-
Herkes evinde orda burda çalcağı şarkıyı 297624576345 kere dinleyip çıkarmaya çalışıo. Yöntemleriniz neler?? Nasıl daha kolay çıkarabilirim şarkıları? Kulak aşinalığı yetio mu yoksa daha fazlası mı gerek?
-
Akorlar için bas dinlenir. Genelde o akorun root notasını verir bas. Sonra akor tipi tespit edilmeye çalışılır, yani majör, minör, yedili, vs. Tam tutturalamzsa 5'li çalınıp idare edilir :)
Sololar ise yavaş yavaş sabırla çıkarılır, gerekirse önemli yerleri bi parşömene not edilir.. Hızlı sololardaki detaylar gerekirse herhangi bir wave editor programıyla yavaşlatılıp özümsenir.
Bi de sağ sol hoparlör ayrı dinlemekte fayda vardır genelde ikisi birlikte dinlendiğinde anlaşılamayan bölümler, sadece bir hoparlörden daha iyi anlaşılabilir..
-
nem. sende potansiyel var. büyük adam olacaksın sen.
:)
-
Güzel açıklamalar Nem inkiler. Bunlar kulaktan kısmı. Bir de tab okuma vardır. internette aradığın şarkının tabını mutlaka bulursun. Tab okuma seni korkutmasın çok kolaydır. yukarıdan aşağıya 6 çizgi telleri belirtir. üzerindeki sayılar da gitar pozisyonunu belirtir. ölçüyü de kendini bulucan artık:)
www.harmony-central.com un olga (on line guitar archive) kısmında aradığın hemen her şarkıyı bulursun.
bu tab işinin bir de midi üzerine olanı var. guitar pro diye bir program. bu işi ölçülü ve de sesli yapar. bu programla yazılmış tab ları işitebilirsin de. tab okumak hızla insanı geliştirir ve kulaktan çıkarırken yaptığın hataların tesbitine yardımcı olur.
-
olga artık sözleri .... diyip kesiyo! yaşasın www.guitartabs.cc ha bi de unutmadan "zittiret sözleri adam gibi tab nerde var?" diyenlere de www.powertabs.net!
-
Yaw mütevazi de olsa GaRaJ'da da tablar.. Di mi arkadaslar ayıp oluyo... :)
-
doru valla(bu arada eskilerden bi yopic ölesine yazim dedim bişeyler)
-
ulan allah müztakını versin yaa ben de okuyorum mal gibi, bekçiye nolmuş böyle ne kadar da sıcak ve sevimli diyorum...
ayrıca bekçi 'yaw' ne iş? dejenere olayına girmişin...
zuhaduhasduhaha!
-
bunlar güzel yöntemler ama bi yerden sonra guitar pro tabları indirip gözden geçirmek mutlaka gerekiyo örneğin megadeth - rust in peace albümü için ya da necrophagist gibi teknik grupların müziklerini kulaktan çıkarmak kasınç olabilir.Ritimleri çıkarabilsek de sololar sanırım çok kasar baya kasar...
-
ooohhoooooo abi bu topikin son kullanma tarihi geçmiş, habarın yokk:P
ama bu arada guitar pro harika bişey yaa, ben şuan in my darkest hour üzerinde çalışıyorum, ayıptır söylemesi hayvan gibi çalıyorum üzerinize afiyet :PPP
ya tamam evet biraz kolay bi parça olabilir ama gelmeyin üstüme sakın!