Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Satılık Birinci Kalite NEY Enstrümanı

İlan no Kayıt tarihi Güncelleme tarihi Okunma Cevaplanma Mesaj gönder
618637 8 Kasım 2013 8 Kasım 2013 17:52 2888 0
Cevabınız üyeye GaRaJ mesajı olarak gönderilecektir.

Satılık El yapımı El Yapımı Ney

75 TL

NEY
Acil Kelepir Satıyorum. Orjinal Hakiki 1.Sınıf olgunlaşmış kamıştan imal edilmiş usta atöyle işi NEY entrümanı. 75 TL. Piyasadaki ucuz fabrikasyon olgunlaşmamış ham kamış veya plastik neylerden kesinlikle değildir.

Ölçüleri :
Uzunluk : 65 cm
Kalınlık : 2 - 2,5 cm
Boy ve ölçü olarak Yıldız Ney ebatlarında standart 7 Perdeli ve 6 boğum Ana Ahenk Neydir.
B sınıfı başlangıç Ney'idir.
Akord Nota frekansları doğrudur ve kontrol edilmiştir.
Başparesi Büyük Üstadların Tariflerine Uygundur ve Siyah Derlyn - (Manda Boynuzuna En Yakın Ses Veren Maddedir )

Normal piyasada 150 - 200 TL civarındadır. Ben 75 TL veriyorum. İstanbul içi arkadaşlar elden görüp inceleyip alabilirler inşaAllah.
…………………………………………………………………………………………………

Piyasada bazı neylerin 40 – 50 tl gibi ucuza satılmasının nedeni henüz olgunlaşmamış ve kurumamış kamışlardan alınıp fabrikasyon şekilde imal ediliyor olmasıdır. Ucuz diye adlınızda doğru ses alamayacağınız ve akort kayması yaşıyacağınız için ney öğreniminide bu şekilde tamamlayamassınız. Dolayısıyla ney örenmek için en azından orta halli bir neyle başlamanız mutlaka gereklidir. Diğer ucuz olanları sadece dekor amaçlı duvarınıza asarsınız. Bunun dışında bir işe yaramazlar.

Neyler boğum nota ve ses renkleri bakımından 6-7-8-9-10 gibi çeşitli boğumlarda olabilirler. 9 boğum tercih edilmesinin sebebi sadece klasik olmasıdır. Yoksa 9 boğum şart değildir. Her boğumda ney çalınır ve üflenir. Mevlana müzesinde dahi 8 boğumlu olan ve diğer farklı boğumlarda olan neyler bulunur. Dolayısıyla ney de esas olan kaç boğumlu olduğu değil onu üfleyebiliyor çalabiliyor oluşunuzdur. Bu yüzden yeni başlayanlar için yıldız ney ana ahenk sesleri vermesi bakımından ve boyutları bakımından idealdir. Üflemeyi öğrendikten sonar zaten tek bir neyle yetinmeyeceğiniz için sırayla her boğum ve boyda ney almaya devam edersiniz. Bu yüzden boğum sıralamasında ilk basamak olan 6 boğumla başlanması her neyzenin standart başlangıç boğumudur.
Bu ilan takasa açıktır
Ud Trompet Yan Fülüt Akordion Gitar Org Banjo Mızıka
Lütfen alışverişlerinde tam olarak kimlik bilgilerini, iletişim bilgilerini almadan, satıcıya tam olarak güven duymadan para transferi yapma!
ortakmesaj
ortakmesaj ortakmesaj
Yaş Şehir Kayıt tarihi Son ziyaret İlan sayısı
44 İstanbul 12 Nisan 2013 8 Kasım 2013 14:58 1