Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müziği Kim Buldu???.....

• metaligirl • 17 Temmuz 2004 13:36 • #434692
    Selam GaRaj Ailesi!
    Sizi biraz hayal kurmaya davet ediyorum: Sizce müzik denen, notalarla ritmin birleştiği o şahane şeyi kim buldu? Ya da bulanın nasıl biri olduğunu ve müziği nasıl bulduğunu hayal ediyorsunuz? Bu dünyadan biraz uzaklaşın bakalım...
  • manyak • 17 Temmuz 2004 16:47 • #434694
    babam...

müziği kim buldu konusuna girmicem...
    Ama teoman nick'li birinin de metalden bahsetmesi çok komiiik...
    Ahaha ilahi teo ne ömür adamsın allahıssen..
  • JackSparrow • 17 Temmuz 2004 18:03 • #434695
    ilk müzik....

arkadaşlar ilk müzik konusunda yukardaki arkadaş drum&bass olayına girmiş ama onunki müzik değil büzükle alakalı bi konu :-))

İlk müzik bilindiği üzere ritimdir... Eskiden çeşitli kabileler davullar ve taşlara vurarak ilk müziğin ve melodinin temelleri attı.
    Ama Nota olaynı ilk olarak ortaya atan bir müzisyen değil bir matematik ve fizikçi olan Johann Nepomuk Maelzel (1772 - 1838)
    adında ki bir şahıstır.. Sesin atmosferde dagılmasını düzenli olarak kağıda yansıtmaya çalışırken şans eseri fizikçilerin değilde müzisyenlerin işine yarayan nota olayını keşfetmiştir...

Do si ve la notaları saptanabilen ilk notlardır daha sonra yanlarına Re mi fa sol notalarıda eklenmiş ve müzik tarihinin 7 harikası ortaya çıkmıştır...

Adam ne kadar zekiymiş yaa Dünyada ki bütün şarkıları şu 7 sembolle anlatabiliyosun hay allahım ilginç bi iş....

Not : Aynı kişi ayrıca metronomunda mucididir...
  • metaligirl • 17 Temmuz 2004 19:00 • #434698
    ilk müzik....

Aman tanrım! Jack! sen neler biliyorsun böyle!!! iyiki bu konuyu foruma açmışım. Farkında olmasan da beni çok aydınlattın. Ben sadece ilk notaların la si ve do olduğunu biliyordum. Teşekkür ederim...
  • AmonDüül • 17 Temmuz 2004 20:32 • #434703
    ilk müzik....

müzik bu dünyadan önce de vardı...hep varolacak...saçma bir başlık...bu pastayı ilk kim yaptı gibi bişey değil bu...hay sinirim bozuldu yine..
  • sonicyouth • 17 Temmuz 2004 21:30 • #434704
    Müziği melonkolik sağır insanlar buldu

evet ya biz bir şey duymuyoruz ama üzülcek bir şeyde yok
    bari müziği bulalımda halimize üzülelim demişler
    ilk adam akıllı grubun adıda d.h.s. miş
  • balerinboku • 17 Temmuz 2004 22:36 • #434708
    muzigi bulan ahmet yesavi efendimiz kendi sesinin diger seslerden farklı oldugunu one sürüp , bu yaptıgı işin insanlara huzur verecegini duyurmaya çalışırken emirler dogrultusunda daragacını boylamış. ve adam son nefesinde en güzel parçasını söylemiştir. şöyleki :

nesine yar nesine
    olurum ben sesine
    birdaha vursa idi
    nefesin nefesime

bakın geyik aleyhusselamlar
    muzik bulunmadı bulundugunu iddia etmek nasıl bir cürret ya
    muzik insanlar dogarken var olmuştur zaten insanlar ilk müzigi,
    diger canlıların çıkardıkları sesleri taklit ederken geliştirmişlerdir
    yani muzik her insana doguştan yer ediyor,
    geniş bilgi için

aborjin hikayelerinin geçtigi kitaplardan birini alın kesin yazar
    MİTAMİT E VE VURTA VURTA ya dikkat edin sozleri okunmaya deger
    kabile yaşlısı ve yerli kabilesinin başkanlarıdır

öpüldünüz
  • mortimer • 18 Temmuz 2004 00:32 • #434713

sanatın tarihi, insanın tarihiyle yaşıttır.müzik ise sanat dallarının belki de en eskisidir.İlkçağ düşünürleri, müziğin temelini içimizde yaşadığımız evrenin doğal ritmik düzenine ve uyumuna bağlamışlardır.ay, güneş, gezegenler, gece-gündüz, mevsimler, her biri belli bir ritim içinde devinen belli bir uyum sergileyen nesneler ve olaylardır.ayrıca insan bedeninin yapısı, işleyişi de müzikteki gibi ritim ve uyum öğelerini taşır.bu nedenle, ilk ve ortaçağda, estetik biliminde uyum kavramıyla ilgili pek
    çok kitap, sanatın hangi konusunda olursa olsun MÜZİK başlığını almıştır.platonve aristoteles gibi eski yunan felsefecileri, müzik ile matematiğin ilişkisini vurgularken tarih boyu nice felsefeci, müziğin, maddeden arınan ve doğrudan insan ruhu ile birleşen en yüce sanat olduğunu savunmuştur.

ilk ve ortaçağın 1772 yılında olduğunu sanmıyorum ayrıca notanın ilk ortaya çıkış tarihinin de bu tarih olduğunu düşünmüyorum. eğer bu tarihteyse bach ya da
    daha eski rönesans bestecisi guillaume dufay bestelerinde ne kullandı?
  • metaligirl • 18 Temmuz 2004 14:59 • #434733

Arkadaşlar gerçekten teşekkürler... işte bu memlekete böyle müzisyenler lazım. Jack Sparrow ve Mortimer'e teşekkürler....
  • PhoenixRising • 18 Temmuz 2004 16:46 • #434738

bugun konusmalardan ve garip seslerden olusan rap'e muzik diyorlar. eger oyleyse ilk muzik rap muziktir ve ilk muzigi ilk agzindan ses cikaran adam bulmus demektir : )