Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Vigier Expert Retro 54 (Takasa açık)

İlan no Kayıt tarihi Güncelleme tarihi Okunma Cevaplanma Mesaj gönder
682026 26 Mart 2024 3 Nisan 2024 06:09 31 0
Cevabınız üyeye GaRaJ mesajı olarak gönderilecektir.

Satılık Vigier Expert Retro 54 Elektro gitar

55.000 TL

Seri numarasından anladığım kadarıyla 2011 yılında üretilmiş.

Ben ikinci sahibiyim, sanırım 2016 civarında SRV Müzik yoluyla bir Vigier koleksiyoncusundan almıştım. O sırada elimde iki Vigier vardı, ben de ikinci bir hardcase istemedim ve bıraktım.

Gitarı aktif olarak çaldım ve çalmaktayım. Sahne aldığım dönemlerde caz ve blues-rock çalmak için kullandım. Evdeki kayıtlarımda hard rock ve shred tarzı şeyler de çaldım. Kızıl ağaç (Alder) gövde, akçağaç sap, rosewood klavyedir.

Köprü manyetiğini Hot Rails ile modifiye ettiğim için inanılmaz bir ton yelpazesi var. Orijinal köprü manyetiğini de (Di Marzio Stacked Hum Cancelling tipi single; DP409) yanında vereceğim.

Gitarın küçük de olsa kozmetik kusurları var, o nedenle fiyatını uygun tutuyorum. Bu fiyata Vigier bulmak pek mümkün olmaz buralarda...
Kozmetik kusurların çok büyük bir kısmı gövdenin ön yüzünde değil; daha çok yanlarda/altlarda. Uzun süre çalınmış, prova ve sahne görmüş bir gitarda son derece doğal olan, çalımı etkilemeyen ve genel görünümü de bozmayan şeyler. Fotolarda göstermeye çalıştım.
Saptaki Vigier logosundaki V harfinde bir miktar silinme/aşınma olmuş. Ben aldığımda böyleydi; bunu kim nasıl yapmış bilemiyorum!
Tremolo kolunu siyah renkte aynı ölçüde bir kol ile değiştirdim (Tünel'deki gitarparça mağazasından 1500 TL'ye alınmıştır)
Switch üzerindeki plastik başlık sürekli düşüyordu, ben de kendime göre modifiye ettim. Bu hali hem daha şık, hem de daha sağlam.
Üzerindeki Hot Rails'e ek olarak orijinal köprü manyetiği Di Marzio Stacked Hum Cancelling tipi single manyetiği de vereceğim.
Fotolarda gözüken ve eski ilanda gitarla birlikte vermeyi düşündüğüm Mono marka M80 serisinden bir gigbag fiyata artık DAHİL DEĞİLDİR. Fiyatı bu şekilde çok daha uygun hale getirdim.
İstanbul içi elden teslim. İstanbul içinde bile kargo söz konusu olamaz.
Vigier gitarlar butik üretimdirler, malzeme ve işçilik kalitesi son derece üst düzeydir. Truss rod içermezler. Saptaki karbon fiber destek sayesinde sap ayarı yapılmaz, gerek yoktur. İstediğiniz tel setini takıp çalabilirsiniz, sadece arkadaki vidalardan köprünün pozisyonunu ayarlamak gerekir. 0.9, 0.10 ve 0.11 setlerle kullandım. üzerindeki set 0.10 ve yeni taktım.
Benim çaldığım en sağlam ve benzersiz gitardır. Sapı 3 yıl kurutulmuş akçağaçtan ve gitarın ağırlığı 3.7 kg.
Tipik bir Strat DEĞİLDİR. Örneğin, sap profili D diye geçer, etli bir saptır. Üzerindeki manyetikler single görünümlü gürültüsüz Di Marzio ve Seymour Duncan manyetiklerdir. Eğer parlak ve tipik Strat single soundu isterseniz, manyetik modifiyesi gerekecektir
Nakit kesinlikle ilk tercihimdir.
Üste para vermek gereken hiç bir takasla İLGİLENMİYORUM. Bu tip teklifleri yanıtlamayacağım. Gitara uygun fiyat koydum, ama takasta bu fiyata sayamam.
Fotolar için:
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-muzik-muzik-aletleri-vigier-expert-retro-54-takasa-acik-1142544900/detay/
Bu ilan takasa açıktır
Ibanez AZ Prestige modelleri ile (klavyede düz maple değil de roasted maple veya rosewood vs olması kaydıyla) kafa kafaya takas düşünebilirim.
Aynı düzeyde olabilecek modern Strat tipinde başka gitarlar ile de kafa kafaya takas olabilir.
Aşırı ağır ve büyük olmayan üst düzey amfi modelleyici-prosesör cihazlar ile de kafa kafaya takas düşünebilirim.
Nakit artı takas için üstüne en az 30-40 bin TL nakit alabileceğim, kolay elden çıkacak şeyleri (gitar, pedal, efekt gibi) düşünebilirim.
Lütfen alışverişlerinde tam olarak kimlik bilgilerini, iletişim bilgilerini almadan, satıcıya tam olarak güven duymadan para transferi yapma!
barrios
 
Yaş Şehir Kayıt tarihi Son ziyaret İlan sayısı
49 İstanbul 1 Mayıs 2002 6 Nisan 2024 21:54 1