Orhan Osman, üçüncü albümü Maziden ile dinleyicisine yeniden merhaba demeye">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Buzuki Orhan Osman :: Yeni albüm

9 Kasım 2005 00:00

Müzikseverlerin yakından tanıdığı Orhan Osman, üçüncü albümü Maziden ile dinleyicisine yeniden merhaba demeye hazırlanıyor. Yine sadık dostu, ayrılmaz parçası buzukisini de yanına alarak geliyor. Nasıl buzukisi Orhan Osman’a rehberlik ediyorsa, dinleyicisine de yol gösteriyor. Üstelik aynı coğrafyada, iklimde yaşayan, yakın kültürlerden beslenen birçok insanla müzik aracılığıyla köprü kurarken, kendi içindeki sesleri, kimlikleri de birleştiriyor. Balkanlar üzerinden ılık bir esinti bırakıyor Anadolu topraklarına.

1976 yılında Almanya’da doğup uzun bir süre Yunanistan’da yaşayan, aslen Gümilcine’li olan Orhan Osman’ın müziğindeki zenginlik, bu farklı kültürleri içinde barındırmasından, özümsemesinden kaynaklanıyor. Bir anlamda, müzik yoluyla sınırları kaldırıyor. Adresi yoktur müzisyenin, göçebedir; Doğudan Batıya sırtlanır yaşamı, evi ise yüreğidir. Orhan Osman işte bu ruhla müziğini dile getiriyor. Hem Anadolu’nun, Ege yöresinin ezgilerini, hem de Balkanların ritmini, ruhunu ortaya koyuyor.

Dolayısıyla bu albüm hem hüznü, hem de neşeyi birbiri içersinde eritiyor. Anadolu’nun el değmemiş hüznüyle Balkanların sıcak, coşkulu melodileri harmanlanmış Maziden albümünde. Aynı zamanda etnik caz temalarının olduğu, groove ruhunu taşıyan akustik ağırlıklı bir albüm Maziden…

Buzukide ve çoğu telli sazda virtiözlüğünü kanıtlamış Orhan Osman, Maziden albümüyle yerini daha da sağlamlaştırıyor, bir anlamda evrenselleşiyor.

Yorumlar

  • batitrakyanin gulu
    Üye
    fzt
    Tarih
    24 Şubat 2006 00:00
  • Şu ana kadar çıkarmış olduğu 3 adet albümü de birçok kez keyifle dinlemiş, Antalya T Palace konserine katılmış, fırsat buldukça İstanbul da canlı performansına ve eğlencesine katılmış biriyim. Artık günümüzde, bilgisayarın ve teknolojinin, el emeği, doğal müziğe ağır bastığı, bir nefeste tüketilen Populer kültürün müziklerine karşı, müthiş orkestrası ve tam hakimiyet kurduğu ayrılmaz parçası buzuki ile karşı duran, geleneksel folklorik ezgileri, büyüleyici, duru müziği ile duygu fırtınası yaratan bir kişidir. Balkan, grek ve ege müzikleri ağırlıklı olarak icra ettiği etnik müziklerde oynak hızlı ritimlerde, mutluluk,çoşku; yavaş parçalarda, duygusallık hat safhadadır. Balkan, grek ve ege müzikleri şarkıcıya cuk oturuyor. (Bence ağırlıklı olarak da böyle olmalı..)
    Bu kaliteyi devam ettirmesi temennisi ile...
    Üye
    aytack
    Tarih
    20 Şubat 2006 00:00
  • Harbiye Açıkhava konseri'nde CAndan Erçetin'le izlemiş ve büyülenmiştim .
    Üye
    funky jumping
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • benim bir tv kanalında çalışan exantirik bir arkadaşım buzuki orhan'ı programa gelmesi için arayıp, "alo suzuki orhan'la mı görüşüyorum?" demişti...bu adamı her görüşümde aklıma gelir :))
    Üye
    DiMpLe
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • Kıytırık konular çıkınca bir sürü yorumdan geçilmiyor, ancak kalite bir albüm ya da sanatçı hakkında bir albüm çıkınca sessiz kalınıyor..Buzuki Orhan Osman sadece kendisi değil orkestrasıyla da büyüleyen bir sanatçıdır.Dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    9 Kasım 2005 00:00
Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler