Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cihan Terlan "Jobim Project" @ Shaft Blues Jazz Club

18 Şubat 2004 00:00
Sahnede:
Cihan Terlan
Bossanova Beşlisi
"Antonio Carlos Jobim Projesi"
Latin Jazz
Zaman: 22 Şubat Pazar - 21:30
Mekan: Shaft Blues Jazz Club - Kadıköy - İstanbul
Fiyat: 7,5MTL (1 yerli içki dahil)

Gitar,Vokal: Cihan Terlan
Gitar: Murat Arkan
Bas: Kağan Yıldız
Perküsyon: Müge Terlan
Davul: Utku Ünal

Cihan Terlan “Jobim Project”, Jazz dünyasının önemli sanatçılarından, ünlü Brezilyalı besteci Antonio Carlos Jobim'in eserlerinden oluşan, Brasilian jazz-bossa ve jazz-samba tarzındaki 21 parçalık bir repertuarı, eserlerin orijinallerine bağlı kalarak yorumlayan bir ekip.
Niye Jobim? Grubu biraraya toplayan Cihan; "Eskiden beri ilgimi çeken Brezilya'ya özgü bu gitar tekniğini tesadüfen elime geçen bazı notalar sayesinde yakından inceleme fırsatı buldum; Bambaşkaydı! Dünya bu müziği Jobim sayesinde tanımıştı ve sevmişti. Jobim'in eserleri naiftir ama bossa-novanın kendine özgü dinamiğiyle akar. Kendini dinletir. Bir yandan da zengin altyapısıyla ve cazımsı armonileriyle entellektüel düzeyi oldukça yüksektir. Ben de bunu hemen sahneye taşıdım." diyor.

Yorumlar

  • ben carlos jobim ile ilgili bu projeyi nardis jazz club da izlemiştim.gerçekten bossa nova altyapısında klasiğe kayan tınılar taşıyan bi müzik.hatta frank sinatra'yla beraber jobim'in yaptığı çalışmalardan da örnekler vardı.bence dinlemeyenler kaçırmasın...
    Üye
    poco
    Tarih
    19 Şubat 2004 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler