Orontez, 14 kişiden meydana gelen bir oluşumdur. Trend'i gün geçtikçe artan Türkçe Rap">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Türkçe rap'te yeni bir soluk: Orontez Underground

2 Ekim 2005 00:00

Antakya'da yaklaşık 5 senedir Rap müzik çalışmalarına devam eden Orontez, 14 kişiden meydana gelen bir oluşumdur. Trend'i gün geçtikçe artan Türkçe Rap müziğin; alışagelmiş konulardan uzak, küfürsüz de yapılabileceğini göstermeye çalışan bu gençler, bugüne dek Antakya'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde sayısız konsere imza atmış ve tamamen kendi çabalarıyla toplam 11 tane (amatör) albüm çıkarmayı başarmıştır.

Dinleyici kitlesi gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında oldukça hızla artan Orontez grubunun yaptığı çalışmalar, kendi web siteleri orontez.com'dan müzik severlere duyurulmaktadır. Aşağıda sunulan mp3'ler arasında bir de "Video Klip" mevcut. Bu klip 2004 yılında Orontez'den Raptor ve P-Fox'un kendi çabalarıyla çektiği amatör bir kliptir.

Aşağıdaki linklere sağ tıklayıp, hedefi farklı kaydet seçerek, dosyaları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

1 ) Yazgı ( Raptor & Candan Erçetin - Cover )

2 ) Kin Kokulu Düşler ( Raptor )

3 ) Bu Günüm Son Günümse ( Raptor & Tura & Kargaşa & P-Fox )

4 ) Tebligat ( K-O & Rasheed & Akıncı )

5 ) Gözünaydın ( Raptor & Senjan % Kargaşa ) ( Emre Altuğ Cover )

6 ) Bir Dileğim Var ( Raptor & P-Fox )

7 ) Baba ( K-O & Kargaşa )

8 ) Rus Ruleti ( Orontez Underground )

9 ) Yeşeren Umutlar Video Klip ( Raptor & P-Fox )

Yorumlar

  • ya abi 11 albüm ne demek ya bu kadar kolaymı be ben burda 4 kişiyi organize edip stüdyoya götüremiyorum götürsemde bi besteyi anca 4-5 haftada bitirip kayıt edebiliyoruz bu ne cabbarlık bu ne cevallik bu ne atakanlık 11 albüm adam 14 kişiyi organize etmiş beste yapmışlar kayıt etmişler 11 tane albüm çıkarmışlar bugün dünyanın sayılı gruplarının 11 albümü yok be, her çıkan sesler topluluğuna albüm deseydik ohoooo dünya albümden geçilmezdi(ifade bozukluğuna gel "her çıkan ses topluluğu o ne demek lan:)) ama arkadaşlar buraya göğüslerini gere 11 albüm yazdılarsa vardır bir bildikleri, ayakta alkışlıyorum sizi arkadaşlar, 11 albüm beeeaahh, siz, biz, hala konuşalım yok, şurda şu ritm girse daha iyi olur, yok, şurda vokal sussun, olum adam yalamış yutmuş albüm olarak çıkarmış sen daha ne konuşuyosun.
    Üye
    tearful days
    Tarih
    19 Şubat 2006 00:00
  • .rap müzik sadece bilgisayarla yapılan dijital bi müzikse,altında teknoloji harikası digitech prosesörlerle rock yapan adamların müziği nedir?ben hem rock müzik hem de rap müzik yapan biriyim.iki türü de yaparken aynı gerçekliği hissedebiliyorum.hatta bi türde kullandığım sample ı diğerine de deniyorum.(örnek:http://rapidshare.de/files/12267354/burock.MP3.html)tabi zevke de bağlı.rap i sevmeyen sevmem der ama çamur atamaz.aynı şekilde rock ı sevmeyen gürültü diyemez.
    Üye
    buROCK01
    Tarih
    1 Şubat 2006 00:00
  • rap ve rock müziği birbirine düşürenler hepiniz özentisiniz!!!!nasıl bir sagopa kajmer halen anathema dinlemekten zevk alıyorsa ve bir çok rock grubu sagopa dinlediklerini bangır bangır bağırıyorsa bildikleri birşey vardır...orontez başarılarınızın devamını dilerim!!!EGYPTİAN DRİVER-İSTANBUL/MİRA
    Üye
    e-driver
    Tarih
    26 Ocak 2006 00:00
  • demişsiniz burası müzik sitesi

    rapi muzik olarak adlandırmaya dilim varmıyo.. bana göre bi çeşit hızlı konuşma çeşidi falan olsa gerek.. banane napyıosanız yapın eğlenin konuşun kaynaşın hatta birde yo çekin takılın kafanıza göre ;)
    Üye
    LunaticBassist
    Tarih
    18 Kasım 2005 00:00
  • nesiniz ki bu dünyada yorumlarınız... rapi sevmeyenler((((rap müzik))) istesenizde yapamazsınız...yeteneksiz insanlar sizin gibi konuşur böyle.dinlemek zorunda değilsiniz rap müziğimizi... bu bir sanat bu alemde tüm rapper lar bizim kardeşimizdir.LAF SÖYLETMEYİZ..=====ADANAYER6TEAM====== FESAT-NİMBUS,PUSAT,LEAdri
    yakında dinleyici kitleniz diye bişe kalmayacak...beatler her gün artmakta teslim olacaksınız yer6team ler hergün artmakta.......havanızı alacaksınız gidin kendi alanınız rockla ilgilenin burda bi amacınız kötülemekten başka bişe değil.. ----------orontez------------destekliyoruz kardeşlerimiz
    Üye
    adanamafiateam
    Tarih
    18 Kasım 2005 00:00
  • saçma sapan sözleriniz ''RAP'' MÜZİĞİ ayaklar altına almaz bunu unutmayın.TÜRKİYE DE rap akımı her geçen gün artmakta... ^^adana undergroundrap^^ tüm kardeşlerimize saygııııııııı
    Üye
    adanamafiateam
    Tarih
    18 Kasım 2005 00:00
  • 14'unude cok seviyorum.. Bana turkce rapi onlar sevdirdi en buyuk hayranlarida benim!!! Haberin bu sitede yayinlanmasi gercekten cok guzel bir olaydi, site sahibine ve haberle ilgilenen arkadaslara tesekkurlerimi iletiyorum...

    Albumlerin hepside cok basarili inaniyorumki bunun devami gelicek ve ileride orontezin bandrollu albumlerini dinleyeceksiniz! en buyuk iddiayi burda yapiyorum!!!

    Hic bi sekilde rock veya rap dusmanligini kabul etmiyorum, sonucta ikiside bir muzik dali ve ikisinede RESPECT diyorum...

    OrONTeZ=>My LoVeRBoYs LoVe Ya!

    PeaCe and ReSPeCT...
    Üye
    MisS eCeL
    Tarih
    9 Ekim 2005 00:00
  • rape saygı duyuyorum ama rap ve rock ın aynı kandan geldiği düşüncesine karşıyım...
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    9 Ekim 2005 00:00
  • rap dinlemem ama rap in yapılmasını isterim.cesıtlılık herzaman guzeldır.15-16 yasındakı cocuklar herkese atıp tutuyo.bunları kafaya takıpta cevap bile vermeyin.
    bence guzel olmus ne de olsa emek vermiş insanlar
    Üye
    gara_snackx
    Tarih
    9 Ekim 2005 00:00
  • sırf rap yapıyolar diye adamların müzik bilgisini amma kurcaladınız.

    "müthiş bi armoni bilgisi, dehşet müzisyen kulağı, köşe metronomlar, kağıtlara sığmayan repertuar.... "

    bu mudur müzik?eğer size göre bunlarsa gidin yapın müziğinizi.bunları bilen ama bi bok üretemeyen o kadar çok adam var ki.burdaki arkadaşlar nasıl rockerlar ya da müzisyenler anlamıyorum.içinde distortion olmayan her habere bok atıyolar.rap dinlemiyorum ama ukalalardan tiksiniyorum.
    Üye
    uyxuz
    Tarih
    9 Ekim 2005 00:00
  • RAP VE ROCK. Bunlar farklı müzik türleri. ROCK VE KLASİK müzigin birbirinden farklı olması gibi.

    demişsin orontez

    Ama malesef klasik müzik bir müzik tarzı değildir sadece klasik dönem çok sesli batı müziğinde bir dönemdir. Bu dönemi edebiyatta da görebiliriz.
    Üye
    MaLKoCH
    Tarih
    9 Ekim 2005 00:00
  • Başarılar Orontez RESPECT!!
    Kadıköy Alcatraz...Gazap a.k.a Racer
    "KONTRA BİRLİK"-"RAPİZM UNDERGROUND"
    Rap ve Rockı birbirine düşman etmeye çalışan şahsiyetler bikaç çoluk çocuktan başka kimse değil!!
    Rap ve Rock bana göre düşünceleri ile birbirine çok yakın müzik türleri ve "POP" a karşı birlikte cephe almalılar neyse fazla uzatmayalım...
    Respect Türk Rock & Orontez Family
    Üye
    racer
    Tarih
    8 Ekim 2005 00:00
  • ya tamam saçmalamisim ama 14 kisi bi sahneye sihamazsiniz opera mi bu ya - aranizda hiç mi kavga olmuyo
    bi roportaj olunca bende konusiyim die kavga etmiyor musunuz ?
    sarkilarinizi dinlemem ama herkes kendi yoluna bende muzik yapmaya calisiyorum ama adam secerken takilabilcegimiz kisileri seciyoruz sonucta nese uzatmiim basarilar umarim bi yerlere varirsiniz ...
    Üye
    Chetyn
    Tarih
    8 Ekim 2005 00:00
  • ben rap dinlemem ve rock festivallerinde de cikmasini istemem acikcasi.ama burasi bi müzik portali olduundan herkes girebilir tabi.
    yorumları okudum,millet atıp tutuyo sacma sapan.ama adamlar gayet seviyeli cevap veriyo.klibi de izledim bence piyasada sacma sapan iş yapan rapcilerden katla daha iyi
    umarım bandrolu de görürsünz basarılar..
    Üye
    bonetobewild
    Tarih
    8 Ekim 2005 00:00
  • saygılarımı sunarım...
    Üye
    halimiz duman
    Tarih
    7 Ekim 2005 00:00
  • Chetyn cidden senin mantığına hayranım ya. artık daha ne diyebilirimki . Yaşının 16 olmasına veriyorum bu yorumu.
    Phish abimin ya da ablamın dedigine katılmamak elde degil. Ne acı bi durum..

    Bu oluşum 14 kişiyse 14'üde Rap söylüyo anlamına gelmiyo herhalde. Zaten 3 ü Dj. bi de haberi iyi oku , 11 şarkımı albümmü artık.

    Küfürsüz Rap - Cırtcırtsız Cap olmaz


    Bu yorumu yazacağına bi parçayı indir bakalım. Oluyomuymuş , olmuyomuymuş..
    Üye
    Orontez
    Tarih
    7 Ekim 2005 00:00
  • E O Ha

    14 kisi 12 sarki yapmis cokta buyuk degil
    futbol takimi bile 11 kisi bea

    Küfürsüz Rap - Cırtcırtsız Cap olmaz
    Üye
    Chetyn
    Tarih
    7 Ekim 2005 00:00
  • arkadaşlara başarılar diliyorum ve rap i kötüleyenlere de müziğin enstrumandan diil;ezgi den,armoni den,melodiden oluştuğunu belirtmek isterim...bunları yaratmak için sadece enstrumana ihtiyacınız yoktur
    Üye
    queenmania
    Tarih
    6 Ekim 2005 00:00
  • orontez adlı grubun üyelerine yazıyorum bunu,

    burda ki kötü eleştirileri ki eleştiri bile denmez saldırı ve hakaretleri ciddiye almayın . çünkü bunları yapanlar 16 17 yaşında çocuklar. karakterleri gelişmemiş kompleksli kişiler. garajdaki çocuklar yüzünden doğru düzgün birşey tartışılamaz ve konuşulamaz hale geldi zaten.
    Üye
    Phish
    Tarih
    6 Ekim 2005 00:00
  • Sevmeyen sevmesin. Dinleyen dinlemeyen herkes eleştirsin ama bok atmadan, söyleyeceği şeyi iyi veya kötü, doğru dürüst bir üslupla söylesin.

    Adamlar yapmışlar işlerini, kliplerinin izledim. Güzel de olmuş. Rap sevmem dinlemem de ama yapılan işe de biraz saygı duyulması gerekir.

    Zaten garaj bok atmaca mekanı olmadı mı... Klavyenin arkasından salla babam salla. Ne kimin kim olduğu belli, ne cesaretin sınırı var ne de başka bir şeyin.

    Başarılar arkadaşlar, iyi çalışmalar. Antakya'da rap müzik yapan insanların olması da ayrıca ilgimi çekti ve çabanızı desteklerim her türlü.

    Saygı, sevgi.

    Onur
    Üye
    sdqantaris
    Tarih
    6 Ekim 2005 00:00
  • Anlamak istemediginiz konu şu ;
    Neden RAP Müziği eleştiriyorsunuz. Burda eleştireceğiniz bir şey varsa ORONTEZ'dir. Rap'i dinlemiyosanız zaten buraya bişey yazmayın.

    RAP VE ROCK. Bunlar farklı müzik türleri. ROCK VE KLASİK müzigin birbirinden farklı olması gibi.

    Siz Rap dinleyen insanları eleştirin , Biz Pop'çuları eleştirelim , Pop'çular Arabesk'i eleştirsin. Klasik Müzik dinleyen insanlarda sizi eleştirsin. Dünyanın hiç bi yerinde varmı böyle bi zihniyet.

    Rap'inde kendi içinde zorlukları var. Bunu sadece Rap dinleyen insan anlayabilir. Eğer genede bir karşılaştırma istiyosanız :
    Siz 3 satır yazıp vede bir nakaratı 4 kere okuyup bir parça yapıyosunuz.
    Biz bir parça yapmak için aralıksız 2 sayfa söz yazmak zorunda kalıyoruz. Herşeye kendi pencerenizden bakmayın bence.

    BIRAKIN HERKES KENDİ İLĞİLENDİĞİ ALAN HAKKINDA YORUM YAPSIN.

    Tıpkı bir basketbol koçunun , futbolculara maç taktiği veremeyeceği gibi.
    Üye
    Orontez
    Tarih
    6 Ekim 2005 00:00
  • Merhabalar,
    Öncelikle rock dinleyicisi olan arkadasların verdiği tepkilerin çok da yersiz olmadıgını düşünüyorum zira orontez adlı oluşumun kitlesi yurt içinde ve yurt dışında hızla artmaktaymış ama böyle bir kitleyi malesef en kaliteli rock,blues veya jazz gruplarımız bile göremiyor-ki bu grupların elemanları aylarca yıllarca teoriyle ve pratikle uğraşmış insanlar..Yani bir Do majör7 akorunun üzerine gerektiginde fa majör gamı gerektiginde si minör pentatonik gamını çalmayı bilen insanlar..Bu örnegi niye verdim , çünkü çok çok açık olan birşey var ki , o da şudur; elinizde ne kadar çok malzeme varsa ve siz bunların arasındaki uyumu ne kadar iyi bilirseniz o kadar alımlı bir eser ortaya koyarsınız.Rap müzikle uğraşan arkadaşların ne yazık ki böyle bir kaygı içinde olmadıklarını görüyorum.Niye acaba konservatuarlardan ya da güzel sanatlardan mezun olan insanların hiç biri rap müziğe ilgi duymuyor?Son olarak da canlı müzik ve sample üzerine birkaç şey söylemek istiyorum, ağacı iyice oturmuş orjinal bir les paul'ü lambalı bir marshall anfiye bağlayıp , sağlam bir tuşeyle çalarsanız(en azından o tonu duyarsanız=) ,neden dijital müziği yetersiz buldugumuzu anlarsınız.
    Üye
    erotomania
    Tarih
    5 Ekim 2005 00:00
  • Selam arkadaşlar ,
    çok enteresan yorumlar görüyorum. Hatta bazıları yorumu aşan saldırı tarzında. Şunu söyleyim ben belli bir tarzı olmayan , her türlü müziği dinleyebilen yani yorumlar yapanlar içinde objektif davranabilecek biriyim.
    Şimdi benim anlamadığım , arkadaşlar Rap müzik yapıyorlar . Bi kısım Rock müziksever arkadaşlarımda ısrarla Rap'le Rock'ı kıyaslayan yorumlar yapmakta direniyorlar. Bunu anlamadım 1.

    Ayrıca herkes istediği müziği , istediği şekilde ( enstrüman ve pc'de ) yapmakta serbest değil mi? Evet enstrüman müziği çok güzel , iyi çalan insanların elinde. ama bilgisayarla yapınca müziği neden asıp kesiyosunuz. Teknoloji insanlara kolaylık sağlıyor ve bunu kullanmak suç değil buuu 2.

    Evet Rap müzik kalitesiz olduğunda , gerçekten kafa tırmalıyor ama bu oluşum içinde kaliteyi görüğümü rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü kaliteli rock parçalarında kendimi bulabildiğim gibi , bu arkadaşlarında kimi şarkılarında beni etkileyen sözler oldukça fazla. Ayrıca müzik ve enstrüman bilgisi olmayan insanların , böyle bi çok müzik alanında kullanabilecek şekilde söz yazabileceklerine inanmıyorum. Dolayısıyla arkadaşlarda bir bilgi birikimi söz konusu bu alanda.
    Mesela Candan Erçetinle yapılan Yazgı düeti var. C.Erçetin'in bile hoşuna gidebileceğini tahmin etmek zor değil ; ki duyduğuma göre Candan'ın bile hoşuna gitmiş. Kaldı ki Candan Erçetin müzik hocalığından gelip bu seviyeye yükselmiş yani müzik konusunda otorite olabilecek bir isim. Neyse , kısıtlı imkanlarla hele hele Türkiye'de tutulması çok zor bir müzik tarzına başkoyan arkadaşlarımı kutluyorum.

    Eğer olay yorum değilde kıyaslamak ise amatör rock'çı arkadaşlarımda bişeyler atarsa onlarıda seve seve objektif gözle eleştirmek isterim. Ve son olarakta , dayanamayıp daha çok eleştirmenleri eleştirdiğim yazımı bitirirken şunu söylemek istiyorum.

    Eleştirmekte bir sanattır , lütfen kaliteli yazın...
    Üye
    selcuk leo
    Tarih
    5 Ekim 2005 00:00
  • Burası Rock sitesi değil Müzik sitesi. Jazz da var Blues da. Oronteze başarılar dilerim. Rapi sevemem rap de yapmam yapmakla da uğraşmam ama neden rock müzikle uğraşan ,çok iyi gitar çalan ya da müzik bilgisi çok iyi olan birisi burada orontezi küçümser onu da anlamam. Kardeşim senin yaptığın rock. Uğraşacaksın. Ama aslında elvisin beatles ın falan yaptığı müziğe de bakarsak rock'n roll da işin kolayına kaçarak yapılan bir müziktir. Rock un doğasında da 3 akorla şarkı yapmak falan var. Sonradan kastırmış millet kendini tatmin etmek için. Neyse Orontez oluşumuna başarılar
    Üye
    MaLKoCH
    Tarih
    5 Ekim 2005 00:00
  • Arkadaşlar.....Müzik türü önemli değil ama çoğumuzun düşüncesi...Özellikle uç müzikler olarak çıkmış müzik türlerinin(aklıma rap&rock geliyor sadece başka varsa lütfen hatırlatın bana)PARASAL bir beklenti içinde yapılmamasıdır...Ben bu oluşumdaki bir arkadaştan duyduğum sözü aynen size de yazıyorum ''Bana bi gün gelsinler....... rapten para kazanıyo desinler ben bu işi bırakırım abi''.Noktalı yerde ismi olduğu için boş bıraktım başka bir amacım yoktur.Kısacası bu adamlar RAP'i hakkıyla yapıyorlar...Ve böyle bi rock sitesinde haber olmaları gerçekten çok güzel....Güzel bir müzik ve de anlamlı ve de ritme uyumlu sözler rap'in kendisidir..Bu adamlar bu işi yapıyo...Saygılar
    Üye
    meteorHARDCORE
    Tarih
    5 Ekim 2005 00:00
  • bence yapın arkadaşım, canınız nasıl istiyorsa öyle yapın, siz nasıl seviyosanız, içinizden nasıl geliyorsa müziğinizi öyle yapın. ben kendim de onaylamıyorum gerçi tamamen bilgisayar ortamında yapılan müzikleri kusura bakmayın; ama bi enstruman çaldığı için kabarıp değişik komplekslere giren insanlara da hiç tahammülüm kalmadı artık.
    özgürlüktür müzik, sonsuzluktur. sen ellerinle çaldın, ben bilgisayarda yaptım, sen biliyosun ben bilmiyorum, ben on sene uğraştım sen on saatte yapmışsın laflarının hiçbi anlamı yok ki. yok armoni bilmiyosun yok püsür yok çivi.
    bildiğiniz gibi yapın müziğinizi dostlarım
    Üye
    assassine
    Tarih
    5 Ekim 2005 00:00
  • "1- enstrumantel bilgisi olan insanlar dijital ortamda muzikleri hazırlıyor körempele yapılan bir iş değil bu."

    müthiş bi armoni bilgisi, dehşet müzisyen kulağı, köşe metronomlar, kağıtlara sığmayan repertuar.... müzik bilginizi ayakta alkışlıyorum. (bi de enstrumantel bilginiz mi var yoksa enstruman bilginiz mi var? sözsüz eser bilginiz mi var yani çözemedik..)

    amacım emeğe saygısızlık etmek değil. ama bu işi bu kadar da abartmayın. sizin bilgisayar başında uğraştığınız işi, biz bir konserde canlı enstrumanlarla ortaya koyuyoruz, terliyoruz, yoruluyoruz, dijital ortamdan az da olsa uzaklaşıp insan yeteneğini sergiliyoruz.
    neyse sizinki de bi emek sonuçta. tebrikler yine de.
    başarılar saygılar sevgiler..
    Üye
    chimera
    Tarih
    5 Ekim 2005 00:00
  • 1- enstrumantel bilgisi olan insanlar dijital ortamda muzikleri hazırlıyor körempele yapılan bir iş değil bu.
    2-eger bunca zamana yazık biz bunlarla ugrastık falan diyosanız o sizin yaptıgınız işle ilgili hazzınıza baglıdır. katlanamıyorsan bırak bence.
    3-bandrollü bir album yapılamadı cunku imkanlardan uzak antakyada!yız. undergroun muzigi biliyorsunuz emege saygınız bu mu?
    4-utku death- sadece yapta görelim..
    5-ne haliniz varsa görün ;)


    Not : Üyelik alınmadıgı için bu nickle yazmak zorunda kaldım.

    Orontez 'den Rasheed. ( Tamamen benim fikirilerimdir )
    Üye
    Orontez
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • bende paso konuşsam benimde 10 tane albümüm olurdu.. enstrüman kasan mı var yaz yaz konuş... marifet sanki....
    Üye
    Linwe_Tiwele
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • klipli şarkı(yeşeren umutlar) çok komik olmuş ya suratlar tripler falan böyle..:D.hani en sonunda harbiden yeşeriyo ya o çok komik yeşerip ağaç oluyo şerefsizim:D başarılar.tebrikler. :P
    Üye
    Redburn
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • İşte mantıklı insan diye buna derim ben , teşekkür ederim TooL en azından diğerleri gibi Rap kelimesini duyunca karalamaya başlamadın.. Zaten diğer zihniyetleri anlayamıyorum. neyse..

    Neden Orontez. onuda açıklayayım ;
    "Orontes" , Antakya'dan geçen Asi nehrinin çağlar önceki adıdır ( Mitolojik ismi ) bizde biraz daha farklı olması açısından Orontez yaptık ve 5 senedirde bu şekilde devam ediyor. Umarım anlaşılmıştır.
    Üye
    Orontez
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • 14 kisi bula bula bu ismi mi buldunuz grubunuza :P neyse bence dinlemeden elestirmemek gerek ayrica renkler ve zevkler tartisilmaz vs...
    Üye
    TooL
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • bakteri kolonisi gibisiniz.... yaptığınız müzikte bakterinin yapısı kadar basit.... 2 vici ,3 dum ,5 tıs.... ve fısssss
    Üye
    P_E_N_A
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • hakkaten elelem komedi peşinde hadi laf sokuyumda şurda egomu tatmin edeyim diye giriyor bu siteye. Kardeşim 14 kişi bu oluşum içerisinde grup değil bu biraz araştır sitesine gir oku bak ne oluyor anla sonra erspri yap ki espri de zaten soğuk havalarda siteyi dondurdu...
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • 14 kişimi..slipknot gibi yani..1 tanesi şarkı sölerken diğerleri sahnede kavga ediyo güreşiyor falan onlarda mesela..sizde de diğerleri horon tepsin,şov mayetinde...
    Üye
    dowjones05
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • Rap ile rock'ı karıştırmayın. Zaten tamamı pc iel halledeilmiş bir müzik türü studyoda yapılmış evde yapılmış ne farkeder. Doğru melodiye doğru söz oldumu gerisi fasafiso
    Üye
    nuwanda14
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • yazık, oturup stüdyolarda konserlerde barlarda harcadığım zamana yazık. gerçekten dünya samplelar üzerinde dönüyor...
    Üye
    chimera
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • Dikkat et 14 kişiden meydana gelen bir "OLUŞUM". Grup degil. Bu oluşumun içinde tek başına çalışanda var , gruplarda var.

    Utku_death arkadaşım , rock'la rap'i karıştırma lütfen. Dünyanın bir numarası bile Rap müzikte canlı enstrüman kullanmıyor. Müziğinizi insanlara dinletebiliyorsanız , canlı ya da program pek farketmiyo benim için. Dinletemiyosakta elbette saygımız var.
    Üye
    Orontez
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • evde indir bi güzel beat programı, birde sm57 al çak vokali üstüne al sana albüm.çıkar tabi 11 albüm... ulan bi parça kaydetmek için oramdan buramdan kan geliyor benim...
    Üye
    utku_death
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
  • Bu kadar şakı yapılmış madem bu kadar tanınıyor neden bir albüm yapılmadı adam gibi parayla satılan?? Birde merak ettim 14 kişi napıosunuz yaa??

    Hadi başarılar ;)
    Üye
    Nofx
    Tarih
    4 Ekim 2005 00:00
Toplam 40 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler