-
Ya bu QUEEN'nin tarzı tam olarak ne?Adamlar bazen çok saglam şarkılar yapmış bazende şaçmalamışlar.Ama şaçma şarkıları iyilerden fazla.Yani Brighton Rock'ı dinledikten sonra "Radyo(forum radyo yazmamı istiyor?) Ga Ga"'nın bu ellerden cıktıgını gormek cok sasırtıcı!Sormak istedigim popmu yapıyorlar rockmı pek belli degil bence cok ilginc bir grup QUEEN.Gerçi pop bile yapsalar soloları parçaya cok güzel yediriyolar.Bu yonlerini cok takdir ediyorum ama yine de tarzlarını hala cozemedim!(Rock imajı altında pop?)
-
bence sen olayı çözmüşsün fakat kendinle çelişiyosun.
-
Adamlar bitirmiş olayı o zaman bence yani... Hepsi müziğin bütün dallarıyla ilgilenen adamlar... Brian May özellikle! Ve hepsinin sesi mükemmel... Adamlar opera da yapıyor , latin de flamenko da , pop da rock ta... Freddie Mercury dünyanın en iyi seslerinden biri tabi... Şu anda Brian May'i takip edin hala çok iyi işler yapıyor!
-
adamların hangi tarzda müzik yaptıkları zaten önemli değil bence.şimdi Queenin yaptığı müziğe bazı arkadaşlar düşünüp taşınıp yeni bir isim geliştirir neme lazım :).ortalık zaten tarzdan geçilmiyor.Bir çok yeni tür var halbuki bunlar müzik adına üretim değiller kendilerinden önceki tarzın bir varyasyonular.Bu arada tam olarak loogie katılıyorum.Zaten bu yüzden onlar hala varlar hala onlar efsane onlar Queen...
-
Queen'in şarkıları çoğunlukla anlık olaylar üzerinedir. O an ne oluyorsa onu yazarlar. Mesela bahsettiğin Radyo Ga Ga Roger Taylor'ın çocuğunun radyonun yanında "Radyo ga-ga" şeklinde sesler çıkarmasından türemiştir. Who wants to live forever mesela Freddie Mercury'nin açıklamadığı hastalığı hakkında mesaj vermek ve tahmin edenlere açık edip korkmadığını anlatmaya çalışmıştır (gayet başarılı). The Show Must Go On'u söylemeye gerek yok. Bohemian Rhapsody'nin çook uzun hikayesi var hiç girmeyelim. Queen'in yaptığı müziğin adını koyuyorum: Anlık Opera Rock. Bitti...