Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Demo :: IQ

15 Eylül 2005 00:00

Albüme giden yolda büyük bir adım atan IQ, 6 parçadan oluşan yeni bir demo yaptı. Festival tutkunlarının, rock müzik severlerin ve son 3 yıldır da bar müdavimlerinin yakından tanıdığı IQ, artık daha çok kitleyle buluşmak için hazır!

Vokalde Yumer Manasır, gitarlarda Ömer Şahin, bas gitarda Furkan Yücel ve davulda Orçun Baş olmak üzere dört kişiden oluşan grup, Türk rock müzik dünyasında yepyeni bir soluk. Aslında bilenler bilir; IQ, 1996 yılından bu yana çok çeşitli festivallerde, konser ve barlarda sahne alarak, bugünlere geldi. 9 yıllık büyük bir emek, değişen grup üyeleri, gelişen müzik tarzları derken, IQ, şimdi yeni demosu ile sizlerin karşısında!

"Eve Dönerken", "Yoksun", "Bilmece", "Melek", "Ölmeğe Değer" ve "Rüzgar" demoda yer alan IQ parçaları. Müzik adına iyi, kaliteli ve sağlam işler yapmak, kendi besteleri ile çıktıkları bu yolda başarıyı yakalamak için çalışan IQ, yeni demo ile heyecanını daha da artırdı. Şimdi IQ'nun hedefi, içindeki tüm müzik coşkusu ve enerjisini milyonlarla paylaşmak.
Alttaki linkten demodaki parçalardan Melek'e ulaşıp yorumlarınızı paylaşabilirsiniz. Linke sağ tıklayıp "hedefi farklı kaydet"i seçmeniz yeterli olacaktır.
IQ - Melek
IQ - yoksun

Grup, yeni demosunun ilk tanıtımını 11 Eylül 2005 Pazar gecesi 94.9 Açık Radyo'da, heavy metal, hard'n heavy, hard rock ve rock tutkunlarının severek dinlediği "Beton" programında yaptı. IQ'nun yeni demosundan "Melek" parçası ile ilk kez Açık Radyo dinleyicileri tanıştı! Mete Sohtaoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Beton, her Pazar 00.00-02.00 saatleri arasında 94.9'da! Dinlemeye devam edin, kaçıranlar için haftaya da aynı saatler arasında IQ'dan sürpriz parçalar gelebilir...

Yorumlar

  • çok başarılı fakat;
    vokal yetersiz daha duygu yüklü okumalı,konuşma tonuyla okuyor, hiç bağırmıyor,bu kadar coşkulu müziğe bu sakin yorum gitmiyor.
    ikincisi ton hakikaten sert, ov.drv. daha iyi olurdu.
    heavy metal müziğe pop rock vokal gibi karışık bi şey olmuş, (sololarda Kirk'ün esinitileri var çok güzel).Ya vokal sertleşmeli ya da ton yumuşamalı ortayı tutturun bence.
    arkadaşlar emiğinize saygı duyuyorum, bu piyasada bi yerlere gelmek aradan sivrilmek hiç kolay değil. İstediğiniz başarıyı yakalamanız dileğiyle.
    Ayrıca MELEK in intro solosuna bayıldım. . .
    Üye
    deli_solo
    Tarih
    4 Kasım 2005 00:00
  • ya abi ben bi daha dusundumde tukurduğumu yalamaya karar verdim başarılar arkadaşlar siz takmayın beni ben öyle konuşuyorum işte eyvallah
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    29 Eylül 2005 00:00
  • 48kbps - 24kHz
    Gitar tonlariyla ilgili elestrileri bulunan arkadaslar, mp3 un kalitesinide dikkate almalilar. Evde normalde dinlediginiz mp3 ler minimum 128kbps - 44kHz kalitesindedir. Bu kadar dusuk kalitede bile bu kadar iyi bir ton cikiyorsa kayidin orjinalinde nasildir dusunun...
    17 Eylül 2005 Cumartesi | Yazan: mikrop

    arkadasımdan da alıntı yaptıgım gıbı sız arkadaskar sagır olmalısınız.
    dınledıgınız bır radyo kalıtesınden bile düsük.nasıl olurda bu kalıtede bır seye bu kadar ayrıntılı yorumlar yapabılırsınız.

    ya emınımkı demoyu yapan arkadaslar bunu sadece kendılerını anımsatmak ıcın koymuslardır.cunku gercekden ıyı bı grup bence.beste yapıları gıtar uyarlamaları ve davulla parcaların ıcındekı kaos tam bır rock albumunde olması gereken sıddeti ıcerıyor.acıkcası ben sızın gıbı at gozluguyle bakmıyorum tabıkı hatalar var ama bunlar halldılmeyecek seyler degıl ve bu kadar hıcbırsey yapmıyorlarmıscasına elestırmek ilginc.

    bence bılgısayarınızdakı herhangıbır parcayı 48 Kbps , 24000 Hz kalitesınde yapın ve dınleyın ne kadar kayıba ugruyor parcalar.
    ve n'lursunuz birseyler yapan ve yolları acık olan insanlara destek olalım ben arkadaslardan demonun cd'sinide isteyecem bence sizde oyle yapınki gercege, dogruya ve iyiye dogru daha emin ilerleyebiliriz.

    bu demoyu hazırlayan arkadaslara cok tesekkur ederım bu kadar kalıp, sade, basitligin icersınde kendı tarzlarını yaratmıslar.yeni calısmalarınızı dort gozle beklıyorum.
    Üye
    warlaw
    Tarih
    29 Eylül 2005 00:00
  • olur olur tutar bu parça piyasa adayı...
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    28 Eylül 2005 00:00
  • "Sarkilar anlatti bizi" dendikten sonra biseyler oluyo,bir detone hengame basliyo.Sarki da biraz demode mi olmus ne?
    Üye
    jasonic
    Tarih
    27 Eylül 2005 00:00
  • grubun ne kadar iddialı olduğunu bilmiyorum ama 4 akor pop-rock parçaların devri geçeli uzuuun bir zaman oldu sanırım kayıt da kötü ama bu iş tabi paraya bakıyor grubun yapabileceği birşey yok...
    Ben begenmedim açıkçası artık farklı bişeyler denemenin zamanı gelmedi mi ?Ha bu grup albüm de yapar direc-t falan yapıyosa o kadar da zor değil heralde albüm yapmak :)
    demo sahiplerine başarılar diliyorum...
    Üye
    bismarc
    Tarih
    26 Eylül 2005 00:00
  • Yumercim hayırlı olsun.. ben sinan. sen azmettin biz durduk yerimizde. yumer gitarın sesini kıs. hö? olum ne bakıyosun kıssana. ahhah
    Üye
    Emptier-Still
    Tarih
    26 Eylül 2005 00:00
  • üzgünüm arkadaşlar ama albümse amaç,daha yol var gibi görünüyor..
    Üye
    JosefK
    Tarih
    26 Eylül 2005 00:00
  • Albüm yapma hazırlığında olan bir grup için kötü bir demo...
    Üye
    Magnetizma
    Tarih
    25 Eylül 2005 00:00
  • Demo kapağınız çok hoş olmuş.
    Üye
    Astronomer
    Tarih
    25 Eylül 2005 00:00
  • IUMER !!! olum olacak bu işler, senin ismini görünce hemen indirdim şarkıları.burada yaklaşık sekiz kişiyiz ve ortak görüşler şunlar:
    iyi eleştiri de var kötü de...
    şarkılar senin belli,çünkü arkada çalan arkadaşlar sadece çalmak için çalmış bi ruh hissedilmiyor. açıkçası sen de ruhsuz söylemişsin,çok daha iyi yapabileceğini ben biliyorum.
    sözler ve akor dağılımları iyi
    kayıt biraz kalitesiz ama zorlukların ben de farkındayım
    VE EN ÖNEMLİSİ ŞARKILARA GERİ VOKAL LAZIM.Bence bu yüzden yavan gözüküyor.
    müzik için uğraşan arkadaşları alkışlıyorum...
    alper..
    Üye
    ugly kid
    Tarih
    23 Eylül 2005 00:00
  • çok yavan bi sarki olmus bence gitar tonu cok kötü ve basit bir ritm atilmasi sarkiyi çok sade kilmis bence böyle bir yerlerde bir seyler eksik havasi uyandirdi bende , sanki vokal karaoke gibi olmus ayrilik var sarkida bence , ve bazi yerlerde karisik kurusuk enstrumanlar bazi bölümlerde.. albüm icin bence bayaa bayaa degismesi gerekecek sarkilarinizdan biri bu olurdu (melek icin yaptim bu yorumlarimi)
    Üye
    ntrverted
    Tarih
    23 Eylül 2005 00:00
  • bir tek meleği dinledim arkadaşlar kusura bakmayın ama gerçekten zombieye benziyo akorlar aynı zaten alt yapı desen...
    Üye
    Dr_13
    Tarih
    23 Eylül 2005 00:00
  • Ağalar şarkının vokal girene kadar olan bölümü bayaa hoş.. devamıda hoş.. ama vokal yetersiz kalmış bazı yerlerde.. başarınızın devamını dilerim...
    Üye
    Musskee
    Tarih
    23 Eylül 2005 00:00
  • **intro çok güzel olmuş..biraz delay in time i daha iyi ayarlanmalı..onun dışında ritmdeki distortion tonları tam bir facia arkdaşlar..trash metal yapmıyorsunuz..gainleri düşürün biraz..hatta ritmdeki riff insanda 7 telli gitar olsaymış keşke etkisini bırakıyor ilk dinleyişte..bu ufak tefek şeylere rağmen belii ki çok emek vermişsiniz.tebrikler demonuz için...kolay gelsin..
    Üye
    TANSELUS
    Tarih
    21 Eylül 2005 00:00
  • albüme giden bu yolda iq grubuna ve özellikle bir sene kadar beraber çalışma fırsatı bulduğum yumer kardeşime başarılar diliyorum...
    Üye
    chirkeane
    Tarih
    20 Eylül 2005 00:00
  • kolay gelsin.........
    Üye
    şarapVEkan
    Tarih
    19 Eylül 2005 00:00
  • Bazen elektronun distortionu, bazen basın aşırı ön plana geçmesi, bazen vokalin sesi yetmemesi kulağı tırmalıyor.

    Ama şarkıların genelinde kompozisyonları iyi.
    Üye
    K Satriani
    Tarih
    19 Eylül 2005 00:00
  • IQ adında bir grup var isminize bir daha bakın bence.http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_BAND.asp?band_id=165
    Üye
    badunknown
    Tarih
    18 Eylül 2005 00:00
  • 9 yıldır varolan bu grubu ilk kez duydum ki cesıtlı festıval ve bar programlarına katılmış olmama rağmen..vokalin ses tonu fena değil fakat detone olayı hoşuma gitmedi..solo guzel olmuş ama kulağı tırmalayan distortion var..yıne de başarılarınızın devamını diliyorum...
    Üye
    birdy
    Tarih
    18 Eylül 2005 00:00
  • ''ilk olmak zordu belki'' doğru yaaa ilk olmak zordur bence de..ama ben bütün parçaları çok beğendim.. başarılarınızın devamının geleceğinden de eminim..süpeersiniz gerçekten tebrikler yolunuz açık olsuuun valla..albümünüzü bekliyoruum..başarılaar..
    Üye
    hexe_dn
    Tarih
    17 Eylül 2005 00:00
  • bar grubu olarak adlarını duymuştum, hattarollinnde afişlerini görmüştüm ama dinleyememiştim hiç. yorumuma gelince, herkes vokale detone demiş, çoğu yerde doğru da bence de. ayrıca, melek adlı parça bana fazla uzun geldi, tabii ki sadece kişisel fikrim. uğraşılmış ve yapılmış birşeyler var ortada. tabii ki daha iyi olmak zorunda, ama yavaş yavaş. başarılar.
    Üye
    murrow
    Tarih
    17 Eylül 2005 00:00
  • Öncelikle iki üç yerde vokal detone olması çok normal.. Genele bakınca güzel fakat benim kanaatimce, bunlar çok yapıldı. Çok daha özgün ve farklı bir şey beklerdim. "yoksun" adlı parçanın sonlara doğru değişmesi güzel fakat çok bilinen bir riff kullanılmış. Bence riff i kullanırken de ya arkadaşlar bu bilindik ama yakıştı di mi mantığıyla koymuşlardır sanırım. Olsun, pek önemli bir ayrıntı değil..

    Başarılar dilerim..
    Üye
    furious
    Tarih
    17 Eylül 2005 00:00
  • 48kbps - 24kHz
    Gitar tonlariyla ilgili elestrileri bulunan arkadaslar, mp3 un kalitesinide dikkate almalilar. Evde normalde dinlediginiz mp3 ler minimum 128kbps - 44kHz kalitesindedir. Bu kadar dusuk kalitede bile bu kadar iyi bir ton cikiyorsa kayidin orjinalinde nasildir dusunun...
    Üye
    mikrop
    Tarih
    17 Eylül 2005 00:00
  • üzülerek söylemek gerekirse vokal çok detone... ayrıca ertomania arkadaşım aşağıda belirtmiş,IQ adında bir grup var,isminizi birdaha gözden geçirin(ben olsam öyle yapardım).distortion saundu güzel,kötü değil ama biraz daha iyi kullanılabilir..
    Üye
    badunknown
    Tarih
    17 Eylül 2005 00:00
  • hmm..iyi bir çalışma..umarım daha çarpıcı parçalarla çıkarsınız..başarılar...
    Üye
    JosefK
    Tarih
    17 Eylül 2005 00:00
  • vokalin detonasyonları var.. gitar tonları daha iyi olabilir.. ama onun dışında "melek" iyi bir şarkı.. iyi bir kayıtta bu tip sorunlar olmaz..

    yoksun'da da vokal detonasyonları var bu sefer daha kulağa batıyor yalnız.. vokal kayıtlarını yaparken size tavsiyem bir şan hocası eşliğinde yapın.. çok daha verimli olur..

    toparlamak gerekirse melek'i daha çok begendim.. kolay gelsin
    Üye
    xeroquark
    Tarih
    16 Eylül 2005 00:00
  • vokalin ses rengini beğendim fekat detonasyona bir çare bulmak gerekiyor. acaba bir şekilde kendini duyamadı da mı oldu bu derken yoksun'da melek'te de aynı sorunu görüyorum. çıkış olan "ilk olmak zordu belki" misal her iki söylenişinde de aynı detonasyon var. bas gitar çok geride kalmış. elinize sağlık.
    Üye
    YIDI
    Tarih
    16 Eylül 2005 00:00
  • oncelikle arkadaslar ben sarkinizi begendim tebrik ediyorum adida guzel sozleride muzigide ama tabi baziproblemler var ilginc bi sekilde ilk yazan arkadasla ayni seyi dusunuyoruz ilk duyulan rifler banada cezanin cok gudugum o sarkisini hatirlatti fakat yakismis yani(bu asla bi sorun degil yanlis anlasilmasin) hos olmus , sarkilar anlatti bizi derken olan kakafoni inanilmaz bi abandone bi basdonmesi yaratiyo gitarlardan mi vokalden mi cozemedim fakat siz en kisa zamanda cozmeye bakin,gitar tonu kotu olabilir ama tabi ki kullandiginiz enstrumanlardanda kaynaklaniyo olabilir tonun iyi ayarlanmamasindan da bir dahaki kayida daha iyi olur umarim,sorunlariniz halledilmicek seyler degil bence... heh birde vokal bir yerde ugyhe!! gibi bi ses cikariyo cok cool durmus super onu solylemedne gecemicem:)) bol sans bu ise inanip kopmayan herkese basarilar dilerim saygilar!!!!
    Üye
    sepeldek
    Tarih
    16 Eylül 2005 00:00
  • melek miii....
    eridim :/
    bakalım şarkı nası?!
    Üye
    caspeLL
    Tarih
    16 Eylül 2005 00:00
  • şarkı bence beste anlamında güzel..ama bi alttaki arkadaşa katılıyorum distortion çok fena yaw..ayrıca 1-2 teknik yorum yapmam gerekirse solo fena değil akıcı ama wah pedal kullanım tekniği yalnış ondan çok tiz bir solo geliyor kulağa ve tırmalıyor bass 10 middle 4 treble 6 da atılsa solo birazda blues kıvamında çok daha güzel olabilir...aslında şarkı düzeni falan güzel..aam açıkça sölemem gerekirse sahnede çok daha iyi çalıyosunuzdur bence bu şarkıyı...başarılar...
    Üye
    dowjones05
    Tarih
    15 Eylül 2005 00:00
  • distör$In tonu çok kulak tirmaliyor sanki baska bi ton olsaymis bence daha iyi gidermis gibime geldi basarilar
    Üye
    Asilbent
    Tarih
    15 Eylül 2005 00:00
  • arkadaslar album yolunda ilerliyorsunuz ama daha baya bi yolunuz var gibi geldi bana kolay gelsin
    Üye
    kaplumbaa
    Tarih
    15 Eylül 2005 00:00
  • http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_BAND.asp?band_id=165
    Üye
    erotomania
    Tarih
    15 Eylül 2005 00:00
  • www.iqband.net adresinden tüm demo kayıtlarına ulaşabilirsiniz. Grup hakkında da daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
    Üye
    gülşah
    Tarih
    15 Eylül 2005 00:00
  • ya şarkının başında teomandan söyliyeceksiniz sandım doğrusu. sonrada bir vokal girdi ya sesi pek anlaşılmayan. sonra biraz çıktı sesi ama yine gitti geriye. bağır vokal abi bağır sesin gelmiyooooo. ya farklı olmamış, pek duygu filanda gelmedi bana oralardan. neyse kolay gelsin yinede umarım daha güzellerini yaparsınız...
    Üye
    _amigo_
    Tarih
    15 Eylül 2005 00:00
  • şarkılar anlattı bizi dedikten sonra bir kakafoni oluşuyor vokalden detone sesler duyuyorum.
    cezanın mi mi mimimimimimi mamamamama momomomomomo lu bi şarkısı var ona benzeyen gitar rifleri güzel olmuş :)
    Üye
    Loki
    Tarih
    15 Eylül 2005 00:00
Toplam 37 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler