-
Türkiye de can çekişen yalnızca müzik değil,sanat; ki bir düşünün ne büyük bir alanı kapsıyor.
Hatta olayı daha da açalım (yaram deşildi!),
Türkiye de saygı, sevgi, insanlık ve medeniyet her geçen gün negatif yönde hızla
ilerliyor. Farkında değiliz ama Türkiye de hürriyet yok! Kişiler istedikleri dine inanamıyor,
istedikleri müziği dinleyemiyor,kısaca istedikleri gibi yaşayamıyorlar...
Çevreme bakıyorum da okadar sefil insan var ki... Kültürden,
bilimden; bilgiden yoksun ve bekleyin ki sanattan haberdar olsun.. Tv lerde seviye sıfırın
altında; müzik, para ve şöhretin anahtarı, tv dizileri ve programlar insanlara olumlu olan
hiçbirşey vermiyor. Haber proglamlarının manşeti de, hangi manken kimle nerde neyapmış...
ve asıl sorun da insanların bu durumdan hoşnut olmaları. Düştüğümüz bataktan bihaber oluşları...
Bir de güneydoğuda eğitim projeleri falan başlatıyolar! Abi insanları rahat bırakın; okuyan insan ne
mesleğini yapabiliyor; ne de hakettiği saygıyı görebiliyor. İş yine şarkıcı, manken ya da futbolcu
olmaya kalıyor!
Uzar gider Türkiye de problemler listesi.. ve yine tv lere bi eleştiri! arkadaşlar! herifler
program yapmış, halkın içinden SANATÇI SEÇİYORLAR! güzel olan her dişi varlık sanatçı, sanatçı olmak
güzel entari giyinmeye bakıyor... Böyle olunca insanlar dolayısıyla sanatı terkediyor; yeni sanatçılar
üremiyor artık... sanatın nesli tükendi Türkiye de.........
Heavy metal yıllardır eleştiri konusu olmuştur. Bu sorunlar var oldukça heavy metal de
var olmak durumunda! zırhımız müzik! Sesimiz bastırılmaya çalışılıyor; direniyoruz!...
-
Asıl sorun su bence türkiyede;sahte şöhretler var bizde.manken,sarkıcı,sanatçı,politikacı diye yutturulanların hiçbiri gerçek değil ki.
-
Aslında bu basit bir devlet politikasıdır millet uyuşsun diye sahte gündem ve sanatçılar yaratmak zavallılık tv'mizde izlemiyorum zaten cehalet kutusunu....Tabi bunda göçünde önemi var bir sürü şey var can sıkıcı yaz yaz bitmez göçebe toplumdan sen 100 senede modern toplum yarat mümkün mü neyi tarışıyoruz ?
-
death_glory çok güzel bir yere dikkat çekmişsin. sana katılıyorum.
-
o yüzden tv izlemeyin ben öyle yapıyorum.ülke medya esiri.
-
artık türkiye de hiç bir şey gerçekten önemsenmiyor. önemseniyormuş gibi yapılıyor sadece. bu da her şeyin sanat olsun müzik olsun körelmesini sağlıyor. ve bu duruma inanın hiç kimse karşı çıkmıyor, düzelmesi için çaba gösteren en ufak bir topluluk bile yok. olsa bile seslerini duyuramıyorlar. belki tv izlememekten de başka çözümler bulabilirz. ama tv izlememekte bunun bir başlagıcı belkide.
-
herkes kendi çözümünü kendisi yaratmak zorunda çünkü ülkede sivil toplum örgütleri demeç vermekten başka pek bir işe yaramıyor.tv izlememek elbette sorunu çözer.hem de büyük ölçüde.bence bunu biraz daha düşünmelisin.
-
imagine
-
Abi doğru söylüyorsunuzda burada yanlış bir şey var bu ülkede belli anlamlarda özgürlük yok tamam ama dünya o uygar saydığımız gerçek barbar batı ne kadar gerçek ki; amerikadan bahsetmeye gerek bile yok ya da avrupalıların kaypaklığından iki yüzlülüğünden(hayır avrupa birliği geğinden bahsetmiyorum sadece tolumsal bir eleştiri yapıyorum)ama asıl sorun şu biz tolum olarak tanzimattan beri bu sahte dünyaya hayran hayran bakıyoruz onlar gibi omaya çalışıp kısaca onlara özeniyoruz bir yandan da varoş köhne saplantılara yalandan kendi kültürümüz diye gerçek küldürümüzü yok sayarak bağlanıyoruz bence asıl sorun bu biz nereye ait olduğumuzu bilmiyor ve acınası,zavallı ve hatta onursuz bir şekilde çırpınıyoruz bunları söylemek benim de hoşuma gitmiyor ama gerçek bu!Medeniyeti avrupalı g.tü yalamak sanıyor kültürümüz varoş,arabesk sahtelik olarak algılıyoruz kendimizden o kadar nefret ediyoruz ve kendimize o kadar az güveniyoruz ki kendimiz dışında ne varsa benimsiyoruz müslümanlığı araplaşmak,batılılığı onların yalaka hayranı olmak olarak algılıyoruz ve katılmadığım nokta şu bu ülkede iyiy olan bir şey varsa o da dinsel özgürlüğün varlığıdır gerçi yavaş yavaş onuda kaybediyoruz ya...Şimdi hepinize soruyorum böyle hastalıklı bir toplum sanat adına ya da işe yarar herhangi bir konuda ne üretebilir ki?
-
işte buna hiç katılmıyorum çünkü sanat tam bu noktada doğar.sonuçta sanat bir isyandır.tarihe bakacak olursak şayet en güzel eserlerin tam da tıkanma noktasında ortaya çıktığını görebiliriz.(bkz:
http://www.denizce.com/ronesans1.asp)