Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Demo :: Asilbent - 6

19 Ekim 2005 00:00

Ağustos ayında yayınlamış olduğumuz Zaman Bitince isimli demo kaydımızda yer alan 6 isimli calışmamızı sizlere şimdi sunabilme fırsatımız oldu.

Diğer demolarımızda olduğu gibi bu kaydımız da hücum kayıt şeklinde kayıt alınmıştır.

Linke sağ tıklayıp hedefi farklı kaydet seçerek parçayı bilgisayarınza indirebilirsiniz.
Asilbent - 6

Yorumlar

  • söylediklerinde haklı olabilirsin ancak bizim şöhret olmak gibi bi niyetimiz yok.. biz bu işi ilerdeki mesleğimiz olarak görmüyoruz. bizde isteriz orda burda konserler vermek. elimizde bulunan kayıtlarla konser öncesi elemelere katılamayacağımızı bizde biliyoruz. sırf bu yüzden kayıt için geniş bir zaman ayırıcaz. ama sende biliyosundur ki kendi besteni yaptığın zaman yeteri kadar eleştiri yapamazsın kendine. şurası olmadı diyemezsin kolaylıkla. başkalarının eleştirmesi gerekir ve sende o eleştirilere göre bir yol çizersin kendine. bizim burda yapmaya çalıştığımız budur ki bizde şarkıyı tam olarak süzebilelim kendi kafamızda. böylece şarkı son halini alsın düzgün bir kayıt için. biz profesyonel insanlar değiliz. eleştirilerinizi almak bizim için önemli ama saygısızlık yaptıysak bidaha yapmayalım böyle bişey... !!!


    bilmem açıklayıcı olabildim mi !!
    Üye
    inertia creeps
    Tarih
    30 Ekim 2005 00:00
  • bas gitar gitara göre yaklaşık 1/4 ses daha tiz
    Üye
    basstard
    Tarih
    30 Ekim 2005 00:00
  • başarılar
    Üye
    pezzodimerda
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • bu arada önceki sözlerim hemen çarpıtılmasın.
    asilbent'in ilk demo -bu arada kimi arkadaşları üzmek pahasına itiraf etmeliyim ki; burada yayınlananlar demo'dur, cd şeklinde ya da single olması bu gerçeği değiştirmez (bkz.demonstration)- forumlarından birinde başka bir grubun elemanı "biziden beklenen; en kral stüdyonun saatine en kral parayı verip kanal kayıt yapmamız. bu insanlar anca böyle tatmin olur, insanların kaliteden anladığı budur." tarzında bir açıklama yapmıştı. tabii ki sizden iron maiden gibi kayıt istemiyoruz. ancak dinleyici olarak biraz saygı bekliyoruz.

    PS: bu arada yanıt hakkı doğabilir ihtimaliyle önceki eleştiriyi yapan arkadaşımızın tam metnini aşağıda sunuyorum:
    "arkadaşlar gördümki ben ve asilbent gibi amatör grupların türkiyede bi saygınlığa ulaşması için en kral yerlerde kayıt yapması,en kral adamlarla çalışması gerekiyor olmuş.Peki kayıtta geçirdiğimiz o kadar saatler,kendimizden verdiğimiz şeyler.sonucu şu anda asilbentte görüyorum.demekki bende demomu buraya koysam onada aynısını yapacaksınız.Biz bir gitar için bir yaz köpek gibi çalışmış adamlarız,ben davuluma bi deri almak için gecmi gündüzüm katmışım.Ama görüyorumki boşmuş.Çünkü biz ne yaparsak yapalım siz beyenmeyceksiniz.Bu arada asilbent biz vazgeçiyoruz.siz vazgeçmeyin.Kayıt yeriniz iyi olmadığı için ses kayı anca bu kadar olur.kaliteli bir kayıt olsa eminim en iyi gruplara taş çıkartırdınız.bu arada depresif diye tarz yok diyenler.Rock kitaplarını açın okuyun.eğer birde enstruman çalıp söylüyorsanız bunu yazık,başka birşey demiyorum.Asilbent amatör grupların en üstte gidenisiniz ben ve arkadaşlrım için.

    Grup TheRocKuLa
    6 Haziran 2005 Pazartesi | Yazan: nikotin_ant"
    Üye
    Synthesizercı
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • asilbent'i önceden beri sever ve dinlerim. hatta "paradoks" isimli şarkıları playlistimin bir köşesinde mutlaka bulunur. ancak; "paramız yok" mazeretiyle olmamış işleri olmuş gibi dinleyiciye sunmak biraz da saygısızlık değil mi?! gerçekten paranız olmayabilir ve fakat realist olmak lazım ki; bu işler parasız olmaz. ne kadar ekmek, o kadar köfte. kaliteli birşey olacaksa paranız olacak arkadaşlar. bugüne kadar kimse ucuza şöhret olmadı. naapalım, dost acı söyler...
    Üye
    Synthesizercı
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • Bayaa bi olmamis bence...
    (bknz. bas gitar,kayit vs.)
    Üye
    jasonic
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • diger demolarimizi dinlemek icin:

    www.purevolume.com/asilbent_/music ve

    www.purevolume.com/asilbent/music

    linklerine tiklayarak ulasabilirsiniz ...
    Üye
    Asilbent
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • ayrıca birşey daha söylemek isterim. demo albüm diye birşey yazdıımızı hatırlamıyorum.. ayrıca demo demek insanların beğenip beğenmediklerini anlamak açısından ortaya sürülen bir denemedir. insanlarla paylaşmaktır. ilk olarak bir şekilde insanlara ulaşmalısın ki (bunun kalitesi ne olursa olsun) insanların görüşlerini alıp daha iyi çalışmalar için cesaret kazanasın.

    saygılar sunarım :/
    Üye
    inertia creeps
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.. altolara yapacak bişeyimiz yoktu çünkü zamanımız çok kısıtlıydı. ayrıca bass gitarda kötü demiş bazı arkadaşlar.. evet kimine göre kötü olabilir hatta kayıtta böyle olmuş olabilir. çünkü serbest diilsin ve belli bir zaman sınırın var. ayrıca biz öyle sürekli biyerlerde çıkan ya da hergün stüdyoya giren insanlar diiliz. herkezin bi işi ve okulu var. bunlarıda değerlendirmeniz açısından sölemek istedim. kısacası hücum kayıtta ne kadar kalite arıyabilirizki... eleştirileriniz için gene teşekkürler...
    Üye
    inertia creeps
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • Bence biraz geliştirilirse cok hoş bir grup olcak ben sevdim Sadece müzik kalitesi yetersiz
    Başarılar dilerim
    Üye
    nutcracker
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • Güzel bir çalışma elinize sağlık...
    Kayıt kötü ama en azından gitarların biraz daha ön planda olması gerektiğini düşünüyorum, uzaklardan bir gitar sesi geliyor ve vokalin olduğu kısımlarda gitarları seçmek zorlaşıyor.

    Ayrıca burası bir paylaşım ortamıdır ve insanlar yaptığı çalışmaları burda yoruma ve insanların beğenisine sunar bunu halen anlayamamış arkadaşlar var sanırım bu açıklamayı o yüzden yapma gereksinimi duydum.Başlığa baktığımdada "Demo Albüm" yazısı görmedim sunulan sadece bir demo ,sanırım eleştirileri daha bilinçli yaparasak yol alabiliriz .
    Üye
    RaTioNaL LaZy
    Tarih
    27 Ekim 2005 00:00
  • gayet güzel ellerinize sağlık umarım dahada güzellerini yapıcak imkanlara sahip olursunuz
    Üye
    lelacag
    Tarih
    26 Ekim 2005 00:00
  • altoları biraz akor etseydinya baterist olanı!
    Üye
    ufk110
    Tarih
    26 Ekim 2005 00:00
  • Suan icin biyerden temin edemezsin demomuzu agustos ayinda cikmisti piyasaya b.köyde kriptondan ve sirinevlerde ayvazdan temin edebilirdin o dönemlerde ama cok istiyorsan gecersin irtibata veririz sanada bir cd.
    evet kayitlarimiz hucüm kayit madem bir grubun var seninde bilmen lazim kanal kayitla hucüm kayit arasindaki farki (fiyat açisindan)
    ne yani ögrencisin ya da yeterli miktarda birikimin yok diye insanlarla paylasma mi demek oluyor bu..
    paran yoksa birak müzigi mantigiyla devam edin N_I_R_V_A_N_A
    bir cok demo dinledim aralarinda istisna kanal kayit yapmis grup denk geldi vede onlarda piyasada belli bir yere belli bir kesime hitap eden gruplar
    Üye
    Asilbent
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • Hücum kayıtları Demo Albüm modunda sunmayın artık!!.. Demonuzu hangi müzik markette bulabiliriz.. Eskiden , akmar pasajına takılanlar bilir , demo albümler satılırdı. ve o albümler saatlarce , günlerce emekler sonucunda çıkmıştı. Bizim alıştığımız demo kayıtlar , hücum-prova kayıt değil genelde kanal kayıt olur. Doğru dürüst birşeyin anlaşılmadığı Prova Kayıylarını , demo albüm diyerekten burda sunmayın artık....
    Üye
    N_I_R_V_A_N_A
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • Bence güzel şarkı ama kayıt vasat.Gitar solosu da olsa çok iyi olurdu.Davulcu kusursuz, gitarları vokalleri duyamadık diyen arkadaşların müzik dinlemeyi bırakmalarını tavsiye ederim, en azından eleştiri yapmasınlar.
    Üye
    ggur
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • çok kötü kusura bakmayın...
    Üye
    pshyco
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • diger demolarimizi dinlemek icin ;

    www.purevolume.com/asilbent_/music ve

    www.purevolume.com/asilbent/music

    linklerini tiklayarak ulasabilirsiniz

    tüm elestriler icin tesekkürler..
    Üye
    Asilbent
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • hiç dinlediğim ve sevdiğim tarz bir müzik değil.
    ama aşağıdaki arkadaşlara bir dirhem katılmıyorum. çok yaratıcı bir çalışma olmuş. hucum kayıt olması nedeni ile teknik bazı sorunlar olmuş olabilir.
    profesyonel bir ekip yardımı ile tüm teknik sorunlar giderilir.
    Üye
    guitarplayer
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • vokalinizin egitim alması gerek.aşırı derecede detonasyon var.ayrıca bas gitarla,elektro gitarın akorları tutmuyor.
    Üye
    maske_75
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • Ama belli standardlar var. Blues bi parcada brutal yapmak hoş olurmu. Ya da jazz bi parcada drive ı acıp palm mutingle calmak hoş olurmu. bunun gibi birşey. Sonucta farklı bı deneme ama kulaga itici ve kotu geliyorki yanlıs calınmıs zaten
    Üye
    Verisakeet
    Tarih
    25 Ekim 2005 00:00
  • Son bolumlere dogru bascı slap atmaya calışmış metronomuda kaçırmış ve bu tarz bir şarkıya slap bas eklenmesi gerçekten komik olmuş
    24 Ekim 2005 Pazartesi | Yazan: Verisakeet


    Ya aslında tarza her zaman bağlı kalmak zorunlu değil. Heavy metalde de istenirse slap atılır. Niye atılmasın hiç atılmadıysa sen atarsın aha işte atılmış oldu :)

    Ama bu şarkıda gitmemiş o ayrı.
    Üye
    furious
    Tarih
    24 Ekim 2005 00:00
  • Sanırım hücum kayıt olmuş...

    Parçayı beyenmedim evet ritm değişikliği falan fena olmamış iyi fikir ama bas gitar akorunda harbi sorun var...

    bence akorları daha fazla oturtmaya çalışın ondan sonra bi daha kayıt deneyin.

    Baterist sağlam ritim kaçırmamış iyi yani...

    Ama özetliyim parça olmamış tekrar deneyin bence...

    Başarılar...
    Üye
    Rockon
    Tarih
    24 Ekim 2005 00:00
  • kayıt kötü, bass -akordumu bozuk bilmem ama- kötü, gitar tonu ve riffler kötü, vokal kötü...!!! olmamış bence... yinede başarılar dilerim düzelir diye umarım...
    Üye
    Short-Cut
    Tarih
    24 Ekim 2005 00:00
  • Kayıt bence de kötü olmuş. Şarkının ortasına kadar iyi gibi riffler ancak daha sora kopuk riffler girmiş ve alakasız kopuk bir beste olmuş. Son bolumlere dogru bascı slap atmaya calışmış metronomuda kaçırmış ve bu tarz bir şarkıya slap bas eklenmesi gerçekten komik olmuş. Funk değil reggee değil birşey değil. Acıkcası ben bu tarzda slap atan profresyonel bir bascı tanımıyorum varsa bilmek isterim çok çirkin durmuş. Gitarlarda çok kirli çalınmış ve arkada kalmış bence. Vokal hiç fena değil bir kaç yerde sadece detone olmuş. Davul temiz ve hoş çalınmış. Emeğinize tebrik, başarılar dilerim.
    Üye
    Verisakeet
    Tarih
    24 Ekim 2005 00:00
  • Kayıt çok dandik arkadaşlar davul ve vokal dışında diğerlerini çok dikkatli dinlemek gerekiyor. 2:00 dan sonra bir yerde duruyorsunuz hızlanıyor şarkı bi yolla orada basın yaptıkları hiç gitmemiş direk yanlış mı basmış yoksa böyle mi düşündünüz bilmiyorum ama olmamış yani slap gibi duydum ama ritmler gitmiyor sesler gitmiyor. Elektroyu da ancak aralarda herşey susunca duyabiliyoruz. Amacım sizi full eleştirmek ıyy bune ya falan triplerine girmek değil. Fakat dinlediğim edindiğim intiba budur arkadaşlar.

    Bütünü ile bakarsak, başı ile sonunun benzemediği şarkıları severim güzel bir çalışma olmuş.
    Üye
    furious
    Tarih
    24 Ekim 2005 00:00
Toplam 26 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler