Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

"The ...s"

• _dreamer_ • 12 Ekim 2004 10:36 • #441410
    The Doors
    The Killers
    The Cranberries
    The Strokes
    The Beatles
    ...

Rock gurubunun ismi illa bu formatta mı olacak?
  • belwe • 12 Ekim 2004 10:48 • #441414
    konu monu yok

valla ne diyeyim güzel bi konuya değinmişsin de ...
    fakat kardeşim kafanı yorma böyle şeylerle olay the da ya da s de değil olay müzikde ...
  • MoonLigth • 12 Ekim 2004 15:54 • #441455
    aferin

bravo yani. Bu konuyu bulmak için çok uğraştın mı?
  • karete • 12 Ekim 2004 16:06 • #441456
    aferin

the karete(karate)
    bunları bilen var mı?
  • Muad Dib • 12 Ekim 2004 16:13 • #441457
    aferin

çok uğraşmış sayılmaz diğer forum sitelerinin çoğunda bu konu aylar önce açılış bulunmakla beraber 100 yakın böyle grup olduğu da yine aylar önce oralarda ortaya çıkmıştır.
  • deren • 12 Ekim 2004 16:19 • #441458
    aferin

yinede o forumlarda bulmak için çok uğraşmış olabilir
  • _dreamer_ • 12 Ekim 2004 16:36 • #441459
    sağol

bu konuyu bulmak için çok uğraşmadım çünkü olaylara farklı açılardan bakma yetisine sahip herkes farkedebilirdi.

tarz kavgalarından, avril pop mu punk mı muhabbetinden, rockçıları neden dışlıyorlar, onlar müzikten anlamıyor biz anlıyoruz muhabbetlerinden, mvö yorumlarından daha anlamlı gibi geldi bu konu bana.

başka forum da takip etmem onu da söyleyim.

taptığın bazı şeylerin pazarlama klişeleriyle bezendiğini göstermek istedim. konu hakkında yorumun varsa paylaşabilirsin, yoksa sana uygun birçok konu göreceksin aşağılarda.
  • dilek • 12 Ekim 2004 21:09 • #441475
    sağol

O kadar saçma topic ler açılıyor ki.. dreamer in ki hiçbişey yanlarında bence.. en azından uzak da olsa alakası var müzikle..

the connels
    diyerek de destekliyorum :p
  • Under My Skin • 12 Ekim 2004 21:11 • #441476
    THE Music

doğru söylüyorsun. bu forum sayfalarının klişe konuları var, birkaç haftada bir takılıyor olsam da yine güncel konuyu kaçırmak mümkün olmuyor. kim rockçı, kim punkçı....
    konuya bakışın değişik olmuş, perspektifinin açısı geniş demek mümkün. keramet "the" larda değil bence tabii o ayrı... yani "the cranberries" adının anlamı, yaptıkları müzikle bir şeyler ifade eder hale geldi emin olabilirsin.
  • _dreamer_ • 13 Ekim 2004 08:43 • #441485
    THE Music

İşin aslını anlatayım size. Her ne kadar The Cranberries, The Beatles gibi gurupları bu kategoriye alamasak da The ...s guruplarının mantar gibi türediği zaman 2000li yıllardır. Bir rivayete göre bu furya The Strokes ile başlamış. Bu gurubun yaptığı müzik öldü zannedilen rock'n roll'a yeni bir soluk getiriyor. Ve ardından The White Stripes geliyor. Kısacası bu The ...s guruplarına rock'n roll'u dirilten guruplar olarak bakılıyor. Bu rüzgarı arkasına alan diğer guruplar da mantar gibi türüyor. Bir anlamda tarzını bu guruplara yakın görenler bu klişeyi kullanmaya başlıyor. Bilmem anlatabildim mi? Kısacası bazı şeyler göründüğü kadar basit ve masum değil.