-
kesinlikle 60 ların sonları ve 70 ler en iyi dönemlerdi çünkü bu dönemlerde birçok gruba öncülük etmiş bir grup altın çağını yaşıyordu -PİNK FLOYD-
-
jimi hendrix den led zeppelin in dağılaşına kadar ki olan dönem
yani 1965-1980
-
70'ler ve 80'ler
-
60-80 arası
-
bende 70 ler derim rock muziginin populist kulturun karsisinda dimdik durabildigi en saglam yillar 70 li yillardi hem yeni soundlar ortaya cikmis hem de bugunun cogu rock ve metal turunun olusmasina da zemin hazirlanmistir diye dusunuyorum... temel onemlidir ve temel cok iyi atilmistir bu yillarda... sunuda soylemeden gecemeyecegim : insan o yillari su anda yasamak istiyor yeniden :(
-
75,06554445
-
aslında müzikte her dönem iyi olabilir ama bazı dönemlerde iyiler toplanmış bence 80 ler her tür müzik dalı için bir numara
-
60 lar doğuştu adeta..müzik yavas yavas kendini buluyordu..70 ler de altyapıda tamamlandı ve sıkı parçalar üretilmeye başlandı..80 ler ise zirveydi..hit şarkılar oluşturuldu..bu yükseliş 90 larda da devam etti..şu an inişli çıkışlı olsa da hala dimdik ayakta(METAL MÜZİK)
-
bence sadece metal olarak değil ama genel olarak '70 ler derim.çünkü bütün dünyada hızla yayılan toplumcu görüş şarkılarda kendini hissettirdi ve en güzel örnekleri o zamanlardan çıkmaya başladı.şimdi o dalga tekrar coşar mı bilmiyorum.Tabii teknolojiyi de unutmamak gerekiyor.bilgisayar destekli müzikleri sevmiyorum.Bu yüzden '80 lerden nefret ediyorum.Zaten Türkiye'de arabeskin patlamasının da nedenidir(1980 darbesi).herkeste bir sinme oldu.daha doğrusuu sindirdiler.Fuat Saka,cem Karaca vs.hep yurt dışına çıkmak zorunda kaldılar.80 LERDEN NEFRET EDİYORUM
-
rock için 60lar,punk için 70ler,80lerde nispeten bunlar idare etti,90larda grunge patladı..ama şimdi yenilikten anlamıyan geçmişi örnek alıyım derken herşeyi punk-rock'ın adını kirleten özenti topluluğu var