-
amerika farkli dusunuyor, orta dogu ve avrupa farkli dusunuyor.. sokaktaki ve sahnedeki farkli dusunuyor.. cingene sarkici ve studyo aranjoru farkli dusunuyor.. merak ettigim,
...sen ne dusunuyorsun?
-
ne zaman gelir de ona
İyi müzisyen diyebilmek için bir kıyaslama mı yaparak cevap vereyim yoksa bir baz mı almam lazım? İyi müzisyen emek sarf edip ortaya kulağa hoş gelebilcek, ama garip ama sert ama hafif ama çeşitli enstrümanlarla yakalanmış bir ses toplulupu olsun, ortaya koyabilendir bence...
-
ne zaman gelir de ona
konuya biraz yön ve heyecan katabilir düşüncesiyle bir örnek veresim vardı: hatta ciguli insanını verecektim örnek baabında (bilmem hatırlayanınız olur mu), hatta diyecektim ki bu örneğimizde eğitim mi kabiliyet mi temasını işliyoruz.. ama sonra kendim işin içinden çıkamamış oluşum sebebiyle karar değiştirdim.
-
ne zaman gelir de ona
helal olsun bence de müzisyenin tarifi senin dediğin gibi olmalı ama ne yazık ki Türkiyede böyle değil bu durumlar..
-
ne zaman gelir de ona
iyi sesleri yakalayan adam iyi müzisyendir
-
şu zaman...
gitarını yada dawulunu,yada ne biliim,bilimum alet edewayını,çalmasına bakılır.müzik aaletlerinde ^^TUŞE^^diye bişii wardır.bu tele yada pede nasıl wurulduu kısmıdır işin.işte o adam bunu,iki nota arasında en az boşluu wererek şekilde çaldıı anda müzisyen sayılır.bu şu anlama geliyo:emek,g.tten ter akması,yoğun çalışma,taawiz...işte o adam(yada bayan)o zaman müzisyen sayılır...bide işin duygu kısmı wardır ki,oraya girmiyorum...:)))
-
şu zaman...
pardon.az önce annattığım işin solfej kısmıydı.tuşe:her notanın hangi parmaklarla çalınırsa çalınsın aynı tonu wermesi işidir...yaani saa elin 2.parmaa 1. parmaayla aynı tonu wermesidir...yada sol elin aynı notada 1.we 3. parmakta aynı tonu wermesidir.işte bunu duyguyla birlikte yaparsan ii müzisyen olursun.tabi ne kadar çok yaparsan o kadar ii müzisyen olursun...:)))
-
..ama o zaman
hay seveyim ben seni:))
-
mukukyen iste mususyen
Muzisyen demek bence parcalarini begendirmek icin studyo onlerinde yatanlara benzememelidir.
muzusyeni isteyen beyenir isteyen begenmez bu kisiye gore degisen bi kavramdir müzük yapan anlamina geldigi gibi ruhlu olan anlamina da gelir bence her müzüsyenin ruhu olmasa da hissederek calanlara ben müzük yapan yani muzusyen derim
-
müzisyen
kulağıma hoş gelen bişey yaparsa muzisyen derim