The Yardbirds Zaman, Mekan: 16 Aralık 2005 Cuma - Olimpia Wish - Taksim - İstanbul 17 Aralık 2005 Cumartesi - Saklıkent - Bakanlıklar - Ankara">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Yardbirds @ Ankara - İstanbul

4 Aralık 2005 00:00
Sahnede: The Yardbirds
Zaman, Mekan:
16 Aralık 2005 Cuma - Olimpia Wish - Taksim - İstanbul
17 Aralık 2005 Cumartesi - Saklıkent - Bakanlıklar - Ankara

60'ların efsane grubu the Yardbirds, kadrosu pek kalıcı olmasada, rock&roll un kilometre taşlarındandı. Aynı zamanda İngiltere'nin en üçlü üç gitaristi Eric Clapton, Jeff Beck ve Jimmy Page'in de başlangıç noktasıydı.O dönemlerde the Animals ve Rolling Stones'la birlikte İngiltere sahnelerinde fırtına gibi estiler.

Rock&roll un yalnızca bir müzik türü değil,başlı başına bir yaşam tarzı olduğunu kanıtladılar.Elektro gitarla yaptıkları uzun doğaçlamaları,canlı performansları popülerleştirdiler.

Sahnedeyken, gitar sololarında hepsi bir bütün olup,aynı anda aynı şeyleri hissediyormuşcasına doğaçlıyorlar ve çok kısa bir süre sonra onları dinleyen herkes katıksız enerjiyle donanıyor sanki Tanrı’nın görüntüsüne ulaşıyordu.Onların müziklerinde tutku vardı,aşk vardı,yalnızca ses değil yaşamın kokusu,görüntüsü vardı.

Modern rock gitarının sürekli kullandığı feedback , distortion ve amplification tekniklerinin temelleri onlarla; Clapton, Beck ve Page tarafından atıldı. İşin aslı,onlar rock müziğinin akışını değiştirdi. İlk kadroda Keith Relf, Paul Samwell - Smith, Chris Dreja, Jim McCarty ve Antony Topham vardı.Ancak Topham çok kısa süre içinde yerini Erick Clapton’a bıraktı.The Yardbirs gelenekleri onların hep doğru müzisyenleri bulmalarına yardım etmişti.Onları bu kadar saygın,özel yapan da gelenekleriydi zaten.

Grup, Eric Clapton'un 1965’in başlarında ayrılmasıyla bluesdan biraz daha uzaklaşmaya başladı. Grubun kendi bestesi olan "Still I am Sad" onları ABD'de bile ünlendirdi. 1966'da tüm besteleri kendilerine ait olan "Roger The Engineer" adlı ilk stüdyo albümlerini yaptılar. "HappeningsTen Years Time Ago şüphesiz psychedelic rock'ın doruğuydu. 1966 sonunda Jeff Beck gruptan ayrıldı ve Jeff Beck Group'u kurdu. 1969'da Jimmy Page Led Zepplin'i kurdu. Hatta önceleri Led Zeppelin 'in adı New Yardbirds,kuruldukları zaman ilk planlarıysa İskandinavya turnesine çıkarak dağılan the Yardbirds'ün verdiği sözleri yerine getirmekti.

Ve onlar otuzbeş yıl aradan sonra, yeni nesil müzikseverlere içinde eski sekiz parçalarınında :( I'am not talking, the nazz are blue, for your love,train kept a rolling, shapes of things, over, under, sideways, down, mr.you're a better man than Iand happenings ten years time ago)yer aldığı bir albüm çıkarttılar. Bu dirilişle bir kez daha ebedileştiler.

James McCarty, Christopher Dreja, John Tumidanski, "Billy Boy" Miskimmin ve Benjamin King 16 Aralık gecesi İstanbul OLIMPIA WISH CLUB’da; 17 Aralık Cumartesi gecesi ise Ankara Saklıkent'te .

Yorumlar

  • müthiş haber
    Üye
    --rebel--
    Tarih
    6 Aralık 2005 00:00
  • abi süper ya blues festivalinde ki adamların yanında pırlanta gibi adamlar.daha dün clapton'lı kadronun albümünü dinlemişken şaka gibi oldu dimi.tabii bu arada led zeppelin'in aslen yardbirds olduğu son anda isim değiştirerek albümü oyle cıkardıklarını düşünürsek.adamlar bi nevi gençlerbirliği yetiştirip star yapmışlar her gitaristlerini (teşbihte hata olmaz kusura bakmayın)
    Üye
    beatle_no5
    Tarih
    5 Aralık 2005 00:00
  • yürü beaaa yardbirds geliyo.....
    Üye
    FlashRoyal
    Tarih
    4 Aralık 2005 00:00
  • yürü beaaa yardbirds geliyo.....
    Üye
    FlashRoyal
    Tarih
    4 Aralık 2005 00:00
  • vay be
    Üye
    bahtsız bedevi
    Tarih
    4 Aralık 2005 00:00
Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler