Cats In Practice, ilk Türkçe çalışması Bir Zamanlar'ı demo olarak yayınlamaya başladı.
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Demo :: Bir Zamanlar - Cats In Practice

21 Ağustos 2005 00:00

Cats In Practice, ilk Türkçe çalışması Bir Zamanlar'ı demo olarak yayınlamaya başladı. Pınar Günay (Vokal) ve Mert Ertunç (Bas & Altyapı) tan oluşan grup, bu parçada Gitarist Gökhan Büyükkara ile çalıştı.
Parçayı alttaki linke sağ tıklayıp, hedefi farklı Kaydet seçerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Cats In Practice - Bir Zamanlar

Yorumlar

  • eyvah! o zaman tüm dünya müzik yapmayı bıraksın! nasılsa çilekeş yaıpyo!!! :))))) çok güldüm yaa bravo valla!!!
    Üye
    murrow
    Tarih
    13 Eylül 2005 00:00
  • güzel ama çilekeş yapıyo zaten bunu...
    Üye
    CaglarS
    Tarih
    13 Eylül 2005 00:00
  • Çok güzel parça. Çok güzel vokal. düzenleme çok iyi. Parçanın sözlerine ayrıca dikkat edilirse melodiyle birlikte sözlerin etkisinin arttığı farkedilebilir. ki bu da Türkçe vokalli parçalarda pek rastlanmayan bir şey. Cats' a başarılar.
    Üye
    cemecstasy
    Tarih
    1 Eylül 2005 00:00
  • 9 CANLI ABİ BUNLAR YAA :):) Süper olmuş Mert...
    Üye
    doguhan
    Tarih
    31 Ağustos 2005 00:00
  • Sorunuz gitardan sorumlu devlet bakanımıza iletilecektir :)
    Üye
    BassCat
    Tarih
    31 Ağustos 2005 00:00
  • sevgili P_E_N_A, kabul etmem maalesef...Bitanecik ruh eşim, ruhumun yarısı, varlığımın anlamı Gökhan Büyükkara beyefendi ile 29.08.2005 tarihi itibari ile nişanlanmış bulunuyorum:) Amman diyeyim, yayınladığımız demonun anlam ve öneminin dışında konuları buraya pek yansıtmayalım arkadaşlar. Parçayla ilgili yorumlar buraya.....Herkese sevgiler...


    aldım mı cevabımı :D , şaka bi yana şarkı güzel biraz daha sert olsa şöyle sonunda güzel bi solo olsa mesela olmaaa mı ??
    Üye
    P_E_N_A
    Tarih
    31 Ağustos 2005 00:00
  • Önemli:

    Haberde belirtilen linkte, bağlı olduğu siteden kaynaklanan bir sorun yaşanmaktadır; Bir Zamanlar'a burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Üye
    BassCat
    Tarih
    30 Ağustos 2005 00:00
  • Özelden atılmış bir sorunun cevabını buraya yazayım dedim;

    Altyapının (davul ve efektler) tümü bilgisayarda yazıldı. Ancak gitar ve bass canlı kaydedildi, yine bilgisayarda tabii. Tam olarak tatmin etmese de, isteğimize yakın tonlar aldık gibi.

    Gitar ve bas'ın nisbeten daha az duyulması ve vokalin diğer parçalarımıza göre göreceli olarak önde olması durumu doğru olabilir. İlginç gelebilir ancak, yerli ve yabancı tarzlara göre mix ve edit şekli değişiyor.

    Yine Bir Zamanlar parçasının, vokalin daha çok enstruman şeklinde gömülü olduğu bir diğer kaydına da http://www.catsinpractice.net/downloads/birzamanlar.mp3 linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
    Üye
    BassCat
    Tarih
    30 Ağustos 2005 00:00
  • sevgili P_E_N_A, kabul etmem maalesef...Bitanecik ruh eşim, ruhumun yarısı, varlığımın anlamı Gökhan Büyükkara beyefendi ile 29.08.2005 tarihi itibari ile nişanlanmış bulunuyorum:) Amman diyeyim, yayınladığımız demonun anlam ve öneminin dışında konuları buraya pek yansıtmayalım arkadaşlar. Parçayla ilgili yorumlar buraya.....Herkese sevgiler...
    Üye
    felix
    Tarih
    30 Ağustos 2005 00:00
  • vokale evlenme teklif etsem, benlen evenirmi acep ??
    Üye
    P_E_N_A
    Tarih
    30 Ağustos 2005 00:00
  • gerçekten güzel olmuş tebrik ediyorum...
    Üye
    undermining
    Tarih
    30 Ağustos 2005 00:00
  • Arkadaşlar, tekrar teşekkür ederiz yorumlar için. Maalesef Türkiye'de müzik yapan veya yapmaya çalışan, emek gösteren, çaba sarfeden tüm müzisyenler saygısız tavırlarla da başa çıkmak durumunda kalıyor. Bunun nedenlerine inersek bayağı derinlere gitmek gerekir, ki bu Türk toplumunun sosyal yeri, kültürel değerleri vs. gibi uçsuz bucaksız noktalara uzayabilir. Konumuz müzikse, yalnız eleştirel olarak değil, yokedici veya yıkıcı sıfatlarla yaklaşan, ağzı olan konuşuyo tabirine uygun çeşitli "ağız"ların eleştiri değil, saygısızlık yapan yansımalarıyla karşılaşmak mümkün. Yine biz müzisyenlere düşen görev burada zor olsa da, karşılaştığımız saygısızlık neticesinde kalbimiz kırılsa da, sakin olup işimizi yapmaya devam edebilmektir. Yine maalesef, lay lay lom'culuk kolay bir eylemdir, kaldı ki kendini "vokal" diye tabir edenlerin yapıcı vokal eleştirileri yapmaları ve "atın şu vokali" gibi, kişiyi göze almayan, başka şahıslara hitabeden saygısız, kompleksli yaklaşımlarda bulunmamaları mesleki açıdan adeta bir misyon haline gelmelidir. Mesleki hayat yollarındaki şartlar, yollar, eğitimler, tutumlar farklılaşabilir. Nasıl ki gerçek bir müzisyen yapıcı eleştirileri değerlendirip çözüm üretmekle yükümlüyse, gerçek bir dinleyici de, eğer yorum yapmak istiyorsa, müzisyene detaylı eleştiri yaparak, onu geliştirici tutumlar dahilinde davranmakla yükümlüdür. Ülkemizde bireyin şahsi eziklikleri ve kompleksleri özellikle halka açık sanatsal alanlarda ortaya çıkmaktadır ve bu lay lay lom'cular, hele bir de eleştirdikleri kişinin meslekdaşıysa ortaya komik sonuçlar çıkabilmektedir. Kaldı ki biz sizlerden demo yorumu istemekteyiz, "abi bu grubun elemanlarını ne yapsak da adam etsek, kimleri değiştirsek, göndersek?" gibi bir yaklaşımda bulunduğumuzu pek hatırlayamıyorum.
    Beyninizi acıttığım için özür dilerim, eğer buraya kadar okuyabildinizse, benim de zaman zaman ülkemizde müziğe ve sanatçıya olan yaklaşım neticesinde beynim acıyor. Keşke bir tane yıkıcı eleştirinin -yıkılan biri olmayınca boş eleştiri durumuna düşer- yerine bin tane Danimarkali,xeroquark,baseren vs diğer yapıcı eleştirilerin altına imza atan arkadaşlarımızın ki gibi yorum olsa...
    Her zaman dilerkler kabul olmuyor -yine maalesef-...
    Teşekkürler arkadaşlar, sevgiyle, patiyle, eğitimle, kültürle ve SAYGIYLA kalın...
    Üye
    felix
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • Önemli bir hatırlatma:

    Gruba ve Bir Zamanlar'a yöneltilmiş her türlü eleştiriye çok teşekkür ederiz. Ancak, bir takım saçma ve kişisel ezikliklerden doğan "falanca kişiye benziyo, eski bilmemneme benziyo" şeklindeki tartışmaların ve müzik ile ilgili olmayan anlamsız fikirlerin yeri değil burası. Lütfen bu çeşit fikirleri ve saldırganlıkları olan arkadaşlar, daha "magazin" yerlerde şanslarını denesinler. Burada da sadece bu demo ile ilgili konuşalım. Okuyan kimsenin de, gruptan kim, kimin nesine benziyomuş diye merak ettiğini sanmıyorum.

    Lütfen objektif ve yapıcı olalım, saçmalamayalım...

    ----------


    Sevgili JellyJam, sorunu yanıtlayayım istedim;
    Bas kaydı, direkt olarak zoom505 II gitar prosesörünün akustik modunda düşük bir gain ile kullanılması ile bilgisayara girilerek yapıldı (elimizde sadece bu vardı :))
    daha sonra Amplitube isimli bir program (vst plugin) ile ses sinyali üzerinde oynama şansını bulduk. Alabildiğimiz en mantıklı ve oturaklı, ayrıca tarzımıza uygun bulduğumuz ton buydu.
    aynı tonu yeni gördüm ki, amplitube yerine, SansAmp'tan geçirince de alabiliyorum, bu da demektir ki, sahnede bu tonu kullanma rahatlığım olacak :)
    Üye
    BassCat
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • Ben bi şeyi anlamıyorum..İnsanların buraya bu demoyla ilgili olumlu veya olumsuz eleştirilerini yazmaları gerekirken 'yok vokal değişsin,yok insanlar nefret eder' tarzı,bu demoyu yapanların emeğine saygısızlık,haksızlık eden ve yine bu demoyu yapanların, eleştirel değeri olmadığı için asla iplemeyeceği şeyleri neden yazma gereği duyduklarını.
    Üye
    raylomas
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • bence vokal çok iyi
    Üye
    P_E_N_A
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • tamamen sahsi salakligim ile sevmedigim sevemeyecegim grup.. bir vocal eski kiz arkadasa bu denli benzememeli.. isterlerse rolling stone a kapak olsunlar ama o vokalle bir çok turk genci bu gruptan nefret edicek..
    Üye
    azuth
    Tarih
    29 Ağustos 2005 00:00
  • vokal değişsin bence...
    Üye
    Magnetizma
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • bas iyi tonlanmış.preamp kullandınız mı ya da amfi falan neydi..yakın zaman içinde bir kayıda gireceğim.kaliteli bir basım var ama ekipman ne kullansam diye düşünüyorum buradaki bas tonu bana tatmin edici geldi..
    Üye
    JeLLYJaM
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • arkadaşlar bu bana demo gibi gelmedi gayet başarılı iyi bişey olmuş biraz geç farkettim bu şarkıyı burda ama çok hoş bi şarkı;)
    başarılarınızın devamını dilerim arkadaşlar
    Üye
    RAMMS t EIN
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • biraz bağımlılık yapıyor :) kafamda dönüp duruyor sabahtan beri! gel banaaa toplaa beniii... :)
    Üye
    murrow
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • çok güzel
    Üye
    P_E_N_A
    Tarih
    28 Ağustos 2005 00:00
  • süperrr olmuş buuu abii yaa
    Üye
    punk_girl_punk
    Tarih
    27 Ağustos 2005 00:00
  • Bu 2li zaten işlerini iyi biliyolar ;) Gökhan'ın gitar yorumunu seviyorum zaten pınar'a söz söylememe gerek bile yokki :D
    Üye
    Wormius
    Tarih
    27 Ağustos 2005 00:00
  • muhteşem uyum diye buna denir işte.pınar arkadaşımızın sesi ve Gökhan kardeşimizin gitarı..Gökhan, ileride adından çokça söz ettirecek bir kardeşimizdir.Hayatımda tanıdığıma sevindiğim birkaç adam varsa listenin en üst sıralarında yer alır.kardeşim ellerine sağlık, pınar diyaframına, yüreğine sağlık..Osman babaya sevgiler...
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • uzun zamandır bu sitede demolar yayınlanır ben de elimden geldiğince dinlerim birkaçını da yorumlarım.bu demoyu çok başarılı bulduğumu söyliyeyim ilk cümlelerimde.gitar oldukça başarılı..alman soundu hakim.şimdi diyeceksiniz ki o ne??ben de bilmiyorum ama bir avrupa havası hakim gitarda.birçok gitarist diye geçinen elemanın tonu rahatsız ederdi beni.ilk defa bu denli sağlam bir ton duyuyorum..ritm sağlam..vokalimiz ise farklı sesi ile kulak zevkimize hitap ediyor.yok ona benziyor yok buna benziyor diye yazmışlar..ben de diyorum ki hayır efendim hiçbirine benzemiyor gayet başarılı tatlı bir ses tonu..biraz daha ruhlu ve canlı söyleseydi daha bi tatlı olacaktı..alt yapı da hoş , şarkı da..yani kısacası ellerinize sağlık...:)
    Üye
    rockıbalık
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • gitarların çok geriplanda olması dışında olumsuz birşey gözüme çarpmadı.. gayet başarılı..
    Üye
    philoxenus
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • Tüm yorumlarınız, iyi ve kötü eleştirileriniz için teşekkür ederiz arkadaşlar. Umarız yeni kaydımızı beğenmişsinizdir.
    Üye
    Voice_Cat
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • Eski şarkılarınız daha güzeldi bence ingilizce devam edin kalitesiz falan yapmışsınız demiyorum herzamanki gibi çok kaliteli yapmışsınız ama Türkçe biraz bu tarza gitmemiş gibi geldi.Yani garip hissettim kendimi şarkıyı dinlerken sıkıldım biraz..Güzel işler yapıyorsunuz başarılar diliyorum ama ingilizce devam edin..
    Üye
    Rothen
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • daha önce dinlediğim kayıtta, vokal için başarılı demiştim ama bu kayıtta gördüm ki başarılı değil inanılmazmış ;) mükemmel olmuş parça da. tebrikler!
    Üye
    murrow
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • Bir Zamanlar'ı ilk defa dinledim. Genel olarak beğendim, özellikle demo diye ortalıkta birsürü saçma sapan şey gezerken gerçek bir demoya rastlamış olmak hoş bişey. Başarılarınızın devamını dilerim. Yalnız bikaç kişisel görüşüm olacak: Parçayı dinlerken şebnem ferah dinliyormuş havası yakaladım kendimde, vokallerde kullanılan numaralar ve efektler de zaten bu tarz bir "esinlenme" olduğunu gösteriyor. Yalnız şunu söylemekte fayda var bu vokalleri farklı kullanmanızı öneriyorum keza bu solist farklı yaklaşımlarla daha başarılı olacaktır bence. Ha bu şekilde olmamış mı, vasat olmuş ama daha iyi olması bana mümkün geldiği için biraz daha kendine özgü bir yaklaşım öneriyorum.
    Üye
    human133
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • Dün gece boyu süren vokal kaydı ve mastering sonucunda, Bir Zamanlar'ın yeni vokalli ve yeni editli halini aynı linke tıklayarak indirebilirsiniz.
    Vokal kaydı ve masteringi çok sevgili Vecdi Yücalan, Sound Music Stüdyolarında yaptı.
    Umarız beğenirsiniz...

    Eleştiri ve fikirler için çok teşekkür ederiz...
    Üye
    BassCat
    Tarih
    25 Ağustos 2005 00:00
  • Bir yılı aşkın süredir çalışmalarınızı takip ediyorum ama hala canlı dinleme fırsatını bulamadım..

    Bu çalışma da gayet başarılı olmuş ancak bir inferno'dan aldığım tadı alamadım. Parçanın altyapısında büyük benzerlikler bulunsa bile.. inferno'nun ayrı bir büyüsü var sanırım. Albüm çıksın artık da hybrid rockı tüm dünyaya tanıtalım ;)
    Üye
    equon
    Tarih
    24 Ağustos 2005 00:00
  • ya öncelikle emeğinize saygı duyarak tebrik ediyorum fakat bikaç küçük eleştrimi hoş görün,kayıt güzel olmuş ama şarkıya erkek vokal daha iyi gidiredi(bu benim kişisel düşüncem tabiyki) yinede başarılar
    Üye
    aFroDiziaK
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • Bİ de adettendir ya vokal birine benzetilir.
    Ben de adete uyayım ve Yıldız ASYALI diyip başarılar dileyeyim.
    Üye
    Danimarkali
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • Eleştiriler için çok teşekkür ederiz. kesinlikle tümünü dikkate alacağımıza emin olabilirsiniz. bir kaç gün içerisinde, vokal kaydını stüdyoda, gerçek bir vokal mikrofonu ve ekipman ile yapmayı planlıyoruz. onun üzerine de tekrar enstruman dengeleri gözden geçirilecek.

    tekrar teşekkürler...
    Üye
    BassCat
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • Düşünce güzel tebrikler.Sözler in müzik ile arasinda ki yakışık alma durumu tartışmaya açık.
    Bu bağlamda sarkının farklı versiyonları yapılabilir.Sanki biraz aceleye gelmiş gibi.Devam arkadaşlar...
    Üye
    Danimarkali
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • nasıl şartlar altında nasıl bir masada kaydettiğinizi bilmediğim için eleştirilerimi hoş karşılayınız:

    1)vokaliniz çok başarılı ama tonlamada sesinin verebileceği yumuşaklığı kaybetmişsiniz...bir dahaki çalışmanızda daha farklı bir tonlama denemeniz iyi olur...

    2)gitarlar gayet iyi ama bassı duymakta zorlandım;duyamadım...

    3)armonileriniz ve etrafında dolaştığınız akorlar gayet güzel ve beğeni kazanacak türden,bunu beğendim...

    Tebrikler,başarılar...
    Üye
    baseren
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • diğer parçalarınızı dinlemeye daha fırsatım olmadı ama bir zamanlar bence çok güzel olmuş. vokaliniz çok başarılı. forumunuzda ne şartlar altında kaydedildiğini de okudum. tebrik ederim. başarılarınızın devamını diliyorum. çok daha güzel şeyler yapacağınız şimdiden belli...
    Üye
    murrow
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • femre'ye katılıyorum, bence eski şarkılarınız daha başarılıydı..
    Üye
    xeroquark
    Tarih
    23 Ağustos 2005 00:00
  • sound ıle vocalın sesı ve yorumu hakkında bence bır uyumsuzluk var...ama yınede calısmalarınıza bunları oz onune alarak devam etmenızı dılıyorum ıı calısmalar ve basarılar...MAD HOUSE
    Üye
    femre
    Tarih
    22 Ağustos 2005 00:00
  • Arkadaşlar çok güzel olmuş elinize sağlık başarılarınızın devamını diliyorum :P
    Üye
    stevegadd
    Tarih
    22 Ağustos 2005 00:00
  • evet yorum yapacam
    hemde olumlu (:

    çok güsEL olmuş başarılar CATSINPRACTICE ;)
    Üye
    cammbazzzz
    Tarih
    22 Ağustos 2005 00:00
Toplam 42 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler