 74 )))))
    Üye
    acsnake
    Tarih
    14 Ağustos 2005 00:00
  • ya rock'ın abd kültürü olduğunu sanan arkadaş açsın tarih okusun. rock zenci müziği olan blues'dan türemiştir. abd'de olması, avrupa ile anglo-saxon kültüründen bozma abd kültürü olduğunu göstermez. rock abd'ye karşı isyan olarak doğmuş zaten. neden böyle festivaller yapıyolar hiç düşündün mü? çünkü rock müziği kendi kalıplarına sokup etkisizleştirme peşindeler. ha bi de işin para yönü var. senden aldıkları parayla senin kardeşlerini öldürüyorlar. hem de parasını senin verdiğin kurşunla, bombayla. cola'nın pkk'ya, hizbullah'a ve ırak'taki abd terörüne verdiği desteği bilmiyor musunuz?

    siz rock'n coke'a gidin de bir kaç insan da parasını sizin verdiğiniz kurşununuzla ölsün.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    12 Ağustos 2005 00:00
  • arkadaşların bazıları rock müziğin usa kökenli olduğunu yazmış dogru ama zaten usa in türkiye üzerindeki etkisine karşı yapılacak bir organizasyon edegilmi önemli olan onların türkiye üzerindeki etkisini köreltmeye çalışan birileri olduğunu göstermek rock a kendi ezgilerimizi ekleyip güzelleştirmek değilmi... önemli olan farkında olmak ... herkec rock n coke gidip müzik dinleyebilir
    Üye
    absinth
    Tarih
    12 Ağustos 2005 00:00
  • rockncoke hersene güzel gruplar getiriyo ki millette gidiyo ne yapalım yani...barışarocka offspring ,korn geldide bizmi gitmedik millet gruba aç anlasanıza kaç senedir adam gibi organizasyon yapılıyoki şu türkiyede seneye barışarock getirsin metallicayı ozaman bakalım kimse gidiyomu rockncoke a işi ideoloji meselesi yapmayın yaw ozaman rock da usa kökenlidir onların kültürünü niye benimsiyosunuz monawar mıdır nedir adamların konserine gidiyosunuzz........any Q?
    Üye
    samanasuke
    Tarih
    12 Ağustos 2005 00:00
  • şu konu altında tasrtışmamız bile çok güzel bence hakaret etmeseniz bir de daha iyi olucak büyük laflar edip arkasına salaklar yazmak büyük bir çaresizlik bence.öte yandan birbirimizn değerini bilelim çünkü deicidesatonun dediği gibi burası abaza mekanı olmaya başladı iyice dün bit kız arkımı buraya üye yaptım ve 5 dakika içinde 5 kişi tanışablirmiyiz mesajı attı ne kadar güzel ki burda önemli şeyleri tartışabilen bi kitle var hala aynı düşüncelir paylaşmasakta saygım sonsuz.
    Üye
    TheBeginning
    Tarih
    11 Ağustos 2005 00:00
  • barışarock marksist gibi olabilir. ben burda onu savunmuyorum. buna ben de kızıyorum. bu ülkede amerikayı sevmiyosan solcu olmak zorundasın diye anlaşılıyo. bu saçma. ama ister sağcı ol ister solcu benim için önemli olan milliyetçi olması. ben 6-7 senedir coco-cola içmiyorum. hayatım da mcdonalds'tan içeri adım atmadım. çünkü oralara verdiğim parayla insanlar ölüyo. en başta bizim insanlarımız. pkk'dan tut da o marksist örgütlere hizbullah'a kadar herkese para akıtıyo onlar. cola'nın türk ortağı varmış. onlar sanki çok farklı. hem kaymağını yine amerikalılar yiyiyo.

    ayrıca beyin göçü, bizim milli değerleri veremediğimiz zeki adamların kaçmasıyla oluyo. zeka ile ahlak farklı şey. "iktidara sahip olanlar" "gaflet dalalet ve hatta hıyanet içinde" olduklarından zeki insanımızı elimizde tutamıyor hatta kendimiz gönderiyoruz. amerikada insanların %60'ı okuma-yazma bilmiyo. bunu ben değil times'ın araştırmaları söylüyo.

    siz rock'n coke'a gidin de bir kaç insan da sizin kurşununuzla ölsün.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    11 Ağustos 2005 00:00
  • BEN GELMIYORUM ARKADAS ROCK'N COKE DA BARISA ROCK A DA. SAYGI DUYARIM DUSUNCELERINIZE AMA TURKIYEDE METALCI KALMADI NEREDEYSE. O TURKUZ CARTIZ CURTUZ DIYEN BI TON INSAN GITMISTIR MANOWAR GERIZEKALILARINA. GARAJ BILE CİKS MEKANI OLUYO KRO VE ABAZA GENCLIK MEKANI OLMAYA BASLADI YINE DE SEVGILER.
    MUTLU KALIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Üye
    deicidesato
    Tarih
    11 Ağustos 2005 00:00
  • KİMSE PROTESTO ETMESİN BENCE HERKES MUTLAKA DEFALARCA COCACOLA ICMISTIR.EMPERYALIZM HIKAYESINI OKUMAYIN MANOWAR'IN INGILTERE KONSERINDE KOPEKLER VE TURKLER GIREMEZ YAZILI BI PANKART ACILIYO MANOWAR TURKIYEYE GELIYO BI BEN GITMIYORUM.SYSTEM OF A DOWN DA GELIR ONA DA GIDERSINIZ KOSA KOSA.METAL MUZIGI KULLANMAYIN SIYASETLE VEYA DINLE BAGDASTIRAMAZSINIZ.. MUTLU KALIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Üye
    deicidesato
    Tarih
    11 Ağustos 2005 00:00
  • Begümbürtü!!! Biz olayların iç yüzünü çok iyi biliyoruz. Biz Amerikan sempatizanı değildik sayenizde olacağız galiba. Cocacolanın Türk ortagı olduğunu unutmayın. Paralar amerikaya gitmiyor.gidenler cola içmeyede gitmiyor.Müzik dinlemeye gidiyor.
    Benim kızdığım nokta Barışarakta Heavymetali kullanıp SANKİ BU MÜZİĞİ DİNLEYEN HERKEZ Marksist solcuymuş havası verilmesi.
    müzikle siyaset yapmayın kardeşim.Size karşı çıktık diye Amerikan yandaşı ilan edildik. Sokayım emperyalizme.Biz Türküz kardeşim, bununlada gurur duyuyoruz. Fatihin torunlarıyız Bizansı İstanbula gömen.Allah mekanını cennet etsin! Yedikule zindanlarını yapmış ve bizde orada Heavy Metalin Tanrısı MANOWAR ı dinledik.Arkadaşlar NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
    Üye
    baltalı ilah
    Tarih
    11 Ağustos 2005 00:00
  • bırakın bu katillere laf anlatılmaz biz diyoruz coca cola tüm gelirini filistin ordusuna yatırıyor siz diosunuz eğlencez inşallah bir gün başımıza gelir ve o zaman biz kendimizi öldürüyoruz diye düşünürsünüz ben olsam yerinizde geceleri uyuyamam niye mi çünkü senin paranla senin yaşındakini birini vuruolar belki o anda.yaa ama siz bunu anlamayacak kadar salaksınız anlayanlar var ama ortam yapıcam eğlenicem diye savunmaya kalkıyolar yazık hepinize ...
    Üye
    cansadececan
    Tarih
    11 Ağustos 2005 00:00
  • bu dunyanın en buyuk sorunuda bu iste kucuk balıklar(bizler) küçük yemlerle besleniyoruz. bırak adamlar gitsin eglensin nasıl olsa sen o konsere verilen paralara antiemperyalistte yaklassan sen dahil herkes o paraları bi şekilde akıtıyosunuz oralara kullandığımız gitarlar efekt aletleri amfiler ingiliz ya da abd malı değillermi 3000 dolar veriyoruz abd les poule ama değilmi ya da içiyoruz marlboıromuzu sen evde kola içiyorsun onu bırak bunların hepsi kucuk yemler buyuk yemleri yiyen bizim kendi hukumetlerimiz kızıyosak once onlara derslerini vermeliyiz
    Üye
    theheavytimes
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • he ya sanki kola içmeye gidiyoruz oraya...beyin göçü sevmedimiz amerikalılar para veriyo diye oluyo yani senin zeki türk bilginlerin para için ülkelerini satıyolar sanırım sen beyin göçünün nasıl işlediğini bilmiyorsun.biz o kadar zeki ve becerikli olsaydık onları ülkemizde tutmayı başarırdık önce...
    Üye
    TheBeginning
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • ehehehe... ben anlamiyorumm sizleri... cola reklam yapiyor yok somuruyor diger ulkeleri filan falan... efes de olmasin o zaman sponsor o balkanlara bira satmayi biliyor ama... somurtmiycen o zaman... turkler beyin gocu yapiyorlar... evet dogrudur peki neden sorarim sana bana serefsiz diyen arkadasim??? cunku soyup sogana cevirdiler bu ulkeyi... 50 yildan beri boyle gelmis boyle de gidecek... ama siz bilgisayar koltuguna yapismis kicinizi bu ulke icin kaldirsaydiniz rock'n coke'u birakin cola giremezdi bu ulkeye.. bu ulkeye adim bile atamazdi.. ben bunu anlatmaya calistim... ben siyaset de yapmak icin gelmedim buraya... kim kimi ne kadar savunabilir burda... sen milliyetcilik yapsan kim sallar ben emperyalizmi savunsam kim ipler... ama goruyorum ki ipleyen salak cok...
    not : rock'n coke gelipde ortamin icine sicmayin... sabahalara kadar 3 gun eglencezzzz...
    Üye
    metamorfozsanc
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • ya bu metamorfoz harbiden değişime uğramış. abd'nin kölesi olmuş. adamlar kendilerine karşı olan en büyük direniş olan rock müziği kendi kalıplarına sokmak ve paraya çevirmek için böyle festivaller yapıyo. senin-benim paramı alıp bizi öldürtmeye çalışıyo. bu hala "yaşasın emperyalizm" nidalarının ingilizcesini atıyo. zeka diyosan, bizim millette alası var. beyin göçü ne demek aç bi oku. heriflerde beyin olmadığı için bizden transfer ediyolar. biz sizin gibiler yüzünden biz adam olamadık. fırsatını bulunca ülkesini satan şerefsiz çoook. hepsinin Allah belasını versin.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • çok ciddiyim amerika krizdedir bizden milyonlarca dolar daha fazla borcu var adamların ve hiçbir süper güç sonsuza kadar sürmez batacaklar yakında zaten ıraka para kazanmak amacıyla girdiler ayrıca adamları kendilerinden başka seven kimse yok hoş yerine çin ve rusya geliyo yavaş yavaş ama bakalım dünya için hayırlısı olsun.barışarock tab iki harika bi organizasyon ama oraya çıkan isimleri seyretmek sözkonusu olunca bunu istediğimiz zaman yapabilirz çünkü hep burdalar onlar ama diğerleri değil bence rockn coku fazla ciddiye alıyorsunuz içicez biramızı dinlicez curemuzu dönücez evimize ayrıca mcdondls da da yemeyin arkadaşlar ben 5 senedr gitmiyorum oraya resmen kazıklıyor adamlar herşeyden önce:)
    Üye
    TheBeginning
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • baltalı ilah!!! senin gibi olayların iç yüzünü görme yeteneği kısıtlı olan insanlar nedeniyle şu an amerika nın kölesi durumundayız!verdiği parayı geri almak için daha fazla faizle daha fazla para veren yardım değil tefecilik yapıyor demektir!!!! bu arada barışa rock süperrrrr!!!!
    Üye
    begümbürtü
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • ya en aşşadan okumaya başladım ama o kadar salak insan var ki yarısında kestim...
    @@greg_howe sözüm sana:ROCK amerikan kültürünün bi parçası değildir...ROCK,PUNK gibi türler amerikan karşıtı olarak ya da işçi sınıfı tarafından çıkarılmıştır yaz bunu o kıt kafana!
    @@117:ülkede sizin gibi kafalar olduu sürece doğuda çok katliamlar olacak!!!o silahları onlara verenler amerika desem biliyorum mu diceksin???biz barışçılar bi avucuz sayenizde...bi avuç insan amerikanın silah vermesini onu bunu mu etkiliycek?haa şimdi direk diceksin ki madem engelleyemezsin o zaman nie fest yapıon...işte bu da senin zekanı ortaya koycak bu soruyu sorarsan....
    @@broken_stick: biz o festivale bu festivale laf atmıyoruz koçum...biz ..ck'n coke denen gerizakalı festivaline laf atıyoruz...

    daha biçok cevap verilcek adam olduunu sanan ceberrüt var ama hepsine laf yetiştiremem şuan...

    şuna bi açıklık getireyim müzik "evrenseldir"!metal dinlemeye 9yaşında metallicayla amerikan bi grupla başladım...israilli orphaned land çok sevdiğim bi gruptur ve nice amerikan grubu da öyle(slayer,iced earth,cold vs...)dinlenilen grupların değil %70i %100ü amerikan da olsa bu sizin bi politik görüşünüzü ortaya koymaz...kaliteli olan dinlenmeye hak kazanır!!!müzikte politikaya karşıyım coca colanın müzik içine girmesi evrensellik çerçevesi içine alınamaz...bu sadece politikadır,reklamdır,köle nüfusu arttırma çalışmalarıdır...kaldı ki rock müziğin temelinde politika da vardır...bu müzik işçi sınıfı tarafından çıkarılmıştır...ama ne yazıkki şimdilerde biçok rock grubu amerikan yaşamını özendirmekten başka bişi yapmıyo...bunları dinleyenler de mal gibi önüne sunulan her bi b*ku yiyo!!!punkçıların kaçının ramones'tan,exploited'dan haberi var???
    amerikan ürünü olarak adidastan başka bişi kullanmıyorum...ne cola içiyorum 2-3yldır ne de uzun senelerdir macdonalds vb yerlerden yemek yiyorum...ve bundan da gurur duyuyorum!!!adidas giyiyosam da zorunluluktan çünkü bi alternatifi yok!nike,converse,reebook,jordan...hepsi amerikan!!!bi alternatifi olsa onu da giymem!ayrıca bilg.ı amerikalılar buldu zart zurt geveleyen insana da burdan cevap veriyim hazır hatırlamışken:bilg.ı bulanlar işçi sınıfı diildi...interneti de...ama rock müzik bu kesim tarafınden çıkarıldı...çıkışları farklı bi defa 2si de bambaşka şeyler...tuvaleti amerika buldu diye sıçmamazlık etmesin çünkü ihtiyaçtır...ama koka kolaya destek vermek bi ihtiyaç değildir...
    rockn cokela barışarockın rakip olmaması gerkeir...yanlış bilmiosam aynı arihlerde olmaması da rakip diiliz demelerinden kaynaklanan bişi ama yanlış da biliyo olabilirim...böylesine insan kanını emen bi festivalle aynı cümlede bile adının anılmasını istemiyorum!!!
    ilk sene pet shp boys'a 150.000$ para verildi...adam çıktı söledi söliceeni indi parası da indi cebe...ama barışarockta grupların söylemesi gibi içten söyleyebildi mi?ilk yıl zaten tek duyduum iyi şey "tuvaletlerin temizliğiydi"...oraya sıçmak için gidenler için çok ama çok sevindim...2.yıl apayrı bi olay!!!50cent denen kronun en önde gideni "rock" festivalinde çıktı...gördüüm kadarıyla bi onun için bi de "civuu civuuuuu" diye vraklayan pokemon solistli rasmus için gittiler...sıcacık biralarınzla umarım çok eğlenmişsinizdir...tabi ki eğlenemediniz...ama organizasyon sizi unuttumu?hyrrr size lunapark açtı:D lan ne adamlarsınız ya helal olsun:D 3.de ne açcak acaba götünümü?ama o niye açsın ki siz zate amerikaya açıosunuz götünüzü...
    daha fazla uzatmak da istemiyorum gidenlerin canı cehenneme yeterki benim müziğimden uzak durun!!!gidin kendinize cokeuşmuşlar adı altında bi tarz yaratın...
    ROCK ŞİŞEDE DURMAZ!!!
    hepinize punk müzik yaratıcalarından exploited grubundan F*CK THE USA şarkısını armağan ediyorum salaklar...
    Üye
    ragnarok666
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • Arkadaşların yorumlarını hayret ve endişeyle okudum. En azından bu sayfada daha akılcı ve bilgiye dayalı yorumlar okumayı umuyordum.
    Öncelikle rock'n coke savunucularına sesleniyorum. İddia ettikleriniz doğrudur ben de anti emperyalist olmama karşın bir çok amerikan ya da başka sömürgeci devletlerin ürünlerini kullanıyorum. Ama bütün dünya alternatifsiz bırakıldığı için bu böyle. Bu nedenle buna tepki geliştirirken tüm ürünleri protesto etme gibi bi şansınız yok.
    Ancak emperyalizmin simgesi olmuş Coca Cola MC Donalds gibi şirketlere karşı bi tepki geliştirilebilir. Hele ki Coca Cola gibi çıkarları söz konusu olduğunda cinayet işle(t)mekten çekinmeyen bi şirket söz konusuysa.
    Kaldı ki rock özünde tepkiseldir ve amerikada A.B.D. ye karşın doğmuş buyumuş ve gelişmiştir. Ancak herşeyde olduğu gibi buradada emperyalizm kendi karşıtlarını sistemin içine çekerek etkisizleştirmiş hatta bunu kendi silahı haline getimiştir. Barışa Rocka verilen tepkilerden de başarılı oldukları görülüyor.
    Ben bi arkadaşın belirttiğ, gibi kafamızı kullanarak süpergüç olan başka insanları ezen yokeden bi devletin yurttaşı olmakta istemezdim. Zaten barışa rock'ta karşı duruş mevcut durumadır .
    Ezenin adı ne olursa olsun farketmez Türk Alman ya da amerikalı.
    Ben Barışa Rock diyorum . Çünkü sanat barışçıdır çünkü müzik
    barışçıdır. Çünkü ROCK Barıştır.
    Üye
    serkanyardim
    Tarih
    10 Ağustos 2005 00:00
  • siz kendinizi tepelerde görmüyor musunuz??? yok osmanliymis yok kafa tutmusuz... benim anlatmak istedigim sey zeki bi millet olsaydik yani kafa tutabilcek bi millet dunyaya... Anadolu Rock ile neler neler yapardik... belki dunyayi kasip kavuran seyler olmazdi cunku guc ve para onlarda... ama kafa tutamiyoruz tek yaptigimiz camur atmak digerlerine... ben barisarock festivali icin bilgi almak icin actim ama sizler rock'n coke 'u simdiden tartismaya baslamistiniz... iste sizin turklugunuz bu kadar... ben ulkemi sevsem nolur??? sevmekle hic bir sey duzelmiyor... benim turklugumu ( o kelimeyi ben kullanmiycam... cunku daha agir yazarim o da yeri degil ) elestiren varsa onun da alnini karislarim...
    Üye
    metamorfozsanc
    Tarih
    9 Ağustos 2005 00:00
  • madonna bile inan1lmaz bi para istemisti türkiyeye gelmek için ha keza u2 nun insan haklar1 sebebiyle degil ahmet san'1n önerdigi paray1 begenmedigi için gelmedini duymustum bunlar basit örnekler red hotlar,radioheadler ve diger büyük gruplar1 getirebilcek tek etkinlik rak1n kok bar1saraoktakileri zaten istedimiz zaman seyrederiz anlay1n bunu art1k amerikanc1l1k degil bu seyretmedimiz gruplar1 seyretme istegi.amerikan1nda sonu yaklast1 zaten 20 30 y1l sonra borclar1 yüzünde batacaklar hiç merak etmeyin
    Üye
    TheBeginning
    Tarih
    9 Ağustos 2005 00:00
  • rakın kok a giden gitsin arkadaşlar,bence rakın kok a giden emperyalist falan değildir...ama
    aması şu rakın kok un felsefesini bilmiyomuş gibi davranıp rakın kok u överek oraya gidenler bi bok değildir.tamam festival güzel olabilir iyi gruplar geliyor olabilir.eğer gelen grupları sevdiğin için gidiyorsan sadece sözüm yok yani amacın sadece müzik ise sözüm yok ama sen amerika yı savunur bi dille konuşuyorsan burda senin Türklüğünü :ikiyim....
    benim derdim bu sonuçta eğlencekseniz eğlenin verdiğiniz paralarda bi gün bi savaşta size geri dönecek emin olun...
    amerika bi gün kıçınızda patlicak ....

    BARIŞAROCK adam gibi festival çıkarı olmayan bizim festivalimiz...
    Üye
    punklives
    Tarih
    9 Ağustos 2005 00:00
  • sen türk değilmisin kardeşim. bi insan kendi milletine karşı bu kadar özgüvensiz olur. elin ingilizi kendini "tanrıdan sonra gelen en önemli şey" ilan ediyor. bizimkiler kendi milletini aşağılıyor ya. ne kadar haysiyetsiz olmuşuz. kaliteli müzikse bizimkilerde kaliteli müzik yapıyo. barış manço'yu amerika'daki festivale götürmeye çalıştılar mı? herifler rock'ı kendi istedikleri şekle ve dil kalıbına sokmaya çalışıyo. unutmayın bişeyi yozlaştırmanın en kolay yolu moda (popüler) yapmaktır.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    9 Ağustos 2005 00:00
  • ya şu fıyat konusu bari 10-15 ytl olsaydı yaa.. gelecak tıpleri merak ediYorum Vallahi...


    inş bıse yer kalır falla:)) nyse herkesı beklerız (ama alakasız olan tıpleri değil )


    SAYGILAR
    Üye
    punk_er
    Tarih
    9 Ağustos 2005 00:00
  • parasi olmayan gelmesin kardesim... enjoy the capitalism... barisa rock'a da gittim... ancak siyasi parti hareketleri gordum orda... oysa muzik benim icin o anlami tasimiyor... mogollari da severim B.Ö 'ni de digerlerini de ... ama bir baska festivale karsi bir festival olmaz... asil ozentilik budur iste... cok seneler evvel yapilmasi gerekirdi tr icinde festivaller ama turkuz turkuz diye bagiran arkadaslar nerdeydiler o zaman.... yani turkler kimseye kafa tutamaz anca bilek tutar...
    Üye
    metamorfozsanc
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • sakin olun arkadaslar ne amerikanc1y1z neden baska bisi türküz biz türk gruplar1n1da seviyoruz amerikal1 baz1 gruplar1da ingilizinide irlandal1sn1da simdi bu ülkede görünürde u2 yu getirme ihtimali olan baska bi etkinlik görebilen varm1?kendinize gelin u2 amerkan politikas1n1 elestiren bi gruptur üstelik. bu bir örnek müzik söz konusu olunca milliyetine bakmam kalitesine bakar1m.çogunuz system of a down seviosunuz bende seviyorum ama onlarda türk düsman1 dinlemeyelim mi yani? bilmem anlatabildim mi
    Üye
    TheBeginning
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • ya kardeşim siz hangi gezegende yaşıyosunuz. size hiç tarih öğretmediler mi? abd sömürgesine boyun eğen kurtuluş savaşındaki mandacılar gibisiniz. ayrıca Osmanlı emperyalist falan diildi. istanbul fethedildiğinde bizanslılar türkler bizi kurtardı dedi be. ayrıca türkiyenin doğusunda 20 yıldır savaş falan yok. terör var. ayrıca rock müziği abd kültürü sananlar rock'ın aslında zenci kölelerin müziği blues ürünü olduğunu bilmiyolar galiba. ayrıca abd'nin milleti mi var ki 200 senelik ülkenin kültürü olsun bizim 1000 sene sadece anadolu'da 2500 sene dünyada kültürümüz var. abd her yerden çıkıyo diye dost mu olucak. hikaye bunlar. adamlar arkamızdan kuyu kazıyo. bazı salaklar da hala onları savunuyo.
    Üye
    asphyxiater
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • lan oğlum hepimiz Türk'üz
    biz dünyanın korktuğu ülkeyiz be!
    En üstün güç Türkiye'dir.Barışarock da süper bir etkinliktir.Türklerin ihtiyacı olan bir etkinliktir.Destekleyenlere teşekkür ederiz
    Üye
    AkKrock
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • midem bulanıyo laflara bak ya -siz de çalışın siz de süper güç olun - - osmanlı da sömürgeciydi.ne diosun ya osmanlı sömürgeci olsa bi sefer şu an balkanlarda çatır çatır türkçe konuşulur yeraltı kaynakları kalmazdı.400 yıl aynı yeri sömürge olarak kullanmış bi ülke göster bana.amerika da çalışan kaç kişi parayı yiyen kaç kişi otur biraz düşün böyle mi süper güç olunur?vaktim olsa daha laf yediririm sana ama zaman yok işte.git biraz kitap oku o yeter sana biraz müziğe ara ver çok okuman lazım
    Üye
    jack_sabun
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • Fabulozoo helel sana iyi yazmışşın biazda ben ekleyeyim. Doktor adyı arkadaşlarımız okuldayken acayip solcu ve hümanist ler. okul bitince ne oluyorsa adamlar değişiyor ve doğuda yüzlerce ilçede doktor yok istanbulu bırakıpta kimse oralara gitmiyor. herkez bıraksın bu hümanist geyiklerini parayı görünce herkez onun kölesi oluyor. Benim bildiğim kadarıyla Bulutsuzluk özleminin solisti doktor. Gitse ya birkaç Doktor arkadaşıyla doğuya ya da Iraka. Tabi İstanbuldan palavra sallamak çok kolay. Ülke Ekonomik krize girdiğinde Amerikanın verdiği 50 milyar dolar borçla ayağakalktığımızı unutmayın. Ogünlerde ne Çin nede Rusya dan Yardım talebi geldimi arkadaşlar?

    bu ne ya millet cidden emperyalizme kucak açar oldu.o ekonomik kriz de türkiye nin dostu dediğin dünya tefecisi amerika sayesinde ortaya çıktı.şu anda o borçların faizini ödeyemiyosun böyle bir utanca yol açmaktansa ekonominin batması daha iyidir.tabi sizin gibiler bunu da anlamaz amerikancı dostlar.
    Üye
    jack_sabun
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • süper bir etkinlik.Yürüyelim arkadaşlar
    Üye
    AkKrock
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • enjoy capitalism:) bedava bi etkinlik olmas1 ve bu kez rock'n cokela ayn1 zamana denk gelmemesi güsel ve ak1ll1ca.tammam bir tepki bu hakl1 haks1z sonsuza kadar tart1s1l1r ama unutmay1n coca cola gibi markalar olmassa ülkemizde sevdigimiz yabanc1 gruplar1n bir çogunu izleyemeyiz bu yüzden enjoy capitalism diyorum ben
    Üye
    TheBeginning
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • barış alkarsu bu geniş yelpazeyi önemli bir noktasından tamamlıyor sanırım.....pehpehpeh müzikten anlamak ya da anlamamak sorunsalı............
    Üye
    pesimistanbul
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • Bir koli coca cola alıp onları protesto amacıyla yere boşaltan yeni tarz olan Amerika'dan nefret ediyorumu benimsemiş ideolojisinden bir haber 16-17 yaş gruplarının katıldığı festival.İyi amaçla düzenlenmiş olduğunu bildiğim bu festivalin başka yönlere çekilmesi çok yazık oldu.Ama yine de giden bazı kişilerden etkilenilmezse çıkan grupları incelediğimizde gidilmesi gereken bir festival.Ama rock'n coke'a gitmem ben asiyim.Rock'n coke amerikan hükümetine yardım ediyor tarzı yaklaşımlar saçmalıktan ibarettir.Coca cola Türkiye Cumhuriyetine vergi ödemektedir.Rock'n coke ; ne rockistanbul'un ne de başka bir orginazyon şirketinin getiremeyeceği isimleri getiriyor.
    Üye
    tRUEgrul
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • ordayız :)
    Üye
    bonus
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • ha bir de şurda bi arkadaşın yorumu okudum şimdi de...bu listedeki isimleri ya yanlış okudu ya da hakkaten çok yabancı müzik dinlediğinden artık yabancılaşmış..bülent ortaçgil,bulutsuzluk özlemi,moğollar ve daha bi çok baba rock çı dediğimiz insan..kim kime kafa tutamazmış yaa..kafa tutmaz bu adamlar zaten ..elleri sadece gitar tutar ....
    Üye
    hardrocker16
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • heeeyyytt bee kaçarmı yaa...ama niye ücretsiz ki,ipini koparan gelicek...e gerçi bişe anlamicakları için uzun süre dayanabiliceklerini sanmam..süper gruplar ya..
    Üye
    hardrocker16
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • Barışarock "önce müzik" diyenlerin tercih edeceği ilk festivaldir. Çünkü başka hiçbir festival bu kadar geniş yelpazeden müzisyeni ağırlamıyor. Festivallerin varlık meşruiyeti yöreselliktir: Hangi ülkede ya da yörede yapılıyorsa öncelikli olarak oraya ait öğeler taşır. Ülkemizde bu kadar zenginlikte grup bulunması ve böyle bir festivalde ücretsiz biraraya gelebilmeleri, bana ayrıcalıklı olduğumu hissettiriyor. Diğer festivallerde Dream Theater'ın, Manowar'ın, Deep Purple'ın veya başka efsane grupların bulunması bu festivale gölge düşürmez. Efsaneler her yerde efsanedir fakat müziği birkaç yabancı gruptan ibaret sanmak müziği bilmemektir, kendini bilmemektir.
    Üye
    beartur
    Tarih
    8 Ağustos 2005 00:00
  • emin ol bülent ortaçgil tutar ya da moğollar...
    Üye
    cansadececan
    Tarih
    7 Ağustos 2005 00:00
  • Bence gidilmesi gerek ama benim kafama göre grup yok.
    yani türkiyede çok az benim kafama göre olan gruplar e dolayısı ile yabancılara yöneliyorsun bu festival rock'n coke ya inat yapılmış bişi ama burda koRn a offspring e ve ya festivaldeki en dandik gruba bile kafa tutabilecek bi grup bi sanatçı varmı?
    tabikiyde rock'n coke.....
    Üye
    RAMMS t EIN
    Tarih
    7 Ağustos 2005 00:00
  • geçen sene müzik için gidildi. tövbe edildi. festivale zaten aç olan bir dinleyici kitlesini barındıran güzide memleketimizin toy dimağlarıyla oynayarak her türlü adamı "asi genç rock çı " gazıyla kendine çekmeye çalışan bir organizasyondu. biz de açlığımızı bastırmaya gittik, ancak müzik kisvesi altında dayatılan ideolojiler midemize oturdu. rock müzik muhalifliktir söylemlerinin arkasına sığınmakla da olmuyor bu işler. amaç önce kaliteli müzik olmalıydı. peki bunca zaman bu adamların aklı neredeydi diye sormaz mısınız? karşı bir hareket görünce hemen toparla ne kadar adam varsa müzikle ilgili ya da ilgisiz, ne kadar festivale dahil olmayan festival düzenle. bu ucuz kahramanlıktan öteye gidemez. işte en büyük kayıplarımız da "olsunda nasıl olursa olsun" düsturuyla yola çıkmakla başlıyor. bu seferde bu yoklukta bunlar yapılıyor demek acizlikten başka bir şey değildir. daha çok değil 1 ay önce yapılan rock republic te festival nasıl olur, kaliteli müzik nasıl olur gördük. biz çok zengin olduğumuzdan mı 80 milyon verip te gittik festivale. ya da oradaki herkes zengin p.çi miydi de oradaydı. mesele fakir fukara edebiyatı yapmaksa biz de yemedik, içmedik, gerekirse günlerce evde sıkıntıdan patladık ama kaliteli müzik için para biriktirdik. bu sene de bahaneleri farklı olmayacaktır ve "beleşe festival düzenliyoruz daha ne istiyorsunuz bu arada antikapitalistiz ohareeey" diye milletin duygularından prim yapacaklar. mesele amerikan emperyalizmine karşı durmaksa amerikan firmalarının ucuz iş gücü nedeniyle asya da birçok fakir fukara memlekette yaptırdıkları amfileri de kullanmasınlar o vakit bu antikapitalist insanlar. kendi elektronikçilerine yaptırsınlar. yapılmayacak iş değildir de. rock'n coke'u savunduğumdan veya bayıldığımdan da yazmadım bütün bunları. orada da bulunmayacağım. amaç ve aracı karıştırmamak lazım keza böyle bir halt yediysen de elindekinin en iyisini yapmalısın.
    Üye
    pesimistanbul
    Tarih
    6 Ağustos 2005 00:00
  • Fabulozoo helel sana iyi yazmışşın biazda ben ekleyeyim. Doktor adyı arkadaşlarımız okuldayken acayip solcu ve hümanist ler. okul bitince ne oluyorsa adamlar değişiyor ve doğuda yüzlerce ilçede doktor yok istanbulu bırakıpta kimse oralara gitmiyor. herkez bıraksın bu hümanist geyiklerini parayı görünce herkez onun kölesi oluyor. Benim bildiğim kadarıyla Bulutsuzluk özleminin solisti doktor. Gitse ya birkaç Doktor arkadaşıyla doğuya ya da Iraka. Tabi İstanbuldan palavra sallamak çok kolay. Ülke Ekonomik krize girdiğinde Amerikanın verdiği 50 milyar dolar borçla ayağakalktığımızı unutmayın. Ogünlerde ne Çin nede Rusya dan Yardım talebi geldimi arkadaşlar?
    Üye
    baltalı ilah
    Tarih
    6 Ağustos 2005 00:00
  • arkadaşlar tuvaleti de bilmem kim buldu diye s.çmıcaz mı?Şu internet sitesine bile mesaj atarken kulandığımız internet teknolojisi amerikanın yüzlerce insanı öldürmek için askeri teknolojisinde geliştirdiği bi teknoloji değil mi?o zaman interneti kullananlarda amerikan uşağı olur sizin mantığınızla bu böyle oluyo..şimdi asıl mesele şu hangi amerika karşıtının g.tü yiyipte doğu ve güneydoğu anadoluda ki eğitime aç çocuklara yardım etmeye kalkıyo.Büyük şehirlerde atıp tutmak kolay bi de gidin oraları görün AMERİKA KARŞITI VATANSEVER ARKADAŞLAR!!!Konserde bağır katil amerika diye veya kola içme ya da kot pantolon giyme bunların hepsi simgesel şeyler.Aynı şunun gibi Deniz gezmiş in bi fotoğrafında giydiği ya da dönemin solcularının giydiği yeşil montları giymekle solcu olduğunu sanan arkadaşlar gibi.Hepimiz oturup sıcak koltuklarımızda bu internet ortamında saçma sapan tartışıp asıl gerçekleri birbirimize unutturuyoruz sanki.doğuda ki veya yaşadığımız sehirlerdeki varoşlardaki insanlar açççççç.Bu insanları amerika mı aç bırakıyo yoksa BİZİM ŞEÇTİĞİMİZ SÜPER ZEKALI POLİTİKACILARIMIZ MI??Dünyayı kurtaracağınıza önce ülkenizdeki aç insanların derdine çare bulmak için veya eğitim alamayan onbinlerce potansiyel taşıyan gence okuma imkanı yaratmak için çırpının...Öyle ideoloji peşinde koşup dünyayı kurtarma zamanı 70 lerde kaldı.ŞİMDİ EĞER BİŞEYLER YAPMAK İSTİYORSAN COLA İÇMEMEK YA DA KATİL AMERİKA DİYE BAĞIRMAKTANSA GİT Bİ GÖNÜLLÜ DERNEKLERİNE ÜYE OL VE ÜLKENİ KURTAMAYA YARDIMCI OL VE SİMGESEL SEYLERLE UĞRAŞMA...(Kimseye filan ders verme amacıyla yazılmamıştır nacizane kendi fikrimdir)
    Üye
    fabulozoo
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • buarada broken_stick agzı9na saglık supper yazmıssın
    Üye
    deathangel
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • ne alakası mı var sen rockncoke a gittiğin için insanlar ölücek belki içtiğin kolalar yüzünden ölücekler belki de. bunlar önemli şeyler ayrıca kola asla içmem
    bunu yazan arkdasa sesleniyorum beni cok guldurdu ben o zamanseri katilim o kadar cok kola içiyorum ki yaa senin kullandıgın seyler arasında kesin amerikan malı vardır nese ben sana mani olmayayım sen git guzel 1 seklde eglen barısarockta
    Üye
    deathangel
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • elanor ınansın dıye yazıyorum barısarock beleş :):)
    Üye
    doguhan
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • ne alakası mı var sen rockncoke a gittiğin için insanlar ölücek belki içtiğin kolalar yüzünden ölücekler belki de. bunlar önemli şeyler ayrıca kola asla içmem
    Üye
    cansadececan
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • Ya bi saattir okuyorum.Gözlerime acıdım be!
    İş müzik yapmak mı yoksa bir ideolojiyi savunmak mı?Soruyorum size,siz sadece Türk grupları mı dinliyorsunuz?Dinlediğiniz grupların % 70'i Amerika çıkışlı gruplar.Amerika da bedava okuma ya da burs imkanı kazansanız hanginiz "ben burda kalıyorum gitmem Amerika'ya" diyecek? Giydiğiniz,yediğiniz,içtiğiniz şeylerin çoğu,kullandığınız bilgisayarlar,müzisyen arkadaşların ekipmanları hatta Barışa Rock'da çıkacak olan grupların nerdeyse hepsi Amerikan malı kullanmıyor mu?Nedir bu saçma sapan tartışma?Amerikan firmalarının düzenlediği festivallere karşı festivaller düzenleyip sidik yarıştırarak mı birşeyleri değiştireceksiniz?Sizde çalışın sizde süper güç olun.Ki böyle olunca emin olun sizde paranın köpeği olup yoksul ülkeleri sömürürsünüz.Dünyanın dengesi bu arkadaşlar!Osmanlı da yüzyıllar boyunca dünyayı sömürdü!Katliamlar yaptı vs...Nedir bu saçma sapan tartışma?Amaç müzik değilmi?Bok attığınız Rock'n Coke sayesinde ülkemize The Cure geliyor!Korn geliyor!Offspring,Apocalyptica geliyor!Soruyorum size, siz bu grupları dinlemiyor musunuz?Rock'n Coke Iron Maiden'ı getirse gitmiycek misiniz? Çok güzel organizasyonlar gerçekleşiyor,dünyaca ünlü müzik grupları ülkemize geliyor ve siz sidik yarıştırır gibi bir o festivale bir bu festivale laf atıyorsunuz!Barışa Rock'un Rock'n Coke karşıtı olmasına baştan karşıyım!Rock'n Coke'a gidenlerin barışa rock'ı aşağılamasına da karşıyım!Ben kola içmiyorum!Asitli ve tadını sevmiyorum!Gaz yapıyor ve midemi şişiriyor!Ben savaş yanlısı biri de değilim!Ben rock'n Coke'a gidiyorum!Çünkü çok iyi gruplar geliyor bu sene!Aynı şekilde ben Barışa Rock'a da gidiyorum!çünkü orda da yerli olan ama iyi gruplar var!E ne olacak şimdi?Beni vatan haini ya da faşist ya da dönek mi ilan ediceksiniz?Bırakın arkadaşlar bunları!Amaç müzik burda!Bir ideolojiye çok meraklıysanız birsürü parti var gidip üye olun!ya da dağa çıkın!Militan olun!Çok barış meraklısıysanız ve bu kadar bağlıysanız barışa,gidip filistinde ya da savaşın olduğu başka yerlerde gönüllü olarak çalışın o zaman!hanginizin götü yer bunu?Benimde yemez!en azından şu an yemez!Festivallere bok atarak hiçbir yere varılamaz.Rock'n Coke'a karşı festivaller düzenleyerek muhasır medeniyet seviyesine ulaşılamaz....
    ne yaptığınızı bilmiyorsunuz...Öylesine konuşuyorsunuz sadece...
    Üye
    Broken_stick
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • ayy sinir oluytorum yaa ne alaka bu coca colanın isaril donanmasına yardım edecegi allahım ya sanki bunu yazan hiç cola içmiyorr bak cansadececan ne koydun o web sitesini oraya anlamıyorum ben cok sacma buldum bunu ancak solcu 1 insan yazmıstr oof ya ne bu kardesim delirmemek içten degil
    Üye
    deathangel
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • barıs akarsu bile geliyo böööööö
    Üye
    doguhan
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • Ya hala maganda konusunda anlamak istemeyenler var. Yoksa bunlardamı maganda, kendilerini kamufle etmek için bunların arkasına sığınmak istiyorlar galiba. Bence 10 veya 15 milyon ücret mutlaka alınmalı. Maganda para verip biryere gitmez.
    Organizasyon içinde birkaç lafımız var. Bence bizim Rockcı ve Metalci kardeşlerimiz yerine, Protest müzikte ünlenmiş kişilerle bu işi yürütmeleri daha uygun olur mesela Ferhat Tunç, Arif Sağ, Mahsun Kırmızıgül, Hatta Ahmet Kayada Klipleriyle destek verebilir, Edip Akbayram, Bunlarla yapılması daha uygun diye düşünüyorum. Birde lütfen Memoli denen Playboyu konuşmacı olarak çağırmayın O televolelerde manita koşturmaya devam etsin. Organizasyonun inandırıcılığı kalmıyor mevzu sulanıyor.
    Üye
    baltalı ilah
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • www.esesforumlari.com
    bu siteye bi girin lütfen bi daha kola içerken aklınıza ordakiler gelsin rahat içebiliyossanız sizde ciddi bi sorun var demektir. sitenin eses le veya forumla ilgisi yok lütfen girin ve bakın 2 dakikanızı alır ve lütfen arkadaşlarınıza da siteyi gösterin herhangi bir siyasi birşey olarak değil insani boyutta okuyun kola içmek istemiyceksinz bence bi daha
    Üye
    cansadececan
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • Festivaller güzel şeyler fakat müziğin amacı aşılmadığı sürece güzel. Siyasetin yerinin konser alanları olduğunu düşünmüyorum.
    Siyaset meydanlarda yapılmalı. Dünyada siyasetle uğraşıp başarılı olmuş gurup sadece U2 dir. Diğer dev gruplar hiçbiri siyasi değiller, Ülkemize gelenlerden görüyoruz. Buyüzden Rock Müziğin Sağcı, Solcu, ve Bölücü düşüncelere alet olmasını kabul etmiyorum. Geçen yılki festivalde Mehmet Ali Alabora gibi Müzikle alakası olmayan tiplerin gelip konuşma yapması biz Rock severleri pek hoşnut etmedi. Herkese nefretsiz ve dostça festval diliyorum.
    Üye
    baltalı ilah
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • ya ben bu bedava olursa okuz gelır mantıgına kızıyorum bah şimdi parali okuz yok mu lan kıroyum ama para bende demek ne anlayıssa bedava olursa okuz gelır demek te o anlayıs
    Üye
    r_portakal
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • baba bu nedir yaa festival yapacaz diye iice maymun oldular nerde işe yaramaz hepsi burda bakalım daha neler olacak
    Üye
    mcengina
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • 3. yilda da oradayiz.
    Üye
    Bayan Ariza
    Tarih
    5 Ağustos 2005 00:00
  • her sene aynı gruplar; öeeehhh. kim çeker ki bu festivali!? bulutsuzluk özlemi nedir!? kimdir ki nejat yavaşoğulları!? ne başarısı vardır mesela? konser gelirlerinin %70'ini almak mıdır solculuk!?

    bülent ortaçgil'e yazık...
    Üye
    RWE
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • iste sonunda guzel bi konser olcak....hayattaki emperyalist .pneleri takmadan yasayan,yasaklarla dolu okullarda zorlukla saçını uzatan ,,,,,devrimci gençlerin bulustugu guzel bi olay .......hayatta karsı çıkmayı ,,boyun egmemeyi ogreten bi olay...metali buram buram yasatan bi olay,,,bize evimizin dunya oldugunu bir kez daaaa annatan byuk bi olay BARISA ROCK
    Üye
    METAMORPHEUS
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • zeylinli rock fest. te beleşdi.. oradaydım olay felan olmadı krolar da olmasına rağmen.. ama orada tatil yeri rahatlığı vardı herkes kendi halinde.. istanbulda böyle bişey tehlikeli olabilir gerçekten.. bu yüzden gitmemeyi düşünüyorum.. gidenlere iyi eğlenceler..
    ayrıca sadece kro takımı değil içimizdeki mallarla da uğraşmak ayrı dert.. sabah 5te eroooiinn erroooiiin diye sapıtanları da görmedik değil :)
    Üye
    Taneli_Jarva
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • selam rock sever yoldaslarım bu sene nekadar dava adamı olsakta rockn coco giderdim ama gidmicem o serefsizlerin tuzagına dusmicem ayrıca burdan RASİT ibnesi sattın lan bızıde davamızıda pis emperyalist kopek ne olucak barısarock ta gorusmek uzere millet [email protected] yasasin POGO
    Üye
    anarsist
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • Bilmem bilenler varmı,Rock Republic'te(BarışaRock'la aynı yerde yapıldı.) 2. gün bir otobüs dolusu adam haplanıp,çekip ellerinde döner bıçaklarıyla festivali basmaya kalkmışlardı güvenlikler baş etmekte baya güçlük çektiler,emniyetin desteğiyle herifler defedildi,tutuklandı vs.Tabi bunlar olurken biçok insanın ruhu duymadı,duyurulmadı insanların tadı kaçmasın die..Diyeceğim o ki festivale böyle tiplerinde gelmesi OLASI..Bence cüzzide olsa bir giriş ücreti konmalı ama 5 ama 10 ytl gibi..Kaldıki fetival ücretsiz, çıkanlar para almıyolar,peki güvenlikde gönülülerden mi oluşuyo..İşte eğer gönüllülerden olşursa güvenlik(ki parasız bir festivalde öyle olacaktır sanırım?) içerde bir problem çıkarsa dananın kuyruğu asıl orada kopar,çünkü paralı bir güvenlik şirketi bile öyle absürd heriflerle,dağdan inmelerle baş etmekte zorlandı,gönüllü güvenlikler nasıl başedicek böyle bir olayda,kaldı ki o festival paralıydı,buysa bedava ve buraya o tarz adamlardan daha fazlasının geleceği kesin..Güvenlik konusu bence çok önemli,oraya bisürü bayan gelecek ve bence müzikten çok maalesef onları nasıl taciz ederiz diye düşünen,ortalığı bulandırmaya insanları tartaklamaya gelecek bazı zihniyetleride yanında getirecek..Umarım sıkı önlemler alınır,sağlam,iş bilir bir güvenlik şirketiyle anlaşılır(kim müzik için,kim tatsızlık için gelmiş anlayabilecek nitelikte bir güvenlik!!!) tatsız birolay yaşanmaz ve inşallah ben yanılırım..Gidecek herkese şimdiden iyi eğlenceler
    Üye
    unplayed1
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • güzel isimler var. burda olursam kesin giderim.
    Üye
    Ratt
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • Arkadaşlar türkiyenin doğusunda 20 yıldır savaş var..Türkiye yıllardır bizlerin eğitiminden kesip silah almadımı nerdeydi o zaman bu herifler(barışarockçılar)...Hepsi sahtekar...
    Offspringli günlerde görüşmek üzere...:)
    Üye
    117
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • konser sırasında uzun esek oynayan zeka ozurlu arkadaslar bu sene gelmezse guzel olur..
    Üye
    doguhan
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • valla rockncoke a giderim adam gibi eglenirim siz gidin barısarockrta colaturkalarızını içerek egleninn yaa su amerikan malı deme anlayısını anlamıyorum sonucta eglenmek için gidiyorum coca colaya cok tesekkur ediyorum baska bişey demiyorumemperyalistmiş zartmış zurtmulş anlamıyorum ayrıca cure ve digerleri gibi grupları barısarockta izleme sansım yokk!!! ayrıca sozde solcu insanlarr eminim amerikan malı hiç kullanmıyolardır en azndan hepsnn ayagında converse vardır onu bırak gitarları bile amerikan malıdır forever rockncoke ne olursa olsun her zamnan rockncoke a gitcem
    Üye
    deathangel
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • Ya rock demek emperyalizm demek zaten. Rock müzik Amerikan kültürünün bi ürünüdür. Yıllar geçtikçe dünyaya yayılmıştır. Ama bu iş en çok Amerika'ya yaramıştır. Çünkü bütün dünya onun ürettiği gitarları, amfileri, processorleri almaya başlamıştır. Gerçi son yıllarda bu biraz değişti, diğer ülkelerde bu sanayide kendilerine yer buldular ama herkesin "abi Amerikan Fender" deyince ağzı sulanır. Yani iş işten geçti bile zaten amerika bu işi müthiş bi şekilde pazarladı ve çok kazandı, hala da kazanıyor. Keşke bu Amerika'ya isyan edenlerin bi festivali olsaydı gerçekten. Ama arkadaşlara katılıyorum, daha Türkçe şarkı bile söylemiyorlar. Evet haklısınız, her taraf kıro kaynıyo. Ama bu kadar bölünmeyelim lütfen. O taraf kıro, bunlar rockçu, şunlar popçu(gerçi şimdi popçularda kıro). Siz onlara kıro diyosunuz, çünkü siz farklı görüşlere sahipsiniz. Ama onlarda sizin için satanist diye düşünüyolar. Herkesin farklı bir dünyası var. Türkiye'de halk çok bölünmüş durumda işte bu gerçekten feci. Birde şu dilimize sahip çıkalım lütfen. Önce kendi kültürümüz, sonra Amerikan kültürü, yani rock(Converse ayakkabı falan filan). Farklı düşünen varsa güzel bir şekilde cevap yazsın. Herkes farklı düşünebilir.
    Üye
    Greg Howe
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • Tam tanıdıkları çıkartalım olayı olmuş bir de parasız iyice rezil , rezalet ... ayrıca amatör gruplara daha fazla destek verilmeliydi...
    Üye
    Serpent_King
    Tarih
    4 Ağustos 2005 00:00
  • mikrop, yediğimiz içtiğimiz lafını "lafın gelişi" dediğimi bal gibi biliyosun be kardeşim, ne kadar komiksin sen öyle.

    birde beyni yıkanmış adam olduk iyimi, ne yazacağımı bilemiyorum artık, bi daha da yazmicam rahatsız olmayın.
    Üye
    gecoh
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • @absinth arkadaşımız oyle güzel yazmışki teşekkür etmeyi borç biliyorum
    Üye
    Shanex
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • şunu keşke biraz ucuz olsaydıda beleş olmasaydı gerçekten müzik dinlemek ve yapılış amacına uygun kişiler gelip dinlesydi veya ortalarda dolaşsaydı.ayrıca ben bu festivallin protest tavrını yitireceğine inanıyorum çünkü roke n coke ile farklı zamanda ve ücretsiz bana göre bu bi cesaretsizlik aynı gün veya ücretli olması az ama neyin ne olduğunu bilen insanlar olması ben ce en mükenmeli...
    Üye
    absinth
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • enola,yolgezer ve deli için gidilir.
    Üye
    noodles
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • bitliturist e yakın bi fikrim vara ayrıca katılan grupların nerdesye yuzde ellisi (saymadım ama kacının oldugunu ) ingilizce yani amerikanca isimlere sahip şarkılarını ıngılızce soyleyen gruplar var sınra amerıka karsıtı olcakalr yok defe ulan siz protest olsanız ne olur ya daha kendi dilinizde sarkı yapmıyorsunuz kapılmıssınız o karsı oldugunuz emparyalim furyasına sakın ama sakın daha buyuk kıtleler tarafından anlaşılmak gibi bi sacmalkla cevaplamayın bunu bence en gusel rahmetli mahsunu serifi cagırın o '' amerika katil katil desin sizle olcak iş değil bunlar
    Üye
    r_portakal
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • bir gazetedeki haberde giriş için davetiye gerektiği ve davetiyelerin çeşitli yerlerden temin edilebileceği yazıyordu. yani her isteyenin girmesi gibi bir durum olmayacak. ancak haberde bu davetiyeleri nereden bulabileceğimiz açıklanmamış. bilgisi olan varsa esirgemesin.

    'bu arada parası olmayan yaşamasın kardeşim'ci gençliğe de selam olsun...
    Üye
    bisondele
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • Katılan gruplar harika, fakat benim anlamadığım bir nokta var; Coca Cola'yı yasaklayan düzenleyenlerin altında Converse marka ayakkabı var! Bu nasıl bir çelişkidir çözebilmiş değilim!
    Üye
    Al Di Meola
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • Gecoh gulmekten altima yapacaktim ehuehue kim yikadi guzelim senin beynini? yikamis ama iyi bi kese yapmasi lazim anlasilan :D Yedigimiz ictigimiz giydigimiz Amerikan maliymis puhahaha. Washington portokalini Amerika Washington da yetisiyo filan saniyo herhalde arkadas. Dostum ortaokuldaki Cografya ogretmenini bul, yedigin ictigin nerede yetisiyor ogretsin sana, giydiklerinin nerede uretildigini ogrenmek istiyorsan ihracatcilar birliginin sitesine bak annarsin. Senin gibi tiplerin bira icmeyecegini dusunursek Efes Pilsen in nerede uretildigini zaten bilmediginden de emin olabiliriz.
    Üye
    mikrop
    Tarih
    3 Ağustos 2005 00:00
  • genc dunyanin varolusundan beri duzen bu. kafalariniz alsin artik. toz pembe gitmiyor, gidemez de zaten.. bu tur basit islerle de hicbirsey duzeltilemez. kimin uyuyakaldigi belli oluyor. adam olaydik da biz superguc olaydik. millete kufredip, elestireceginize kendi odun halkiniza bakin. hersey okulda verilen egitimle olmuyor. daha bugun tabela koyuyorlar, adam hala donla giriyor denize yahu hohahahaha bunlar gibi niceleri bu toplumu olusturuyor. daha cok bizi ve bizim gibileri s.. osmanli yaparken iyiydi degil mi?=))
    Üye
    bitliturist
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • eeyor_e ve bitliturist yorumlarınız için teşekkür edelim yinede, herkesin görüşüne saygımız var ama,

    rock'n coke dan daha iyi festivalle gelsinler kardeşim demekle olmaz bir kere, "peace sells but who's buying" diye bi şarkısı vardı megadeth'in... para olmayınca rock'n coke dan daha iyi festival yapılamıyor maalesef...

    yediğimiz içtiğimiz giydiğimiz şeylerinin çoğunun amerikan malı olduğunu biliyor bu organizasyona katılanlar merak etmeyin,en azından elimizden ne gelir diye düşünüyor bu adamlar , YA SEN? sadece izliyor musun? Amerikanın hakim olduğu hayal dünyanda yaşa bakalım, en iyisi önce sen uyan.
    Üye
    gecoh
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • yaa ben zannetmiyorum cok kro olcagını onlar bu müzikte sıkılırlar zaten gelmezler ama hırsızlık olayları olabilir veya ama 'gidelim olm kız falan vardır' derlerse yandık :) nese ama paralı olsa daha kaliteli insanların gelcegi kesin di. (yanlış anlamayın sadece beleş oldugu için gelenlerden bahsediyorum)
    Üye
    yositaki
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • bazı müzisyenlerin protest müzik yapmalarına saygm var, olabilir yapın ama protestlik de sırf muhalefet olmak için yapılmaz ki!! bi sınırı olmalı bence.. cılkını çıkarmamak ve biraz hayal aleminden çıkıp gerçekçi olmak lazım! rock'n coke dan daha iyi bi festivalle gelirler karşımao zaman harbi amerikaya ve ya sermayeye ihtiyacımız yokmuş derim! ama o zamana kadar gereksiz! amerikan sevdası falan da değil bu ayrıca müzik festivali o ve türkiyenin prestijini arttırıyo! çok gereksizler yaa.. bitliturist e katılıyorum!!
    Üye
    eeyore_
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • hahaha bir de boyle salak organizasyonlari duzenleyen de, bunlara katilan beyinsizler de eminim hic bi amerikan urunu kullanmiyorlardir. en basiti ellerine fender gitar versem kapmak icin birbirlerini yerler. kafalari basmiyor ki, yedikleri ictikleri hersey de %80 amerikan sermayesi yatiyor. tabi is gosterise gelince coca cola tu kaka salak herifler (|)
    Üye
    bitliturist
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • bu gibi sacma organizasyonlara sadece guluyorum. sonucta butun hepsi kendi reklamini yapmaya gidiyor. baris kimsenin umrunda felan degil.. bunlarin her birine 1-100 milyar tl arasi para versen savasa destek olurlar=)
    Üye
    bitliturist
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • Giriş ücreti seviyesi gelecek insanları seçmede kullanılan bir yöntem ve bu yöntem ile en azından 5-10 milyon bari olsaydı diyenlerin girmesi nasıl engellenecek???
    Üye
    anksiyete
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • objektif varsa cehenneme bile giderim
    Üye
    Metal milita
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • bencede bedava olmamalıydı.kırolarla uğraşmak bir yana. hırsızlık,sarkıntılık gibi olaylarda çok olacağa benziyor.10-15 milyon olsaydı rahat ederdik.
    Üye
    baltalı ilah
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • keşke bedava olmasaydı. rockla alakası olmayan bir sürü magandayla uğraşıcaz. festivalleri arabesk konserine çevirmek çok saçma. artık ilk gün ortama bakıp kalıp kalmıyacağıma karar veririm.
    Üye
    zeyna007
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • Nedense bu işler hep çevre tanıdık şeklinde dönüyor grup seçimlerinde...ilginçtir...
    Üye
    cyberknight
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • neredeyse ilk seneki kadro :):) bakınız >> http://doguhankimdir.sitemynet.com/20062005-0002.jpg
    Üye
    doguhan
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • uuuuuuuuu ragçı garılar gelüü die ortamı basıcak öküz zihniyetin haddi hesabı vs. olamaz beleş yapsalar bile bişey farketmemiş kasdav biletleri onküsür ytl'ydi ama apaçiler oraya da akmıştı =))
    Üye
    saglamadam
    Tarih
    2 Ağustos 2005 00:00
  • ücretli olsa ne olacakti sanki ..parasi olan krolari tutabilecek miydiniz ozaman?ikisi arasinda hic bir fark yok aslinda.onemli olan bizim oraya ne için gittigimiz.muzik mi muzik....amaç bu olduktan sonra ne fark eder...
    Üye
    bourtlenlulu
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • allahtan beles olmus bu parasızlıkta... begenmeyen gelmesin amac barısarock dinleyicinin ayrımcı olmasını istemem zaten rock konserlerde saldırgan insanların olmaması sacma olurdu en pahalı konserde bile var amelesi. Ezilmek istemeyen uzakta bi minder sersin )


    vaaaaaaay beee.. HARBİ SEN HAKLISIN.. ROCK DEMEK DÖVMEK ÖLDÜRMEK KESMEK BİÇMEK KÖTÜ DAVRANMAK.. EVET EVET SEN HAKLISIN.. VAAAY BEEE.. KARİZMAaaaaaaAAa..

    oraya dövüşmeye birilerine hava yapmaya gidiyosan vay ki vaay.. ben de barışarock ta müzik dinlenebileceğini düşünüyorum.

    NE KADAR DA GERİ KAFALIYIM.. dogru düşünce şu olmalı : ben oraada kaç kişiye dalabilirim ?
    Üye
    furious
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • Bence çok iyi bir organizasyon(düşüncesiyle)ama ücretsiz olmamalı,belli bir ücret alınmalı ve o ücrette bir yardım kurumuna bağışlanmalı.
    Üye
    redpartizane
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • bence bilet kesilmesi lazım.ücretsiz olunca giren çıkan çok olmaz mı?
    Üye
    evimizdünya
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • valla benim bildiğim Sponsorlar inanılmaz inkanlar sunmuş bu sene..
    durum öyle olunca da; organizasyonun içeri çok kişi alarak sponsorları tatmin etmesi gerek.
    öyle 1000 kişiyle olacak iş değil.

    malesef Hedef kitleden uzak, Sponsorların ceplerini doldurma amaçlı bir festival olacak bu sene.
    Üye
    Single_FACTOR
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • Geçen seneye oranla daha berbat olacağa benziyor. Bence 15 değil de 25 hatta 35 milyon olması lazımdı. Şimdi içerde acıkan ne yapacak bakalım. İçeri yiyecek sokulmayacak ama karnı acıkana çok fena sokulacak. Tok gidilmesi, hatta 2 günlük yenilip öyle gidilmesi, uzaktan seyredilmesi, içeride uzun uzun muhabbet edilmesi, bira içilmesi gerekir.
    Üye
    BASSarım
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • allahtan beles olmus bu parasızlıkta... begenmeyen gelmesin amac barısarock dinleyicinin ayrımcı olmasını istemem zaten rock konserlerde saldırgan insanların olmaması sacma olurdu en pahalı konserde bile var amelesi. Ezilmek istemeyen uzakta bi minder sersin )
    Üye
    pachos
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • demirhan baylan tibet ağırtan ve tabi ki de zardanadam için gitmek lazım kacmaz derim ben...
    Üye
    satyricon
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • Tibet Ağırtan & Kırık kalpler için gidilir. Bence bütün eski Mavi Sakal hayranları izlemeli bu konseri...Bu arada kaliteli müziğin kıro dinleyicisi olmaz arkadaşlar...!
    Üye
    Brubaker
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • olsun abi krolarda olsun, belki kafaları dank eder...
    ayrıca ben isterdimki bi kaç grup daha gelsin
    Pilli bebek
    Repertuvar köpekleri
    kara kedi
    falan...
    Üye
    --PsychoRock--
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • herşeyi durmadan eleştiren,evinde oturup hiç bi halt etmeyen adamlar yok efendim gruplar kötüymüş yok beleşmiş yok kırolar dolarmış sizde bişeyler yapında görelim eleştirmek kolay adamlar bu küçücük imkanlarla bunları yapıyolar lütfen biraz yapıcı olalım...
    Üye
    fabulozoo
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • Rock Gazoz şişesinde olmaz!
    Üye
    System666
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • paramı da vercem rock'n coke a da gidecem.hatta hayatta en çok sevdiğim bir kaç grubu dinleyecem.size de sarıyer de bol eğlenceler.tabii ki ingiliz! arkadaşlarla :D
    Üye
    coke-man
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • lan 5 ytl diye biliyoduk , belesmiş

    zaten 5 ytl de beles sayılır
    Üye
    salmonella
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • yuuuuuhhhhhhhhhhhhhh! barışa rock gibi bir organizasyonda barış akarsu çıkıyor.. inanamıyorum şaka gibi! gerçi çıksın, orda başına geleceklere katlanabiliyorsa...
    Üye
    Philosopsycho_
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • Okadarda olumsuz düşünmemmek lazım.Bu organizasyonu yapan insanlarda zaten onu düşünerek önlemlerini alacaklardır.Paralı olmasıda kıroları engelleyemez zaten.Geçen sene paralı oldu birçok kafadan ses çıktı , kolluklara insanların sınırlandırılmalarına karşı tepkiler oldu.Bu sene parasız yaptılar tekrar gereksiz yorumlar oluyor.İnsanları nasıl tatmin edebilirsinki...
    Üye
    SystemOfADown
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • Zıplayan kıroların festivali olacak gibi hadi bakalım..ilk gun bi bakmak lazım
    Üye
    PoSSeSSeD
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • ücretsiz olması feci olmıuş da ben kapıdan girrken 5 ytl ye bi bileklik almak zorunluymuş gibi bişi duydum....eet özellikle bizim için zor olcak..umarım önlemler şimdiden alınmıştır yoksa bi sene sonrakiii organızasyonu feci sallar bu beleş durum...
    Üye
    senfonik_bacı
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • ooo beleş ha..kaçmaz bu sefer..
    Üye
    baranthalas
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • evet ücret olmalıymış kesinlikle ama olsun keşke gidebilsem sırf bülent ortaçgil için gidilir ayrıca poker grubunu da tebrik ediyorum
    Üye
    cansadececan
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • ücretsiz olması kötü olmuş yaaa
    Üye
    sosyalist-imam
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • bense istemem.
    Üye
    furious
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • rock'n coke a giden binlerce salağın içinde olmaktansan iki üç tane kıronun içinde olmayı tercih ederim
    Üye
    js_madboy
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • ücretsiz olması kötü olmuş en azından 2,3 ytl gibi birşey olsaydı, bilemedin 5 ytl, kırolardan arınılırdı.. şimdi ipini koparan gelip
    içip sıçık milletin kız arkadşına,kardeşine sarkıcak..
    Üye
    SLayraCkEr
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • igrenccccc gruplar evet fiyat1n ücretsiz olmas1 vesilesiyle oraya bütün k1ro gençlik toplan1r :DDDDD
    Üye
    lars_furkan
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • bence de biletlerin bir fiyatı olmalı ve bu gelir herhangi bir yardım kurumuna bağışlanmalıydı.kırolarla başetmek istemiyoruz.ayrıca mor ve şeysi gibi amerikan karşıtı gibi görünüp de rockn bilmem ne türünde organizasyonlara katılan gruplara nispet barışarockta ki babalara bak!moğollar, bülent baba, bulutsuzluk özlemi...heytt heey!!:))
    Üye
    rockıbalık
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
  • işte bu kötü oldu neden ücretsizya insan bileti en az olsn 15ytl yapar şimdi oraya olur olmadık tipler gelecek..

    bakalım bu sene futbol turnuvasındaki formalarda hangi isimler yazacak :D
    Üye
    Kanpp
    Tarih
    1 Ağustos 2005 00:00
Toplam 196 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler