Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Demo :: Gri''ff

3 Ekim 2005 00:00

Gri''ff 3 renk isimli demo albümünü 1 ekim tarihinden itibaren piyasaya sürdü, ücretsiz olan tanıtım amaçlı demo albüm, İstanbul Ankara İzmir Eskişehir Kocaeli Konya Sivas Batman Samsun da ilk etapta dağıtılıyor...

Şarkıları indirmek için, alttaki linklere sağ tıklayıp, hedefi farklı kaydet seçebilirsiniz.

Griff - Doyasıya
Griff - Durma
Griff - Melekler Ölmez

Yorumlar

  • ben de dinLedim şarkıLarınızı bence gayet güzeLdi hepsi.
    beLki de profesyoneL oLmadığımdan böyLe düşünüyorum teknik hataLarı faLan anLayamıyorum ama dinLeyici kitLesinin kaçı profesyoneL düşünerek dinLEr ki zaten bir grubu ya da şarkıyı :)
    meLekLer öLmez ve durma çok güzeLdi. umarm aLbümünüz de bu tarzda oLur ve bir numaraLı dinLeyiciLErinizden oLurum :)
    Üye
    kiLL_or_die666
    Tarih
    25 Aralık 2005 00:00
  • eski davulcusu oldugum bu grup umarim bi seyler basaricak ve hayallerine kavuscak...
    bunu en cok sercan icin istiyorum
    SERKAN
    Üye
    eargasm
    Tarih
    1 Kasım 2005 00:00
  • Bunu zoner ve grup arkadasım olan tifo için yazıyorum. Haber artık ana sayfadan kalktığı için kaç kişi okur bilmiyorum ama, ya da siz acaba okur musunuz onu da bilmiyorum ama, yine de yazıyorum işte.
    Şuradan başlayım içimde kalmıştı, o 2004 yazdığın şenlikler odtü bahar şenlikleri. İsim belirtmemişsin onun için yazıyorum. Evet kötüydük hem de oldukça kötüydük, biz de kötü günümüzdeydik karşımızda seyirci de bizden sonra çıkacak olan Nev i bekliyordu. Sanırım zaten pek bizim çalmamız için uygun bir ortam değildi, yeterince moral bozucu şey olmuştu, bi de bunların üzerine sahneye cıktık. Ne oldugu önemli degil, kötü bir konserdi acıkcası hatırlamak istemem ama bize cok sey kattığı kesin en başta tecrübe olmak üzere, seyirci ve "amatörsen altta kalmayı kabul edeceksin spound check lerde" gibi... Olacak böyle şeyler ne yapalım, hangi grup kötü bi konser yaşamamıştır ki, keşke bizi başka konserlerde de dinleyebilseydin ya da umarım bundan sonra dinlersin...
    Demo ya gelince, şarkının adı klişe (melekler ölmez) şarkı da klişe zaten daha önce yazdıgım yorumda da belirtmiştim nedenini tekarar belirtmeyeceğim. Klişe olan herşey kötü müdür? kimine göre evet kimine göre hayır. Boşver begenen begnesin begenmeyen begenmesin. Birşey yaptık sunduk, tabi ki bunlar olacak. Tifo nun senin yazılarına cevabı da senin ikinci cevabında, hele ki müzik yorumları yapılması gereken bir yerde yazılmış yazılar olarak yanlış. Ama keyif sizin! Sonucta ortaya cıkan sey budur ve böyle de kalacaktır. Birdaha ki demo ne olur, açıkcası içimizden ne gelirse o olur. Yorumlar teknik olarak müzige cok sey katar ve görülmeyeni gösterir. Görmemi sagladıgınız herşey için hepiniz cok sagolun. En son olarak rica ederim, böyle tartışmaları başka birebir konusma veya yazışma ortamlarında yapın.
    Sunu son olaark belirteyim kayıtları bittirdigimizde ve son dinledigimde yaptıgımız iş içime sinmişti. Bu benim için çok önemliydi. İnsanlara sunulması sonraki iş. Ben yaptıgım işten zevk aldım. Yorumlarınızı okumaktan da bi o kadar elbet. Demek ki dinlediniz, dinlediniz ki yorum yaptınız. Hepiniz cok sagolun. Yapılan her şeyin müziği daha ileriye götürmesi dileklerimle...
    Üye
    slpal
    Tarih
    18 Ekim 2005 00:00
  • doyasıyayı da dinledim:) davulları yine belirtmeye gerek yok heralde. bence bu şarkı eksik kalmış, sanki bu da böyle oldu diyip kaydetmişsiniz gibi, ne başı var ne de güzel bir sonu. baştaki bass melodisini biraz daha renklendirip, diğer enstrumanlarla süsleyebilirsiniz sanki, ziller bu iş için çok uygun bence.
    parçayı tekdüzelikten kurtarmaya da çalışabilirsiniz biraz.
    başarılarınızın devamını diliyorum.
    Üye
    assassine
    Tarih
    17 Ekim 2005 00:00
  • hayır biz kesinlike eleştiriye acıgız.ama ne olursa olsun bana gore ortaya cıkarılan bi şey için "kotu" kelimesini kullanmam.cunku verilen emege saygızsızlık etmem. yani sana kızdıgım nokta tamamıyla kullandıgın kelime yuzunden "kotu" yerine "iyi olmamış" diyebilirdin bana gore ama bu senin gorusun tabii. cunku emek verdiğmiz bi parca için direk olarak "kotu demek hoş değil. neyse sagol yine eleştirilerin için.ayrıca bana ulaşabilir misin??
    MSN: [email protected]
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    17 Ekim 2005 00:00
  • beste diyorum.partisyonları iyi oturtamamışsınız demiyorum.beste için de şu nota orda iyi durmamış diyemem.sözlerin üstüne oturtuğunuz melodi.anlatabildimmi?düzenlemeniz falan değil.kötü eleştiri kabul etmiyomusunuz nedir?ayrıca vokaller de kötü dedim.bariz detone dedim.saniye saniye hepsini yazamam.hele davulları hiç.
    sizi nie karalıyım?herkes fazla şişirmiş gibime geldi söyliyim dedim.e tabi siz isterseniz tozpembe yorumlarla devam edebilirsiniz.2004 şenliklerinde bu son parçamız dediğinizde ıslıkları da mı duymadınız?
    biri yorumda "melekler ölmez adı yeter bravo" demiş.şaşırdım açıkçası.çok klişe bi isim.farklı bi şarkı diyen olmuş.onu da tebrik ediyorum.
    sizin arkanızda olmasam bu kadar takip etmem.ama biraz özen gösterin.davulcu başka yerden gelmiş yeteri kadar zaman harcayamamışsınız.
    ben bi süre daha bekleyip belki 2 veya 3 şarkı daha olan daha kaliteli bi demoyla bu ortama çıkmanızı tercih ederdim.
    neyse son olarak karalama olmuş demişsin.söylediklerim arasında bu kısımda yanlışın var veya şurda hakkımızda yalan söz yazmışsın diyebilceğin bi yer varsa haklısın.
    saygılar
    Üye
    zoner
    Tarih
    16 Ekim 2005 00:00
  • Bana göre vokallerin biraz sıkıcı olmasına rağmen çok güsel bir demo olmuş, mix de fena değil ortalamın üstü. Gerçekten tebrik ediyorum.
    Üye
    nothinbutme
    Tarih
    16 Ekim 2005 00:00
  • ya bence senin yaptıgın eleştiri değil.bu beste kotu diye bi eleştiri olmaz.bestenin neresni begenmediğni nerede davulalrını begenmediğni soylersin eleştiride. senin ki de direk karalama olmuş. ama yine de sagol
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    16 Ekim 2005 00:00
  • besteler kötü.vokal de çoğu yerde bariz detone.gitar tonları güzel.davul geneliyle kötü.hatta bazı yerlerde abartmış.2004odtü baharşenliklerine de çıkmıştınız galiba.orda da dinlemiştim sizi.ert rock project volume1 de de dinlemiştim.daha çok yolunuz var bence.eskişehirli bi grup olmanıza çok seviniyorum ,daha iyi şeyler yazabilmeyi isterdim ama görüşlerim bunlar.umarım çalışmalarınız daha iyi sonuçlar verir.saygılar.
    Üye
    zoner
    Tarih
    15 Ekim 2005 00:00
  • tabi ki de yorumlarını yanlış anlamayız. yağtıgın yorumlar cook guzel ama doyasıyayı da bi dinle ona da yorum yap lutfen.vokalın şap şuplarını biz kayıt btitikten sonra farkettik :D valla oyle kaldı işte oda nazarı oldu :)
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    15 Ekim 2005 00:00
  • melekler ölmez parçasında davulun yaptığı gereksiz ataklar bence çok fazla olmuş, bi yerden sonra rahatsız ediyor. genel olarak parça güzel ama benim nacizane görüşüm parçayı birde drive kullanmadan, tamamen clean tonlarda kaydetmeniz, sanki parça daha sakin bir ruhta, bir ballad şeklinde kendini daha iyi anlatır gibime geliyor.
    durma da ise bassların ön planda olması çok hoşuma gitti ama aynı şeyi gitarlar için söyleyemeyeceğim, daha iyi yazılmış riffler olabilirdi, çünkü çok kulak tırmalıyor(clean tonlardan bahsediyorum). aynı şeyi yine söylüyorum, distortiondan vazgeçmeyi düşünebiliriniz, tam kaptırmış dinlerken nooluyo şimdi diye kaybediyorum şarkıyı. kayıt sırasında vokalin çıkardığı şap şup sesleri de kesebilirsiniz onlar da çok rahatsız ediyor. davul yine şaçmalamış kusura bakmayın:)
    doyasıya parçasını da büyük ihtimalle ruh halimden dolayı dinleyemedim.
    umuyorum yorumlarımı bilmişlik olarak algılamazsınız, nacizane görüşler bunlar. başarılarınızın devamını diliyorum.
    Üye
    assassine
    Tarih
    14 Ekim 2005 00:00
  • eyvallah hocam sizede başarılar :)
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    14 Ekim 2005 00:00
  • beyler hepinize başarılar..
    gri nokta-emre
    Üye
    dif
    Tarih
    13 Ekim 2005 00:00
  • bize karşı ve muziğe emek verenlere karşı sergilediğn tavırlerın için sagol. dediğn gibi şarkılarımızı burada yayınlamamızın sebebi tabi ki de hem tepkileri gormek hemde reklam yapabilmek. ama asıl amaçımız eksiklerimizi gorup bunları duzeltmek. emin olun yapılan her eleştiriyi dikkate alıp bu sorunlar ustune gidiyoruz. yapılan tum ekeştirilere acıgız ve eleştiri yapan herkese teşekur ederiz
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    13 Ekim 2005 00:00
  • eğer bu açıklama benim mesajım içinse yanlış anlamışsın... ben yaşından kaynaklanıyor derken bu şarkıların dinlenecek bi tarafını görmüyorum diyen "grupkıran" nickli arkadaşın yaşından bahsettim... anca 15 yaşındaki bir adamın yapabileceği bir yorumdu bu da ondan öyle yazdım...

    sen de eğer senin yaşından bahsettimi ve vokalle ilişkilendirdimi düşünüosan yanlış anlamışsın demektir...

    ayrıca teşekkürüne gelince;
    biz teşekkür ederiz böyle kendi emeklerinizi bizimle paylaştığınız için. Benim yaptığım sadece sizin grubu savunmak asla değil. Kendi yarattığı eserleri olan insanlara olabildiğince yardım etmek. Buraya bunu koymak bizim beğenimize sunmak da zaten gelişmeyi sağlamak dışardan şarkıların nasıl göründünü öğrenmek ve grubunun reklamını yapmak değil mi... olması gereken de bu zaten. Kendi işini ortaya koyan adama her zaman saygım var... Helal olsun...

    Onun için kendi bestelerinizi yaptığınız sürece size destek olmaya çalışırım kendi elimden geldiğince... Birşey yaratanları birşey üretenleri böyle "grupkıranın" yaptığı gibi "SAÇMA" bir şekilde eleştirmemek gerekiyor...

    çalışmaya devam...

    kolaygelsin...

    Önder Ay
    Drums - Darkened
    Üye
    Darkened
    Tarih
    13 Ekim 2005 00:00
  • Savuncan için teşekkür ederim ama sanırım sen de bir konu da yanlış anlamışsın, melekler ölmez 1999 da yapılmış bir şarkıdır, durma 2003 sayılır, doyasıya ise 1 yıllık bir parca... Bu demoyu yaparken yeni şarkılarımızı koymadık. Böyle bir başlangıç yaparak kanımca, bazılarına göre hata, bazılarına göre ise iyi bir şey yaptık... Şarkıların orjinal halleri üzerinde oynamadık. Bu yüzden begenenlere sevinmem bir yana, begenmeyenleri de anlayabiliyorum. Yalnızca bunca yıllık emekten sonra (besteleri yaparken ki emekten bahsediyorum) bunları bir demoya da koymaya deger bulduk. Oynanabilir veya düzenlenebilirlerdi yeniden, belki farklı armonilerle ya da yenilenmiş sözlerle, peki o zaman anlamı kalır mıydı?
    Vokal konusunda ki eleştri bir begenidir, ve saygım var. Düz vokal yapmak bir fikirdi yalnızca, normalde kullandığım bir vokal tarzı değil aslında ama öyle olması gerekliydi sanırım, begeni toplamadıgının farkındayım...
    Sanırım bizi bu sefer o kadar savunmayacaksın darkened, ama yine de sagol. İlk yorumun için özellikle söylüyorum, haklıydın, bilen birinden yorum almak, iste müzigi geliştiren gercek eleştiri budur. Teşekkür ederim...
    Üye
    slpal
    Tarih
    12 Ekim 2005 00:00
  • yuh bu ne demek şimdi?

    çocuğun yaşından belli oluyor zaten neden kaynaklandığı ...

    boşverin sakın takılmayın böyle yorumlara...

    çalışmaya; çalmaya devam...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    12 Ekim 2005 00:00
  • farklı şey yapanlar tabir yerindeyse yerin dibine batıralarak eleştiriliyor.. ve o insanlarda bu ülkedeki zihniyete karşı inançsızlık oluşuyor. o yüzden kolay kolay farklı şeyler beklemeyin derim. İkincisi bugüne kadar herşey yapıldı zaten. Duymadıysakta başka yerlerde yapıldı.. Dünya üzerinde müzik hakimiyeti yüzde 90 Amerika piyasasında. Ve biz sadece Mtv vs. gibi kanallarda bunun yüzde 4 veya 5 ini duyuyoruz. Gerisini siz düşünün.. Farklı şeyler arayanlara , Mr.Bungle, John Zorn , Fantomas önerebilirim.
    Üye
    furious
    Tarih
    12 Ekim 2005 00:00
  • Aslında kayıtlar da şarkılar da iyi olmuş. Rahatlıkla dinleyebildiğim demolardan biri (hataları gözardı edersek). Yalnız abicim bi yenilik getirin yaw. Şöyle dinlediğimiz zaman klasik Amerikan ritmleri değil de biraz alternatif şeyler duyalım. "Anaa bu nasıl müzik böyle, içim bi tuhaf oldu, içimde sevgi kelebekleri kıpraştı" gibi cümleler kuralım dinleyince :) . Etkilenelim, çarpılalım. Yoksa kaybolur gidersiniz. Grubunuzu çok sevdim, umarım iyi yerlere gelirsiniz.

    Bu arada geyik de yapalım: aaaaa! grubunuzda hatun yok muuu? O nası grup öyle çok kötü çok... cık cık cık cık... Siz en iyisi bi hatun bulun :D

    Kendinize iyi bakın, sevgiler ;)
    Üye
    Astronomer
    Tarih
    12 Ekim 2005 00:00
  • arkadaşlarında bildiği gibi benim favorim durma ama başka şarkılara benzettiğim yanları var neyse bu adamlar iş yapacak haberiniz ola
    Üye
    elanur
    Tarih
    12 Ekim 2005 00:00
  • Bu ikinci yorumun için sana tekrar teşekkür etmeliyim, aslında haklısın hem de söylediğin her sözde. Ancak düşündük ki, bir şeyi olduğu gibi bırakmak, bazen onu hatırladığında daha değerli hale getiriyor... En çok dikkat çeken parça olmasında isminin çok etkisi var. Diğer şarkılar için bu yüzden üzülmüştüm aslında, onlara da böyle çekici isimler mi koymalıydık? bilmiyorum. Belki dediğin yapılabilir, bir daha ki demo da bu şarkı yıllardır değişen bir akıl ve bilgiyle, yeniden başka bir hale getirilebilir. Hatta şimdi düşünüyorum da belki de bu şarkıyı yeni bir düzenleme, olgunlaşmış sözler ve melodi ile tekrar koymalıyız bir daha ki demo ya. İlgin için sağol.
    Üye
    slpal
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • Şunu sakın yanlış anlamayın eleştirim asla yıkıcı değildi aksine yapıcı ve hoşuma giden , konuşmaya değer gördüğüm bir iş olduğu için söyledim. Melekler Ölmez mesela; düşünce süper, tema güzel ve farklı ama demek istediğim bunun üstüne düşülseydi yeniden bir düzenleme falan yapılsaydı ve biraz daha ayrıntılarla ilgilenilseydi bu şarkı nasıl olurdu sizce? Bu üç şarkı içerisinde yeni dinleyecek olanları en çok hangisi çekiyor sizce? Melekler Ölmez...Ne biliyim o güzel konu biraz harçanmış gibi geldi.. Sakın yanlış anlamayın gayet güzel diğer şarkılar. Doğru yoldasınız. Başarılar..
    Üye
    blackHeart
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • bence super bi yorum köşesi omuş cook seviyeli. dediğim gibi bizim bu tur eleştirilere ihtiyaçımız var. ve bu eleştirilerle muziğmizi güçlendireceğiz. biz buna inanıyoruz. sagollun arkadaşlar. :)


    www.gri-ff.com
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • Bence hoş olmuş.Zaten burası bizim gibi amatör müzisyenlerin yapılan yorumlarla yetiştiği yerdir.Birşeyler üretilmiş bu çok güzel bir olay.Devamının gelmesini diliyorum.Şunu da söylemek isterim burada şarkılarını bizlerle paylaşan arkadaşlar bana göre birçok dinlediğimiz şarkılardan daha özgün ve farklı bir çalışma sunuyorlar bize.Çalışmaların devamının gelmesi dileğiyle başarılar.
    Üye
    Sugarboy
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • slpal şarkınızı indiriyorum. ama öncesinde insanlara sabırla verdiğin cevaplar için kutlamak istedim seni.. inşallah başarırsın istediklerini..
    Üye
    NeWBoRn
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • Ben de kim bunu söyliyecek diye bekliyordum, grubun sitesinde yazıyor ama, muhtemelen okumamışındır, çünkü ben de buarad s,te adresi veremişim. Melekler Ölmez benim 15 yasımdayken yazdıgım bir parca, sözleri de yine o zamana ait. Bunun yanında demoya koymak o şarkıyı grupça edindigimiz bir fikirdi, geçmişten kalma güzel ve basit, ve fazlasıyla saf kaalmış bişey istedik ve koyduk demoya. Koymamak aklımdan bile gecmesi, cesur olmadıgımdan degil, bir şeyi yaptıgımda önce benim mutlu olmam gerektigini bildigimden...
    Cok sert yorumun icin teşekkür ederim, müzikal kaygıları elbette taşıyoruz ama o şarkı bizim nazar boncugumuz... Keşke begenseydin ama saglık olsun, inşallah diger şarkıları begenmişsindir ve umarım 3 ünü de dinlemişsindir, 1 şarkıyı adı için indirip kotu bulup ardından diger şerkıları dinlemediysen eger üzülürüm. Tekrar yorumun için sagol.
    Üye
    slpal
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • "beni terketmediğin için teşekkürler".. müzik bu değil arkadaşlar... bir sekilde beste ve söz üretilebilir ama bunları müzik başlığı altında toparlayabilmek için kalite gerekir, uyum gerekir... Sadece her isteyen şarkı yapamaz. sözleri yazıp besteyi yapmış hatta daha da uğraşıp kayıt bile etmiş olabilirsin ama dinlediğin zaman bu olmamış deyip herşeyi çöpe atacak kadar cesur değilsen ve bunun farkına varamıyosan boşa uğraşmışsındır..
    Üye
    blackHeart
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • Abi bu melekler ölmez sanki bodom'un parçasına benzemiş:"Melekler öldürmez".
    Demolar bence güzel başarılarınızın artmasını dilerim :))
    Üye
    Karapranga
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • eleştirileriniz için teşekurler bunlara ihtiyacımız var ne de olsa ilk denememiz.ama inanıyoruz ki yorumlarınııızla kendimizi hem güfte hemde teknik açıdan geliştireceğmize inanıyoruz.
    Üye
    tifo_rock
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • Arkdaslar bence ciddi bir "güfte" problemi var.Özellikle de "Melekler Ölmez" adli sarkinizda.
    Üye
    jasonic
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • durma yı sevdim sıkı parça... başarılar....
    Üye
    cammbazzzz
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • melekler ölmez..
    adı yeter..
    bravo.
    Üye
    caspeLL
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • yorumun için sagol, ben bir açıklama yapayım, demonun kaydedilecegi dönem, davulcumuz bazı sorunlardan dolayı yanımızda olamadı ve baska bir davulcu arkadas, bize yardımcı oldu... Aslında kayıtlar metronomla yapıldı ancak, arkadasın sarkıları tanımak için süresi kısıtlı idi, bizim de kayıtları geciktirecek vaktimiz yoktu... Tabii ki bi işi yapacaksan tam yapmak lazım, ancak davulcu arkadas elinden geleni yaptı. Burada onu da yermek istemem, gercekten iyi bir davulcudur normalde. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum, bir daha ki demo da bu konu üzerinde elimizden geldigince daha cok durmaya calışacagımıza emin olabilirsniz... Bizi baska sarkılarla da dinlemeniz dilegiyle, teşekkürler.
    Üye
    slpal
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
  • Öncelikle yeni demonuz hayırlı olsun...

    doyasıya adlı şarkıyı dinledim...

    baterist arkadaşta bariz bir metronom sorunu görünüyor... Hihat seslerinden de anlaşılıyor kolayca zaten bateristin bu sorunu...Özellikle şarkı sonlarında bu kendini daha da hissettirmiş... sonlara doru şarkıda bi hızlanma var bateriden kaynaklanan...

    ve çok atak yapmaya kasmış ataklarda da metronom sorunu ön plana çıkmış... aralada ritmi kaçırmış yakalamaya çalışırken 1 nota eksik vurmuş bazı yerlerde... alto gezmesi gereken yerde zil kullanmış orda bir hık pık durumu olmuş 3.26 daydı galiba tam hatırlamıyorum şu anda ama...

    çalışması gereken konular bunlar... Metronomla çalışmasını tavsiye ediyorum , sayarak çalmayla bu sorunlarını halledebileceğini düşünüyorum , davul dizilerini tam ayarlayamamış ataklarda. atakların bazılarında şarkının son bölümünde nota kaçırmaları eksik vuruşları bariz metronom sorunları var...

    çalışmaya devam...

    kolay gelsin...
    Üye
    Darkened
    Tarih
    11 Ekim 2005 00:00
Toplam 34 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler