saçma sapan cover grupları 20 25 kağıda çıkıpta dolduruyorlar sanki mekanı denilende laf. Gruplar resmen var olma çabası içersinde, insanlar sinir stresten müzikten soğuyor ülkede, atıp tutmakla olmuyor. o saçma sapan diye sıfatlandırılan grupların kaç tanesi mekandan adam akıllı para alabiliyor, kaç tanesi devam ettirebiliyor varlığını barlarda çıkarak kazandığı parayla.
ha 40 tl şebnem feraha çok mu ? evet sonuç olarak bu bir anlamda ticaret olduğu için herkesin para kazanması grektiği için çok değil. Normal bir fiyat diyebiliriz ama istense daha ucuzda tutulabilirdi diye düşünüyorum.
neyse damarıma basıldı çok konuştum, kusura bakmayın.
Ya bırakın bu damar muhabbetleri. Önce adam gibi müzik yapın, duman-muse-placebo-metallica coverlayalm para kazanalım bar dolduralım karı kız kaldıralım mantığından uzaklaşın önce. 3-4 sene piyasa cover grubundan geçilmiyo, ipini koparan grup kuruyodu. Şimdi sadece çok iyi cover grupları kaldı piyasada, onlarda gayet iyi paralar kazanıyor ve 20-25 lira civarı biletli mekanları bile dolduruyolar. Bilen bilir.
Seyirciye çamur atmadan önce, müzisyenim diye geçinenler kendine baksın. Başkalarını taklit etmek ,maymunlaşmak, müziği ikinci plana atmak yerine ; yaratıcı olsunlar, orijinal olsunlar,inandıkları müziği yapsınlar.
Yoksa orda burda ağlayıp, seyirci yok para kazanamıyoruz biz napalım devlet bize yardım etsin laflarıyla müzik yapılmıyor.
Öptüm gözünden canım benim.