Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sizce neden rock-metal muzik yapanlar bi yastan sonra tarz degistirir??

  • ScarFace • 14 Nisan 2004 12:14 • #431900
    bence tarz değişiminden ziyade zaten yapabileceklerini yapmışlar nasılsa albüm satar muhabbetine güveniyorlar.herkes Metallica dan örnek vermiş e tabi en çok değişimi onlar gösterdi.Cliff konusunda da söylenen şeyler var mesela ölmeseydi çok değişiklik olurdu.Bence çok aman aman bi şey olmazdı.Zaten James e sözleri yazma ilhamını veren L.P Lovecraft (Yanlış yazmış olabilirim) diye bi yazar varmış.Bu kitapları da cliff önermiş james e.Yani diyeceğim zaten belli bir sürece oturmuştu Metallica soundu.Load la gelen değişiklik sadece sorunların değişimi.Eskiden daha zor bir hayat yaşayan grup elemanları şimdi daha rahatlar ve şarkılara fazla özen göstermiyorlar.Ama yapsalar bi kill em all gibi albüm daha yaparlar hatta lars And justice ile aştığı ve çığır açtığı davul camiasını yine hayran bırakır.Davul tonlarını değiştirerek o da kendini yeniledi...Yani bence kimse değişmiyo kök aynı ama klişelikten çıkarak yeni şeyler yapıyorlar.Metallica hala bomba...bütün baba gruplar köklerine her an dönebilir bence.Menajer gazları ise düşündürücü ama Metallica nın menajeri hala aynı.
  • poo_fighter • 14 Nisan 2004 17:54 • #431903
    scarface kardes, And justice for all'da lars ulrich'in crosslar ile kendini astigini hatta bence metallica'nin kendini astigina kesinlikle katiliyorum, hatta bence o albumle grup tavan yapti... One zamaninin topac kilikli erkeklerle -ornegin kiss, hayranlari alinmasin- cekilen rock klibi olaylarini degistirmistir, su zamana gore bile acayip modern bi kliptir (tabi sarki rock aleminin teklerinden olunca...), yani and justice for all devrimsel bi albumdur.

    metallica'nin soundunu load ile fazla degistirmedeiine de katiliyorum cunku hizlarini dusurmeleri disinda sarkilarda yumusama yoktur bence. Ancak metallica bu degisimi yaptiktan sonra bu degisimin neden gerekli oldugunu soyleyen bi aciklama yapmaliydi. Yani boyle bi degisim sadece bir seyle aciklanabilir, o da paradir, fakat bu degisimi zaten grup uyeleri yapamaz, onlarin menajerleri ya da image makerleri yapabilir, ya da bu adamlar yaptiklari muzigi simdiye kadar hep bi oyun olarak goruyolardi ve artik sIkIldIlar... Hepsini cok severim, iyi cocuklardir amma simdiki genclik psikopata baglamis metallica dinleyemeyecek, bunu yapmaya haklari yoktu bence, ona uzuluyom yani.
  • dt • 14 Nisan 2004 20:21 • #431905
    ilk etapta ticaret, para kazanma gayesi. ama tabi insanlarin muzik zevkide dei$ebiliyor zamanla.yeni tarzla olu$uyor. yenilige acik olmak lazim. tek olarak benimsememeli. dei$ime hazirlikli olmali. ama ticari ama yenilik acisindan. bunu kendimdede gordum ben zaten. kendi grubumla melodic death yapioduk en son artik all that she wants calmaya kadar gitti olay. dei$ebiliyo zamanla :) ..
  • machine gewehr • 14 Nisan 2004 22:31 • #431913
    METALLICA'daki sound degisikligi Cliff BURTON'un ölmesiyle basladi fakat produktor degistirip de Flemming Rasmussen'len degil de Bob Rock serefsiziyle cal1smaya baslad1klar1nda degistiler!Demissiniz ki Cliff ölmeseydi gene boyle olurdu METALLICA.Lütfen hakk1nda konustugunuz kisileri tan1madan boyle yorumlar yapmay1n!Cliff boyle bi degisime kesinlikle izin vermezdi!Zaten James'in patron havalari ona sokmezdi.Bi keresinde Lars ritmleri kaçiriyo diye gruptan kovmaya kalkt1g1,zorla sakinlestirildigi rivayet edilir.Bi de James her sark1s1n1 H.P. Lovercraf'tan esinlenerek yazmam1st1r ve Cliff zaten sark1 sozu yaz1m1nda akt1ft1rO 3 albumun buyusunun en buyuk nedeni Cliff'tir!O zamanlar hicbirinin muzikal bilgisi Cliff'inkiyle yar1samazd1 cunku!