Yırtık Uçurtma, uzun bir aradan sonra çıkarttıkları yeni albümleri "İki" ile">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Yırtık Uçurtma - İki

22 Kasım 2005 00:00

Anadolu Rock tarzının genç temsilcisi Yırtık Uçurtma, uzun bir aradan sonra çıkarttıkları yeni albümleri "İki" ile suskunluğunu bozuyor.

1996’da yola çıktıkları orijinal kadrosunu korumasıyla ve değişen akımlara karşın inandığı müzik tarzına olan gönülden bağlılığıyla geleceğin köklü gruplarından biri olma yolunda ilerleyen Yırtık Uçurtma, sekiz beste ve üç cover versiyondan oluşan yeni albümleri "İki" ile türünün en güzel örneklerini vermeye devam ediyor.

Albümde özellikle Yeni Umutlar, Sana Dair ve Divane gibi baladlar dikkat çekerken sevilen iki türkü Yekte ve Züleyha ile Üç Hürel’in unutulmaz parçası Aşk Davası’na yaptıkları dinamik düzenlemeler tempoyu yükselterek albüme coşku katıyor.

Mix ve mastering işlemlerinin Serdar Öztop tarafından yapıldığı çalışmada beste, söz ve düzenlemelerin yanı sıra, enstrüman icralarından kayıt ve edit işlemlerine, albümün görsel tasarımlarından web sitesinin tasarımına kadar herşeyde grup elemanlarının emeği var. Yine kendi çabaları ve arkadaşlarının desteğiyle Yeni Umutlar parçasına çektikleri klip, Gülbeyaz ve Aliye dizilerinden tanıdığımız son günlerin yükselen yıldızlarından Özlem Çınar’ın da oyunculuğuyla sade, duygusal ve düşündürücü bir görsel çalışma olarak kendini farkettiriyor.

Bugüne kadar yer aldıkları gerek solo gerekse Cem Karaca, Moğollar, Erkin Koray, Haluk Levent, Bulutsuzluk Özlemi gibi grup ve sanatçılarla sahneyi paylaştıkları konserlerin yanı sıra, katıldıkları radyo ve televizyon programlarındaki performansları ve içten tavırlarıyla dikkat çeken grup, müzik tarzındaki çeşitlilik ve samimiyetle olduğu kadar toplumsal konulara değinen sözleri ile de dinleyicisinin gönlünde edindiği özel yerini koruma çabasında olduğunu gösteriyor.

Dokuz senedir, müzik piyasasında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen emin adımlarla ilerleyen Yırtık Uçurtma, şarkılarını "daha yaşanılası bir dünya dileğiyle" söylemeye devam ediyor...

Yorumlar

  • daha cok etkinliklerde yer alsınlar... herşeyin en iyisine layıklar... ;)
    Üye
    cury
    Tarih
    5 Haziran 2006 00:00
  • * Yırtık Uçurtma'nın yeni albümü artık tüm D & R Müzik Marketlerde !

    * Bulunduğu bölgede D & R olmayan arkadaşlar Öztop Müzik Web Sitesinden albümü posta dahil 10 YTL'ye elde edebilirler. Ayrıntılar için www.oztopmusic.com
    Üye
    frock
    Tarih
    2 Mart 2006 00:00
  • Anadolurock tarzındaki farklı ve sağlam duruşu ile tanınan Yırtık Uçurtma,

    4 Mart’da, Bursa - Resimli Bar’da
    9 Mart’da, Eskişehir - Hayal Cafe Delmar’da,

    sahne alacak. İlk defa Bursa’da çalacak olan grup, "Yırtık Uçurtma" ve "İki" adlı albümlerinden beğenilen şarkılarını çalmakla beraber geçmişten günümüze Anadolu Rock tarzının en beğenilen örneklerini kendi düzenlemeleriyle dinleyiciyle buluşturacaklar.

    Tüm Anadolurock sevenleri konserlere bekliyoruz.

    Yer: Resimli Bar - Ünlü Cadde Heykel / Bursa
    Tarih: 4 Mart 2006 Cumartesi
    Saat: 22:30
    Giriş + 1 Bira: 12.5 YTL
    İrtibat Tel: (224) 223 68 51
    Üye
    frock
    Tarih
    1 Mart 2006 00:00
  • süperrrrrrr
    Üye
    özgür_köle
    Tarih
    12 Şubat 2006 00:00
  • heyy ben tanıyoruumm onlarıı:))) yaw süper adamlar ya yaren de süper bi gitarist ayrıca canlı performanslarıda süper konserlerini izledimm süper yani..ne diim hayırlı olsun "İKİ"leri...
    Üye
    gkhn54
    Tarih
    16 Aralık 2005 00:00
  • waybe nerelere geldiler küçük meiste çıktıkları zamanı hatırlıyorum.Güzel insanlar.
    Üye
    Loki
    Tarih
    23 Kasım 2005 00:00
  • ilkini dinledim.ama beğenmedim.bu daha güzel veya kötü diye yorum yapmaya gerek yok çünkü yaptıkları iş biraz özenti olmuş.
    o yüzden yırtık uçurtma nedir ne değildir konserlerde görmek lazım.yani iyi bir albüm yapmış olmakla o grubun iyi olması arasında çok fark var.(tam tersi de olabilir.)
    Üye
    oyzgun
    Tarih
    22 Kasım 2005 00:00
  • ek bilgi olarak yirtikucurtma.com son ve en yeni haliyle en geç bir hafta içince hazır olacak.
    Üye
    ewwa
    Tarih
    22 Kasım 2005 00:00
  • Vay be demek yeni bi albüm hı?Ben dağıldıklarını düşünüyordum ne vep sitesi kalmıştı ortalıkta ne bi sitede isimleri...
    Üye
    EleganTBoY
    Tarih
    22 Kasım 2005 00:00
  • nihayet
    Üye
    doguhan
    Tarih
    22 Kasım 2005 00:00
Toplam 10 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler