-
korn, limp bizkit, slipknot derken numetal bi akım halini aldı. Sizce geleceği nedir numetalin?
-
sanane a.k.
-
Numetal nedir
numetalin tanimini cogu insan yanlis biliyor ve nedenini anlamadigim bir sekilde de aciklamaya kalkinca agresiflesiyorlar.
numetal yenilikci metal gruplarinin yaptigi ve diger metal turlerine(doom,thrash,heavy vs...) dahil olmayan muzik turudur. ac/dc ilk ciktiginda hicbir kategoriye girmediginden bu grubun yaptigi muzik turune en dogru uyacak sozcuk new metal olarak adlandirilmis daha sonradan bu grup ardindan gelen benzerleriyle beraber kendine ozgu bir ture dogru kaymistir. her donem boyle gruplar cikar. ornegin 1980lerin sonlarinda faith no more, 1990larin basinda korn ciktiginda muzik piyasasinda benzeri olmayan bir muzik yaptilar. ancak daha sonralari yapilan benzer muzikler sayesinde faith no more raprock korn da melodik hardcore diye kategorize edildiler. ayrica kornla hemen hemen ayni siralarda cikmis olan deftones grubu halen kategorize edilemediginden su anda numetal grubu olarak adlandirilir. demek istedigim numetal her donem vardi, metal var oldukca numetal da varolacaktir cunku hep yeni birseyler yapan insanlar cikacak.
*not1: x grubu rapcore yapiyor y grubu hardcore yapiyor bunlar numetal yapmiyor soylemi yanlistir. butun bu dallar numetalin alt kollaridir. numetal de metalin alt koludur birbirinden ayri degildir.
*not2: yanlis anlasilmamak icin yaziyorum benim kisisel tercihim rock muzigin birsuru ture bolunmemesidir.
*not3: yukarida numetal'i ovucu herhangi birsey yazmadim ama bu tarza ozellikle old metal dinleyenlerin sicak bakmadigini biliyorum. ancak cok kalitesiz numetal gruplari oldugu gibi(limp bizkit, linkin park...) ayni zamanda dinlenilmesi gereken cok iyi muzik yapan gruplarin da var oldugunu bilin isterim(tool, deftones...).
-
Numetal nedir
nu metal sacmalıktır raple rock ın karisimi olan igrenc mide kaldıran muzik turu tanrının tum lanetlerini alsin kahrolsun nu yasasin rock(evanescence)
-
Numetal nedir
yukaridaki yazida anlatmak istedigim de bu tip davranislardi. sanirim iyi bir ornek oldu tesekkurler.
-
Numetal nedir
Arkadaşım söylediğin şeyler güzel,ama bir konuya katılmıyorum,bence limp bizkit oldukça kliteli bir grup,haksızlık etmeyelim lütfen adamlara...
-
Numetal nedir
Nu-metal metal falan değildir... içinde klavye ve turntableın elektro sesinden daha çok duyulduğu pislik bişeydir nümetal... yapılmaması gereken kalitesiz müziktir, yapanlar imha edilmeliler!
-
Numetal nedir
onlar yükselse ne olur yükselmese ne olur boş bişi
-
Numetal nedir
nu-metal yalandır.