Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

iyi müzik yapmak için işin felsefesini de iyi bilmek şart mı?

• offbeat • 30 Ağustos 2004 17:09 • #438062
    Bu siteye üye olduğumdan beri yerli yabancı bir çok sanatçı&grup için "işin felsefesini bilmiyorlar" vs. gibi eleştiriler yapıldığını gördüm. Örneğin Teoman'ın ahlaksız olduğu ve bu yüzden iyi bir müzisyen olmadığı, Şebnem Ferah'ın rock felsefesine aykırı hareket etmesinden dolayı rockçı olamadığı,Mor ve Ötesi'nin "piyasa" müzik yaptığı için iyi bir grup olmadığı vs. gibi bir çok eleştiri okudum.
    Benim düşüncem; müzisyenin karakterinin, inancının, felsefesinin vs., o müzisyenin yaptığı müziğin iyi ya da kötü olması üzerinde çok fazla bir etki taşımadığı yönünedir.
    Teoman dünyanın en kötü insanı bile olsa onun müzisyenliğinin derecesini yaptığı müzik belirler.
    Ya da Şebnem Ferah'ın klibinin Kral'da yayınlanmasının onun rock'çılığla alakası yoktur.Rock bir müzik türüdür ve bir manifestosu yoktur.Özgürlükçü olmayan bir insan bile iyi bir rockçı olabilir.
    Yani bana göre müzik müziktir; müziğin felsefesi sadece müziğin insana ne hisettirdiğiyle alakalıdır; insanlık adına bir misyon taşımaz. Ama eğer taşırsa bu benim için hoş olur; dediğim gibi taşıması şart değildir.
    Siz ne düşünüyorsunuz?
  • blackened69 • 31 Ağustos 2004 00:17 • #438095
    söylediklerinin bazıları doğru bazıları yanlış bence, yani doğru anladıysam...

adamın inancı, karakteri yaptığı müziği kesinlikle etkiler derim ben...
  • ScarFace • 31 Ağustos 2004 16:11 • #438157
    o zaman niye pop-rock-arabesk-metal diye şeyler var?olmasın o zaman senin mantığına göre her müzik aynı şeyi anlatıyor.