-
Jackie Brown
Desperado
Pulp Fiction
Stuck in the middle with you"reservoir dogs"
Waiting for the Miracle"Natural Born Killers"
from dusk till dawn's salma's dance song.
-
Diary of Briget Jones - Rosey - Love.
Snatch - Massive Attack - Angel
Pulp Fiction - Zeki Müren
-
zeki müren kısmın komik.sen neyle dalga geçmeye çalışmışsınki.
-
american pie
-
Pulp Fiction neymiş? Bak bakalım
Neyle dalga geçmeye çalışmışsın derken ya beni tongaya düşürmeye çalışıyorsun ya da gerçekten bilmiyorsun ki pulp fiction filminin "main theme" olan parçası gerçekte zeki müren'in dir. Kazaa'da "Zeki Müren pulp fiction" olarak aratacak olursan sanırım bulabilirsin. Yok bulamadım diyorsan , bana mail adresini ver , dinlememiş olan diğer arkadaşlar da verebilirler , hemen gönderirim. Gerçek şu ki: Pulp Fiction'ın o müthiş şarkısı "Misirlou" "Mısırlı" demek. Müzik, ritminden de anlaşılacağı üzere Doğu kökenli. Fakat bir sanatçıya ait değil, anonim. Çingene topluluklarında ortaya çıktığı, dünyaya onlar vasıtasıyla yayıldığı düşünülüyor. Aslında parçanın mısırlı Udi İbrahim Efendi'nin bestesi olduğu kabul edilir ama birçok versiyonunu bulmak mümkündür. Parçanın Zeki Müren'e ait olduğunu savunmamın nedenini , şarkıyı dinlerseniz anlarsınız. 1940'lı yıllarda çıkan Zeki Müren plaklarından birinde sanırım. Dinleyecek ve karşılaştıracak olursanız , Misirlou , Zeki Müren'in parçasıyla birebir örtüşen bir besteye sahip. Dünyada kullanılan diğer versiyonları ise bu iki parçadan biraz farklıdır. Kesinlikle savunduğum bir şey var ki , Dick Dale , bu parçayı Zeki Müren'den esinlenerek... Hatta esinlenerek değil , tamamıyla alarak yapmıştır. (Arkadaşlar bundan sonrası sadece muhattabını ilgilendiriyor) Gördüğün gibi ilgelenilmiş ve araştırılmış birşey. Boş atıp dolu çekmeye çalışmıyorum. Senin de bundan sonra böyle yapmaman dileğiyle.
-
en evdiğim 3 film soundtrack i
hepsi birbiryle kel alaka ama müzikleri seyrin önüne geçen 3 film de bunlar napiim :)
Once Upon a Time In America
Star Wars Episode 5
Mortal Kombat 1
-
pulp fiction
arizona dream
çingeneler zamanı
-
daredevil (flim berbetti ama muzikler muthıs evan dısındakıler bıle harıkaydı)
desperado (ay ay ay ay ay amor)
american pie
-
kill bill vol. 1/2- özellikle sanat esmeralda'nın nina simone cover'ı 'don't let me be missunderstood'
hair
coneheads-soul to squeeze -film kötü ama şarkıya bitiyorum.. flea bi döktürür ki sormayın..-
-
GODFATHER
PULP FICTION
TITAN (ÇİZGİ FİLM OLAN MÜKKEMMELDİR...)