Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Katalog Klarinet Zeff FRANCE

Zeff / France Sıfır Ayarlı Sol Klarnet Satılıktır

İlan no Kayıt tarihi Güncelleme tarihi Okunma Cevaplanma Mesaj gönder
568380 7 Kasım 2010 13 Eylül 2016 13:03 7544 1
Cevabınız üyeye GaRaJ mesajı olarak gönderilecektir.

Satılık Zeff FRANCE Klarinet

850 TL

Cenk Dinçer tarafından tüm akord ( entonasyon problemi ) giderilmiş '' Poli Karbon '' malzeme '' Zeff / france marka '' sol klarinet satılıktır.

Poli Karbon sesi ve ısıyı en iyi ileten mezlemelerden birisidir. Bu malzemeyi yakından tanıyalım...

Polikarbon Nedir
Polikarbon levhalar dekoratif ışıklıklar, saçaklar, pazaryerleri ve otopark uygulamaları, çatı ve skylight sistemleri gibi bir çok şekilde uygulanabilmektedir. Çatı ışıklıklarında polikarbonat kullanılarak hem estetik hem de ekonomik dizaynlar elde edilir.
Polikarbon kullanılan başlıca uygulama yerlerine örnek olarak polikarbonat çatı ve cepheler, polikarbonat saçaklar, teras ve verandalar, polikarbon seralar, polikarbonat tüneller, yüzme havuzları, polikarbon kaplama merdiven ve balkon korkulukları.
Polikarbonat stadyum çatısı, otopark, otobüs durakları gibi mekanların yanısıra polikarbon reklam panolarında ve polikarbon reklam tabelalarında, ayrıca polikarbon damacana olarak kullanılabilir. Yaya üstgeçidi, fabrikalar için aydınlık, banka veya ofis giriş çıkışlarında da polikarbonat uygun bir çözüm olacaktır. Ayrıca polikarbon cam, polikarbon gözlük yapımında kullanılabilmektedir. Polikarbon malzemeler şeffaf, opak, beyaz ve mavi renklerde olabilmektedir. En yaygın polikarbon plastik tipi, Bisphenol A grupları ile bağlanmış karbonat gruplarının oluşturduğu polimer zincirlere sahip olandır. Bu tip polikarbonat çok dayanıklı bir malzemedir, kurşun geçirmez cam yapımında kullanılır.
Polikarbonatların karakteristikleri polimetil metakrilata oldukça benzer. Ayrıca oldukça şeffaf ve ışığı geçiren bir yapıdadır. Bir çok cam türünden daha iyi ışık geçirgenlik karakteristiğine sahiptir. Polikarbonat grupları içinde CR-39 özel bir polikarbonat malzeme olup, iyi mekanik ve optik özelliklere sahiptir, sıklıkla gözlük camı yapımında kullanılır.

Polikarbon ve Polikarbonatın Özellikleri
Polikarbon, ısı izolasyonu, sıcak ve soğuk bükme gibi kolay şekil verebilme özelliği, kırılmaya karşı dirençli olması, yüksek ışık geçirgenliği, soğuğa ve sıcağa karşı dirençli olması gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca Polikarbonat levhaların, işlenebilme, depolama, kullanım ve montaj kolaylığı vardır. Polikarbon malzemeler ses izolasyonu sağlar ve polikarbon ses bariyeri olarak kullanılabilir. Polikarbonat ve polikarbon Levhaların, yüzeyinde su tutmama özellikleri de önemlidir.

POLİ KARBON MALZEME KLARİNETİN VEREBİLDİĞİ SOL KLARİNET TINISI

Bu maddeden üretilmiş bir klarinet abanoz ve granadil gibi klarinet yapımında önde gelen ağaçlara en yakın gevrek ve kadife tonu verebilmektedir. Fransız firması olan Vandoren marka ( Vandoren 5JB, Vandoren B45, Vandoren 5RV ) sol klarinet içinde uygun diyebileceğimiz ama yinede Sol Klarinet Üstadları için kanal açıklığı yeterli gelmeyen profesyonel ton ayarı şart olan beklerde Poli Karbon malzemeden üretilirler. Bu malzeme Sol Klarinetin aranılan tınısı için geçerli bir malzemedir. Bu tespitlerin hepsi sürekli tamir ve bakım işi yaptığım için tamamiyle bana aittir.

Bu Klarinetin Sorunları: 1) Akord Sorunu
Sıfır olarak alındığında fabrikasyon üretilen klarinetler olduğundan akordlarında sorunları vardır. Bu sorunlar genellikle üst bölümde fazladır. Akord sorunu bu klarnette deliklerinin genelde büyük kalıyor olmasından kaynaklıdır. Bu akord sorununu tamir atölyemde akord cihazı yarıdımıyla çözerek sizlere teslim ediyorum.

Klarinetimizin Akord Sorununu Nasıl Anlayabiliriz?
ara sesleride verebilen ( Diyez # ) ( Bemol b ) bir akord cihazı yardımıyla klarinetinizdeki yanlış olan sesleri bulabilirsiniz. Birde kulağınız çok iyiyse piano yardımıylada anlamanız mümkündür. Sesler pianodaki gibi gelmelidir. Eğer seslerin herhangi birinde pestlik ( Kalın ses ) tizlik ( İnce ses ) varsa mutlaka klarinetinizi bana getirin veya gönderin akordunu muntazam olarak yapayım...Akordsuz olan klarinet kulağı yanlış seslere alıştıracağından akordu yaptırılmalıdır.

2) Tuşe Ayarlarının Usta Tarafından Ayarlanmak Zorunda Olması Gerekliliği
bu konu aslında fabrikasyon her marka ve model klarinetler için geçerlidir. Plastik menşei klarinetlerin tuşeleri olması gerektiğinden fazla serttir. fabrikasyon ayarlandığından mekaniktir ve el işçiliği yapılması kesinlikle şarttır. Tuşeler parmakları yavaşlatmamak için orta sertlikte olmalıdırlar. Ne fazla yumuşak nede fazla sert olmalıdır. İkinci önemli husus ise tuşelerin milimetrik görev yapma açılarıdır. Tuşelerin bazıları gereğinden fazla açılır bazılarıda gereğinden az açılır. Klarinetin tuşelerinin her klarinete göre açılması gereken yeterli bir seviye bir hiza vardır bu hizaya göre benim tarafımdan özenle tuşe ayarı ( Reglaj ) yapılacaktır. Ayrıca tuşelerin altlarındaki ufak mantar parçacıklarının bazıları düşebilir veya yer değiştirebilir. O mantarlar tuşelerin klariente veya demir direklere vurup demir sesi çıkarmasını engellemek içindir. Hiçbir tuşede kullanırken demir sesinin çıkmaması gerekir. Onların kontrollleri yapılacaktır.

3) Bek Ayarı Gerekliliği : Bu klarinetlerin ve diğer tüm plastik menşei klarinetlerin bekleri fiber yani yumuşak plastiktir ve kapalı Si bemol Klarinet bekleridir. Ucu torna ayarıyla makinede yapılan bu bekler gevrek tınıyı veremez. Mutlaka zımpara ile muntazam açılmış olmalıdır. Yumuşak plastik bu bekler çabuk deforme olurlar ve diş izi yaparlar. Bu beklerle klarinetinizi üflemeniz çok zordur. Sol klarinetin gevrek tonunuda veremezler. Sol klarinete göre ucunun açılıp tonlanması gerekir. Kısa süre kendi bekiyle seslere alışmanız yeterlidir. Bir süre sonra klarinetinizden uzun ve düzgün frekanslar çıkarmaya başladığınızda mutlaka Avrupa marka ve iyi bir maddeden imal edilmiş bek almanız veya yaptırmanız gerekir. Tüm Usta Klarinet Üstadları iyi marka ve ucu ayarlanmış bekler kullanırlar. Klarinetinizin bekleri açılacak ve çalanız için gereken seviyeye getirilecektir.

Zeff / France Sol Klarinetler bu usta ayarları yapılmış haliyle fiatı 850 TL dır.

Klarinet için bana ulaşacağınız adres bilgileri aşağıdadır...

CENK DİNÇER ADRES :
Acıbadem Mahallesi, Şemibey Sokak, Sebat Apartmanı, No: 31, Daire: 2
Yıldızbakkal / Kadıköy / İstanbul

Web Adreslerim 1) : www.cenkdincer.com 2) www.muzikhocasi.net

3) cenkdincer.ticiz.com

Mail Adresim : [email protected]

Skype Adresim : cenk.dincer

Klarnet Tamirleriniz İçin Referans Alabileceğiniz Face Adresimin Linki :

https://www.facebook.com/EntonasyonveSolKlarnetBekUstasi?fref=ts

TELEFONLARIM
0216 330 95 39
0532 789 80 81 '' Whats up bağlantı mevcuttur ''
0535 976 92 71
0543 578 91 74
0554 322 69 76
Lütfen alışverişlerinde tam olarak kimlik bilgilerini, iletişim bilgilerini almadan, satıcıya tam olarak güven duymadan para transferi yapma!
CENK DİNÇER
CENK DİNÇER
Yaş Şehir Kayıt tarihi Son ziyaret İlan sayısı
47 İstanbul 7 Nisan 2007 28 Nisan 2019 21:10 25