Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

istanbuldan bir genc grup...

• FlashRoyal • 7 Temmuz 2004 12:20 • #434266
    arkidişler www.flashroyal.cjb.net adresine girip benim grubumun mp3lerini inddirip dinnedikten soora yorumlarınızı falan bana ulaştırırsanız çok mesudd olurum. müzik sitesinde müzik konuşmalıyız diimi? :))
  • nazmiyyeaah • 7 Temmuz 2004 14:59 • #434272
    yaşa be adamım! varol, sana başarılar diliyorum. hayır daha müziğini dinlemedim, ama milleti müzik forumunda müziğe çağırdığın için kutluyorum, elden gel!
  • JackSparrow • 7 Temmuz 2004 22:10 • #434297
    dinledim piyasa buda....
    neymiş alternatifmiş çevir kazı yanmasın vitesi arkadan bire takmış ağırdan gidiyo....
    yokmu kardeşim şu türkiyeden adam gibi bi rock müzisyeni çıksın...
    teoman etkisi var şarkılarda birazda muse ne biliyim blur katalım olayı geriden kapatalım yapmışsınız...
    beğenmedim kardeşim alternatif bile değil yav....
  • Ktulu • 8 Temmuz 2004 14:17 • #434322
    Selam.

Prpfesyonel birisi olmasam da kendi fikirlerimi söyleyebilirim:

1.mp3 :

Genel olarak güzel bir tablo çiziyor bence..
    Yalnız bence en çok kulağa batan şey : vokal.
    Bence ton olarak hiç olmamış. Birçok yerde detone.
    Parçada giriş çok kısa tutulmuş, daha 8. saniyede vokal giriyor ve çok uzun süre böyle devam ediyor. Vokal zaten iyi değil bence bir de uzun süreli vokaller devam edince performans daha da düşüyor. Ayrıca sözlerdeki duygusallığı vokalist kesinlikle yansıtamıyor.

Ritm'in distortion soundu tuhaf. Daha sert bir distortion soundu bulunabilir.

Solo hoşuma gitti. En azından yeterli bence..

Davul parçanın sonlarına doğru sönükleşiyor sanki. Soloya kadar nerdeyse hiç duyulmuyor.

Parçanın sözleri de zınk diye bitiyor vokalin biraz daha uzatması gerekiyordu.

Bu kadar eleştirdiğime bakmayın. Vokal hariç herşey çok iyi bence.

2.mp3 :

Evet bu parçada baya bir Teoman rüzgarları esiyor.. :) Ama böyle şeylerin olması normal tabii ki.

Bu parçada da vokal gerçekten çok kötü bence.. Aslında bu parça için bayan bir vokal daha iyi giderdi bence şöyle yüksek perdelere çıkabilen..

Burdaki solonun ilk kısmı yine yeterli, ancak solonun 2. kısmında lead'den çok daha fazla ritm ve davul duyuluyor, lead arkada eriyor. Tabii bu biraz kayıtla ilgili.

3.mp3 :

Güzel bir giriş ancak gitarın tonu çoooook tiz. Sipsi gibi çıkıyor resmen ses :) Daha iyi bir tondan gidilebilirdi.

Genel olarak vokal olmaması gerektiği gibi çok önde.. Diğer parçalarda böyle değildi. Aslında potansiyeli en iyi parça bence ama ritm duyulmuyor, vokal çoook fazla önde.

Dediğim gibi potansiyeli bence en yüksek parça olmasına rağmen seçilen sound'lar olması gerekenin tam tersi bence. Mesela bass çok net duyuluyor ancak davulcu biraz daha nazik olsa davula karşı da, onun kanalı biraz daha açılsa fena olmazdı.

4.mp3 :

Harika bir giriş, hemen ritm tutmaya başladım ancak vokal girdiği anda tüylerim diken diken oldu. Hele ilk "ne kadar devam eder?" sözlerine girildiğinde çooookk detone.. Sitede yazdığına göre vokalist arkadaş bir enstrüman da çalmıyormuş ama sanki kayıt sırasında ordan oraya koşturuyormuş gibi geldi bana.

Genel anlamda yine çok iyi, bitiş de fean olmamış..

---------------------------------------------------------------------

Genel görüşüm böyle, umarım yardımcı olabilmişimdir...

Tolga sanırım bana biraz (!!) kızacak ama benim düşündüklerim bu yönde. Ama inanın bizim sizden çok daha fazla eleştirilecek yanımız var :)) Gerçi sizinki de zor iş, kendi besteleriniz yani... Tebrik ederim çalışmalarınızı..

Ayrıca Jack, bu şekilde olmasın ya adamlar yeni daha..
    Büyük adamsın, gönüllerini al adamların :)
    Benim grubumu böyle elştirsen kızardım açıkçası.
  • JackSparrow • 8 Temmuz 2004 16:38 • #434331
    ne biliyim abi ben bangır bangır 6-8 riffli distorşınlı çift crosslu yaklaşık 2-3 dakika sololu şarkılar yapıyorum dolaylı yoldan 4 şarkının bitmesi en az 7-8 ayımı aldı.... Ben kendime kızdım lan salak dedim kendime al işte alıcaksın bir gitar basıcaksın 4-5 akor arkayada cıs-tak cıs-tak iki ritim tamam işte birde detone bi vokal...
    Oh ne ala memleket ben çekemediğim için kızıyorum abi ben neden yapamıyorum böyle gaydırıgubbak besteler yok heavy metalmiş yok black metalmiş uğraş dur... Bilmiyorum yani... yinede devam edin türkiye'de böyle bir müzikle meşhur olunur bizim salak Jack'te uğraşsın dursun heavy yapıcam çatır çatır cross koyucam diye hay allahım ya....
  • Ktulu • 8 Temmuz 2004 17:51 • #434338
    olm sen uğraş ben dinlerim seni merak etme. :) Buralarda senin gibi adamlara ihtiyaç var tarz olarak. Sen sadece hoşlandığın tarzdan yapmaya devam et. O zaman o işten para kazandığın zaman da zevk alırsın. önemli olan para değil zaten o işten zevk alman...

Ben de arkadaşların yaptığı tarzı dinlemiyorum zaten..

Yaptıkları iş sana kolay gelmiş olabilir, bence de öyle biraz ama Türkiye'nin böyle gruplara da ihtiyacı var.

Zaten kulağı olan herkes herşeyi ayırd edebilir. Senin için önemli olan kendi rakiplerinle arandaki fark şu an... Sana da kolay gelsin..
  • Infusion • 9 Temmuz 2004 22:08 • #434406
    ben adınızı daha önce biyerlerden duymuştum galiba..soundunuz biraz yumuşak. ya böyle enstürümanlar arasında bir denge yok.ŞArkının bir yerinde vokalin sesi çok fazla..Ktulu'nun dediği gibi sololar fena değil.Davul yetersiz kalmış bana göre. daha iyi ritimler bulunabilir şarkılara..Ama yine de başarılar..
  • Loogie • 10 Temmuz 2004 18:04 • #434425
    Jack e katıldım ben de ... Biz de baya uğraşıyoruz ama 4-5 akor cıstak cıstak yapmak asla istemem...
    www.loogie.8m.com
  • divinemusic • 13 Temmuz 2004 10:04 • #434537
    Sonunda doğru düşünen birisini buldum, ne mutlu bana... Müzik alacak seni hayallerine götürecek. Belki hüzünlendirecek, belki de gülümsetecek. En hüzünlü zamanına ilaç olacak. En mutlu anına da mutluluk katacak. İşte müzik budur...
  • JackSparrow • 13 Temmuz 2004 17:58 • #434548
    Müzik beni nefretimin olduğu karanlık dünyadan başka hiçbir yere götürmüyor.. Buda benim müzik anlayışım Dünyadaki adaletsizliği ve saçmalıktan ibaret düzeni anlatırkende 4 akor basıp cıs tak ritimle anlatamam herhalde nefretimi anlatırken dolaylı yoldan sertliğin ve baş ağrısının olduğu yerde varım ben...