Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Wibutee @ Roxy - İstanbul

12 Ocak 2004 00:00
Sahnede: Wibutee
Zaman: 14 Ocak 2004 Çarşamba
Kapı açılış: 22:00
DJ Yakuza: 22:30
Wibutee: 23:00
Mekan: Roxy - İstanbul
Fiyat: Tam: 20MTL - Öğrenci ve S Card sahipleri: 15MTL


Wibutee
Håkon Kornstad (saksafon, flüt, programming)
Per Zanussi (bas, programming)
Wetle Holte (davul, programming)
Rune Brøndbo a.k.a. Sternklang (canlı elektronika)
Amoeba (a.k.a. Marius Watz) (görsel)

Caz, elektronika ve görsellerin etkileyici bileşimi! 1996’ da Norveç’ te elektronik müzik ve cazı birleştirmeyi amaçlayan üç genç müzisyenin (Hakon, Per ve Wetle) biraraya gelmesiyle oluşan Wibutee iki yıl sonra gene İstanbul’ da!

Wibutee, keyboard ustası Bugge Wesseltoft’ un şirketi olan Jazzland Recordings’ den ilk albümleri "Newborn Thing" i çıkardıkları 1996’ dan itibaren Norveç "nujazz" sahnesinin en genç ve heyecan verici grubu oldu. 2001’ de ikinci albümleri "Eight Domestic Challenges" için Norveç elektronik müzik çevresinin öncüsü Rune Broendbo (aka STERNKLANG) le biraraya geldi. Saksafoncu Håkon Kornstad Bugge Wesseltoft’ un New Conceptions of Jazz projesinin sürekli bir müzisyeni artık ve Per Zanussi ile Wetle Holte de klüb beat lerini keşfedilmemiş alanlara taşıyorlar.

1990 ların trip-hop döneminde yola çıkan Wibutee bugün caz, ambient ve elektronika kadar, çağdaş klasik müzik, gürültü ve doğaçlama müzikten de etkileniyor.

Canlı şovları için ünlü Norveçli deneysel dizayn gurusu Amoeba (a.k.a. Marius Watz) ile biraraya gelen Wibutee’ nin canlı video ve animasyonla zenginleşecek olan çok boyutlu konserini kaçırmayın!

GRJ :: Roxy

Yorumlar

Taze haberler