-
Selamlar, bir yerde gördüm çok eski ve ünlü bir matematikçi müziği
insanların bilinçsizce sayı sayma isteği olarak tanımlıyor.sizce de müzik böylemi?
-
yani müzikteki matematiği inkar ediyorsun?
-
müzikte matemetik var,olmazmı...
bu inkar edilmez bi gerçek
ayrıca müzik çok zor ve zaman alan bi uğraş.
asla bilinçsizce değil hiç bişey
herşeyin bir kuralı var müziktede
tabii bazıları bu işi bilinçsizce yapabilirler
ona lafım yok........
-
orda bilinçsizce demekle kastedilen şey insanların aslında müzik adı altında farkında olmadan matamatikle uğraştığı bence.yoksa hangi notayı nereye koydugu ya da notanın uzunluğu nu belirlemek değil.
-
ayrıca birde şu matematikçinin adını versen çok iyi olur
merak ettim ama tahminim eski olduğuna göre o dünyayı düz olarak nitelendiren bilim adamları kesime giriyodur...
-
ama müzik sadece notalardan ibaret değil
onları anladıktan sonra gerisi sana kalmış oluyo
işte zorluğuda bu
ayrıca hiçbişey bilinçsiz değil müzikte,sayı saymak bile
-
bence insanları yaptığı her şarkı bir denklem.yaptıkları şeyler şeşitli kurallara uyarak doğru şeylerine yerlerine koymak.ve bence bu denkelemler ilerletilerek yeni şarkılar yapılıyor.herşeyin en başında notalar olması gibi.en temelde notalar var.biz bunları yan yana koyuyoruz.sonra başka birisi bizim buldugumuz şeyi değiştiriyor ve geliştiriyor.böylece kendi denklemini oluşturuyor.
-
hayır benim demek istediğim şey bir önceki denklemi başka bir yerde kullanmak.ayrıca denklemlerin sonu olabilir çünkü onlar birşeyleri temsil ediyolardır.denklemdeki harfler birşeyleri temsil ediyorlardır.ama bu harflerin değerleri hep değişebilir.denklemler soruyu çözüş biçimi gibi bence.anlatmak istediğim şey basit bir çember denkleminden aerodinamik denklemlerine kadar gelebilmektir.ilerde o denklemleri kullanarakta başka şeyler yapılıcaktır.
-
hmmm ilginç bir yaklaşım.... mesela sayı sayarken tüm dikkatinizi sayı saymaya vermeyebilirsiniz ve ezbere bildiğiniz bir şarkıyı öylesine söylüyorsanız da... ama sanırım benziyor...biraz daha düşünücem bunun üstünde...teşekkürler insanları (en azından beni) düşünmeye sevk ettiğin için....
-
sonuçta bilinçsiz olmadığını söylemiş oluyosun bu dediklerinle
ayrıca müzik yaratıcılıktır
matematiği bir yere kadar diyorum o kadar