Peter King Quartet Peter King Steve Melling
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Peter King Quartet @ Ankara Caz Festivali

4 Kasım 2005 00:00
Sahnede: Peter King Quartet
Peter King
Steve Melling
Jeremy Brown
Stephen Keogh
Zaman: 22 Kasım 2005 Salı - 20:00
Mekan: ODTU KKM Kemal Kurdaş Salonu

Efsane Ankara’da: Ankara Caz Festivali ilk kez İngiliz bir caz grubuna ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en önemli alto’cularından biri sayılan King, inanılmaz bir 4’lüyle Ankara’da. Bunca yıldır beklediğimize değecek. British Council’e ve İngiltere Büyükelçiliğine desteklerinden dolayı ve grubu bizimle tanıştırdığı için Füsun Levet’e teşekkür ederiz.

Britanya’dan şimdiye kadar çıkmış en iyi alto saksofoncu ve bugün dünyanın en iyilerinden biri olarak tanımlanan Peter King RONNIE SCOTT’S’un açılışında ve Mecca’da çalmaya başladığından beri İngiliz cazınını simgelerinden biri olmuştur. Elvin Jones onu şöyle betimliyor: Mükemmel müzisyen. PETER KING enstrümanının gerçek anlamda ustası. Peter ayrıca Everything But The Girl adlı pop grubuyla yaptığı kayıt çalışmasıyla ve Charlie Watts Quintet’in Müzik Direktörü olarak da tanınır. Peter’ı Michael Caine’in başrolünü oynadığı ‘Blue Ice' ve başrolde Mat Damon’ın oynadığı Anthony Minghella’nın yönettiği Oscar’lı film ‘The Talented Mr. Ripley’ filmlerinde görmek, Mike Figgis’in filmi ‘Time Code’da da çalarken duymak mümkün.

Bir başka caz devi Steve Melling profesyonel olarak caz çalmaya 1970’lerde, Steve Melling Trio düzenli olarak Ronnie Scotts’ta çalmaktadır ve Ronnie Scotts Jazz House etiketiyle çıkan Trio Duo Solo CD önemli kayıtlarından biridir. Jeremy Brown İngiltere’nin çok iyi müzisyenleriyle ve özellikle de Peter King Quartet ve Quintet ile çalışmıştır. Ayrıca onu Phil Woods ve Johnny Griffin dahil olmak üzere birçok Amerikan caz yıldızıyla çalışmalarından anımsayabilirsiniz. Stephen Keogh, Dublin’den Londra’ya taşınmış Stan Tracey, Peter King, Art Farmer, Benny Carter, Deborah Brown, Johnny Griffin, Lee Konitz gibi birçok müzisyenle turne ve kayıt yapmış. Brad Mehldau ve Mark Turner Quartet, Jams ve Bill Charlap Trio’nun da bir üyesi.

Yorumlar

Taze haberler