Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

MÜZİK

• death_glory • 28 Ekim 2004 16:07 • #442463
    Hayatın vazgeçilmez bir parçası... Bazı insanlar mutlu olduklarında eğlenmek için dinler müziği,
    Bazıları üzgün olduğunda efkar dağıtmak için... Bazıları da yaşamak için dinler, müzik,
    havadır, sudur onlar için... Ancak şu bir gerçek ki, herkesin hayatında bir yeri vardır müziğin.
    Farklı insanlar için farklı anlamlar ifade eden müzik aslında bir yaşam tarzıdır.
    Pop, Rock, Jazz, TSM... insanın kişiliğini simgeler. Sanıyorum hiçbir insan müzik denen bu uçsuz
    bucaksız diyarda tek bir ağacın meyvesiyle doyacak kadar ruhsuz değildir! Yani müzik dinlerken
    yalnızca bir kategoriye takılıp kalmadan kulağa hoş gelen her tür müziği dinlemekten
    bahsediyorum. Aslında çoğu insan bunu yapmaz (içler acısı bir durum!) bu da genelde insanların
    önyargılı oluşlarından kaynaklanır. Örneğin hvy metal denince insanlar korkunç ya da iğrenç bir
    müzik olduğunu iddia ederler. tamam belki gerçekten böyle düşünenler olabilir ancak bu müzik hakkında
    bilgisi olmadan fikir üretenlere ne demeli! Ya da opera denince insanların yaptığı korkunç
    benzetmeler.. Bunlar tamamen önyargı ya da cehalet! insanlarımızın saygı duymayı öğrenememiş
    olmalarından kaynaklanıyor. Tüm bunları ne zaman aşarız bilmiyorum ama umarım saygısızlık gören
    müzisyenlerimizi kaybetmeden değerlerini anlarız...
  • Serpent_King • 28 Ekim 2004 16:19 • #442464
    Bunların aşılması için en iyi ihtimalle bi 10 sene geçmesi lazım.Para ve rant peşinde koşan basının , çökmüş eğitim sisteminin ve geri kalmış türk aile sisteminin değişmesi lazım.Bana saçımdan sakalımdan ötürü satanist diyen insanlar var ve bunlarn bir kısmı okumuş , bir eğitim görmüş insanlar oldukları için söylüyorum.Demek ki ülkemizde eğitim denince , kitaptaki şeylerden başka birşey öğretilmiyor.Bizim ülkemizde okul sadece not alıp ödevleri yapmak sınıfını başarıyla geçmekten ibaret ve öğretilenler de kavramlar , bir sürü gereksiz şeyler...

Ne zaman ki bu toplumdaki insanlar birbirlerine saygılı davranmayı , insanların saçına sakalına karışmamayı , öğrenecekler o zaman bu sorunlar olmayacak.
  • heimdall • 28 Ekim 2004 16:44 • #442466
    Baba sen anlaşılan baya bir muzdaripsin bu saç sakal mevzuuğundan:) boşver insanlar ne derse desin onların böyle davranmaları gayet doğal çünkü insanlar anlamadıkları şeylarden korkarlar ve onu yok etmeye çalışırlar sen müziğini dinle ve yap gerisini boşver!LONG LIVE HEAVY METAL KARDEŞ!:)
  • karete • 28 Ekim 2004 17:28 • #442469
    müzisyen katbedilmeden değeri anlaşılmaz karate ata sözü :P
  • yaşam ve ölüm • 28 Ekim 2004 23:36 • #442492
    müzik bir aşktır ve aşkın kıymeti kaybedilince anlaşılır. Bu yüzden her kaybeşimizde biraz daha anlayacağız kıymetini ve bir gün gelecek kaybetmeyecegiz müzisyenlerimizi.
  • MoonLigth • 29 Ekim 2004 13:24 • #442499
    Bence müzik bir yaşam tarzıdır.
    herkes istediği müziği dinlemekte özgür..
    başkalarının benim hakkımda düşündükleride emin ol beni hiç ilgilendirmiyor.
    Otobüsteyken dışarda bina yıkılsa kafamı çevirip bakmam..
    hiç işim olmaz :p
  • karete • 29 Ekim 2004 18:14 • #442508
    ya o bina sizinkiyse ?
  • metaligirl • 30 Ekim 2004 12:18 • #442532
    yaşasın Metal Müzik kardeşliği!!!!
  • eelmaa • 30 Ekim 2004 15:59 • #442545
    sayın death_glory:)
    Size çoğu noktada katılıyorum.Opera ya gelince, malesef haz alamıyorum ama dediğiniz gibi herhangi bir saygısızlıkta bulunmam.daha katlanamadığım bir çok müzik türü var.(sonuçta zevklerin farklılığından bahsetmeye de gerek yok.)en önemlisi saygı.sadece müzik için değil sanatta her alanda geçerli bir yaklaşım olmalı.Salt metal dinliyorum ya da salt arabesktir benim olayım gerisi içinse söverim sayarımsa olay tartışmaya bile girmem o elemanla.insan kendini yetiştirmeli.
    Garaj rock merkezli kurulmuş olsa da Harry Nilsson ın en sevdiğim şarkılarından birini görünce şaşırdım ve denemeye değer gördüm burayı.devamında placebo, pj harvey,white stripes ve daha niceleri hakkında geniş bilgi sahibi oldum.O açıdan memnunum şu an halimden.
    Blues,rnb dinlemiyor olabilirim.ama içimdeki öğrenme dürtüsüne engel olamam.sonuçta bu alanda yapılan gelişmeleri takip etmek isterim.bağnaz olmaya gerek yok.başkalarını da dinlediğimi dinlemiyor diye suçlamaya gerek yok.
    Bu arada kimseyi iğnelemek ya da tavır almak gibi bir amacım da yok.sadece böyle genel bir hava soluyorum garajda bu sıralar ondan sitemim.
    Müzik olgusuna gelince.araştırmalara göre ilk ritm kalp atışlarının taklidiyle ortaya çıkmış, ayrıca doğadaki seslerin yansımasıyla.bir tavsiyem olacak ara sıra sevdiğiniz insanların kalp atışlarını dinleyin.herkesin ritmi farlıdır ve dolayısıyla dinlediğimiz müzikler niye farklı olmasın ki??

Son olarak müzik adına yapılan ileriye dönük her şeyi tüm içtenliğimle alkışlıyorum.okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler
  • fizban • 30 Ekim 2004 22:49 • #442576
    opera demişken eelmaa belkide epica'yı ya da therion'u hiç dinlememişsindir. senfonik metal yapıyorlar. aslında epica semfonik değilde power gibi bir şey yapıyor ama onları dinleyince metalle operanın karışımının ne kadar harika bir şey olduğunu görüceksin. inan bana pişman olmassın dinlediğine...