Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

işte asıl besteciler bunlar.....

• thriller • 21 Ağustos 2004 13:40 • #437419
    beste nasıl yapılır,kimlere besteci denir kimlere denmez, kaliteli beste kalitesiz beste ayrımı nedir işte bu saydığım insanları(sezen aksu,altan çetin,onno tunç,atilla ozdemiroğlu,kayahan)gibi insanları inceleyerek oğrenebilirsiniz.. işte bu insanlara asıl besteci denir.yani beste kalitesi melodi kalitesi süper olan insanlar.yoksa eline gitar alıp iki tane anlamlı sözün üzerine uyduruk bir melodi yazmayı herkes biliyo.ama bu insanların yaptığı şarkılardan bir tanesini yapın işte o zaman bir şeyler yapıyosunuz demektir.... ayrıca bu insanları taklit edin demiyorum....herkes kendi tarzı içinde..

bu arada bunlar pop müzik bestecileri yani rock müzik dinleyen ve ya yapan birileri gelipte bu foruma mesaj yazmasınlar.başımıda ağrıtmasınlar...bunların rockla alakası yokkkkkkkk..
  • Mar19 • 21 Ağustos 2004 13:43 • #437420
    öyliyse buraya niye yazıyosun kim s2liyo seni ?
  • gitist • 21 Ağustos 2004 14:25 • #437429
    yani.. bizi ilgilendirmiyosa niye boşa vaktimizi alıyorsun..
  • thriller • 21 Ağustos 2004 20:48 • #437446
    ya arkadaşım isteyen cevap verebilir ama şunu soylüyorum.buraya gelipte bunlar bestecimi falan demeyin rock dinleyen insanlar....
    rock müzik dinleyen biri için bu yazdıklarım zaten iğrenç isimlerdir.he ama dinlediğiniz tarzın dışında yorum yapacaksanız buyrunnnnnnnn....................
  • AmonDüül • 22 Ağustos 2004 00:33 • #437470
    ya sen bence led zeppelin dinlemedin...yok valla dinlemedin sen...dinlediysen de sarhoştun sen bu yazıyı yazarken...
  • PhoenixRising • 22 Ağustos 2004 00:44 • #437472
    asil besteci nedir. en azindan bence diye bir ibare koyarsan buradaki insanlarin fikrine de saygi gosterdigini anlariz. aksi takdirde benim bildigim dogrudur diyorsan zaten kimseye soz dusmez.
    ayrica bahsettigimiz sey muzik, bu bir zevk meselesi sana guzel gelen beste baskasi icin ayni seyi ifade etmeyebilir veya tam tersi. sonucta bu goreceli bir sey.
  • thriller • 23 Ağustos 2004 21:24 • #437627
    bence değil bu boyledir.ama phoenix hep aynı şeyi yazıyorum pop müziğin asıl bestecileri bunlardır.rock müziğin asıl bestecileri farklıdır tabii.....onları da siz soyleyin ben anlamam onlardan.ama bu müzik tarzının yani pop müzik dinliyorum diyen biri bu bestecileri tanımak ve besteci olarak kabul etmek zorunda..
    sevgiler...
  • baranthalas • 23 Ağustos 2004 22:23 • #437633
    abi beste dediğin şey müzikal anlamda birşeydir..bu dediğin kişiler söz yazarı..hatta o bile değiller..nazan öncel kadar abuk sabuk şeyler yazıp şarkı yapan kaç kişi var dünyada ? pop bestecisi mi istiyosun ? al sana kayahan ! adam harbi besteci..kendi yazar kendi çalar kendi söyler..komple müzisyen
  • thriller • 24 Ağustos 2004 15:16 • #437681
    nazan oncelde haklısın çok iyi bir besteci değil.ama benim asıl bahsetttiğim ansanlar senin dediğin gibi kayahan sezen aksu altan çetin gibi isimler.bunların içinde şu anda en üretkeni altan çetin...
    ama sezen aksu bir efsane tabii.kayahanda aynen.kayahanı yazmayı unutmuşum.ama işte ben de bundan bahsediyorum.yani kayahan eline gitar alıpta iki tane anlamlı sözün üzerine beste yapmıyo.ilk once çok güzel bir beste yapıyo ondan sonra sözleri düşünüyo.yani ilk once kaliteli beste...........
  • JackSparrow • 24 Ağustos 2004 17:38 • #437706
    Zuhahahaha yazdığı insanlara bak yaaa.... Şehrazat'mış Gülben Ergen kaltağına verdiği şarkılar nasıl şarkı ıyyy iğrenç bir besteciler yaaa onların Sezen Aksu hariç hepsi aynı lağıma dökülen pisliktir... Türkiye'nin asıl bestecileri Fikret Kızılok, Barış Manço, Grup Gündoğarken, Leman Sam, Cem Karaca, Melih Kibar'dır... Rock aleminde Şebnem Ferah'tır, Mor ve Ötesi'dir Pentagram'dır Demir Demirkan'dır diğerlerini salla gitsin... Tabii birde PrayAcid'tir :-)))