Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Ölümünün 67. Yılında Büyük Ata'mızı Anıyoruz!

10 Kasım 2005 00:00
Bizim için tüm yaptıklarının kıymetini bilmeye ve büyük özverine layık olmaya çalışıyoruz.

Hepimiz...

Lütfen tekrar okuyun: Ata'nın gençliğe hitabesi

Yorumlar

  • Bu şiir Gazi'nin bize söylemek isteediklerini anlatıyor değilmi arkadaşlar...
    Ey milletim,
    Ben, Mustafa Kemal'im...
    Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim,
    Hâlâ en hakiki mürşit, değilse ilim,
    Kurusun damağım, dilim.
    Özür dilerim...
    Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    Özgürlük hâlâ,
    En yüce değer
    Değilse eğer...
    Prangalı kalsın diyorsanız, köleler...
    Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    Yoksa, çağdaş medeniyetin bir anlamı,
    Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı,
    Baş tacı edebiliyorsanız
    Sanatın içine tüküren adamı...
    Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    Yetmediyse acısı, şiddetin, savaşın.
    Anlamı kalmadıysa
    Yurtta sulh, dünyada barışın.
    Eğer varsa ödülü, silahlanmayla yarışın.
    Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    Özlediyseniz fesi, peçeyi.
    Aydınlığa yeğliyorsanız, kara geceyi.
    Hâlâ medet umuyorsanız
    Şıhtan, şeyhten, dervişten.
    Şifa buluyorsanız,
    Muskadan, üfürükçüden...
    Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
    Kara çarşafa girsin diyorsanız,
    Yobazın gazabından ürkerek...
    Diyorsanız ki, okumasın
    Kadınımız, kızımız;
    Budur bizim alın yazımız...
    Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...

    Fazla geldiyse size, Hürriyet, Cumhuriyet...
    Özlemini çekiyorsanız,
    Saltanatın, sultanın...
    Hâlâ önemini anlayamadıysanız,
    Millet olmanın...
    Kul olun, ümmet kalın,
    Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın...
    Unutun tüm dediklerimi.
    Yıkın, diktiğiniz heykellerimi.
    RAHAT BIRAKIN BENİ...'

    S. Apaydın
    Üye
    maxpayne
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • türk olmaktan utanmak ve çaresizlik içinde kıvranıp durmak saçma.atatürkün kurduğu çağdaş düzene uymayan ve onu hiçe sayan şerefsizler hep oldu hepte olucak bunun zamanın ilerlemesiyle ve atatürkün ölmesiyle bi alakası yok.bu konuda tek söyliycek bişey var oda atatürkün çok büyük bir adam olduğu ve şu anda hiçkimsenin istese bile sahip olamıycağı bir vatan sevgisine sahip olduğudur bilmiyorum kaçımız bu ülke için kendi yaşamımızdan ödün veririz.ama pardon hepimiz türküz dimi bu vatan a kanımız feda olsun dimi sadece gülüyorum bu boş laflara.laf hiç bişey bunu biliyoruz önemli olan icraat işte bunu bilmiyoruz.lafta türk olmaktan ve bi köşede durup olanlara müdahale etmeden izlemekten kaçının bu vatan için bişiler yapın ki eleştirileriniz havada kalmasın...
    Üye
    teomen
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • atam yaa düşünüyorum da senin yapabildklerinin yarısını bile yapabilcek biri çıkar mı acaba?ya da çıksa türkiyeyi şu halinden kurtarabilir mi? umud ediyorum...bugün noldu biliyomsn?senin başkent olarak seçtğn şehirde yaşlı bi amca,ben senin bizden istediğin bişeyi yapmak üzereyken(kütüphaneye giderken) boynumda ki haçı sordu o ne diye. ben de gayet saygılı bi şekilde cevap verdm:
    -haç o amcacım
    -hristiyanmsn
    -evet
    -adın senin
    -maria
    -hangi okulda okuyosun
    -gazi üniversitesi
    ve amca ağzıma bile alamayacağım şeyler söyledi bana
    onları yazmaya bile utanıyorum ki bunu bana söyleyen de benim büyüğüm bana örnek olması gereken bi insan.yaaa atam işte bıraktğn ülke bu halde... senin dişinle tırnağnla,hayatın pahasına kurduğun cumhuriyetin bekçileri bu halde...biliyorum micadele edin diyosun,pes etmeyin diyosun yattığın yerden bize.ama çok zor atam yaa inan çok zorr.o kadar çoklar ki bu örümcek beyinliler başa çıkılamıyo.en azından ben kendimde o gücü göremiyorum.biliyorum kızıcaksın ama türk vatandaşlığından çıkmak istiyorum..bu yaşlı amca ve onun gibiler yüzünden türk olmaktan utanıyorum... maleseff...seni hiç görmedim ama çok özledim be..keşke senin zamanında yaşasaydm o zor günleri görseydm de bugün böyle kendi ülkemde çaresizlik içinde kıvranmasaydım..seni özledimmmm seni çok seviyorum....
    Üye
    namaahh
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • Ülkemizin şimdiki haline bakıpta kemikleri sızlayan ATAM, gün gelip bu gençlik, bu ülkeyi yönetir duruma geldiğinde bizimle ve ülkenle gurur duyacaksın.. 85 yıldan beri devrimlerini anlamayanlar, düşüncelerini anlamayanlar göçüp gittiğinde geriye tek şey kalacak : Gerçek modern,aydın ve ebedi Türkiye Cumhuriyeti.

    Bekçisiyiz,öğrencisiyiz. Koruyor ve öğreniyoruz. Bize en büyük armağanın olan Türkiye Cumhuriyetini ve fikirlerini.
    Üye
    gooch_v2
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • "yaşa mustafa kemal paşa yaşa
    adın yazılacak mücevher taşa"


    bedenen aramızdan ayrılışı derin bir yara olsa da içimizde; çizdiği yolda, her zaman onunla el ele yürümekteyiz. vatanı emanet ettiğimiz saygı değer yöneticilerimizin, vekillerimizin; bağımsızlığımızı, 'Türk milleti'nin şerefini, saygınlığımızı satılığa çıkardığı; dört bir yandan ülkemizi bölmek için çırpınan densizlerin elini kolunu sallaya sallaya; özgürce yaşadığı, suçluların sefa sürerken suçsuzların yaşam savaşı verdiği bu günlerde sen yine de rahat uyu atam; kemiklerin sızlamasın...
    Üye
    death_glory
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • O'nu görmek demek resimlerine bakmak, bant kayıtlarına bakmak demek değildir.Aynaya baktığımızda O'nu görebiliyorsanız, Ne Mutlu Türküm Diyene!
    İzindeyim Atam..
    Üye
    gokhankalafat
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük kıpırtı ve davranış duydumu, 'bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır' demeyecektir. hemen araya girecektir. elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. genç, 'polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir' diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. mahkeme onu yargılayacaktır. yine düşünecek, 'demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek!' onu hapse atacaklar. yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, ismet paşa'ya ve meclis'e telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. diyecek ki, 'ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. araya girişimde ve eylemimde haklıyım. eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek benim görevimdir!' işte benim anladığım türk genci ve türk gençliği !

    M.KEMAL ATATÜRK
    10 Kasım 2005 Perşembe | Yazan: mad

    ilk defa okuyorum bunu, harika konuşmuş, +1000

    ayrıca nutella nın yazdığı atatürk'ten son mektup şiiri de insanı düşünmeye sevketmiyor değil...
    Üye
    HereticSlave
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • senin gibisi bir daha gelmedi bu ülkeye.sen kurdun birileri yıkmaya uğraşıyor.''Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir'' zaten oluyor tüm bunlar.bize savaşmak düşerse sonuna kadar savaşırız.bu toprakların bir çakıl taşına tüm kanımı dökmekten çekinmeyeceğim.muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcuttur.Rahat uyu...
    Üye
    overdoserock
    Tarih
    12 Kasım 2005 00:00
  • __________*** Nice 67 Yıllar Geçse de İzlerin silinmez ATAM!***______
    Üye
    System666
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: “Demek adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!” İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"

    M.Kemal Atatürk
    Üye
    bur-R-ru
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • arkadaşlar klişe şeyler yazmiicam.madem atamızdan bahsediyiruz ve madem burası bir müzik ile alakalı bir site,şöyle bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.Cumhuriyet tarihinde,Atamızın 'medeniyeti simgeler' dediği vals,tango,opera gibi eserler ilk ne zaman Türkiye'ye girdi? cevap:Cumhuriyet zamanında. peki bunlardan vals ve tango en son ne zaman çalındı,söylendi,baloları yapıldı? cevap:yine Atatürk zamanında...Kendimize başka kahramanlar bulmayalım (che gibi).kendimizi başka müziklerde de bulmayalım.kendimiz olalım önce.umarım bazı şeyleri anlatabilmişimdir.
    Üye
    kısa_metraj
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • ------yattığın yerde rahat uyumaya çalış ATAM------
    Üye
    kağıt-havlu
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • Tek başına yürüyordu cesaretle düşman hattında
    Biliyordu geleceği, tedbirini alıyordu.
    Gülümsüyordu yalnızlığa anası öldüğünden beri,
    Tek adamdı O. başka biri gelmedi.

    Tarihe damga bastı, laikliği getirdi
    Şehir-şehir dolaştı, alfabeyi öğretti.
    O'nun arkasından ağlıyordu tüm dünya.
    Tek adam gittiği yerden, birdaha geri dönmedi.
    Bay Gadri.
    Üye
    By_Gardi
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • MUSTAFA KEMAL'i sevmeyenler onun duşuncelrıne değer vermiyenler çıkacaktır ama eğer yaptıklarını ve onu inkar ederlerse ya KANSIZ ya ŞEREFSİZdirler....
    Üye
    kodes98
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • geçen yüzyılın en büyük devrimcisi mustafa kemal atatürk...
    - che nin tişörtlerini giyenlere önemle anlatılmalıdır
    Üye
    sonicyouth
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • Marmara Üniversite'si Atatürk Eğitim Fakultesi'nde Erol Manisalı diyor ki : "Atatürk'ü anmakla kalmayın onu yaşatın!"
    Üye
    furious
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • metalcisinin de, alternatifçisinin de jazz cısının da mangacısının mor ve ötesi cisinin de buluştuğu tek ortak noktadır Ata sevgisi...
    Üye
    funky jumping
    Tarih
    11 Kasım 2005 00:00
  • Atam izindeyiz (Türkiye olarak izindemiyiz acaba şüpheliyim :-/ )
    Üye
    Mad_Slayer
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • İzindeyiz Atam... Her zaman da olacağız...
    Üye
    trapper380
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • BİR İT, 21. YÜZYILDA, TÜRKİYE'DE AT KOŞTURMAYA ÇALIŞIYOR... DÜNYANIN DİĞER BİR YANINDA BAŞKA BİR İT, İNSANLARIN KANINI ACIMADAN DÖKÜYOR... ATAMIZA HİÇ BU KADAR ÖZLEM DUYMAMIŞTIK ARKADAŞLAR... EĞİTİM SİSTEMİNİ, HAKSIZLIKLARI BOŞVERİN DE, ŞU ADAMA YAPTIKLARI İÇİN BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİN İÇİNİZDEN... YOKSA ÇOK GEÇ OLABİLİR...
    Üye
    -_FiniscH_-
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • adalet... ozgurluk.. uygarlik.. baris.. sevgi..egitim.. cesaret.. guven.. sonsuzluk..cumhuriyet.. ATATURK!! ATATÜRK gibi abideler ölmez!!!! 67yıl önce beden ATATÜRKü kaybettik belki ama düşnce ATATÜRKü sonsuza kadar yasayacak!!

    sana soz atam cumhuriyet ruhumdur!!
    Üye
    özzGee
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • "MUSTAFA KEMAL'LER ÖLMEZ,VATAN BÖLÜNMEZ"



    ler değil MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olması lazım


    varol ATAM herzaman izindeyiz...
    senin değerlerinin hiç bir zaman ezdirmeyiz...
    (K.Ü.O)
    Üye
    Kanpp
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • "yaşa mustafa kemal paşa yaşa
    adın yazılacak mücevher taşa"
    canım Atam "bi sisli kasım sabahı" seni kaybettiik diyorlar.inanır mıyım sanıyorsun?bu haberler yalan.nasıl bir deliliktir bir ulusu başsız düşünmek?sensiz düşünmek...yaşanılanları unutup yalandan gün geçirenler var Atam.seni unutturmyaa çalışanlar var inananabiliyor musun?ve ben bu kasım sabahı 67 yıldan sonra hala ağlıyorsam ulaşamamışlar demektir amaçlarına.
    senin sevgin öyle bir şey ki bugünün nesli olarak biz,hiç yüzyüze gelmediğimiz halde seni özlüyoruz.insan tanımadğı birini özleyebilirmiş demek ki.belki tanışmadık Atam ama yinede doğum tarihinden son söylediğin söze kadar ezberledik seni.SENİ ÇOK SEVİYORUZ ATAM!
    Üye
    YeşŞill
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • üzülmeyin arkadaşlar...atatürkü fikirleriyle yaşatmaya çabalıyoruz ve başarıyoruz da!kimse kimse ne onun düşüncelerine ne de onun izinden giden bize laf edemez!atatürkü dinle bağdaştırmayın lütfen.hani bazıları diyorlar-kim oldukları önemli değil- atatürkü sevmiyoruz arapçayı kaldırdı diye...kafalar geriye gitmesin nolur!bizi yok etmeye çalışıyorlar görmüyor musunuz?atatürkü milli duygularımızı bizden çalmaya çalışıyorlar bunlara izin vermeyelim.bu başarı sadece atatürkün değildir evet...türk milleti askeri topyekün savaşmıştır ama meclisi kuran kurtuluş düşüncesi altında milleti toplayan atatürktür!ATATÜRKE tapmıyoruz biz resimlerini onun için koymadık duvarlara unutmayın ki böyle devlet adamları dahiler 100yılda bi defa çıkar ve o da bizden çıktı tabii ki atatürkle gurur duyacağız...onun düşüncelerini yaşatacağız biz bizi parçalamaya çalışsanız da biz daha fazla birlik olacağız ve sadece 10 kasımlarda anmayacağız onu andımızı istiklal marşını okurken daha dik duracağız başımız daha dik duracak daha gurulu olacağız gülmeyeceğiz çünkü o marş için o bayrak için savaştık biz tüm bunların bilincinde bir gençliğiz ve öyle devam ettireceğiz!şu çılgın türkleri okuyun lütfen okuyun o mübarek kitabı...
    Üye
    blood_staind
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • zekanı anlayabilmek için bile çok büyük bir zeka gerekiyor..
    Üye
    isa_bet
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • izindeyiz....
    Üye
    sputnik_771
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • Sen öldün ama düşünce,fikir ve ilkelerin sonsuza kadar bu ülkede yaşayacaktır...
    Üye
    queenmania
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • belki bi çok kesim ve bi çok uyuşturulmuş beyin unutucak bu günü ama biz unutmuyoruz.... kalplerimizin üzerinde rozetler,saygıyla anıyoruz....
    Üye
    _OphELia_
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • Dünyanın en büyük devrimcisinin izinden gitmek O'nun bize sunduklarını aşmaya çalışırsak işte o zaman hepimiz gerçek bir ATATÜRKÇÜ oluruz.
    Üye
    absinth
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • Atatürkçülük Atatürk ü aşmak demektir! onun bize bıraktığı bilgi ve düşünce yetisine sahip cıkmaktır! Ata m senin yolundan sapmayacagıma And İçiyorum..
    Üye
    sodeh_yoldasi
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • izindeyiz ATA 'm.. ilke ve inkilaplarının koruyucusuz...
    Üye
    GuiTaR
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • Atatürk'ü anlamayanın kalmaması ve bizler için yapılan fedakarlıkları haketmemiz dileğiyle...
    Üye
    rage_of_nature
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • üzgünüm...
    Üye
    kalipardi
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • ATAM HERZAMAN HERYERDE SENİN İZİNDEYİZ ULKEMİZİ SATMAK İSTEYENLERE KARSI BURDAYIZ ULKEMİZİ KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVUNUCAĞIZ HER ZAMAN SENİN YOLUNDAYIZ...............
    Üye
    capt jack
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • Yaptığı işlerle çok büyük bir insan.Seven,sevmeyen.Herkesin saygı duyması gereken bir insan.
    Üye
    -TormentoR-
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • hep çok fena olmuşumdur arabasından inip 1 dakikalığına herşeyi durdurup saygı duruşunda- zorunluluktan değil tamamen kişisel bir istekle- bulunan insanları görünce...Mustafa Kemal ve tüm silah arkadaşları..ruhunuz şad olsun!

    ***Şu Çılgın Türkler*** mutlaka okuyun!!!
    Üye
    zephyr
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • ATAM!
    SENİ UNUTMADIK.UNUTMAYACAĞIZ!DEVRİMLERİNİ VE İLKELERİNİ YASATACAĞIZ!
    YAZDIKLARINI OKUYORUM..YA SEN HAKKATTEN MÜKEMMEL BİR İNSANSIN!HER ŞEY İÇİN SAĞOL!
    EMPERYAL GÜÇLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ,ÜLKEMİZİ SATANLARA DİRENECEĞİZ!!
    HER ZAMAN İZİNDEYİZ!!!!!!!!
    Üye
    ROSTOCKER
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • ATATÜRK'TEN SON MEKTUP
    Siz beni hala anlayamadınız
    Ve anlamayacaksınız çağlarca da
    Hep tutturmuş "Yıl 1919 Mayısın 19u" diyorsunuz
    Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz
    Mustafa Kemal'i anlamak bu değil.

    Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.
    Bırakın o altın yaprağı artik
    Bırakın rahat etsin anılarda şehitler
    Siz bana neler yaptınız ondan haber verin
    Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin?
    Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
    Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.

    Bana muştular getirin bir daha
    Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan
    Kuru söz değil iş istiyorum sizden anladınız mı?
    Uzaya Türk adını Atatürk kapsülleriyle yazdınız mı?
    Mustafa Kemal'i anlamak avunma değil
    Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.

    Hala o acıklı ağıtlar dudaklarınızda
    Hala oturmuş bana On Kasımlarda ağlıyorsunuz
    Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın!
    Uluslar fethine çıkıyor uzak dünyaların
    Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil!

    Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.
    Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız
    Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil
    Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar
    Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar
    Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil
    Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.

    Demokrasiyi getirmişim size özgürlüğü
    Görüyorum ki hala aynı yerdesiniz hiç ilerlememiş
    Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek dururken
    Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen?
    Mustafa Kemal'i anlamak itişmek değil
    Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.

    Arayi kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla
    Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla
    Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister
    Paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter yeter
    Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil
    Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.
    Üye
    nutella
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • ATA'M!
    TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK BU ÜLKEYİ YAŞATMAYA VE İZİNDE YÜRÜMEYE YEMİN EDİYORUZ.İLKE VE DEVRİMLERİN YAŞAYACAK
    Üye
    gokcen86
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • bazı devlet büyükleri 10 Kasım da Anıtkabirdeki anma töreni için sap gibi dikilmek tabirini kullanıyorlar.Atamın kemikleri sızlıyor. Bu cahil insanlar anlamıyolarki Mustafa Kemal olmasaydı o makam arabalarında gezebilirler miYdi?
    Üye
    nutella
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • ...İZİNDEYİZ ATAM.....

    İZMİR/SELÇUK ATATURKÇU DUŞUNCE DERNEĞİ...
    Üye
    kodes98
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • biz gibi büyük bir ulusun gençliğinin kendi değerlerine sahip çıkması gerekir ve bu değerlere bugün sahipsek bunu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e ve kurtuluş savaşı şehitleri , gazilerine borçluyuz. artık atamızda bizim için bir değerdir onun gururunu ve düşüncelerini koruyup yüceltmek gençlik olarak en büyük görevlerimizdendir..
    Üye
    MAĞRİPLİ
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • BU BUYUK ONDERIN KURDUĞU TURKIYE CUMHURIYETINDE O KADAR YUKSEK VE KOTU ÇIKAN SESLER VE DUŞUNCELER VARKI OYSAKI ZAMNIN ATAMIZIN ONDERINDE ANADOLUNUN USTUNDE YAŞIYANLAR KURT ALEVI TATAR SUNNI AYRIMI OLMADAN HEP BERABER KANLARI ILE CANLARI ILE YUREKLERIILE SAVAŞAN BU INSANLARIN KANLARINA CANLARINA YUREKLERINE SAYGISZLIK YAPANLARI KINIYORUZ ANADOLUNUN TOPRAKLARI KANLA SULANMIŞTIR ONUN KADAR KUTSAL ONUN KADAR BEREKETLI TIOPRAK YOKTUR BU DUNYADA ATALARIMIZ ATAMIZ BU TOPRAKLARIN ALTINDA YATTIĞI SURECE BU TOPRAKLAR TEKRAR KANLA SULANSA BILE VERILMICEKTIR ....ATAM SAYGIYLA ANIYORUZ...IZINDEYIZ ATAM
    Üye
    kodes98
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • şimdisinin türkiyesini he içim kanıyor.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,sarılıp boynuna uyuyabilsem keşke yanında.
    Üye
    ruhi hadi gül
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük kıpırtı ve davranış duydumu, 'bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır' demeyecektir. hemen araya girecektir. elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. polis gelecek, asıl suçluları bırakıp suçlu diye onu yakalayacaktır. genç, 'polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir' diye düşünecek, ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. mahkeme onu yargılayacaktır. yine düşünecek, 'demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek!' onu hapse atacaklar. yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, ismet paşa'ya ve meclis'e telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. diyecek ki, 'ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. araya girişimde ve eylemimde haklıyım. eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek benim görevimdir!' işte benim anladığım türk genci ve türk gençliği !

    M.KEMAL ATATÜRK
    Üye
    mad
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • 10 Kasım…
    Sadece şunu düşünmenizi istiyorum, Eğer Türkiye diye bir ülkede yaşıyorsak, Türkçe diye bir dil varsa, Türk kültürümüz varsa ve bunu yaşabiliyorsak, anneniz babanız doğmuşsa, siz yaşıyorsanız, nüfus cüzdanınızda uyruğu Türk yazıyorsa, istediğinizi dinleyip-söyleyip , istediğinizi düşünüp-konuşabiliyorsanız, seçenekleriniz ve özgürlükleriniz varsa, demokrasi varsa ve sayılabilecek onlarca özel şey olmuşsa…Bunların hepsi Binlerce Türk insanının beraberce baş koyduğu, savaştığı bir amaçtı ve onların başında Lider Mustafa Kemal Atatürk vardı.
    Bugün ölüm yıldönümü ve hepinizin bunu hatırlamasını istiyorum “olmasaydı ne olurdu” diye düşünelim o zaman değerini daha çok anlayacağız.
    Yapmamız gereken şeyler “Atam izindeyiz” deyip tatil yapmak değil. Kültürümüzü, dilimizi, ülkemizi korumak. Bunlara sahip çıkarsak Atatürk’e de sahip çıkmış olacağız
    O ilk önce gençlere yani bizlere emanet etti bunları unutmayın
    Üye
    firstmansharp
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • En büyük ödevimiz;
    Türk gençleri olarak ATA'mıza laik olmak,onun çizdiği yoldan ilerlemektir...
    Üye
    ufk110
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • izindeyiz.........keşke senin gibi olabilsek......
    Üye
    nönü
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • ATAMIZI COK SEVİYORUZ
    Üye
    deathangel
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • onu çok arıyoruz şu anki vaziyetimize baktıkça. cumhuriyet ve atatürk düşmanları; beğenmedikleri demokrasi sayesinde çok şeyler yapmaya çalışyorlar. ama başaramayacaklar!!!
    Keşke şu sözler gerçek olsa;
    "MUSTAFA KEMAL'LER ÖLMEZ,VATAN BÖLÜNMEZ"

    atam seni arıyoruz,seni çok seviyoruz ve çok özlüyoruz!!!

    Sanatsız kalan bir ulusun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    Üye
    TheCriSiS
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
  • Herzaman MUSTAFA KEMAL ATATÜRK izinde....
    Üye
    dif
    Tarih
    10 Kasım 2005 00:00
Toplam 51 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler