-
zülfü livaneli güzel şarkılar yapıyor ve şarkıları gayet iyi seslendiriyor bence...bazı beğenmeyen kişiler biraz sert eleştiriler yapmışlar..onlar da zaten kafayı yabancı müzikle yemişler(ne anlıyorlarsa artık bilemiyorum)yani arkadaşlar siz istediğiniz gibi takılın etrafta bir sürü saçma topic var onlarda saçmalayın bence güzelim forumu kirletmeyin bence...
-
Bence Zülfü Livaneli çok iyi bir müzisyen...Yer Demir Gök Bakır filminin müzikleri muhteşemdi...Orkestrasyon konusunda oldukça iyi...Bunu yapmak herkesin harcı değil...ve de yanılmıyorsam 88'e kadar cıkan albümleri çok güzeldi...Özellikle Ada albümünü çok sevmişimdir...
Özgün demeyelim de...Özgün güzel bir sözcük ama Türkiye'de tuhaf bir anlam çarpıklığına uğramış. Çünkü eline gitarı bağlamayı alıp da iki şiir ezberleyen herkes ben özgün müzik yapıyorum diyor,uyuz oluyorum...Bir de sevmiyorum o tipleri..Ucuz politika yapıyorlar...
Zülfü Livaneli'nin yeri farklı...o gerçek bir müzisyen...ve ne yaptığını bilen bir insan...
-
Zülfü Livaneli zaten Türkiye'nin en büyük müzik ustalarından biridir. sanıyorum bir kaç kere avrupada orkestra da yönetmişti hatta. şarkılarıda çok hoşuma gider açıkçası.
-
Zülfü Livaneli zaten Türkiye'nin en büyük müzik ustalarından biridir. sanıyorum bir kaç kere avrupada orkestra da yönetmişti hatta. şarkılarıda çok hoşuma gider açıkçası.
londra senfoni orkestrasıydı yanılmıyorsam ve ben leylim ley e tekrar aşık olmuştum.
ayrıca livaneli:
12 yıldır Sabah, Milliyet ve Vatan gazetelerinde günlük yazı yazıyor.Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu Üyesi.Merkezi Paris'te Evrensel Kültür Akademisi üyesidir.Harvard ve Princeton üniversitelerinde konferanslar vermiştir.UNESCO da özel danışmandır.
kendisini yakından takip ederim.
http://www.livaneli.gen.tr/
-
luci, ya sen de bu herif gibi atalarının maymun olduğunu düşünüyorsun, ya da zülfü livanelinin 10 milyon yıl önce yaşayan dedesi, şempanze livaneli çok yetenekli bir maymun müzisyen. politik görüşlerini beğeniyormuş, müziği dışında 5 para etmez zavallının biri
-
Gün olur alır başımı giderim
Denizden yeni çıkmış
Ağların kokusunda
Şu ada senin bu ada benim
Yelkovan kuşlarının peşisıra
Gün olur başıma kadar güneş
Gün olur başıma kadar mavi
Gün olur deli gibi
bu melodiyi bu sözleri duyup da uzaklara gitmeyinin alnını karışlarım ulenn!! :) Bu şiir ancak böyle ete kemiğe bürünür.
-
karlı kayın ormanı ve kan çiçekleri harika parçalar dinlemekten asla bıkmayacağım
-
severizz onudaa..
eğil salkım söğüt eğil
bu benimki sevdaa değil...
-
müzisyen dediğin önce adam olacak..! müziğinden banane.. bu herif adam değil! karaktersizin teki! sözde vatana millete bayrağa bağlı olan bu insan dedelerinin MAYMUN olduğunu söyler..
bu sebeple:
zülfü livanelinin parçalarıyla uzaklara gidenler... fazla açılmasınlar boğulurlar..
zülfü livanelinin parçalarıyla uzaklara gidenler... dönüş biletlerini almayı unutmasınlar..
zülfü livanelinin parçalarıyla uzaklara gidenler... geri gelmez olsunlar inşallah..
-
Ben de uzaklara gidiyorum gördüğüm yerde kaçıyorum.