Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Davulcu Aranıyor/Ankara

İlan no Kayıt tarihi Güncelleme tarihi Okunma Cevaplanma Mesaj gönder
636267 12 Haziran 2015 12 Haziran 2015 10:42 1652 12
Cevabınız üyeye GaRaJ mesajı olarak gönderilecektir.

Müzisyen arayan Akustik davul
Proje

Akustik davul

Hayaller: Çılgın davulcu grubunu coşturuyor

* Özet isteyen, okumaya üşenen arkadaşlar direkt 2, 3, 6 ve 7. maddeye bakabilirler.


1) Merhaba arkadaşlar. Ankara'da birkaç yıldır müzik yapmaya çalışan insanlarız, hiçbir zaman taşlar yerine oturmadığı için bir türlü istediğimiz şekilde, istediğimiz yolda ilerleyebileceğimiz şeride geçemedik. Biz hep sağ şeritte ilerledik. Artık arabayı serseri gibi kullanmak istiyoruz. Makas atmak istiyoruz makas.

2) İdareten cover yapan bir beste grubuyuz. Taslak halinde çok fazla bestemiz var, halihazırda ise 20'ye yakın aranje edilmiş ve demo olarak kaydedilmiş bestemiz var. Konser falan vermiyoruz, eğer güzel bir repertuar çıkarsa hep beraber karar alındığı takdirde besteleri insanlara duyurabilmek için herkesin sevebileceği popüler ırz düşmanı şarkıları bile çalabileceğimiz parti/konser organizasyonları yapılabilir. Ancak dediğim gibi, tek amacımız kendi bestelerini üreten bir grup olmak; kemik bir dinleyici kitlesi edinmek.

3) Bu yolda ilerlemek için şu tarz planlarımız var: Yeni gelecek olan davulcuyla güzel bir uyum sağlarsak bir an önce hazır olan bestelerin arasından seçim yapmak ve bunları kanal kayıt olarak kaydetmek, kaydettiğimiz parçaları kazananlara albüm yapma şansı veren yarışmalara yollamak. Aynı zamanda kaydedilen parçaların internet ortamlarında tanıtımının yapılması yoluyla çok ufak sayıda da olsa dinleyici edinebilmek. Temennimiz ve amacımız budur.

4) Temel olarak System of a down, Tool, Deftones, Rage Against the Machine gibi grupları dinleyerek ve yıllarca coverlayarak büyümüş insanlarız. Gelecek olan arkadaşımız bu grupları da seviyorsa, bağrımıza basarız. Şu an için ortaya bir cover repertuarı çıkartmak için bu gruplardan bir şeyler çalıyoruz. Maksat grup içerisindeki uyumu, enerjiyi sağlamak (eski davulcumuzla böyle yapmıştık).

5) Kısaca repertuardan birkaç örnek yazayım:
System of a down - Spiders
System of a down - Metro
Tool - Sober
Serj Tankian - Feed Us
Breaking Benjamin - Enjoy The Silence

ve kendi bestelerimiz...

Repertuarın aslında çok önemi yok, gelecek olan arkadaşın isteklerine göre de tekrar konuşulabilir. Başta söylediğim gibi asıl amaç beste yapmak ve bu besteleri bir an önce insanlara sunabilecek şekilde aranje etmek, kaydetmek ve yayınlamak.

6) Aradığımız kriterlerden bahsedecek olursam,

- Gelecek olan davulcu arkadaş 18 yaşından küçük, 25 yaşından büyük olmamalı.
- Bu işten kısa vadede para kazanmak, sosyal ortamlarda prim yapmak, konser vermek gibi beklentileri olmamalı; sabırlı ve mütevazı olmalı.
- Müziğe gerçekten gönül vermiş birisi olmalı; hayatının her alanında müziğe ve ritme yer veren, ileride bu yeteneğiyle ilgili bir şeyler yapma, hayatını bu şekilde kazanma hayali olan ya da meslek planları, çalışma hayatı içerisinde müziğe de vakit ayırabilecek birisi olmalı.
- Dürüst olmalı, kendisini çok iyi bir müzisyen gibi pazarlayan ancak deneme provası alındığında kendi sözlerinin içinde boğulan birçok kişiyle eminim - enstrüman fark etmeksizin - sizler de karşılaşmışsınızdır. Ne demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum.
- Çalışkan olmalı, en önemlisi de yetenekli olmalı. Metronom ve asgari düzeyde davul tekniklerine hakim birisi olmalı. Kusursuz birisini aramıyoruz, sadece çalışkan ve yetenekli; gelecek vaat eden arkadaşlarla çalışmak istiyoruz.
- Dostluğa ve arkadaşlığa önem vermeli. Gruba aldığımız insan sadece grubun bir üyesi değil, bizim ileride hayat boyu bu işi yapacağımız partnerimiz, dostumuz olacaktır. Bu bilinçle hareket edebilecek karaktere sahip olmalı ve kendisine umut bağlayan insanları yarı yolda bırakmayacağını belli edebilmeli (azmi, inancı ve disipliniyle).
- Ön yargılı ve kalıplaşmış düşüncelere sahip olmamalı; yeniliklere açık olmalı. Bu bahsettiğim kriter müzikten yaşam biçimine kadar geçerli.

7) Son olarak grubumuzla 2011 yılında kaydettiğimiz bir beste örneğini paylaşayım, besteler genellikle bu parçaya benzer bir tını ile, sound ile duyulmakla birlikte geçen yıllarla birlikte bir tık daha yumuşamıştır; artık daha alternatif şeyler yapıyoruz. Tam olarak şu anki bestelerimizi ve grubu yansıttığını söyleyemesem de, tarz ve bizim hakkımızda genel bir çerçeve oluşturması açısından bakabilirsiniz.

Link: https://youtu.be/YiQizWECK0Y


Durum budur. İlgilenen arkadaşlar özel mesaj atarsa telefonlarımızı paylaşır oturup bir şeyler içer konuşuruz. Anlaşabilirsek deneme provası yaparız. Sabırla okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar,

Aycan.
shibuming
 
Yaş Şehir Kayıt tarihi Son ziyaret İlan sayısı
30 Ankara 12 Eylül 2014 24 Ocak 2023 11:43 3

Müzisyen Önerileri

Ekibimize Davulcu Arıyoruz

Müzisyen arayan: Davul / perküsyon [Ticari, Proje]
Konserleri ve besteleri olan bir ekibiz. Genelde Alt-pop rock tarzında şarkılar çalıp, besteliyoruz.…
emircagilci
İlana git

3 gün önce

Davulcu aranıyor Sahnesi Hazır Grup

Müzisyen arayan: Davul / perküsyon [Ticari, Keyfi, Proje]
Selamlar, Sahne alan bir grubumuz var davulcumuz ayrıldığı için yeni bir davulcu aramaktayız. Grubu…
csa7131
İlana git

3 gün önce

Davulcu ekip arıyor/kuruyor

Müzisyen arayan: Akustik davul [Ticari, Keyfi, Proje]
Rock ve türevlerinde kolay şarkılar çalıp zamanla sahne odaklı ilerleyebileceğimiz amatör seviyede m…
kaanvrl
İlana git

3 gün önce

Baterist Arıyoruz

Müzisyen arayan: Davul / perküsyon [Ticari, Keyfi, Proje]
Thrash metal grubumuza baterist arıyoruz bestelerimiz var Slayer, Sepultura, Pantera gibi grupları d…
ThrashEfe35
İlana git

4 gün önce

Metallica Tribute - Davulcu Aranıyor

Müzisyen arayan: Akustik davul
Anadolu Yakası' Pendik Sahil'de home-studio sistemi ile çalışıyoruz. Ev çalışmalarına uyum sağlayab…
onuremek
İlana git

6 gün önce