-
türkiye de plak şirketi anlayışı her konuda olduğu gibi bu konuda da çok karışık ve kalitesiz..fakat bu kalitesizlik vasıfsız insanların işine yarıyo.ama kaliteli insanllarında önünü kesiyor. nedenmi müzikle alakası olmayan biri basıyo parayı albümünü yapıyor ve ya adam bakıyo karşıdaki herif biraz yakışıklı veya bayansa biraz güzel ve ya birazcık kendine reklam yapmış hemen albümü hazır.bu şirketler bunlarla uğraşınca tabiki yetenekli insanalara da sıra gelmiyor..................
ayrıca şirketlerE demo yolluyosunuz şarkıları bir kere ya dinliyolar ya da dinlemeden atıyolar.esasında bu konuda duyarlı insanlarda var.bu konuda çok karamsar değilim..
genç besteciler konusuna gelince bu insanların çıkması için illaki sezen aksu ve ya türevi insanların desteklerinimi almaları lazım yani kendi başlarına bişey yapmaları mümkün değil mi...besteci yok deniyor ama kimse genç bestecilerede şans vermiyo..............
SON OLARAK ŞUNU SOYLEMELİYİM.....
EĞER GERÇEKTEN YETENEKLİ İSEN BİR GÜN MUTLAKA KEŞFEDİLİRSİN...
herkesin fikirlerini bekliyorum.AYRICA MÜZİK PİYASASI İLE İLGİLİ OĞRENMEK İSTEDİKLERİNİZ OLURA BANA MESAJ ATABİLİRSİNİZ...SEVGİLER...
-
Tamam bunların tamamı bilinen olgular ama....
EĞER GERÇEKTEN YETENEKLİ İSEN BİR GÜN MUTLAKA KEŞFEDİLİRSİN...
yaş 50 sınırında iken?
-
o kadar abartılmasın.en fazla 3-4 yılını alırlar.he tabiki hedefleri olan biri için bu çok fazla.ama bunun da çaresi doğru yolları denemek.zaten bu yüzden açtım bu forumu.ben bayağı tecrübe edindim.isteyen burdan veya garajdan bu piyasa ile ilgili soru sorabilirler.sevgiler...
-
kardeşim bu foruma normalde rekor bir katılım olması gerekirdi.kimse bişey yazmamış.herkes hayatından memnun heralde....konuşmaya gelince herkes bişeyler sallar ama bakın kimse yok.DEMEKKİ MÜZİK PİYASASI O KADAR DA KORKUNÇ DEĞİL...
-
Bence bahsettiğiniz piyasa fazlasıyla korkunç olduğu için insanlar susuyor olabilir. Konuşulsa da bir yere varılamayacak. Kesinlikle düzeltilmesi imkansız. Türkçe müzik kanallarını seyredemez oldum gerçekten, sinirlerim bozuluyor.
Ben bir enstrümanla ilgilenmeye yeni başladım ama kesinlikle kendimi göstermek, keşfedilmek, albüm vs vs aklımın ucundan bile geçmiyor. Kendime güveniyorum ama asla böyle bir şeye cesaret edemem.
Belli taktikleri, planları, hileleri olan ve kaybettiğinde özgüvenini de alıp götürebilen bir yarış gibi.
Bir de örnek vereyim isim vermeden. Meşhur ve gerçekten başarılı, çalışkan bir prodüktör, sesi ve parçaları harika olan genç bir bayana albüm yapacaktır. Parçaların demolarını beraber yaparlar; ne Aslı ne Şebnem Ferah tarzında, orjinal,gerçekten harika ve rock tarzında bir albüm oluşur. Birkaç ay içinde prodüktör bir şekilde öğrenir ki o genç bayan onlarca kaseti olan ama bütün şarkıları birbirinin aynı olan ve kadınlara düşkünlüğü ile tanınan bir "pop sanatçımız"ın sahibi olduğu plak şirketinden çıkarmış albümünü. Güzelim şarkılar "dıptıslanmış", pop olmuuuşşşş! Ve tabii ki şu anda -benim gözümde- o bayan harcandı, çünkü hiçbir yerde çalındığını bile duymuyorum o parçaların. Belki de duyuyorum ama farkında değilim, çünkü artık aynı geliyor bahsettiğim tarz piyasa müzikler.
Döktüm içimi :)
Şimdilik benden bu kadar.
-
Malesef türkiye de dünyanın heryerinde olduğu gibi müzik yobaşlaşıyor ve artık çıkarlara hizmet ediyor.Endüstri konumunda olan Amerikada bile son derece kötü sesi olan Briyney Spears,Jenefer Lopez,Blue vs gibi yakışıklı gencleri etli butlu hatunları ön plana çıkartmış durumda .yani yapılan müziğin kalitesi müzisyene verilen değer giderek ortadan kalkıyor.Ülkemizde ise bu iş müzikal anlamda b*ku çıkmış durumda ,kimleri sayayım yazsam satırlar yetmez,isimlerini andıkça ve dinleyenleri de gördükçe miğdem bulanıyor.gülben,seren.s,davut.g,serdar.o vs...bi de şakşuka diye bi olay çıktı son günlerde aman allahım.böyle zulüm görmedim bu yaşıma kadr.şuna emin olun ne yaptığını bilen ve gerçek müsisyenler ya ezilip kayboluyor ya da bu beş para etmez piyasanın piyonları oluyorlar.emin olun şu anda piyasada bu herifleri durdurabilecek tek umut ise giderek güclenmeye başlayan alternatif rock akımı,yeni nesille beraber önümüzdeki dönemlerin biraz daha aydınlık olabileceğini düşünüyorum.eskiden mor ve ötesi albüm yapsa kaç satardı?kargo?teoman (tartışılır) ve daha niceleri.ama şu da bi karamsarlıktır ki insanlar aydınlanmadıkça,araştırmayıp sadece kendine verileni alan bi toplum oldukça bizim miğdemiz hep bulanacak.
-
mor ve otesi gibi şeyler hala satmıyo biliyosunuzki...ayrıca chatluck o şarkıcı kim.isim versene .sanki mahkemede gibi konuşuyosun.bi zahmet isim ver
-
Bir prodüktörün bir rock grubundan para kazanma süresi 3-5 yıl falan.çünkü medya,reklam odur budur gerek yok.Ve de çok emek isteyen bir müzik türü olduğundan sendeki ışık ne olursa olsun 7-8 ay stüdyoyu işgal etmen gerek.E adamda zarar etmemek için "yalın" ve benzeri kokmaz bulaşmaz adamları meşhur ediyor.Yazık.çok yazık.
-
Bir hatırlatma yapacağım. Benim bahsettiğim prodüktör işini gerçekten iyi yapan bir rockçı. Pop ile yakından uzaktan alakası yok.
Bu arada bahsettiğim bayanın ismini gerçekten hatırlamıyorum ama diğerlerinin de ismini vermemem gerekiyor kesinlikle, çünkü bana kendisinin anlattığı bir şey bu ve ismini söylersem güvenini kırmış olurum diye düşünüyorum.
-
O prodüktör Serdar Öztop mu yoksa?
Arkadaşlar, maalesef Türkiye'de ki şartlar bu..! İşini iyi yapan gruplar bile yıllar sonra album çıkarabiliyorlar. Gece yolcuları diye bir grup var, rock zaten değil, alternatif de değil anlamadım pop mudur nedir? Onlar işte album yapmışlar düşünün artık. Biz de müzik yapmak için uğraşıyoruz işte. Ben prodüktöre kabul ettirmek durumunda kalıyorum müziğimi, böyle bir saçmalık var mı ya..! Ama biraz daha sabredelim, yavaş yavaş herkes Rock'ın farkına varmaya başladı. Her ne kadar bazı albumler pop koksada, bizim için iyi bir gelişme. Böyle giderse Son Nefes albumunu 10 yıl sonra çıkarır, alem de grup görür :p