Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Anketler

• cc_baran • 31 Ekim 2004 16:09 • #442623
    Garaj'da ki bazı anketler müzikten anlamayan arkadaşların inatla "bu işte ben de varım" deyişlerini trajik bir biçimde ortaya koyuyor.
    Gerçeklik payı yüksek,tutarlı anketler burada ki insanların yeni bir şeyler öğrenmesi açısından çok yararlı ve anket işi gerçekten güzel.
    Ama bazı arkadaşlar en iyi rock grubu,gelmiş geçmiş en iyi grup soruları altında Rasmus,Limp Bizkit,S.O.A.D ve benzeri bir çok alternatif grubun yanına Megadeth,Iron Maiden,Deep Purple,Pink Floyd gibi hem tarzları farklı,hem de kendi tarzlarında kült olmuş grupları koyuyorlar. Metallica'nın heavy metal'in babası olduğu yönünde sorular soruyor,20 yıllık tarihten daha geriye gidemiyorlar. Arkadaşlar;
    1- Kral saydığınız alternatif gruplar ticari amaçlıdır,müzik değil.
    2- AC/DC,Black Sabbath,Rainbow,Kiss,Ronnie James Dio,Danzig,Motörhead,Led Zeppelin,Diamond Head gibi isimler tanıdık gelmiyor olabilir ama onlar bu dalda müzik yelpazesinin öncüleri,babaları,kralları olmuşlardır.
    3- Deep Purple,Judas Priest,Kiss gibi farklı alanlarda ki büyük grupları dinlemeden gelip burada Metallica,The Rasmus ya da Kurban,Duman edebiyatı yapmayın.
  • Muad Dib • 31 Ekim 2004 17:10 • #442630
    aferin.
    tutmayın çocuğu.
    sen de anlıcaksın zamanla garaj ı.
  • MetalMessiah • 31 Ekim 2004 21:25 • #442665
    abi var ya,, ben daha yeni girdim bu siteye ama.. ağzına sağlık... bikere nu metal dinlemek için nu-metalin nerden geldiğini öğrenmesi lazım insanların.. nerde o eski günlerdeki cızırtılı black sabbath albumleri.. nerde jimi hendrixin tellerine dişlerini gıcırtarak çaldığı o şarkılar... distortiona abanan çıkarıyo albümü bu günlerde... ben heavy metal manyağıyım, metallicayı da severi.. ama gidip "beatles"da dinelerim.. black sabbath da.. motley crue.. hele judas...o saydığın bütün gruplarda manyak.. bence asıl müzik yapan adamlar onlar.. niye biz 2004de gidip boyle seyleri dinliyoruz? çünkü adamların yazdığı her şarkı klasik ve dinlemeye değer.. bu şarkılar asla ölmüycek.. ama günümüz piyasa metal(metal bile degil) gruplarını tahta koymak cok yanlış... yazdıkları şarkılar iki üç günlük.. ah keşke anlasa metalin felsefe gibi birşey olduğnu.. oturup tez yazarım lan rock-metal tarihinden... bir gün bir grubum olsun istiyorum ve o klasik şarkıları yeniden gün yüzüne çıkarmayı...

valla arkadaş sana tamamiyle katılıyorum... :) yürü be!
  • hardquake • 1 Kasım 2004 11:13 • #442691
    bıktım ya bu metal müzikten siz bıktırdınız beni...hergün yeni saçmalıklarla burayı gün geçtikçe çekilmez yapıyorsunuz..
  • Serpent_King • 1 Kasım 2004 11:23 • #442692
    Hak vermemek elde mi ?

Millet televizyonda çok görülen şeyin geçerli müzik olduğunu düşünüyor ve bu yanlışından da ne zaman kurtulabileceği meçhul durumda.Bundan ötürü de işte o dediğin gibi saçma sapan anketler yapılıyor.

Bu anketlere başka bir örnek de müzisyenlerin kıyaslandığı anketler.Ben en çok onlara gülüyorum gerçekten saçma sapan.
    Sanki araba markası kıyaslıyorlar.

Fieldy mi cliff burton mu ? gibi :)..Steve Vai mi Marty Friedman mı ? :)
  • _dreamer_ • 1 Kasım 2004 12:45 • #442695
    peki sence hep eskilerden bahsedip "nerde o eski ramazanlar" modunda takılmak nereye kadar gidecek? Bundan 10 yıl sonra da belki metallica kült olacak. biraz da yenilere şans tanımak gerekmez mi?
  • Serpent_King • 1 Kasım 2004 13:03 • #442699
    gelenek görenek ayrı , müzik ayrı şeyler.Daha doğrusu burda müzik yerine sanat ı da koyabiliriz.Şimdi Nerde o eski Mona Lisa lar dersek saçmalamış mı oluruz ? Bence evet.

Sanatta kalitedir aranan şey , bahsettiğin örnekte ise güzellik , hoşgörü , samimiyettir.Teknoloji ilerledikçe ve insan hayatı daha rutin olmaya başladıkça eski ramazanlar olmaz.

20 yıl önce müzik kaliteli yapılıyordu.Ve emin ol ki biz burda Heavy Metal den , Rock'n Roll dan bahsediyoruz."Yeni çıkan" dediğin gruplar sanırım nu metal - harcdore grupları ve bana göre kalitesiz işler yapıyorlar.Müzik belki önümüzdeki 5 6 yıl içinde kendini yenilemeye devam edicek tabii rock alanında.Fakat gideceği yer yine 80 lerin zamanına yakın olacak.İnsanlar böyle tekdüze şeyleri dinlemeyi bir zaman sonra bırakıcak ve yeniden kalite hakim olacak.Ben 80 lerdeki havayı şu anda göremiyorum piyasada.

Yeniler de kaliteli değil , parasına göre albüm yaptıkları için eskileri arıyoruz biz.Yoksa taş kafalı insanlar diğiliz.Çıksın birileri kaliteli müzik yapsın el üstünde tutarız zaten açız kaliteli müziğe...
  • _dreamer_ • 1 Kasım 2004 15:32 • #442702
    ramazan benzetmesi buraya uygun değil tabi ki, orada söylemek istediğim "eskilere pek takılmadan biraz da günümüze bakmalıyız" idi. şimdi 80lerde herşey iyiydi diye hala oralarda kalmak olmaz. yenilerden kastım nu-metal, punk,vb. değil tabi ki. bu tarzların hiçbirini gerçek anlamda takip etmem. demek istediğim "ya neydi o doorslar, pink floydlar" diye hayıflanmaktansa günümüzün müzisyenlerini takip edelimdi. sonuçta 80lerde de 100 tane grup çıktıysa biri kaldı bugüne. günümüzden bana kalırsa kült olabilecek gruplara örnek : audioslave,interpol,vb. olabilir. durum o kadar da vahim değil yani. bana kalırsa eskiler her zaman hasretle anılır. bundan 20 yıl sonra da birisi çıkıp "nerde o 2004deki gruplar" derse şaşma...
  • Serpent_King • 1 Kasım 2004 16:10 • #442703
    bence o saydıkların da o kadar kaliteli değiller..Kaliteli müzik her zaman dinlenir aranır ve özlenir..senin dediğin 2004 olayı ancak gelcekekte daha da kalitesizleşirse müzik ortaya çıkıcak..
  • death_glory • 1 Kasım 2004 17:46 • #442709
    Saygıdeğer serpent_king ve cc_baran dostlarım öncelikle sizleri
    kocamaan tebrik etmek istiyorum.2004 türkiyesinde varolduğunuzu bilmek
    çok güzel!.... 2004te şans tanınacak gruplar yok bence, bu bir genelleme
    değil çünkü bugün tüm insanlık ne yapıyorsa şöhret ve para için...
    belki eski gruplar kadar iyi müzik yapan,
    onlar gibi düşünen bi çok insan var
    zamanımızda ama ortalık bu para ve şöhret manyaklarıyla
    kaplandığı için onları tanıma imkanımız olmuyor, zaten onlar da bu
    rezalete karışmamak için ortalığa çıkmıyorlardır!
    20 yıl sonra hepimiz 2004teki grupları NERDEEE diye anıcaz tabi
    müzik her geçen gün müzik olmaktan çıkıyor. şimdi amaç gerçek "müzik"
    ve "müzisyen" kavramını yitirmemek! Ben yukarda saydığınız; müziğin
    babaları kabul ettiğimiz öncü gruplardan toplamaya başlayarak
    bir mp3 arşivi oluşturuyorum. Hepinize tavsiye ediyorum,
    ilerde onlara daha çok ihtiyacımız olucak! Belki onları örnek
    alarak müziği yeryüzüne yeniden getirebiliriz, enazından benim
    hayalim bu...