-
Metal müzikte bu kadar fazla tür neden oluştu. Hangi türler kayda değer
-
Nedeni metal'ın birçok etkiye açık olması. Örnek vermek gerekirse, Pentagram da metal yapıyor, haunted da... Ancak ikisini dinlediğinizde farkı çok rahat anlıyorsunuz. Kayda değerlik konusu ise kişiye göre değişir, ben bir türü kayda değer bulmam, başka biri bulabilir. Buna ancak kendiniz her türü dinleyerek karar verebilirsiniz.
-
fibonacci aynısını yazıcaktım tamamen katılıyorum bu şeye benziyor insannarın sana en qüzel meslek şu demesi anlamsız olur çünkü insanların yeteneklerine qöre qüzel meslek seçilir işte senin de sevdiqin müzik tarzına göre metal türünü seçersin
-
İyi de metal müzik türü olarak zaten belli başlı özellikler taşır ama alternatif akımlarla metal bence dejenere oldu olaya bu açıdan yaklaşırsanız ne gibi bir sonuç elde edecexiniz
-
ben şahsen her müzik türüne saygı duyarım. giderim şapır şupur'u da dinlerim(gerçekten de iyi rap yapmış adam), ne bileyim dark funeral'da dinlerim. yeter ki üzerinde uğraşılmış, özgün şeyler olsun. herneyse... metalin değişik alt türleri yüzünden dejenere olması durumu bence doğru değil, hardcore da güzeldir, black metal da... bu kişiye göre değişir.
-
Yelpaze çok geniş... Yani Önceden bi heavy metal vardı... asiydi politikti hemen sonrasında deli gibi gitar ve davul çalanlar metalin sesini dünyaya duyurmak için metali konu alan ve süratli şarkılar yaptılar power, trash, speed metal türedi sonra böğürenler ve vampirlere takanlar çıktı black oluştu... Ardından gothic olmak için gothi çıkan kadınlar ve adamlar doom metali yarattı.. orta çağ hayranlığı ve siyasetten uzaklaştılar ve yepyeni bi klasman oln black/doom ortaya çıktı en son birileri abi benim kabliyetim yok solo atamıyorum kesik kesik riffler buluyorum bunu bi kalba sokalalım çevir kazı yanmasın yapalım diye birde nu-metal çıktı çoğaldı babam çoğaldı...