-
selam arkadaşlar baktım dandik ya da iyi her türlü grupla ilgili konu açılmış e bende dedim bari biraz müziğin babaları hakkında da birşeyler söyleyelim
gerçi ben aynı konuyu 3-4 ay önce de açmıştım ama o zamandan bu yana bir sürü yeni dost katıldı belki onlar da konuşmak ister..
hadi bakalım konumuz Pink Floyd. şüphesiz rock müziğin mihenk taşlarından biri olan bu grup hakkında neler düşünüosunuz??
-
gruplar arsinda bir hiyerarsi olsa en yukarda pink floyd olurdu. bence canli performans olarak en iyi gruplardan biridir hatta en iyisidir.
-
yani nick mason öyle bi forum açmışsınki canımdan bir parça koptu gitti.abi böyle forum açılırmı? konuş konuş bitmez pink floyd.ben 6 yıldır dinliyorum.ve hala o şarkılardan daha iy şarkılar duymadım şimdiye kadar.fakat şöyle bi düşüncem var.syd barrett gruptan ayrıldıktan sonra (kovulduktan sonra) pink floyd sanırım bu durumu biraz kullandı ve onun adına bazı şarkılar yaptı (wish you were here, shine on you crazy diamond I,IV) sizce bu iyi birşey mi oldu yoksa kötü birşeymi ? yani syd barrett LSD bağımlısı olmasaydıda grupta devam etseydi acaba şu anda pink floyd pink floyd olurmuydu yoksa normal bir eski grup olarak mı kalırdı? bence syd barrett ı kullanarak yaptığı şarkılar çok mükemmel.tamam roger waters ın yaptığı adice birşeydi(üstünlük kurma çabaları,gurubun liderliğini üstlenme durumları) ama sonuçta ortaya çıkan şarkılar gerçekten oturup dinlenmesi gereken şarkılar.çokmu dağıttım konuyu? herneyse..sonuçta pink floyd dünyanın 1 numarasıdır ve hep öyle olucaktır (en azından benim için) ayrıca arkadaşın dediği gibi konserlerde onlardan daha iyisi yoktur.düşünsenize bi o şarkılarla o konser performansını canlı olarak bir arada dinlediğinizi.videodan izlediğim zaman bile gidiyorum..herneyse.nick mason a bu forumu açtığı için çok teşekkür ederim.(bu arada david gilmour dan hiç bahsetmedim ama bahsedicek ne varki.öyle ruhlu kim gitar çalabiliyo sorarım size?)
iyi günler.
-
ben de nick mason ne zaman pink floyd forumu açıcak? diye bekliyodum zaten :))
pink floyd'un canlı performansı muhtemelen dünyanın en uçurucu şeyidir. eh onlarda olan para ben de olsa ben de öyle konserler verirdim o ayrı -hoş onlar kadar iyi çalabilir miyim onu bilmiyorum:)- şu güya bedava konser pulse tam yuh denecek kadar aşmış bi konserdi.. hayran kaldım heriflere o efektler falan süperdi.. zaten müzik başka bi olay.. kısaca ertesi gün kalkıp rutin hayatlarına ve işlerine gedicekmiş havası veren adamlardan beklenmeyecek kadar harikalar.. bize fazla söz düşmez oturup dinlemekten başka...
-
Pink Floyd dinlemek - ayık gezmemek gibi, her an kollarını açıp uçabilecekmişsin gibi, gözlerini kapattığında zamanın durması gibi...
-
pink floyd çok güzel, aynı deep purple gibi(deep purple ile pink floyd'u karşılaştırma demeyin) grup içi çekişmeleri çok fazla. grubun en mütevazı adamlarından biri rick wright'a bile saldıran bir adam var, roger waters. bazen düşünüyorum, led zeppelin'deki dostluk deep purple'da ya da pink floyd'da olsaydı, şu anda rock müziğin hatta dünya'nın hali ne olurdu? belki şu anda ortalıkta dolaşan dandik grupların hiçbiri olmazdı, ortaya çıkmaya cesaret edemezlerdi. belki hala pink floyd'un yeni albümünü bekliyor olurduk, belki hala deep purple'daki o muhteşem gillan/blackmore atışmalarını dinliyor olurduk.
-
valla 4 ay önce böyle bir konu açtığımda pek ipleyen olmamıştı ama bu sefer durum farklı sağolun ne diyeyim :)
syd kardeşim önce şunu düzeltmek istiyorum syd barret gruptan kovulmadı sadece aşırı uyuşturucu ve şeker hastalığı sebebiyle çalamayacak kadar kötü bir duruma gelmişti ve yerine yeni bir eleman (david gilmour) alındıktan bir süre sonra tamamen gruptan ayrıldı ama grup elemanlarının ona saygısı ortada her zaman :)
syd için yazılan şarkılara gelince gerçekten çok güzel şarkılar ve bu şarkılarda syd barret'ın grubun kimliğinde olduğu kadar hakkı var ama şunu söylemeliyim roger söz yazarken hep birilerinden etkilenmiş zaten. mesela the final cut albümündeki bir çok şarkıyı babası için yazmış vs.
ama syd barret kesinlikle pink floyd un oluşumuna en çok katkıda bulunan eleman bu da kesin birşey...
NOT: Roll dergisinin bu ayki (haziran) sayısında rogerla yapılmış bir röportaj var ay bitiyor kaçırmayın derim..
-
fibonacci bence çok iyi bi konuya değinmişsin hoca...led zeppelin deki birlik anlayışı diğer gruplarda olsa dediğin gibi herşey çoook farklı olurdu..adamlar bonzo ölünce grubu dağıttılar,solo takıldılar parayı filan iplemediler(gerçi bi konserde led zeppelin adı adltında çıkmışlardı ama önemli değil)diğer gruplara gelince yok o değişsin bu değişsin...ilk zaman ki ruh pek kalmıyor...syd gittikten sonraki floyd la eski floyd arasında bence çok fark var..iyi ya da kötü diyemem...ikisi de başlı başınca rock tarihinde çook önemli yer kaplıyor..ama bence syd olmasaydı şimdiki floyd olur muydu sorusu oldukça önemli...ben saçmalamaya başladım,uykum var.
-
deli oluyorum bu heriflere be... yani ne söylenebilr ki ??? :))
-
nick mason benim bildiğim kadarıyla syd barrett aşırı lsd kullanımı yüzünden hastaneye yattı ( 8 sene kadar ) fakat daha sonra bir gün pink floyd üyelerinin yanına gitti ve ne zaman kayıtlara başlıyoruz dedi.fakat karşısında roger waters gibi bir engel vardı.benim bildiğim budur.ama tabii ki yanlış olabilir.bu forumun açılma sebebide bu değilmi zaten ? :)
fibonacci senin burayı bulup yazı yazacağını biliyordum.dostum ben hala pinkfloyd kanalındayım (tt) gelirsen beklerim. Syd (edirneden hani) :)
peki pink floyd un echoes albümünü çıkarması hakkında ne düşünüyorsunuz ?
sizce bu hayranları için bir kıyakmıydı yoksa para amaclı bir yapımmıydı ?
bu arada biliyorsunuzdur herhalde ama bilmeyenler için yazayım : çok güzel bir site var ve david gilmour başta olmak üzere grup elemanlarının demo kayıtları var.dinelemek isterseniz girip bi göz atabilirsiniz.site benim değil :)
iyi günler..
www.neptunepinkfloyd.co.uk/features/cnumb/