Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Gökalp Baykal ve Zardanadam Dayanışması

12 Şubat 2004 00:00

Gökalp Baykal ve Zardanadam grubu işbirliğinin ürünü olan Sevgililer Günü single'ı Internet ortamında yayınlandı ve tanıtım CD’si olarak çoğaltıldı. Sevgisini bir gün ile sınırlamayanlar için özel bir Sevgililer Günü hediyesi.

Kimine her gün bayram derler
Kimi betermiş kudurmuştan
Takvimde gün saymaya gerek var mı
Her gün Sevgililer Günü seninle

Zardanadam grubu tarafından yeniden düzenlenen Baykal'ın Sevgililer Günü şarkısı, bu önemli (!) addedilen güne eleştirel bir bakış getiriyor ve takvimdeki herhangi bir günden çok sevgiyi öne çıkartıyor. Single'ın diğer şarkısı yine Baykal'ın özeleştirisel Bir İş Bir Eş’i. Sonuçta her ikisi de evlilik üzerine şarkılar...

Bir iş, bir eş
Bir ev, bir otomobil
Sallanan koltuğunda
Televizyonun karşısında

Daha önce Gökalp Baykal albümlerinde seslendirilmiş olan bu şarkıların belirgin ölçüde modernleştirilmiş yorumlarında, Baykal da düetlere katıldı. Şarkıların vokal düzenlemelerini Safa Yalbaz yaptı ve çok sesli vokallerde yer aldı. Kayıt ve indirgeme Mine Erkaya'nın stüdyosunda gerçekleştirildi.

Bu işbirliği bir "cover" çalışması değil, Türkiye'de pek de alışılmamış bir müzikal dayanışma örneğidir. Hatırlanacağı üzere Gökalp Baykal benzer bir çalışmayı daha önce Catwalk grubuyla da gerçekleştirmişti ve ortaya Günaydın Hüzün gibi sıra dışı bir ürün çıkmıştı. Gökalp Baykal ve Zardanadam, bu dayanışmayı ileride de sürdürmek niyetinde. "Sonuçta çok hoş bir dostluk yakaladık ve gerçekten çok eğlendik. Ne ölçüde endüstri olduğu ciddi ciddi tartışılabilecek durumdaki müzik sektörü içinde hınzırca bir kaçamak yaptık."

Sevgililer Günü single CD'si şimdilik sadece tanıtım amaçlı hazırlandı ve bayilerde satışı yapılmayacak. Şarkıları aşağıdaki web adreslerinden MP3 olarak çekebilir veya CD formatındaki versiyonunu aynı sitelerden, posta masrafı size ait olmak koşuluyla, ücretsiz olarak isteyebilirsiniz:

gokalpbaykal.com (MP3 bölümü)
zardanadam.com (audio/video bölümü)

GRJ :: Gökalp Baykal
GRJ :: Zardanadam

Yorumlar

Taze haberler